Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.2 - צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5301 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
איך אתה מחשב?

אני מהתדלוק הראשון שלי רואה בתצוגה כמה ליטר נצרך וגם את הקילומטראז' שעברתי ומחלק.

השאלה היא האם שני הנתונים האלו מדוייקים?

בתדלוק השני אגיע לאותה המשאבה, אתדלק ואחשב שוב, נראה אם נקבל תוצאות דומות.

ברגע שאני מתדלק פול טנק אני מאפס מונה ק"מ. בתדלוק הבא מחלק את הק"מ שעשיתי לכמות הליטרים שנכנסה למיכל. זאת הבדיקה הכי אמינה שיכולה להיות!

• תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפי מה שהבנתי, הוא מדבר, כרגע, רק על חישוב של מחשב הדרך ולא חישוב "אמיתי".

פותח השרשור,

1 ל-13 בעיר, זה לא פחות ממרשים, לכזו מכונית, לדעתי.

אתה אכן צודק. אני כתבתי שאני עדיין נוסע על המיכל הראשון שלי, מכאן נוסע שהחישוב נעשה אך ורק על ידי מחשב הדרך. לא ברור לי מאיפה באה לאיתמר ה"קטילה" הזאת, איזה אינטרס יש לי להציג צריכת דלק טובה יותר?

ציינתי גם שהנסיעה שלי סופר רגועה(העברת הילוכים כבר שהחיווי נדלק- מה שאומר שב55 קמ"ש אני בהילוך חמישי) ובהתחשב בתנאים (רב הזמן בינעירוני) זאת פחות או יותר הצריכה שציפיתי מרכב ששוקל כטון ובעל מנוע 1150 סמ"ק.

פורסם

ה"קטילה" הזאת באה כי לאיתמר נשבר הפין לקרוא את השטויות שאנשים כותבים.

רכב שנוסע בתוך העיר לעולם לא יציג צריכה של 1:16 וגם צריכה של 1:15 ברכב שנוסע בפקקים בעיר (ועוד בחיפה בכלל) לא יציג 1:15.

זה ידוע שאף אחד לא רוצה לצאת פראייר והישראלי תמיד יאדיר את צריכת הדלק של מכוניתו החדשה, אבל כנסו לפרופורציות.

או שתעשו מדידה אמיתית ותרשמו במדוייק את תנאי הנסיעה או שתפסיקו לז**ן את השכל בצריכות דלק תלושות מהמציאות בתנאים המתוארים.

עכשיו זה ברור?

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

הילוך חמישי ב-55 קמ"ש - המכונית לא מקרטעת? בחיים לא הייתי חושב להחליף, לפני 80 קמ"ש וכן, אני יודע שבכל מכונית, זה שונה.

זו לא פעם ראשונה, שאני קורא על כזה דבר וזה נשמע לי מוזר/תמוה/מצחיק/משונה, אבל בהחלט לא חכם.

פורסם
ה"קטילה" הזאת באה כי לאיתמר נשבר הפין לקרוא את השטויות שאנשים כותבים.

רכב שנוסע בתוך העיר לעולם לא יציג צריכה של 1:16 וגם צריכה של 1:15 ברכב שנוסע בפקקים בעיר (ועוד בחיפה בכלל) לא יציג 1:15.

זה ידוע שאף אחד לא רוצה לצאת פראייר והישראלי תמיד יאדיר את צריכת הדלק של מכוניתו החדשה, אבל כנסו לפרופורציות.

או שתעשו מדידה אמיתית ותרשמו במדוייק את תנאי הנסיעה או שתפסיקו לז**ן את השכל בצריכות דלק תלושות מהמציאות בתנאים המתוארים.

עכשיו זה ברור?

איתמר.

אני מאוד שמח שלאיתמר נשבר הפין לקרוא שטויות של אנשים. עם כל הכבוד, התגובה לך מאוד ילדותית ולא הייתי מצפה לשמוע דבר כזה ממך.

