רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
- 0 תגובות
- 737 צפיות
אז ככה ניכנסתי למוסך, מה שאני עושה כל 3 חודשיים (ביוזמתי) לחידוש נוזלים וכמה בדיקות כי יש לי טסט עוד חודש . עשו לי בדיקת גזים ואמרו: "שמע אין מצב שאתה עובר עם המערכת פליטה הזאת" . אז חשבתי" לעצמי אולי אני יגיע לטסט עם דלק אורגני וככה זה יעזור לי להוריד את הזיהום. אז איפה אפשר לקנות בארץ דלק אורגני או שזה בככל לא קיים פה? יש לציין כי המערכת פליטה הוחלפה לאחד שהיא בניה אישי של בעל מקצוע, והיא נראית די סטנדרטית ולא אמורים לעשות בעיות בגלל זה.
הודעה אחרונה מאת teac50, -
- 1 תגובות
- 986 צפיות
שלום לכם, אני מעוניין להביא גג קשיח ל-BMW Z4 שלי בשביל החורף (וכדי לשמור על גג הבד במקומות חניה מפוקפקים... ). מצאתי דילר בגרמניה המספק את החלק במצב חדש ובמחיר לא רע בכלל (יחסית למחיר הרגיל שהחלק נסחר בו בשוק). הבעיה היא שהוא לא מבצע משלוחים בינלאומיים אלא מבצע משלוחים רק בתוך גרמניה עצמה. כיצד ניתן להביא בכל זאת את החלק לארץ בלי ביקור בלתי מתוכנן בגרמניה? מישהו נתקל במצב דומה או מכיר פיתרון? תודה רבה לעונים!
הודעה אחרונה מאת LironR107, -
אפשר הסבר כללי אני לא מבין.. כל רכב אפשר להסיב? איך זה עובד? אפשר לוותר לגמרי על הדלק? הגז מספק את אותם הביצועים? גורם נזק או בלאי מועץ?
הודעה אחרונה מאת אליאל, -
באגי,תומאקר
מאת luzoni- 3 תגובות
- 788 צפיות
אם אני מחליט להוציא רישיון על טרקטור,האם זה חוקי לקנות באגי או תומקאר? והאם יש לזה טסט וביטוח,ואני יכול לנסוע אם הכלים האלו בכבישי ארצנו?
הודעה אחרונה מאת zax, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי כולם. אני בן 21 ואני נהג חדש על רכב, ידני, בלי הגבלה של משקפיים, בלי מלווה (בן 21) אני מעוניין להוציא רישיון לאופנוע A1 הבנתי שבעלי רישיון B פטורים מתאוריה לאופנוע אך יש צורך להוציא טופס ירוק ולעבור בדיקות ראייה וביקור אצל רופא משפחה השאלה שלי היא - למה אני צריך לעשות את הבדיקות האלה? הרי כבר יש לי רישיון ולכן מן הסתם אני בריא נניח שהאופטומטריסט יחליט שאני יכול לרכב רק עם משקפיים, אז זה אומר שאני יכול לנהוג על רכב בלי משקפיים אבל על אופנוע אני כן צריך משקפיים? ואיך זה יהיה כתוב ברישיון? זה אבסורדי. אודה לכם על התשובה
הודעה אחרונה מאת rondon15, -
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 914 צפיות
אשמח לתשובות
הודעה אחרונה מאת amiger, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אחרי שנפלנו על כמה שמות מטומטמים לרכבים כמו ג'וק. (ובמזל לא הגיע לארץ מיצובישי פיסטוק - כן יש אוטו כזה!) עכשיו יונדאי מתכננים להתחרות בביואיק לה קרוס עם רכב שנראה די טוב וגם מאובזר בצורה לא ראה אבל השם שלו יהיה קצת בעייתי. לפחות בארץ D: יונדאי אזרה או בעברית עזרא. יוציא ממנוע 3.3 V6 - 293 כ"ס אה כן שכחתי לציין שאת החלק האחורי של הרכב לא היה כסף לעצב את הם גנבו את העיצוב ממזארטי.
הודעה אחרונה מאת idan192, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 9.2 אלף צפיות
לפני כחצי שנה הוצאתי רישיון על גיר ידני ומאז נהגתי רק על אוטומט. בשיעורי נהיגה למדתי שצריך להעביר הילוך כל 20 קמ"ש (מה שכיום אני מבין שלא נכון). בקרוב אקבל רכב ידני ורציתי לדעת מהי הדרך הנכונה להוריד הילוכים? אני יודע שהעלאת הילוך צריכה להתבצע ב3000-4000 סל"ד בערך, אז איך אני יודע מתי להוריד הילוך?
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
-
- 2 עוקבים
- 4 תגובות
- 629 צפיות
מתוך ynet.
