רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
למבורגיני בארץ? 1 2
מאת ibiza2010-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
מה זה הדבר הזה?
הודעה אחרונה מאת Angel of Israel, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4 אלף צפיות
אז ככה,לפני בדיוק כחודש רכשתי סיאט לאון קופרה,הרכב שנת 2009 עבר רק 25 אלף ק"מ והוא במצב סטוק,בדרך כלל פותחים שרשורים כאלה לרכבים חדשים אבל תסמכו עליי הרכב הזה ממש כמו חדש,אנשים היו בטוחים שהוצאתי אותו מהחברה כשהם ראו אותו. בכל אופן,למה אני פותח את השרשור הזה בשעה הזאת,השניה חזרתי דבר ראשון מיציאה(אני יודע שהפרטים האלה לא מעניינים אף אחד אבל אני אמשיך) ואיזה בחור אחד בגילי בערך (23) שאל אותי לגבי האחזקה של הרכב הזה,הוא מאוד רוצה לרכוש אחת אבל לא מוצא מידע מדוייק לגבי אחזקה לנהג צעיר,אז בדיוק כמו שאני לא מצאתי לאחר שחיפשתי אז אני אהיה זה שאפרסם ואני מקווה שתוכלו להיעזר בזה בעתיד,אני יודע שעדיף לי מן הסתם לא לפרסם כי בבוא היום אני כן ארצה למכור את הרכב ואנשים נוטים לא לקנו…
הודעה אחרונה מאת viper05, -
- 8 תגובות
- 1 אלף צפיות
נכון שיש המון וידיאוים ברשת, אבל הוידיאו הבא ממש תפס לי את העין, לא להאמין שהיא נוסעת במהירות כזאת בלי גלגל כנראה אחרי תאונה, מעניין אותי איך הנהג מנווט עם ההגה, הוא בטח תופס אותו בזווית לא ? http://www.youtube.com/watch?v=gjJ-HnolJXk&list=HL1322933218&feature=mh_lolz דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Magimix, -
- 16 תגובות
- 3 אלף צפיות
ברישיון רכב כתוב 1 על ההגה כתוב air bag... וכמו כן מול הנוסע שלידו... טעות ברשיון רכב?.. כמו כן לא היו תאונות לרכב...
הודעה אחרונה מאת nader, -
- 2 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום, אני רואה בהרבה מקומות על כך שאומרים שבתחילת 2012 תגיע אופל אסטרה סדאן, כשאני מחפש עליה מידע, באנגלית או עיברית, אני לא מוצא שום מידע עליה, אפילו לא הכרזה, רק אומרים שהיא תהיה דומה לאיזה ביואיק שאת שמה אני לא זוכר, והייתי רוצה לדעת האם מישהו יכול לתת לי קצת מידע עליה, כי זה קצת מפתי שהוא יגיע בתחילת 2012 והוא אפילו לא הוכרז עדיין... תודה
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
קיבלתי את הרכב ביום ראשון ומאז אני נוסע בעיר בעיקר. עד כה צריכת הדלק עומדת על 13 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה. הרכב מאד נוח לנסיעה עירונית ובמחיר הזה הוא עומד בציפיות שלי. לאיזו צריכת דלק מגיעים לאחר ההרצה? כמובן בנסיעה רגועה
הודעה אחרונה מאת Shezif, -
- 3 עוקבים
- 15 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כפי שנאמר בכותרת, למי פונים אם מעוניינים לבטל רמזור? אני נאלץ לעבור בכל יום בדרך לעבודה וחזרה בצומת טי ארורה (צומת שער מנשה). הצומת הנ"ל עברה לאחרונה שיפוץ/שידרוג, מנתיב אחד לפונים שמאלה או ימינה ותמרור עצור, לשני נתיבים, אחד עבור כל כיוון, כאשר הפנייה ימינה זוכה לתמרור תן זכות קדימה במקום עצור (מה שלא מונע מטמבלים לעצור שם כל פעם מחדש למרות שסללו גם נתיב האצה ). התנועה השתפרה פלאים בכל שעות היום, אין יותר עצור, אין יותר פקקים בגלל נהגים שלא קלטו שלא יתנו להם להשתלב שמאלה (עקב תנועה עירנית מאוד בשעות הבוקר) ,למרות שמי שצריך שמאלה יכל לדלג על הצומת הזאת ולקחת ימינה בהבאה בתור ולחסוך לעצמו 10 דקות כל יום, כמו כן, הרחיבו את הנתיב בדרך חזרה לפנייה שמאלה מה שאיפשר זרימה …