המדידה שלי נעשתה על ידי מחשב הדרך וזה נאמר במפורש מס' פעמים. מישהו שאל לגבי רכב שנוסע בפקקים ובפרט בחיפה? מאיפה הבאת את זה בכלל??? הבחור(בוריס פותח השרשור) שאל אנשים בעלי רנו קליאו לגבי צריכת הדלק שלהם, ואני בתור אחד כזה הגבתי. 600 ק"מ של נסיעה כבר, איפסתי את מחשב הדרך בתדלוק והתוצאה עומדת על 6.3 ליטר ל100 ק"מ. אם אתה מאמין\לא מאמין\נדמה לך שאני כאן כדי לייפות את המציאות זה כבר בעיה שלך-תטפל\לא תטפל בזה כרצונך. נוכחת לתוצאה שעוד אנשים בעלי רנו קליאו סיפרו על צריכה דומה.

ובלאק ג'וקר, אני עכשיו בהרצה ואני די מקשיב לנורת חיווי ההילוכים. ב55 קמ"ש היא "מבקשת" להעביר להילוך חמישי, והסל"ד אכן די נמוך שם אבל בהחלט לא קריטי, סביבות 2000 סיבובים לדקה. מדוע זה נראה לך לא חכם? יש משהו שאני לא יודע לגבי נסיעה ב2000 סל"ד בהילוך חמישי?

פורסם

חישוב צריכת הדלק הוא פשוט ביותר. מתדלקים, מאפסים אודומטר. מתדלקים פעם הבאה, מוציאים חשבונית, מחלקים את מספר הק"מ שבאודומטר במספר הליטרים שבחשבונית. מאפסים וחוזר חלילה. אין יותר פשוט ויותר אמין מזה. מחשבי הדרך בד"כ מדייקים, אבל עדיין לדעתי עדיף חישוב ידני.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

יש לציין שאחד האתרים השווה בין צריכת הדלק של שלוש מכוניות, אחת מבית רנו הייתה ביניהן.

הם איפסו את הקילומטרז', נסעו לאילת באותה דרך בדיוק ובעוד שתי המכוניות האחרות הראו הבדל של כ10ק"מ במרחק הרנו הראתה מרחק גבוה ב40 ק"מ. מדובר על נסיעה של כ-300 ק"מ ולכן זה כ-15 אחוז סטייה, שזה די רציני. אולי מכאן נוסעת הצריכת דלק האופטימית של מכוניות של רנו.

פורסם
אני מאוד שמח שלאיתמר נשבר הפין לקרוא שטויות של אנשים. עם כל הכבוד, התגובה לך מאוד ילדותית ולא הייתי מצפה לשמוע דבר כזה ממך.

המדידה שלי נעשתה על ידי מחשב הדרך וזה נאמר במפורש מס' פעמים. מישהו שאל לגבי רכב שנוסע בפקקים ובפרט בחיפה? מאיפה הבאת את זה בכלל??? הבחור(בוריס פותח השרשור) שאל אנשים בעלי רנו קליאו לגבי צריכת הדלק שלהם, ואני בתור אחד כזה הגבתי. 600 ק"מ של נסיעה כבר, איפסתי את מחשב הדרך בתדלוק והתוצאה עומדת על 6.3 ליטר ל100 ק"מ. אם אתה מאמין\לא מאמין\נדמה לך שאני כאן כדי לייפות את המציאות זה כבר בעיה שלך-תטפל\לא תטפל בזה כרצונך. נוכחת לתוצאה שעוד אנשים בעלי רנו קליאו סיפרו על צריכה דומה.

בכלל קראת את מה שכתבתי או שאתה סתם נהנה לקפוץ כמו חמור בראש? קראת מה אנשים כתבו בשרשור? תקרא, תפנים ותבין למה כתבתי את מה שכתבתי. גם תפסיקו לסמוך על מחשב הרכב, אפילו סטייה של 5% מתבטאת ב 0.5 ק"מ ויותר לכל ליטר בחישוב הסופי.

אף אחד לא אומר שהקליאו לא עושה 1:16, אני אומר שבתנאים שאנשים תיארו אותם המספר הזה בלתי מציאותי בעליל. מי שרושם את צריכת הדלק של מכוניתו שירשום בדיוק את התנאים בהם בוצעה המדידה, זה מה שמעצבן ובפירוש לא נכון ומטעה.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

ובלאק ג'וקר, אני עכשיו בהרצה ואני די מקשיב לנורת חיווי ההילוכים. ב55 קמ"ש היא "מבקשת" להעביר להילוך חמישי, והסל"ד אכן די נמוך שם אבל בהחלט לא קריטי, סביבות 2000 סיבובים לדקה. מדוע זה נראה לך לא חכם? יש משהו שאני לא יודע לגבי נסיעה ב2000 סל"ד בהילוך חמישי?