הודעה אחרונה מאת itsik170, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
כן אני יודע,עשיתי את טעות חיי. אני נהג חדש בן 18,ישלי חצי שנה רישיון. עשיתי טעות ועשיתי על אוטומט. עכשיו אני רוצה לעשות על הידני לפי החוק מה צריך לעשות? תאוריה חדשה לימוד נהיגה חדש והכל? או שיש איזו דרך או אפשרות?
הודעה אחרונה מאת luzoni, -
שלום לכולם,היום כהרגלי שוב הייתי בת"א במסגרת העבודה .הגעתי מצומת חולון ונקודת היעד היתה אזור הדולפינריום שהגעתי לצומת אבו-כביר הרמזור היה אדום והמתנתי לירוק ,לפניי עמדה במוו שחורה שהנהגת היתה בשיחה בפאלפון איך שהרמזור התחלף הגיע בחור צעיר עם רולר בלייס נתפס בכנף האחורית ימנית (כמו דג מנקה) ותפס איתה טרמפ עד מכון הדרום משם נתפס על 107 עד שדרות ירושלים ואז חזר שוב לבמוו.פעם ראשונה שאני רואה דבר כזה כשסיפרתי לחבר שלי הוא אמר שראה את זה וגם תיאר לי את הבחור,אני לא מצליח להבין איך הוא תפוס ברכב מספר דקות והנהגים לא שמו לב ? היזהרו...
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברי פורום רציתי לשאול בעצתכם ובהמלצתכם איזה שואב אבק טוב יש בשביל לקנות לרכב ? נמאס לי לשלם כל פעם 30שקל לניקוי פנים הרכב וגם לא מנקים הכי .. או יותר נכון אני אוהב לעשות את זה בעצמי אז רציתי המלצה ל שואב אבק טוב וחזק שאוכל לחבר לרכב יש המלצות ? תודה לכל מי שעונה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, יש לנו בחברה שלושה רכבים שרוצים להתקין להם דלקן, השאלה היא למי פונים כדי לקבל הצעה עבור דלקן, תודה
הודעה אחרונה מאת ofer_a, -
- 0 תגובות
- 465 צפיות
יש לי רישיון לאופנוע כבר שנתיים, עוד חודש בערך אני צריך לשלם שוב את האגרת רישיון לאופנוע כדי שזה יהיה תקף. עכשיו הקטע הוא שעברתי טסט לפני שבוע לאוטו גם, ושילמתי את האגרה, רשום שם שזה A2+B (כלומר גם אוטו ואופנוע). האם אני פטור מתשלום האגרה הראשונה?
הודעה אחרונה מאת avivmas, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
http://fwd.channel5.com/fifth-gear/videos/road-tests/renault-fluence אפשר לראות את הקטע באתר שלהם. הם נסעו במכונית עד שנגמרו המצברים 120 ק"מ
הודעה אחרונה מאת prince_77, -
-
- 0 תגובות
- 664 צפיות
שלום לכולם, אני מחפש מידע על יבוא אישי של רכב ייעודי. ברצוני לייבא "גזלן" לארץ, ורציתי לברר אם יש חוקים מיוחדים וכו'. עליתי לארץ לפני כמה שנים וחוקי משרד התחבורה/ מכס כל כך מסובכים, שאני לא מוצא תשובה אצלהם אף פעם. אשמח אם מישהו מכיר את הנושא. תודה, עידן
הודעה אחרונה מאת idanianovici, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
*מצטער עם הנושא לא לפה לפני חודשיים בערך בכביש סואן שאני גר אין מקומות חניה אלא רק אדום לבן, בלילה יש חוק עזר שמרשה לנהגים לחנות עם ארבעת הגלגלים משעה 17:00 על המדרכה עד 7 בבוקר נדמה לי, אחרי שיפוצים נרחבים באותו רוחב סואן בקטע שמתחת לבית שלי עשו חניה ל-20 רכבים בערך, והמדרכה אפורה בלי צבע מה שאומר שאפשר לחנות מתי שרוצים כמה שרוצים ופתר את בעיית החניה לטובה אני חייב לציין, לאחרונה מבלי להתייחס יותר מדי שמתי לב שאין אף פעם חניה בקטע הזה, עוד יותר היה מוזר שאני רואה רכבים שאני לא מזהה שהם של השכנים שלי שחונים כל ערב ברחוב הזה במיוחד אחרי שאני חוזר בערב ומסתובב 20 דקות בשכונה עם הרכב למצוא חניה, עד שנפל לי האסימון שאני אישית ספרתי 10 מכוניות אולי יש עוד לא המשכתי לחקור,…
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- 37 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני מספר ימים אישתי ואני התחדשנו ב סיוויק 2007 EX SPORT 5 דלתות. המפרט כולל: מנוע 1.8 בנזין גיר 6 הילוכים ידני מערכת ניווט פנסי קסנון (מקוריים) בקרת שיוט דיבורית BUILT IN מראות מתקפלות חשמלית בקרת אקלים מפוצלת מחשב דרך 6 כריות אוויר ESP רדיו דיסק קורא MP3 הרכב בהחלט חזק מאוד (בעיקר שיורדים מסיאט קורדובה 2005 1.4), קשיח ביותר מבחינת מתלים שזה מצויין בנהיגה "ספורטיבית" אבל פחות כיף בכביש משובש. רמת האיבזור היא גבוהה ואין ספק שמאוד משפרת את החוויה שהסיוויק נותנת. לדוגמה יש מגבים אוטומטיים. פה באירלנד זה נהדר כי יש המון פעמים שהגשם משתנה מחלש לחזק בכמה דקות. המושבים מאוד נוחים לנו ומפנקים, ובכלל הרכב מאוד מרווח (אלא אם א…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
עקב תקלה במערך הנחיתה הקדמי של בואינג 727 נחלץ לעזרה נהג בניסן פרונטיר(טנדר)והציל את המצב בדרך שנחשבה לבלתי אפשרית.תכניסו את המילים- 727 truck landing
הודעה אחרונה מאת yuvk, -
זיהוי רכב?
