Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

רנו קליאו 1.2 - צריכת דלק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5302 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אנשים לגמרי מאבדים את הצפון עם הדלק.

רוצים לחסוך סעו באוטובוס...הכי חסכוני.

אבל כל הסיפורים האלה של להעביר לחמישי ב50 לא לעבור את ה-90 זו כבר ממש קמצנות לשמה.

בשביל מה קניתם רכב? לנסוע ולהנות או לספר בפורום כמה אתם מצליחים לחסוך?

יאלללה.. סעו בכיף, אל תחסכו במזגן, אל תעכבו את התנועה בכבישים מהירים ואל תסתכלו על החיים דרך הזרנוק של הדלקן.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
  • תגובות 84
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
א. תקרא את הדיון מתחילתו. אנשים דיברו על 1:16 בעיר. 1:16 בנסיעה מעורבת זו תוצאה יותר הגיונית.

ב. אני לא אסע על 90 כדי לחסוך 50 שקל דלק בחודש. הבריאות הנפשית שלי שווה יותר.

ג. כאשר אנשים מדווחים על צריכת דלק יותר טובה מנתוני יצרן שהושגו בתנאי מעבדה הם נופלים לאחת מהגדרות הבאות:

1. לא יודעים לחשב

2. בודקים לפי מחשב דרך סופר אופטימי

3. שקרנים

4. שילוב סעיף 1&2&3

מצטער לאכזב אותך אבל גם אני הגעתי לנתונים שנראים על פניו לא אמיתיים.

תמה טורבו שבנסיעה עירונית הייתה צורכת באופן קבוע 1:6 צרכה בדרך לאילת 1:14.

פונטו 80 כ"ס צרכה בדרך לאילת 1:20.6. החיווי של מחשב הדרך היה 1:19. (מקריית שמונה לאילת דרך כביש 90 ירד חצי מיכל).

התוצאות הללו מושגות בנסיעה של 80 קמ"ש ב2000 סל"ד עם מינימום משחק עם דוושת הדלק.

צורת חישוב: מילוי מיכל מלא עד לקפיצה הראשונה של המשאבה, נסיעה, מילוי מיכל שוב בהגעה בכניסה לאילת, חלוקה של הקילומטרים מאז התדלוק האחרון בכמות הליטרים שמילאתי.

אתה בטח חושב שאני עונה להגדרה של סעיף 3, זכותך לחשוב.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
אנשים לגמרי מאבדים את הצפון עם הדלק.

רוצים לחסוך סעו באוטובוס...הכי חסכוני.

אבל כל הסיפורים האלה של להעביר לחמישי ב50 לא לעבור את ה-90 זו כבר ממש קמצנות לשמה.

בשביל מה קניתם רכב? לנסוע ולהנות או לספר בפורום כמה אתם מצליחים לחסוך?

יאלללה.. סעו בכיף, אל תחסכו במזגן, אל תעכבו את התנועה בכבישים מהירים ואל תסתכלו על החיים דרך הזרנוק של הדלקן.

אתם לא מגזימים קצת עם התגיות שאתם מדביקים (מכנים) לאנשים בלי להכיר אותם?

מקודם מישהו כתב שאנו שקרנים, עכשיו רק קמצנים.

אולי הסיבות אחרות?

הסיבה הרלוונטית לנושא זה היא שבחוברת הרכב כתוב במפורש שב- 1000 ק"מ הראשונים לא מומלץ לעבור את ה- 3000 סל"ד. מה לעשות אבל ב- 3000 סל"ד הרכב ב- 95 קמ"ש בלבד? מה עם העובדה שנסיעה במהירות זו היא חוקית?

סיבה שניה היא שבכבישים שאני נוסע (כביש 4) באמת אין משמעות לנסיעה במהירות גבוהה יותר - בסוף כולם נתקעים בפקק, רק סעיף העצבנות של הנהגים מגיעה לגג.

אם נסיעה איטית יותר מהטרוף והתחרות שעל הכבישים מעצבנת אותך או אחרים - דיינו! - הרי אם אנו לא נעצבן אותך, משהו אחר יעצבן אותך.

כל הדיון על צריכת הדלק לא היתה כמה חוסכים אלא לתת מידע על כמה צריכה יכולה להיות טובה ברכב חסכוני. אם הדיון היה על הפריוס או על רכב דיזל זה היה שונה? אז על מה כל העצבנות והכעס הזה?