כל יום לומדים דבר חדש, אבל בחיים לא הייתי מעביר לרביעי/חמישי בסביבות ה-50 קמ"ש (ב-60, כבר עוברים לרביעי). בכזו צורה, מתי אתה מעביר לרביעי? ב-35 קמ"ש? :)

לא תמיד צריך להקשיב למחשב הדרך או לצורך העניין, לנורית חיווי ההילוכים. אתה חייב לדעת לסמוך על עצמך ולהבין שזה לא בסדר. בלימה קטנה מ-55 קמ"ש ואתה יורד ל-40 קמ"ש ואז צריך להוריד לשלישי ואז לרביעי ואז...בקיצור, יותר מדי לבחוש בהילוכים.

למען הסר ספק, לא יצא לי, עדיין, לנהוג במכונית ממגזר המיני, אך נכתב פה לא פעם, שנורית חיווי ההילוכים חיה בעולם משל עצמה:).

פורסם
כל יום לומדים דבר חדש, אבל בחיים לא הייתי מעביר לרביעי/חמישי בסביבות ה-50 קמ"ש (ב-60, כבר עוברים לרביעי). בכזו צורה, מתי אתה מעביר לרביעי? ב-35 קמ"ש? :)

לא תמיד צריך להקשיב למחשב הדרך או לצורך העניין, לנורית חיווי ההילוכים. אתה חייב לדעת לסמוך על עצמך ולהבין שזה לא בסדר. בלימה קטנה מ-55 קמ"ש ואתה יורד ל-40 קמ"ש ואז צריך להוריד לשלישי ואז לרביעי ואז...בקיצור, יותר מדי לבחוש בהילוכים.

למען הסר ספק, לא יצא לי, עדיין, לנהוג במכונית ממגזר המיני, אך נכתב פה לא פעם, שנורית חיווי ההילוכים חיה בעולם משל עצמה:).

טוב, אז ככה, החישוב שלי עכשיו עומד על 12.7 ק"מ לליטר בתוך העיר(שימו לב שלפי המפרט של הקליאו הצריכה בעיר היא עירוני 13.1 ק"מ/ל') ואני נוסע מאד לאט,מאיץ לאט וממש מנסה להגיע ל 16 ק"מ לליטר ולא מצליח :) אני מעביר להילוך רביעי במהירות של 40 ק"מ\שעה ולחמישי ב 55ק"מ\שעה כי כך מורה לי מחשב הדרך. למען האמת האוטו מתחיל לצעוק כבר במהירות של 40 קמ"ש שהוא רוצה את ההילוך הרביעי...

ההילוך השלישי הכי קצרוהעי מעצבן, אליו אני מעביר במהירות של 30 קמ"ש!

כשאסיים פול טנק אתדלק ואחשב ידני בעזרת הקילומטראז' שיוצג. יוצא שבתוך העיר מעבירים המון הילוכים והיד לא יורדת מידית ההילוכים.

הקלאץ' מעצבן משום שנקודת החיכוך נמצאת במקום מאד גבוהה והרגל לא נחה לרגע... נשאר לקוות שהקלאץ' ירד עם הזמן.

פורסם

רק לסבר את האוזן/עין של כולם - הרכב של אשתי (פאביה החדשה) בן כחודשיים בערך... לאחר תדלוק ראשון (חופשת לידה) עבר 410 ק"מ ונשארו 2 פסים במיכל הדלק.

כל הנסיעות בתוך העיר ומקסימום 5 ק"מ רצוף, למעון או לחדר הכושר וחזרה.

קצת מעל 1 ל 10 - כך שבאמת מה שכולם כותבים "מעט בינערוני או בכלל לא" לא יכול להיות.

לילה טוב

Golf 2008 MK5

פורסם

הילוך 5 ב 55 קמש??

לא יודע לפי מה מחשב מורה את זה,אך בכול רכב זה גורם עומס על מנוע,באיזה סלד אתה נמצא?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...