Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.2 - צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

איכות חיים זה גם שקט נפשי. איכות חיים זה חסכון כספי משמעותי בעלויות אחזקה. אני ממש לא סובל בפיקנטו שלי. בוודאי שהייתי רוצה יותר כוח ואין ספק שפיקנטו הייתה נוסעת שנות אור יותר טוב עם מנוע 1.4 מודרני, אבל זה מה שיש וצריך להתפשר בחיים.

ספרטניות? הגה כוח, 4 חלונות חשמל, מראות חשמל, מערכת שמע מקורית, המון תאי אחסון, מזגן מעולה, מושבים נוחים, בידוד רעשים לא רע בכלל, אין חלקי פח חשופים. צפופה? במושב האחורי, אבל לא במושבים הקדמיים. במושב נהג אני לא מרגיש שום הבדל בין פיקנטו לקורולה של אחי.

אתה ממש לא פגעת בי. דווקא סיפקת צחוק טוב להתחיל את הבוקר. אני ממש לא סובל מנהיגה בפיקנטו וישיבה בפיקנטו. נוהג די הרבה. בסביבות ה-30,000 בשנה. מדובר ברכבים שמיועדים למטרה מסוימת והם לא רעים בכלל. מה אני אגיד לך לקנות ג'יפ שיבלה את רוב חייו בפקקים של גוש דן זה פשוט גאונות ואהבה מוטורית טהורה.

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

30000 ק"מ בשנה בפיקנטו...שיהיה לך בכיף :-D כנראה שהסטנדרטים שלנו שונים.

למה אתם כל הזמן גוררים את הדיון הזה למכוניות ספורט/גי'פים יש גם שביל זהב.

אני לא ניסיתי לשכנע אף אחד לזהם את כדור הארץ או לרכוש גיפ כדי לטפס על המדרכות בתל-אביב.

אבל, אם הייתי עושה 30000 ק"מ בשנה (וגם רוצה לחסוך) הייתי קונה פוקוס ידנית או לכל הפחות סופר מיני משובחת.

ראיתי את הפיקנטו, מצטער, לא שווה לי את ה"חיסכון".

דרך אגב, כל מי שקונה את הננסיות האלה רץ לפתוח שרשור על צריכת הדלק, כנראה שזה באמת הדבר היחיד שמנחם ברכבים האלו.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אם אתם נהנים לנסוע ברכבים קטנים אז או שאתם שקרנים או שהדיסוננס שלכם מאוד מפותח. אף יצור אנוש שפוי לא נהנה להידחס לקופסת פח קטנה, אלא אם היא נושכת וגם אז הוא מתפשר מאוד על נוחות הנסיעה.

אני מתנצל אם פגעתי ברוכשי המכוניות החסכוניות, אבל SORRY זאת דעתי, גם אם היא לא נעימה או שונה משאחרים חושבים.

דעותיך שונות מאוד משלי.

אבל בכל זאת מעניין אותי מאוד לדעת מה דעתך על רכבי הסמארט הקטנים (אל תתייחס בבקשה לנושא התמחור שלהם שהוא לא הגיוני בעליל). אמנם יש להם מנוע 1 ליטר אבל הם מייצרים באיזור ה-105 כח סוס ..

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

אם אתם נהנים לנסוע ברכבים קטנים אז או שאתם שקרנים או שהדיסוננס שלכם מאוד מפותח.

על זה נאמר "רק על עצמי לספר ידעתי, צר עולמי כעולם הנמלה".

סע לערים הגדולות של אירופה (פאריס לדוגמא) ותראה גברות מהודרות נוסעות במכוניות מאוד קטנות, מאוד מאובזרות ואין להן בעיית דיסוננס, יש להן טעם משולב עם פרקטיות.