פורסם
מצטער לאכזב אותך אבל גם אני הגעתי לנתונים שנראים על פניו לא אמיתיים.

תמה טורבו שבנסיעה עירונית הייתה צורכת באופן קבוע 1:6 צרכה בדרך לאילת 1:14.

פונטו 80 כ"ס צרכה בדרך לאילת 1:20.6. החיווי של מחשב הדרך היה 1:19. (מקריית שמונה לאילת דרך כביש 90 ירד חצי מיכל).

התוצאות הללו מושגות בנסיעה של 80 קמ"ש ב2000 סל"ד עם מינימום משחק עם דוושת הדלק.

צורת חישוב: מילוי מיכל מלא עד לקפיצה הראשונה של המשאבה, נסיעה, מילוי מיכל שוב בהגעה בכניסה לאילת, חלוקה של הקילומטרים מאז התדלוק האחרון בכמות הליטרים שמילאתי.

אתה בטח חושב שאני עונה להגדרה של סעיף 3, זכותך לחשוב.

נתון מפתח: מהירות נסיעה 80 קמ"ש. 1:20 במהירות 80 קמ"ש ומינימום התעסקות עם דוושת הגז הגיוני. לכן אתה לא עונה להגדרה של סעיף 3. אני לא יודע מי מסוגל לנהוג ככה לאורך זמן.

פורסם
אתם לא מגזימים קצת עם התגיות שאתם מדביקים (מכנים) לאנשים בלי להכיר אותם?

מקודם מישהו כתב שאנו שקרנים, עכשיו רק קמצנים.

אולי הסיבות אחרות?

אף אחד לא מדביק תווית, אבל מקריאה אוביקטיבית עד כמה שאני יכול, נראה כאילו החיסכון בדלק הוא ערך עליון.

בזמן האחרון כל השרשורים על צריכת הדלק... אנשים מוכרים את נשמתם לגרוטאות מוטוריות כדי לחסוך 200-300 ש"ח בחודש ולדעתי הם חוטאים למטרה. עם כל הכבוד לחיסכון אני חושב שזו טעות לרכוש רכב שהשיקול המרכזי הוא חיסכון בדלק.

וזה הרושם שעולה בחלק מהשירשורים שעוסקים בנושא.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

זה לא רק צריכת הדלק,זה גם רכב חדש עם אחריות,ואחזקה כללית זולה.

גרוטאה מוטורית?

אני נהנה לנסוע בפנדה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אף אחד לא מדביק תווית, אבל מקריאה אוביקטיבית עד כמה שאני יכול, נראה כאילו החיסכון בדלק הוא ערך עליון.

בזמן האחרון כל השרשורים על צריכת הדלק... אנשים מוכרים את נשמתם לגרוטאות מוטוריות כדי לחסוך 200-300 ש"ח בחודש ולדעתי הם חוטאים למטרה. עם כל הכבוד לחיסכון אני חושב שזו טעות לרכוש רכב שהשיקול המרכזי הוא חיסכון בדלק.

וזה הרושם שעולה בחלק מהשירשורים שעוסקים בנושא.

מה אומר?

אתה כנראה צודק. באמת בפעם האחרונה שהייתי באירופה ראיתי על הכביש רק GTI/ STI.

גרוטאות מוטוריות?

מאזדה 3, טויוטה קורולה ושאר מכוניות הליסינג באמת עילוי מוטורי.

מה רע כל כך בקליאו/סקודה ושאר הגרוטאות שאתה מציין אם הם משרתות נאמנה את המטרות שאליהן יועדו - אולי תספר לי?

מה רע בלחסוך דלק ולזהם פחות את הסביבה? אני אמור להתנצל על זה בפניך? אם הנושא של חסכון בדלק לא מענין אותך אז אל תקרא ואל תגיב - פשוט הרבה יותר, לא?

התגובה שלך פשוט ילדותית (מעניין באמת בן כמה אתה - אני מנחש שלא יותר מ-25, קלעתי?).

כשתתבגר קצת תבין שיש שיקולים נוספים בחיים מעבר לכמה המכונית 'פותחת' וכמה היא 'סוגרת' ולמי יש יותר גדול/חזק/מהיר.

