Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5326 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שוב שלום חברים, בפניכם שאלה תאורטית:

אצלי בקסארה ישנן 4 כריות אוויר- 2 בדשבורד, ו2 כריות צד שממוקמות בצידי הכסאות הקדמיים.

שמתי ריפודים רגילים, גמישים, על הכסאות. דבר שחוסם את המכסים של כריות האוויר.

האם במקרה וחס וחלילה(טפו טפו טפו) נצטרך את שימוש הכריות, הן יפתחו בעוצמה שתקרע את הריפודים? או שהריפודים יחסמו את פתיחתם?

שוב אני חוזר, מדובר בריפוד מהסוג הפשוט והגמיש, לא דמוי עור.

תודה וסופ"ש נעים. :-P

פורסם

עקרונית, אסור בתכלית האיסור להשתמש בכיסוי מושבים על מושב עם כריות אוויר (כולל "גופיות" - הכל חוץ מכיסויים ייעודיים). התזמון של פתיחת הכריות צריך להיות מדויק ברמה של אלפיות שניה, ואף כיסוי ריפוד דק יפריע ויכול לגרום לכריות להיפתח לכיוונים לא רצויים שיכולים לסכן את היושב במושב כך שהכרית פשוט תתפוצץ לך בגב!

בכלל, אני נוטה לסברה שכיסוי מושב הם מעין "כל המוסיף גורע" ולהערכתי הם יכולים לתרום ל"צלילה" מתחת לחגורת הבטיחות וכמו כן הם אינם חסינים לאש כמו הריפוד המקורי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

שמע אחי אני עובד במוסך חשמל רכב ואביזרים

בנוסף אנחנו מתקינים ריפודם. ואני אומר לך שבמאה אחוז אין שום בעיה עם זה.

וזה למה? אם הכרית אוויר מעיפה\שוברת את הפלסטיק או כל מקום שהיא ממוקמת, חח תאמין לי שריפוד זה לא מה שמפריע לה.

ואני אומר לך את זה במאה אחוז, ושלא יהיה לך חשש מזה

פורסם

אלה פלסטיקים שחתוכים ככה שיפתחו בקלות והכל מתוכנן לזה. אם יש לך בד עבה וחזק שלא חתוך להיות יחידה נפרדת באיזור של הכרית אוויר - אני ממש בספק אם יש לכרית סיכוי לעבור אותו ולהתנפח כמו שצריך.

פורסם

שמע הפלסטיק מתוכנן להפתח ככה אבל אני אחד שאני עובד על האוטו ואני מוציא פלסטיקים שמאחוריים יש כרית אוויר אני משתמש בכוח רב כדי להוציא אותם הם לא גומי. אין ספק שאם זה כיסוי עור או דמוי עור זה מסוגל לשבש את הכרית אוויר אבל אם זה כיסוי בד רגיל אין שום סכנה אחי. ואני אומר לך בבטוח

פורסם

בבקשה לא להטעות אנשים בדיני נפשות! חלקי הפלסטיק או הבד שדרכם כריות האוויר השונות פורצות עשויים עם תפרים שמאפשרים לכריות להיפתח בדיוק אבל בדיוק בתזמון, בכיוון ובעוצמה הרצויים. פתיחת כרית האוויר היא למעשה פיצוץ שבמקרה של כרית צד אמור לפרוץ דרך צדי המושבים הקדמיים. ברגע שהוספת התנגדות כלשהי בנקודת הפתיחה שלהם, אתה פוגע בתזמון של הפתיחה וגורם לכרית להפעיל כוח לכיוונים נוספים, כמו הגב שלך.

ההמלצה לא להשים כיסויים למושבים עם כריות אוויר היא המלצה מקצועית ומספיק מבוססת (גם על סמך מקרים שקרו! ) של יצרני רכב, מהנדסים ומומחים שונים כמו מדריכי נהיגה מתקדמת, שאת חלקם שמעתי במו אוזניי וכמו שאתה מבטיח, הם הבטיחו ומבטיחים שיש בכך סיכון לא מבוטל. באותה מידה שאתה מאשר להתקין כיסוי על כרית אוויר, יכול מוכר נשק להמליץ למישהו לירות לעצמו בבטן...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם
שמע אחי אני עובד במוסך חשמל רכב ואביזרים

בנוסף אנחנו מתקינים ריפודם. ואני אומר לך שבמאה אחוז אין שום בעיה עם זה.

וזה למה? אם הכרית אוויר מעיפה\שוברת את הפלסטיק או כל מקום שהיא ממוקמת, חח תאמין לי שריפוד זה לא מה שמפריע לה.