סע ותראה אנשים שנוהגים במכוניות עירוניות קטנות "רגילות" כי המכונית עבורם היא אמצעי להגיע ומקום חנייה הוא בעייה רצינית, ומכונית קטנה מאפשרת להם להתנייד במינימום עלויות ולמצוא חנייה. הם, את הכסף שלהם,מעדיפים להוציא על דברים אחרים שמעניינים אותם, על התחבורה הם מוציאים מינימום.

הבעיה של ממליצים וקובעי עובדות כמוך היא שאתה קובע את עמדת כול העולם מתוך סדרי העדיפויות שלך, ולא מבין שיש אנשים עם הסתכלות אחרת. בתור מי שהעדיף, בפועל, קליאו ספורט על BMW 328 קופה (החלפה ראש בראש), אני יכול לאמר לך בלי דיסוננס שאיכות גימור, רמת רעש וכו' הם בעיני משתנים פחותי חשיבות, בהרבה.

ואני לא היחיד.

אני מכיר עוד מישהו שמוציא את ה-Audi היוקרתית/מהירה שלו לסיבוב פעם בשבוע, אולי, כשנחה עליו הרוח, ובשאר הזמן מעדיף להתנייד בפנדה שלו. בשביל להגיע לעבודה הוא לא צריך 300 כ"ס ומושבים מעור.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

סע לערים הגדולות של אירופה (פאריס לדוגמא) ותראה גברות מהודרות נוסעות במכוניות מאוד קטנות, מאוד מאובזרות ואין להן בעיית דיסוננס, יש להן טעם משולב עם פרקטיות.

סע ותראה אנשים שנוהגים במכוניות עירוניות קטנות "רגילות" כי המכונית עבורם היא אמצעי להגיע ומקום חנייה הוא בעייה רצינית, ומכונית קטנה מאפשרת להם להתנייד במינימום עלויות ולמצוא חנייה. הם, את הכסף שלהם,מעדיפים להוציא על דברים אחרים שמעניינים אותם, על התחבורה הם מוציאים מינימום.

הבעיה של ממליצים וקובעי עובדות כמוך היא שאתה קובע את עמדת כול העולם מתוך סדרי העדיפויות שלך, ולא מבין שיש אנשים עם הסתכלות אחרת. בתור מי שהעדיף, בפועל, קליאו ספורט על BMW 328 קופה (החלפה ראש בראש), אני יכול לאמר לך בלי דיסוננס שאיכות גימור, רמת רעש וכו' הם בעיני משתנים פחותי חשיבות, בהרבה.

ואני לא היחיד.

אני מכיר עוד מישהו שמוציא את ה-Audi היוקרתית/מהירה שלו לסיבוב פעם בשבוע, אולי, כשנחה עליו הרוח, ובשאר הזמן מעדיף להתנייד בפנדה שלו. בשביל להגיע לעבודה הוא לא צריך 300 כ"ס ומושבים מעור.

מסכים עם כל מילה ,בעיקר בשימוש הפרקטי של בני אדם והתאמת השימוש לסביבה שבה הוא חי ,בכל תחום ,בכל מוצר , יפה השבת !

פורסם

איכות חיים זה גם שקט נפשי. איכות חיים זה חסכון כספי משמעותי בעלויות אחזקה. אני ממש לא סובל בפיקנטו שלי. בוודאי שהייתי רוצה יותר כוח ואין ספק שפיקנטו הייתה נוסעת שנות אור יותר טוב עם מנוע 1.4 מודרני, אבל זה מה שיש וצריך להתפשר בחיים.

ספרטניות? הגה כוח, 4 חלונות חשמל, מראות חשמל, מערכת שמע מקורית, המון תאי אחסון, מזגן מעולה, מושבים נוחים, בידוד רעשים לא רע בכלל, אין חלקי פח חשופים. צפופה? במושב האחורי, אבל לא במושבים הקדמיים. במושב נהג אני לא מרגיש שום הבדל בין פיקנטו לקורולה של אחי.

