Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.2 - צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קיבלתי את הרכב ביום ראשון ומאז אני נוסע בעיר בעיקר.

עד כה צריכת הדלק עומדת על 13 ק"מ לליטר בנסיעה רגועה.

הרכב מאד נוח לנסיעה עירונית ובמחיר הזה הוא עומד בציפיות שלי.

לאיזו צריכת דלק מגיעים לאחר ההרצה? כמובן בנסיעה רגועה :)

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני נסעתי כבר ב700 ק"מ, עדיין על המיכל הראשון וצריכת הדלק עומדת על 6.3 ליטר ל100 ק"מ, שבחישוב פשוט יוצא כמעט כ16 ק"מ לליטר. לא רע, אם כי אני משתדל לא לאמץ אותה יותר מדי (דבר שגורם להרבה אנשים להתעצבן מהר....)

פורסם
אני נסעתי כבר ב700 ק"מ, עדיין על המיכל הראשון וצריכת הדלק עומדת על 6.3 ליטר ל100 ק"מ, שבחישוב פשוט יוצא כמעט כ16 ק"מ לליטר. לא רע, אם כי אני משתדל לא לאמץ אותה יותר מדי (דבר שגורם להרבה אנשים להתעצבן מהר....)

נוסע בעיקר מחוץ לעיר?

פורסם

לא ממש. אפשר להגיד שהנסיעה די משולבת, בעיקר תל אביב חולון ותל אביב הוד השרון.

חלק ניכר מהנסיעה הוא בשעות העומס, ככה שנכון לעכשיו אני די מרוצה.

איזה צבע לקחת את האוטו?? קיבלת את המערכת שמע המקורית?

פורסם
אני נסעתי כבר ב700 ק"מ, עדיין על המיכל הראשון וצריכת הדלק עומדת על 6.3 ליטר ל100 ק"מ, שבחישוב פשוט יוצא כמעט כ16 ק"מ לליטר.

אפשר להגיד שהנסיעה די משולבת, בעיקר תל אביב חולון ותל אביב הוד השרון.

חלק ניכר מהנסיעה הוא בשעות העומס, ככה שנכון לעכשיו אני די מרוצה.

אין שום סיכוי שאתה עושה 16 ק"מ לליטר בתנאים שציינת, לא בקליאו, לא באלטו ולא ברכב שמונע על ידי אוויר.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם
אין שום סיכוי שאתה עושה 16 ק"מ לליטר בתנאים שציינת, לא בקליאו, לא באלטו ולא ברכב שמונע על ידי אוויר.

איתמר.

למה לומר סתם דברים?

אני מצליח להוציא מהפונטו 15 ק"מ לליטר בתנאי פקקים.

בבין עירוני אפשר להגיע, די בקלות - לצריכת דלק של 1:20.

לא משהו מטורף או שיש לי דלק חדשני - נהיגה רגועה על רכב חלש בסה"כ.

פורסם
תתחדש!

תודה סער!

1:13 בתקופת הרצה זה מאד יפה. הלוואי שישאר כך גם אחרי ההרצה.

1:18 מחוץ לעיר זאת הצריכה שאני מצפה לה בנסיעה מחוץ לעיר.

1:15 במשולב.

פורסם
למה לומר סתם דברים?

אני מצליח להוציא מהפונטו 15 ק"מ לליטר בתנאי פקקים.

מצטער, גם את זה אני לא קונה. מה נסגר איתכם? :roll:

או שתתנו הסבר מפורט על תנאי המדידה ותנאי הדרך או שאתם לא יודעים למדוד.

רכב בתול שנוסע בתוך העיר בשעות העומס לא יוציא 1:16 כמו גם רכב שמבלה קבוע בפקקים לא יוציא 1:15. אלא אם משולבים בנסיעה "סשנים" ארוכים של כביש מהיר אין שום סיכוי להוציא צריכות דלק כמו שכתבתם, ולא משנה כמה חסכוני יהיה הרכב.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ביומיים הקרובים אפרסם את נתוני צריכת הדלק בקליאו 1.2 בתדלוק השני שלה. בראשון זה היה 17.1 כשהרוב בעיר אך ללא פקקים.

פורסם

יש לי 107 חדשה ואני לא נוהג רגוע במיוחד. אני נוהג על בסיס יומי ראשון - רחובות - ראשון. המון רמזורים ונהיגה בתוך העיר.

יצא לי לתדלק כבר פעמיים.

בתדלוק הראשון יצא לי ממוצע של 13.8 ק"מ לליטר. יש לציין שבתקופה הזאת יצא לי לנסוע גם 3-4 פעמים לתל אביב בשעות הבוקר (פקקים בהלוך) ולחזור לרחובות (אין פקקים).

בתדלוק האחרון יצא לי 12.8 ק"מ לליטר. נסעתי רק ראשון - רחובות - ראשון (עם עוד נסיעות אבל הכל באיזור ובתוך העיר).