פורסם

מה רע כל כך בקליאו/סקודה ושאר הגרוטאות שאתה מציין אם הם משרתות נאמנה את המטרות שאליהן יועדו - אולי תספר לי?

מה רע בלחסוך דלק ולזהם פחות את הסביבה?

אז זהו , שהדבר הבא זה החסכון.

לאנשים נמאס לשלם הרבה על דלק.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

חסכון בדלק זניח למי שלא נוסע הרבה. רכב מיני רוכשים קודם כל כי הוא חדש וזה יתרון לא מבוטל. מי שקונה רכב מיני רק משיקולים של צריכת דלק יתאכזב כי חסכון משמעותי הוא לא יקבל.

פורסם

חסכון בדלק זניח למי שלא נוסע הרבה. רכב מיני רוכשים קודם כל כי הוא חדש וזה יתרון לא מבוטל. מי שקונה רכב מיני רק משיקולים של צריכת דלק יתאכזב כי חסכון משמעותי הוא לא יקבל.

צודק מאה אחוז. במיוחד כאלה שנוסעים 12 ק"מ ביום בממוצע.

עד שהרכב מתחמם עוברים לו 4/5 ק"מ וזה אומר שהצריכה גבוהה יותר ואז הרכב שוכב לישון עד הצהריים וחוזר חלילה.

עדכון אצל אשתי (פאביה ידנית חדשה) - הנורית נדלקה = 405 ק"מ על 40.1 ליטר

קצת פחות מ 1 ל 10.

שוב, אין מה לעשות מתדלקים אחת לחודש בגלל נסועה קצרה.

לילה טוב

Golf 2008 MK5

פורסם

למה הפיקנטו שלך לא חסכונית? צריכת דלק? טיפולים? בכול תחום היא יותר חסכונית.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא יודע אם 1:20 אך 1:19 אפשרי,אני זוכר כשנסעתי ממעלות לפרדס חנה הצריכה שלי הייתה דומה.אך זה דורש מהירות קבועה לא גבוהה 90-100.המזגן עבד.2 אנשים באוטו.שימוש בגלישה ולא גז ברקס.

פורסם

גם אני התחלתי את החיים המוטורים שלי עם פיאט פנדה, וגם אני נהגי בקאקמיקות. זה התאים יופי להלך הרוח של שנות ה-80 כשלאף אחד לא היה מזגן, ח"ח הגה כוח או גיר אוטומטי, בטח לא ABS או כריות אויר.

מה לעשות שהפכנו להיות יותר מפונקים. מי ישמע! אם אין לכם 4 ח"ח ברכב.

ואז קמה תנועת הרטרו הזו שמנסה להחזיר עטרה ליושנה ולמכור לנו מכוניות בזול על מזבח החיסכון.

אני לא מדבר על הסופר מיני כמו הקליאו או הפנדה אלא על גרוטאות מוטוריות כמו האלטו/פיקנטו/107 ואף אחד לא ישכנע אותי שהמכוניות האלו נותנות איזה משהו שיכול להיכנס להגדרה של "איכות חיים".

הם צפופות, רועשות, ספרטניות ורועדות כמו כמו עלה נידף ליד כל משאית בכביש 4.

עם כל הבוז המוטורי שיש לחובבי ההגה למשפחומטיות הם כן מה שאני מכנה "איכות חיים"

רוצים קליאו...? בבקשה קחו את ה 1.4 הבדל גדול מאוד באיכות הנסיעה. רוצים לחסוך, קחו ידני זה אחלה, אבל ה 1.2 חלשה מדי וכל קשר בינה לבין "קצת" הנאה מהנהיגה הוא מקרי לחלוטין.

אם אתם נהנים לנסוע ברכבים קטנים אז או שאתם שקרנים או שהדיסוננס שלכם מאוד מפותח. אף יצור אנוש שפוי לא נהנה להידחס לקופסת פח קטנה, אלא אם היא נושכת וגם אז הוא מתפשר מאוד על נוחות הנסיעה.

אני מתנצל אם פגעתי ברוכשי המכוניות החסכוניות, אבל SORRY זאת דעתי, גם אם היא לא נעימה או שונה משאחרים חושבים.

• תוכן חדש...