אתה ממש לא פגעת בי. דווקא סיפקת צחוק טוב להתחיל את הבוקר. אני ממש לא סובל מנהיגה בפיקנטו וישיבה בפיקנטו. נוהג די הרבה. בסביבות ה-30,000 בשנה. מדובר ברכבים שמיועדים למטרה מסוימת והם לא רעים בכלל. מה אני אגיד לך לקנות ג'יפ שיבלה את רוב חייו בפקקים של גוש דן זה פשוט גאונות ואהבה מוטורית טהורה.

שאלה

למה המחירים של כל הקטנות האלו נופל מהר ומדוע יד 2 מוצף פתאום במכוניות כאלו ?

פורסם

אחוז מסוים של מכוניות נפלטות לשוק המשומשות בפרק זמן קצר מסיבות שונות ומגוונות. מכוניות מיני נמכרות בכמויות מכובדות ולכן נוצרת אשלייה שיד 2 מוצפת במכוניות קטנות.

30000 ק"מ בשנה בפיקנטו...שיהיה לך בכיף :-D כנראה שהסטנדרטים שלנו שונים.

למה אתם כל הזמן גוררים את הדיון הזה למכוניות ספורט/גי'פים יש גם שביל זהב.

אני לא ניסיתי לשכנע אף אחד לזהם את כדור הארץ או לרכוש גיפ כדי לטפס על המדרכות בתל-אביב.

אבל, אם הייתי עושה 30000 ק"מ בשנה (וגם רוצה לחסוך) הייתי קונה פוקוס ידנית או לכל הפחות סופר מיני משובחת.

ראיתי את הפיקנטו, מצטער, לא שווה לי את ה"חיסכון".

דרך אגב, כל מי שקונה את הננסיות האלה רץ לפתוח שרשור על צריכת הדלק, כנראה שזה באמת הדבר היחיד שמנחם ברכבים האלו.

ליגיטימי. באיזה זכות אתה תוקף ומכנה אותי שקרן או סובל מדיסוננס? בתקציב הייתה לי אפשרות לרכוש משפחתית אוטומטית פליטת ליסינג בת שנתיים - שלוש או רכב מיני מהניילונים. בחרתי ברכב מיני כי החסכון הכולל בעלויות אחזקה עולה על חסרונות הרכב. אמרתי פעם ואגיד שוב שמי שקונה את המכוניות רק משיקולים של צריכת דלק יתאכזב.

פורסם

סע ותראה אנשים שנוהגים במכוניות עירוניות קטנות "רגילות" כי המכונית עבורם היא אמצעי להגיע ומקום חנייה הוא בעייה רצינית, ומכונית קטנה מאפשרת להם להתנייד במינימום עלויות ולמצוא חנייה. הם, את הכסף שלהם,מעדיפים להוציא על דברים אחרים שמעניינים אותם, על התחבורה הם מוציאים מינימום. - בניגוד לפורום האופנה של פריז, CF הוא פורום של חובבי נהיגה ורכב. אם הרכב הוא אמצעי עבורם להגיע מנקודה א'-ב' כמו שכתבת, הנאה מנהיגה היא לא פקטור הטענה שלך מתאימה לפורום אופנה ולא לפורום רכב. אגב, מה שמתאים לאירופה לאו דווקא מתאים לישראל. מעניין שלא ציינת איך נוהגים בארה"ב או אפילו במזרח אסיה. כל מדינה עם תרבות הנהיגה שלה ולמרות שהיינו רוצים לחשוב, אנחנו עדיין לא אירופאים. למה אין ננסיות בארה"ב? גם בסינגפור הנידחת, שם מצוקת החניה לא פחותה מבישראל לא תמצא ננסיות, לא ידניות ולא אוטומטיות. למה?

הבעיה של ממליצים וקובעי עובדות כמוך היא שאתה קובע את עמדת כול העולם מתוך סדרי העדיפויות שלך, ולא מבין שיש אנשים עם הסתכלות אחרת.