נראה לי שאני צריך לחכות עוד 2000 - 3000 ק"מ עד שהמנוע "יפתח" והתוצאות יהיו טובות יותר (אני לא חושב לכיוון של 1-20 אלא יותר 1-15.)

עם הפונטו שהיתה לי הייתי משיג גם את אותן התוצאות בין 12.5 - 13.5. בנסיעה רגועה במיוחד הייתי מגיע ל 14.5 ק"מ לליטר.

פורסם
ביומיים הקרובים אפרסם את נתוני צריכת הדלק בקליאו 1.2 בתדלוק השני שלה. בראשון זה היה 17.1 כשהרוב בעיר אך ללא פקקים.

איך אתה מחשב?

אני מהתדלוק הראשון שלי רואה בתצוגה כמה ליטר נצרך וגם את הקילומטראז' שעברתי ומחלק.

השאלה היא האם שני הנתונים האלו מדוייקים?

בתדלוק השני אגיע לאותה המשאבה, אתדלק ואחשב שוב, נראה אם נקבל תוצאות דומות.

פורסם

איתמר.

לפי מה שהבנתי, הוא מדבר, כרגע, רק על חישוב של מחשב הדרך ולא חישוב "אמיתי".

פותח השרשור,

1 ל-13 בעיר, זה לא פחות ממרשים, לכזו מכונית, לדעתי.

פורסם
מצטער, גם את זה אני לא קונה. מה נסגר איתכם? :roll:

או שתתנו הסבר מפורט על תנאי המדידה ותנאי הדרך או שאתם לא יודעים למדוד.

רכב בתול שנוסע בתוך העיר בשעות העומס לא יוציא 1:16 כמו גם רכב שמבלה קבוע בפקקים לא יוציא 1:15. אלא אם משולבים בנסיעה "סשנים" ארוכים של כביש מהיר אין שום סיכוי להוציא צריכות דלק כמו שכתבתם, ולא משנה כמה חסכוני יהיה הרכב.

איתמר.

מר איתמר הנכבד,

גם לי יש קליאו וגם אני נסעתי רק 600 ק"מ והפלא ופלא - גם אני עושה סביב ה- 16 ק"מ לליטר (6.2 ליטר ל- 100 ק"מ).

אבל בואו נשים את הקלפים על השולחן למען הסר ספק:

1. התוצאה לפי מחשב הרכב - אינני יודע כמה הוא מזייף - את זה נצטרך לבדוק בתידלוק הבא (בינתיים סיימתי רק 3/4 מיכל!!! על 600 ק"מ)

2. הנסיעה שלי כוללת 50 ק"מ ביום - חציה ללא פקקים וחציה פקקים (נס-ציונה-פ"ת וחזור)

3. הנסיעה רגועה בהחלט - אני מאיץ לאט יחסית, לא עובר 3000 סל"ד וגם בפקקים גולש לאיטי ולא מתחרה במכוניות שלידי מי חותך את מי יותר מהר....

4. נסיעה ללא מזגן

5. משתדל לא לעבור את ה- 90-95 קמ"ש

כך שאפשר להמשיך להתווכח מי צודק, למי יש יותא גדול (ואני מתכוון למיכל הדלק כמובן...) אבל אינני יכול להתווכח עם התוצאה - אני די בטוח שבתנאים דומים גם במכוניות דומות (פביה?) אצליח להגיע לתוצאה דומה.

לפני הרכב הזה נהגתי במשל שנתיים במאזדה 3 (מודל 2009 הדגם החדש) שאיננה נחשבת לחסכונית במיוחד. אני יכול לומר שרק שינוי בצורת הנהיגה (האצות מתונות ונסיעה של לא יותר מ- 100/110 קמ"ש) שיפרו את צריכת הדלק מ- 11 ק"מ לליטר לאזור ה- 13 באותו תוואי דרך.

אז מדוע שרכב עם 1150 סמ"ק לא יעשה 15-16 ואף יותר?

אני ממש יכול להשוות ולראות זאת בהאצה- במאזדה 3 מחשב הרכב היה מראה לפעמים 20 וגם 30 ליטר ל- 100 ק"מ בעת האצה. ברנו אף פעם זה לא מגיע למעל 15 ליטר ל- 100 ק"מ, ולדעתי כאן קבור הכלב - נפח המנוע הקטן יחסית צורך הרבה פחות דלק בהאצות (שוב, מתונות) בהשוואה למאזדה (שגם שם הקפדתי על האצה מתונה). כמובן שאם אתחיל להאיץ בצורה חדה (כמו שרוב הנהגים במדינה שלנו עושים) הצריכה תהיה גבוהה בהרבה. גם את זה אבדוק לאחר שאסיים את 1000 הק"מ הראשונים רק כדי להבין במה מדובר וכמה אז הרנו ודומותיה חסכוניות (ולא שזה סגנון הנהיגה שלי).

רונן

• תוכן חדש...