הודעה אחרונה מאת ophir555, -
- 5 תגובות
- 736 צפיות
שבוע טוב ! יש לי בדיקה של הרכב בעוד מספר ימים במכון לבדיקה (הבדיקה שעושים לפני המכירה לטרייד אין) לפני שנתיים בערך עשיתי פוזות עם האוטו.. היום אני כבר לא עושה והתבגרתי מאז.. אבל בכל מקרה, הפוזה העיקרית היתה: שמתי את ההילוכים על ניוטרל, שמתי הרבה גז עד שהגיע ל 4000 ל 5000 טורים, ואז העברתי ל D התוצאה היתה: האוטו עושה רעש כזה והגלגלים מתחלקים. לא עשיתי את זה באופן יומיומי.. השאלות שלי הם: 1. האם זה גרם נזק לאוטו? 2. האם יראו את זה במכון בדיקה? 3. אם נגרם נזק , כמה יורידו על האוטו? אני מקווה שפרסמתי בפורום הנכון, אם לא אני אשמח אם תעבירו לפורום הנכון תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 2 תגובות
- 760 צפיות
שלום לכולם. האם 2900 סל"ד במהירות 90 קמ"ש נחשב לתקין ? במהירות 100 קמ"ש הסל"ד עולה ל 3200. כידוע זהו מנוע 1500 כ"ס עם 12 שסתומים. ברשותי גם מאזדה 323 GLX מנוע 1600 ואם אני לא טועה המנוע הזה הוא בעל 16 שסתומים עם הזרקת דלק, לעומת המיצובישי שהוא מנוע עם קרבורטור. במאזדה אני מגיע ב 100 קמ"ש ל 2500 סל"ד. האם ההבדלים בסוג המנוע מבטאים גם את ההבדלים בסל"ד ? בברכה, ושבוע טוב שאול
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
הנה כמה סרטונים מדהימים שמצאתי ברשת המספרים לנו למה באמת כדי לחגור חגורות בטיחות חברים לא לשכוח לחגור ! ולנהוג חכם כמובן
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כשלושה שבועות קיבלתי את הרנו קליאו 1.2 החדשה שלי. אז מה מבחוץ? הזמנתי את הרכב בצבע שחור(האמת שרציתי כחול כמו באולם תצוגה בת"א, אבל הוא יגיע רק בינואר-פברואר לארץ). הרכב עצמו די מרשים ביחס למכונית המיני הקטנות וגם לדעתי לא נופל בעיצובו לאחר מתיחת הפנים ממרבית מכוניות הסופר מיני החדשות, במיוחד מלפנים ומאחור. דווקא מהצד לדעתי הוא ניראה פחות טוב. הרכב מגיע עם ידיות כסופות, פנסי ערפל וצמיגים קטנטנים (165) שדי מבאסים ביחס למראה הכללי של המכונית - היו חייבים לחסוך קצת כדי להוריד את המחיר. ומבפנים? טוב, אז כמו שחיצונית אין הרבה חדש תחת השמש גם מבפנים הרנו מוכרת וסה"כ מבצעת את העבודה באופן סביר. העיצוב עצמו נאה למדי אך החומרים קשיחים מאוד ולא נע…
הודעה אחרונה מאת mazda626, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מצב מוזר: בסוכנויות טויוטה מקבלים הזמנות לאוריס היברידית למרות שבאתר היבואן אין זכר לדגם זה. גם אין שום מידע (או שלא רוצים למסור) מתי ישיקו אותו באופן רשמי. הכל שו שו, מתחת לשולחן. מישהו יודע מה קורה כאן ומתי יתחילו למכור באופן מסודר? למה כל הסודיות הזו?