חלילה, אני לא קובע את סדרי העדיפות של האחרים, אני מייצג אך ורק את דעותי האישיות. כמה קשה לקבל פה בפורום עמדה אחרת שזה מדהים אותי בכל פעם מחדש. לפעמים אפשר וטוב שיש מי שעומד בצד וצועק ה"מלך הוא עירום" גם אם לא כולם חושבים כך גם אם אולי אני טועה וזה גם בסדר לטעות, אבל ראבק, תלמדו לקבל גם ביקורת בלי להרוג את מי שכתב אותה.

בתור מי שהעדיף, בפועל, קליאו ספורט על BMW 328 קופה (החלפה ראש בראש), אני יכול לאמר לך בלי דיסוננס שאיכות גימור, רמת רעש וכו' הם בעיני משתנים פחותי חשיבות, בהרבה.

ואני לא היחיד. הוא שכתבתי, שבמכוניות "נושכות" יש פשרות אחרות וסדרי חשיבות אחרים שלא רלוונטים לסגמנט של הננסיות.

אני מכיר עוד מישהו שמוציא את ה-Audi היוקרתית/מהירה שלו לסיבוב פעם בשבוע, אולי, כשנחה עליו הרוח, ובשאר הזמן מעדיף להתנייד בפנדה שלו. בשביל להגיע לעבודה הוא לא צריך 300 כ"ס ומושבים מעור. וזו כמובן דוגמא מאוד קיצונית. כי רוב האנשים שמחזיקים בננסית לא מחזיקים גם במפלצת של 300 כ"ס הם מלכתחילה קנו את האוטו מטעמי חיסכון ולא בנוסף ל FUNCAR שיש להם בחניה. חוץ מזה שביננו הדוגמא הזאת מזכירה לי את הסיפור על ה"נזיר שמכר את הפרארי" בחייאת... יש לך אוטו כיף ואתה נוהג בפנדה, עזוב, זה מקרה לפסיכיאטר

שאלה

למה המחירים של כל הקטנות האלו נופל מהר ומדוע יד 2 מוצף פתאום במכוניות כאלו ?

אתה שואל וגם עונה, כי אנשים אחרי כמה חודשים של נהיגה מבינים שמה שהקסים אותם לפני 30 שנה, לא מתאים היום. זה צפוף, קופצני ולא נוח, אז אנשים מבינים שעדיף לרכוש רכב בן שנה-שנתים שהוא "קצת" יותר נוח מאשר להמשיך לסבול אבל לספר לכולם שהאוטו שלהם עושה 1:20.

אני הייתי קונה בשמחה קליאו כרכב שני בבית, אפילו ידנית אבל 1.4 שגם קצת נהנה, לא יודע מה איתכם אבל אני לא הגעתי לעולם הזה כדי לסבול :)

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם
אני לא מדבר על הסופר מיני כמו הקליאו או הפנדה אלא על גרוטאות מוטוריות כמו האלטו/פיקנטו/107 ואף אחד לא ישכנע אותי שהמכוניות האלו נותנות איזה משהו שיכול להיכנס להגדרה של "איכות חיים"...הם צפופות, רועשות, ספרטניות ורועדות כמו כמו עלה נידף ליד כל משאית בכביש 4.

עם כל הבוז המוטורי שיש לחובבי ההגה למשפחומטיות הם כן מה שאני מכנה "איכות חיים"

רוצים קליאו...? בבקשה קחו את ה 1.4 הבדל גדול מאוד באיכות הנסיעה. רוצים לחסוך, קחו ידני זה אחלה, אבל ה 1.2 חלשה מדי וכל קשר בינה לבין "קצת" הנאה מהנהיגה הוא מקרי לחלוטין.

אם אתם נהנים לנסוע ברכבים קטנים אז או שאתם שקרנים או שהדיסוננס שלכם מאוד מפותח. אף יצור אנוש שפוי לא נהנה להידחס לקופסת פח קטנה, אלא אם היא נושכת וגם אז הוא מתפשר מאוד על נוחות הנסיעה.