מאת ronlol- 8 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
כבר פעם שניה אמא שלי אומרת לי:" אתה לא מאמין איזה רכב ראיתי היום":-) והיא כמובן לא יודעת, היא מבינה ביצרניות רכב(היה מוסך לאבא שלה שהתעסק במכוניות אמריקאיות מלפני המון שנים) אבל טוענת שהיא בחיים לא ראתה רכב כזה ואין לה מושג במה מדובר. לפי התאור שלה אין לי מושג מה זה ובחיים לא נתקלתי בזה. לפי התאור שלה הרכב שחור, נראה ממש חדש, גריל בצורת להבות וסמל לבן על הטמבון(סטייל מרצדס). מישהו שמע על רכב כזה? לפי מה שהיא אומרת זה לא קאדילק או קרייזלר 300 או לקרוס כלשהי. אם כבר מדברים על זיהוי, יש פה בקריות מרצדס כחולה שכל הפגוש האחורי+גג+קדמי בצבע לבן, והדלתות כחולות. יש לדים ופנסים קדמיים ואחוריים שונים מS-CLASS אחרות. אולי איזה סדנת שיפור שיובאה לארץ?
הודעה אחרונה מאת A900, -
חברי פורום מישהו יודע על גלאי ראדר טוב כזה שמתריע בזמן אמת על מצלמות וכו' במחיר עממי ניסתי לחפש בפורום כאן ולא מצאתי דיון והמלצות בנושא מהשנים האחרונות מישהו יודע אשמח לשמוע ואודה לכל מי שיענה
הודעה אחרונה מאת alon009, -
- 4 תגובות
- 7.8 אלף צפיות
שלום רב שמי שלומי דגול ואני רוצה להזהיר כל מי שרוצה לבדוק רכב בסופר טסט בחיפה לבל יעשה זאת. לפני כמעט שנתיים בדקתי את רכבי שם מסוג במוו ובבדיקה לא מצאו פגיעה בשאסי שהיתה וגרמה לי למכור את הרכב בשלושים אלף פחות !! מארק , מנהל המכון צפצף על הבקשות לפיצוי, תבעתי אותם וזכיתי בכל הכסף. למעשה הוא מסרב לשלם עד עכשיו והליכי הוצאה לפועל נגדו נמשכים. אני מצרף לינק למי שרוצה לקרוא את פסק הדין. שלכם שלומי דגול הקליקו על הלינק: http://www.takdin.co.il/search/searc...A.html&nog=yes
הודעה אחרונה מאת igalr, -
- 0 תגובות
- 483 צפיות
האם קיימת אפשרות כזו בכלל? איך זה הולך? מה צריך לעשות? כמה זמן אורכת הנסיעה ומה מרשים לעשות? הנהג הבוחן הוא 50+ ככה שאני מאמין שאין בעיה מבחינת הגבלת גיל.. תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת matanff, -
- 0 תגובות
- 539 צפיות
האם ביונדאי טרג'ט שבשורה השלישית (האחורית) יש שתי מושבים -מותר להוסיף מושב נוסף שיהיו שלשה מושבים גם בשורה השלישית? (או להחליף לספסל עם שלושה מושבים) הסוכן ביטוח שלי אמר לי שמותר ובלבד שיהיה עם חגורת בטיחות. חבר אמר לי שהיות וברשיון רכב כתוב נהג +6 אי אפשר להוסיף. (ראיתי כאן דיונים לגבי סטיישן אבל לא לגבי מיני ואן) האם זה מותר? יש איזה פרוצדורה במשרד הרישוי שצריך לעבור? מי עושה עבודה כזאת? תודה
הודעה אחרונה מאת 6moshe, -
היום הזדמן לי לראות סוזוקי SX4 עם סמל של פיאט. תחילה חשבתי שהסמל סתם הודבק בחזית, אך נוכחתי לראות שמדובר בפיאט אורגינל. להלן תמונה: http://en.wikipedia.org/wiki/File:Fiat_Sedici_front_20071104.jpg גיגלתי וגילתי שפיאט סדיקי זה אח תאום לסוזוקי SX4 המוכרת בישראל. נכנסתי לאתר האינטרנט של יבואן פיאט וראיתי שרכב זה אינו מיובא לארץ באופן סדיר, כך שכנראה מישהו ממש חשק ברכב הזה וטרח לייבאו עצמאית. בהנחה שהרכב אכן לא מייובא ומעולם לא יובא לארץ, אני מנסה להבין מה עבר על האדם שטרח לייבא אותו בעצמו. אם כבר חשקה נפשו ברכב הספציפי הזה (אלוהים יודע למה), הוא יכול היה להסתפק בדגם הזהה של סוזוקי.