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
- 3 עוקבים
- 32 תגובות
- 7.7 אלף צפיות
חשבתי על סקודה פאביה 1.4 הדגם שבמבצע,כעת רק לבחור צבע,איזה צבע אתם חושבים שהכי הולם סקודה פאביה 1.4? הדגם בעל צבע אחד>
הודעה אחרונה מאת RS, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
היום בבוקר בעודי מעמיס את הילדים לאוטו בחניית הבניין המשותפת ירדה השכנה ובקול מופתע שאלה בקול איפה הרכב שלה. מסתבר שהסקודה שלה נגנבה בלילה. (הגנבים לפחות היו מתחשבים ופירקו את הסלקל והשאירו לה אותו בחנייה) במקום מצאנו את החלון השבור שנשבר בצורה שלא ראיתי אף פעם: הדביקו לחלון טפט שקוף (משמש בדרך כלל לעטיפת ספרים) ורק אז שברו את החלון. בצורה כזו הרעש של שבירת החלון כנראה חלש יותר והגנב לא צריך לנסוע על שברי זכוכיות כי כל השברים נשארים מוצמדים לטפט. בתמונות ניתן לראות איך שברי החלון עדיין דבוקים לטפט. ואת הנייר האחורי של הטפט שממנו הגנבים קילפו את הטפט.
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- 2 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
רציתי לשאול האם ישנו איזשהו מישהו מומחה\בעל סדנת רכב שיכול להפעיל מחשב דרך באופל אסטרה ? ברכב האסטרה החדש שרכשנו לאחרונה הופתענו לגלות שמחשב הדרך שאמור להיות אינו פועל, כלומר חסום, ישנו צג ענק סתם ריק מעל הקילומטרים ומתגים משמאל להגה שאמורים לשמש את מחשב הדרך. זו תופעה מאוד שכיחה באירופה בכלל ובאנגליה בפרט בהרבה אסטרות של לקוחות מתוסכלים שמתוך סתם קמצנות והשד יודע מה, היצרן אינו טרח להפעיל את מחשב הדרך. לפי מה שקראתי באחד הפורומים באנגליה על ידי מספר בעלי אסטרות לא מבוטל מחשב הדרך ניתן להפעלה בצורה די פשוטה על ידי תכנות כגון TECH2 וכדומה (איני מבין בזה כל כך) . הנה שתי תמונות לפני ההפעלה ואחרי ההפעלה של בעלים של אופל אסטרה שהפעילו לו את מחשב הדרך http://img82…
הודעה אחרונה מאת lidor172, -
- 0 תגובות
- 551 צפיות
לחבר יש VW CADDY חדשה שבה הכרית של תיבת באחסון ביד המושבים הקדמיים נמוכה ולא ניתן להניח את יד ימין בנוחות. החבר מחפש רפד רכב מקצועי וממומלץ בכדי שירפד לו את הכרית הנ"ל באופן מוגבה כך שניתן יהיה להניח את היד בנוחות. המלצות על רפד מקצועי יתקבלו בברכה. מדובר באזור ראשון, חולון, ת"א והסביבה. תודה
הודעה אחרונה מאת meir_gi, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הבוקר אני יוצא שמח וטוב לבב בדרך לעבודה. אני חייב לעשות פרסה מול הבית במקום חוקי ובטוח. המחוקק אף צובע את איזור הפרסה בריבוע צהוב המכונה yellow box שאוסר על כלי רכב להמתין בריבוע, כדי שבפקק כלי רכב חוצים יוכלו להשתלב. מונית לא מצייתת לחוק ועוצרת בתוך הריבע הצהוב, אני מנסה לעקוף אותה וברגע של חוסר תשומת לב שומע חריקה מתכתית. כנראה שפגעתי בקצה הפגוש שלו עם הדלת האחורית שלי. לא נורא, יוצאים לבדוק מתוך נימוס ולבקש סליחה...הכל בסדר. על הדלת שפשוף מקרוסקופי שירד עם ג'ילדה ואצלו אין נזק. הבנאדם מתעקש לקחת את הפרטים שלי ולדווח לחברת המוניות שלו. למרות שאני מתעקש שאין נזק הוא מתעקש ואנחנו מחליפים פרטים. כשאני מתפנה, אני שולח מייל לחברת הביטוח עם פרטי הארוע ומכאן מתחילה אסקלצ…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום לכולם, היום קניתי איביזה FR TDI מדהימה! אני מחפש לבטח אותה במחיר שפוי(נהג צעיר לעוד חודש) ההצעות שקבלתי באתר הביטוח של יד2 גבוהות בטירוף(9381 הכי זול). אם מישהו מכיר ביטוח יותר זול אשמח לשמוע! תודה, איתמר.