.

ראשית, ממתי פנדה "חצתה את הכביש" ועברה לקטגוריית ה"סופר מיני"?

שנית אף אחד לא מנסה לשכנע אותך.

שמת לב שהכתיבה שלך רווייה בשנאה וכעס? נראה לי שזה משהו יותר "גדול", מאותן מכוניות "מיני" יפות, חסכוניות, חדשות, חונות בכל מקום, עם רמת בטיחות טובה (עד מצויינת), עם רמת איבזור טובה (יש אפילו טובה מאוד) ועוד ועוד.

למען הסר ספק אני נוהג בB4 משנת יצור 09 ויש במשפחתי המורחבת גם פיקנטו חתיכה וגם פנדה מכובדת.

לפעמים אני נהנה יותר בהן- מזוכיסט.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
אתה שואל וגם עונה, כי אנשים אחרי כמה חודשים של נהיגה מבינים שמה שהקסים אותם לפני 30 שנה, לא מתאים היום. זה צפוף, קופצני ולא נוח, אז אנשים מבינים שעדיף לרכוש רכב בין שנה שנתים שהוא "קצת" יותר נוח מאשר להמשיך לסבול אבל לספר לכולם שהאוטו שלהם עושה 1:20

אז עם עוד כמה שרשורים דעות וכתבות כאלו המחיר יצנח חזק ,זה אפילו עלול לעצור מכירה של רכבים כאלו.

אז אולי צריך להמנע מלרכוש משהו שמפסידים עליו כל כך הרבה וגם מגלים שאינו נוח .

מה דעתך ?

פורסם

אחוז מסוים של מכוניות נפלטות לשוק המשומשות בפרק זמן קצר מסיבות שונות ומגוונות. מכוניות מיני נמכרות בכמויות מכובדות ולכן נוצרת אשלייה שיד 2 מוצפת במכוניות קטנות. אפשר לטעון שאחוז גבוהה יותר של מכוניות מיני נפלטות ליד 2 כי אנשים לא מסתדרים עם ידני או הבינו שהרכב קטן מידי לצרכים שלהם. סיבות ליגיטימיות לחלוטין.

בניגוד לפורום האופנה של פריז, CF הוא פורום של חובבי נהיגה ורכב. אם הרכב הוא אמצעי עבורם להגיע מנקודה א'-ב' כמו שכתבת, הנאה מנהיגה היא לא פקטור הטענה שלך מתאימה לפורום אופנה ולא לפורום רכב. אגב, מה שמתאים לאירופה לאו דווקא מתאים לישראל. מעניין שלא ציינת איך נוהגים בארה"ב או אפילו במזרח אסיה. כל מדינה עם תרבות הנהיגה שלה ולמרות שהיינו רוצים לחשוב, אנחנו עדיין לא אירופאים. למה אין ננסיות בארה"ב? גם בסינגפור הנידחת, שם מצוקת החניה לא פחותה מבישראל לא תמצא ננסיות, לא ידניות ולא אוטומטיות. למה?

מה הקשר?

פורסם
למען הסר ספק אני נוהג בB4 משנת יצור 09 ויש במשפחתי המורחבת גם פיקנטו חתיכה וגם פנדה מכובדת.

לפעמים אני נהנה יותר בהן- מזוכיסט.

אם אתה נהנה להננסית יותר מה B4 אז באמת נסתרות דרכי האלוהים.

אז עם עוד כמה שרשורים דעות וכתבות כאלו המחיר יצנח חזק ,זה אפילו עלול לעצור מכירה של רכבים כאלו.

אז אולי צריך להמנע מלרכוש משהו שמפסידים עליו כל כך הרבה וגם מגלים שאינו נוח .

מה דעתך ?