ואני אומר לך את זה במאה אחוז, ושלא יהיה לך חשש מזה

זה שאתה מתקין ריפודים זה עדיין לא אומר שערכת ניסוי מבוקר במסגרתו הפעלת כרית אויר במושב לאחר ששמת עליו כיסוי.

אתה מהנדס רכב בהכשרתך? האם תכננת את כרית האויר ואת מנגנון ההפעלה שלה? האם אתה יודע באילו עומסים עומד כל חלק שמכסה את הכרית?

שמור את עצות האחיתופל האלה לעצמך - מישהו עוד עלול לקחת אותן ברצינות ולהיפצע באורח חמור בגללך.

ואח"כ לא מבינים למה למוסכניק הישראלי יצא שם של חאפר... אתה ההוכחה החיה לכך :evil:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
זה שאתה מתקין ריפודים זה עדיין לא אומר שערכת ניסוי מבוקר במסגרתו הפעלת כרית אויר במושב לאחר ששמת עליו כיסוי.

אתה מהנדס רכב בהכשרתך? האם תכננת את כרית האויר ואת מנגנון ההפעלה שלה? האם אתה יודע באילו עומסים עומד כל חלק שמכסה את הכרית?

שמור את עצות האחיתופל האלה לעצמך - מישהו עוד עלול לקחת אותן ברצינות ולהיפצע באורח חמור בגללך.

ואח"כ לא מבינים למה למוסכניק הישראלי יצא שם של חאפר... אתה ההוכחה החיה לכך :evil:

+10,000

בהחלט עצה לא מקצועית בעליל !

אני נוהג בפולו 1.2 TSI עם כריות אוויר צידיות בתוך המושבים, וגם אני רציתי לברר סוגיה זו, לכן התקשרתי ליבואן וביררתי.

התשובה הייתה חד משמעית "לא"!!!!!

חל איסור מוחלט על התקנת ריפודים נוספים כלשיהם על מושבי רכב בהם מותקנת כרית אוויר צידית.

תרבות ה "יהיה בסדר אחי..." יכולה להוביל לפציעות קשות בזמן תאונה...

הנה סרטון הדגמה :

זמין 8)

פורסם

מענין אם גם אצלי כריות האויר נפתחות בדיוק באותה צורה, אם נעשה קריעה מבוקרת של הריפוד לאורך מכסה הכרית, זה יהיה תקין?

מה דעתכם?

פורסם

ממליץ לך בחום לעשות בירור מול היבואן תוך ציון הדגם המדויק של הרכב וזאת משתי סיבות עיקריות.

1. בטיחות שלך ושל הנוסעים ברכב, זה הרי הכי חשוב.

2. אם אתה מתקין תוספות כלשיהן ברכב שמפריעות לפעילות התקינה של אמצעי הבטיחות, ביניהם גם כריות האוויר; בזמן תאונה (חלילה וחס..) הביטוח יז****ן אותך.

זמין 8)

פורסם

ברכב עם כריות אויר צדיות אסור בתכלית האסור להתקין כל כיסוי מושב כלשהו . זאת הוראה מפורשת של כל יצרן רכב למי שהעניין עדין לא ברור לו מומלץ לפנות ליבואן או לפתוח ספר רכב. כנל לגבי מיקום דיברוית קבועה שאסור שתתותקן אל מול שטח הפתיחה של כרית האויר של הנוסע.

RACING

because football ,baseball , bowling & golf only require

ONE BALL

פורסם

טוב תקשיב חמוד, חאפר תגיד למי שילד אותך דבר ראשון.

דבר שני כיסוי כמו שהוא אמר ולא משנה כמה תגיד וכמה היצרן יגיד

לא משפיע על כריות האוויר. זה שאתה המבין הגדול לא אומר שאתה באמת מבין אז לך לחפש למי לקרוא חאפר.

לך תברר את העניין הזה באמת ותבין שאאתה לא מבין כלום.

שהיה לכם שבת שלום

פורסם
+10,000

בהחלט עצה לא מקצועית בעליל !

אני נוהג בפולו 1.2 TSI עם כריות אוויר צידיות בתוך המושבים, וגם אני רציתי לברר סוגיה זו, לכן התקשרתי ליבואן וביררתי.

התשובה הייתה חד משמעית "לא"!!!!!

חל איסור מוחלט על התקנת ריפודים נוספים כלשיהם על מושבי רכב בהם מותקנת כרית אוויר צידית.

תרבות ה "יהיה בסדר אחי..." יכולה להוביל לפציעות קשות בזמן תאונה...

הנה סרטון הדגמה :

אני לא רואה בסירטון שום דבר שקשור לנושא השיחה. חוץ מזה שנחמד ליראות אותו הוא לא קשור.

אנחנו דיברנו על כרית אוויר במושב

• תוכן חדש...