הודעה אחרונה מאת alon_bm, -
-
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום! שבוע שעבר קניתי פיג'ו 307 משנת 2008 רציתי לדעת אם יש אפשרות דרך המחשב לבטל את הנעילה האוטומטית איך שמתחילים לנסוע... וגם איזה עוד אפשרויות אני יכול לשנות ולהגדיר לפי צרכיי במחשב הדרך שברכב. תודה רבה אשמח לקבל עזרה בנושא!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
אפשר רק לענות בסימון V בסקר, אפשר לפרט.
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
אני רואה המון גראפים שבהם המומנט נרשם בft-lbs ואני לא מצאתי איך להפוך את זה לקג"מ.. מישהו יכול לעזור לי? תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת yoelbe, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
נכנסתי לאתר של פיג'ו כדי למצוא לעצמי מוסך לטיפול חורף, ולא מצאתי את וסך "בראל" ברשימה. הנה הקישור: http://www.peugeot.co.il/?CategoryID=246 הוא כבר לא מורשה שלהם?
הודעה אחרונה מאת roeelo, -
חברים מה שלומכם וערב טוב! היום קרה לי מקרה מעניין. בנוסף לעבודתי, הנני סטודנט לתואר שני במנהל עסקים. חניות חצץ של המוסדות להשכלה גבוהה בארץ ידועות בחוסר הסדר שלהן; סטודנטים (וגם סטודנטיות) הממהרים לשיעור לעיטים מחנים את רכביהם בצורה אנארכית, חוסמים ובמקרים הגרועים יותר מחנים בתוך הפגוש האחורי או הקדמי של הרכב לידם או לחילופין משאירים סימן עסיסי בצידי הרכב בעקבות פתיחות דלת בלתי מתחשבות. מכיוון שאני ידוע בקנאיות שלי כלפי רכבי היקר (פולו TSI), אני מחנה אותו רחוק רחוק מהעדר הדוהר, ואף מקפל לו את המראות במטרה לשלול אי נעימויות כלשיהן (כמובן שבקיץ הקטן זוכה לכיסוי מלא של הרכב). מכיוון שאני מחנה בפינה הכי רחוקה של החניון הדבר מוסיף לי עוד 2 דקות הליכה למכללה, אם תשא…
הודעה אחרונה מאת ARKODrama, -
היום בשעה 15 חזרתי מהלימודים, החנתי את הרכב מתחת לבית, לאחר 50 מטר נזכרתי ששכחתי את התיק, חזרתי-פתחתי-לקחתי-נעלתי ועל הדרך גיליתי שמישהו הוסיף פתיחת דלת חדשה בצד הנוסע, ניסיתי לנקות קצת וראיתי שאין טעם והמשכתי הביתה. בשעה 19 בערב, ירדתי למטה בשיא הגשם - ואני לא רואה את הרכב, חשבתי שאולי החנתי במקום השני שבו אני מחנה בד"כ.. הלכתי לשם ואין רכב! חזרתי לנקודת המוצא והסתכלתי קצת עם פנס ומצאתי את שאריות השמשה המנופצת על הכביש נסעתי למשטרה והגשתי תלונה, הבלש אמר שגנבו עוד שתיי איביזות כאלה בזמן האחרון מהאיזור שלי. ההרגשה של הפלישה לפרטיות, והקליטה של הדברים שהיו ברכב שלא ניתן בכלל לכמת בכסף פשוט לא נתפסת, אמן שהגנב ישתמש בכסף לתרופות. בקרוב בפורום ייעוץ קנייה - אי…
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
- 1 תגובות
- 740 צפיות
אנא רשמו לי כל אחד מהו
הודעה אחרונה מאת senior585, -
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כמה יעלה לי לשכפל מפתח ללא אימובילייזר? איפה ניתן לעשות זאת באזור מערב ראשון?