דעתי שווה כקליפת השום, מה אני יודע? אני באופן אישי הייתי מוותר על התענוג אבל מסתבר שיש רבים וטובים שלא.

מה הקשר?
הקשר הוא שאין קשר בין הנאה לחיסכון. נהגתי באלטו וההנאה היחידה היתה לצאת ממנה לרחוב. אז אם זה פורום של רכב, בואו נדבר על ההנאה שבנהיגה ואם זה פורום "החיים דרך החור של הזרנוק של הדלק" אז בואו נעבור לתפוז.
פורסם

מה הקשר בין חובות לרכב.

כל מה שאני טוען, שאני הייתי מתפשר בשנתון על רכב נוח יותר. קל וחומר עם ק"מ של 30K בשנה.

אין פה עניין של שבירת המסגרת התקציבית.

לדעתי המאוד לא נחשבת, להרבה אנשים שקנו את הננסיות נפל האסימון ולכן הם מוכרים, אבל מה אני יודע!

פורסם
בניגוד לפורום האופנה של פריז, CF הוא פורום של חובבי נהיגה ורכב.

אתה חובב רכב יותר גדול מאשת חברה שנוהגת במיני קופר אורגינלית, עם מושבי עור, סאן רוף וחלונות חשמל? במה הפוזה שלך עדיפה על שלה?

זה פורום רכב, זה לא פורום חובבי דיפונים ואבזור. במסגרת הפורום מתדיינים על כל נושא הרכבים, והרכבים הקטנים, הזולים, הידניים, הם סימן מבורך לתרבות רכב נכונה. כזו שמסתכלת על צרכים ומחפשת מענה מתאים, לא כזו שקונה אוטו כי הפלסטיק נראה טוב או בגלל שחלונות חשמל זה הכרח...

חלילה, אני לא קובע את סדרי העדיפות של האחרים, אני מייצג אך ורק את דעותי האישיות.

תקשיב, לכתוב משהו שסותר משהו אחר שכתבת באותו עמוד... זה ממש טיפשי.

ואני אני אביא לך את הציטוט, שלא תצטרך לגלול:

אם אתם נהנים לנסוע ברכבים קטנים אז או שאתם שקרנים או שהדיסוננס שלכם מאוד מפותח.

ואני אגלה לך עוד משהו (אם כי אולי תשלח אותי לפסיכיאטר), אני לא אוהב לנהוג ברכבים גדולים 7XX או A8 או כל אלו, לא עושות לי את זה בכלל. נהפוך הוא, אני אעדיף מכונית קטנה בהרבה, כל פעם, מאשר להתנייד בממוטה. ואני נהנה להתנייד ברכבים קטנים. אז אולי אני באמת הקיצון השני למלטפי הדש בורדים למיניהם, שמקבלים אורגזמה מהקליקיות של הכפתורים, אבל אני בטוח לא חי בדיסוננס.

וזו כמובן דוגמא מאוד קיצונית. כי רוב האנשים שמחזיקים בננסית לא מחזיקים גם במפלצת של 300 כ"ס הם מלכתחילה קנו את האוטו מטעמי חיסכון ולא בנוסף ל FUNCAR שיש להם בחניה. חוץ מזה שביננו הדוגמא הזאת מזכירה לי את הסיפור על ה"נזיר שמכר את הפרארי" בחייאת... יש לך אוטו כיף ואתה נוהג בפנדה, עזוב, זה מקרה לפסיכיאטר

זו לא דוגמא קיצונית, זו דוגמא של מישהו שמבין את הצרכים שלו ויודע איפה שווה לו לשים את הכסף ואיפה לא. כדי לנסוע בפקקים 10 ק"מ לעבודה, הוא לא צריך ולא רוצה 300 כ"ס, הוא לא רוצה לשים ליטר דלק לעבור את מחצית המרחק הזה. בשביל זה מספיקה לו פנדה. הוא את האוטוכיף, שלו מוציא מתי שאפשר להנות ממנו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...