הודעה אחרונה מאת _IBIZA_, -
חדש מול ישן
מאת dorra- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 808 צפיות
שלום, כבר הרבה זמן אני בוויכוח עם עצמי. יש רכב משנת 1998 (לדוגמא) ורכב משנת 2008 (לדוגמא). הרכב משנת 98, מנוע 2000 - 140 כוחות סוס,_והרכב משנת 2008 מנוע 1600 - 120 כוחות סוס. תאוצה מקורית 0-100 של הרכב שנת 98 - 10.8 שניות,_תאוצה מקורית 0-100 של הרכב משנת 2008 - 12.00. היום בשנת 2011,_מי לדעתכם יוביל בקו ישר 0-100_עקב הבלאי שנוצר ברכב הישן ?
הודעה אחרונה מאת D.liven, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
חברים שלום, אחרי יומיים שחרשתי את המשחק (וסיימתי אותו, כמובן) אני יכול בבטחה לומר שזה משחק המירוצים/רכב הכי טוב (לדעתי) שיצא אי פעם. אם יש לכם מחשב חזק שיעמוד בגרפיקה המדהימה ויסחוב את המשחק הזה במהירות שהוא נבנה לה אתם לא תוכלו לעזוב אותו לרגע. אם יש לכם מסך טלויזיה גדול לחבר למחשב / קונסולה ולשחק את המשחק עליו זה יהיה אפילו טוב יותר. למי שלא מכיר את המשחק - מדובר במירוץ אחד ארוך בין 200 משתתפים שנמתח לאורך כל אורכה של ארה"ב מסן פרנסיסקו ועד ניו-יורק. הכבישים והמסלולים ברובם אמיתיים (וחשוב לומר גם מציאותיים מאוד) ובפעם הראשונה במשחק מחשב אפשר באמת להרגיש את תחושת המהירות והאדרנלין שמקבלים ברכב אמיתי. התנהגות הרכבים היא לא מה שתגדירו מדוייקת למציאות כמו במשחקים ק…
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
-
- 1 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
אהלן, יש לי טויוטה פוראנר שבזמנו היה לו מרים חלונות ונעילה מרכזית אבל בגלל שבשלב מסויים היו עם זה בעיות אז פשוט ניתקנו את הכל מהרכב. אני רוצה להחזיר את זה ולשים שוב נעילה מרכזית ומרים חלונות, אבל בנעילה המרכזית אני לא רוצה את הקיטים האלה שצריך להתקין על כל דלת, אני רוצה להשתמש במערכת נעילה המובנית של האוטו(הרי יש כפתור נעילת דלתות שלוחצים עליו והוא שולח אות חשמלי ונועל את כל הדלתות), האם יש דרך לעשות את זה? (אולי משהו שמתלבש על צמת החשמל של הכפתור הזה?) ובנוגע למרים חלונות, בתור התחלה אשמח לדעת מה השם של זה באנגלית.(שאני אוכל לקרוא קצת מידע איך מתקינים את זה) תודה לעוזרים, אריאל
הודעה אחרונה מאת natco, -
בראשון, נהג מאבד שליטה על רכבו ומחליק עם הצד לתוך מדרכה: http://www.youtube.com/watch?v=BB-KBaevPqM&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. ובשני, שני נהגים נפגשים ברמזור - לאחד C5 ולשני C6. "פתיחות" עם סוף כואב לשתי המכוניות. מכוניות חזקות, ואיבוד שליטה רגעי הם מתכון לאסון.
הודעה אחרונה מאת Moonlight Theory,