הודעה אחרונה מאת drsubaru, -
- 18 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
שלום לכולם! אם מישהו ראה את המבצע של-VW לפולו ראה שמקבלים אותו ב-85 אלף(זה לא 70 אלף למי שלא שם לב...) עם ה-RCD510 ובלוטוס, עכשיו הג'טה בבסיס עולה 140 אלף ויש את ה-RCD310 הפשוט הרבה יותר ובלי בלוטוס אפילו, איפה ההיגיון? הרכב הזה כל כך יקר וכל כך לא מאובזר לעומת רכבים שעולים כמעט פי שתיים פחות! פשוט מאוכזב ממה ש-VW עשו עם ה-ג'טה, אני ממש רציתי ליקנות אותה(עוד הרבה ליפני שהיא הגיע לארץ) אבל עכשיו, בגלל המחיר וחוסר האיבזור, כבר ממש לא בא לי עליה.
הודעה אחרונה מאת Morph00, -
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
חברים מה שלומכם! שבוע שלם הבטחתי לרכב היקר שלי שאפנק אותו ברגע שהגשם יפסק. ניסיתי לשכנע אותו שגשם זה טוב ליהודים וביום שהשמש תצא הוא יזכה לתשומת הלב המגיעה לו. והנה היום אחרי בירור התחזית הגיעה השעה המיוחלת כל כך. הפעולות אשר נעשו: 1. שואב אבק (גדול שמתחבר לשקע 220V) בכל הרכב כולל בתא המטען. 2.ניקוי פלסטיקים ללא שימוש בחומרים, פשוט עם מטלית מייקרופייבר טיפה טיפה לחה (עבדכם אלרגי לחומרים כימיים למיניהם). 3. שטיפה חיצונית מלאה כולל ג'אנטים, צמיגים ובתי גלגל. 4. ייבוש ייסודי ביותר של הרכב. 5. ניקוי חלונות. 6. ווקס לכל הרכב. 7. נסיעה לתחנת הדלק הקרובה, בה נעשה תדלוק ומילוי אוויר בכל חמשת הגלגלים. 8. עכשיו אפשר להיות רגוע...עד הגשם הבא! הנה כמה תמו…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 0 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום . ברצוני לייבא קרוואן ממנוע עכשיו שמעתי שזה מאד מסובך ואולי בלתי אפשרי . אפשר לקבל הצעות או טיפים כדי שהייבוא יתממש . תודה רבה ויום טוב על זה מדובר: http://autoline.info/sf/camper-motor-home-FIAT-TI-Mobil-TI-640-11112115183290212600.html
הודעה אחרונה מאת tzach230, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
היום נסעתי בעפולה. מרחוק אני רואה 4 ילדים. אחד מהם חוצה את הכביש לאמצע(יש אי תנועה) ושאני מתקרב הוא מתחיל לרדת לכביש ולהתקרב אלי. ברגע שאני חולף אותו במרחב של מטר מהצד הוא מתכופף כי הוא חושב שזה מצחיק לעשות כאילו דרסתי אותו. את האמת, לא נלחצתי, כבר מרחוק על הפנים של האדיוט בן ה16 הזה זהיתי שהוא הולך לעשות משהו ולכן רק נתתי מבט במראה וראיתי באמת לא קרה כלום והמשכתי לסוע, אבל יש נהגים שילחצו ויכולים לבלום בפתאומיות ולגרום לתאונה רצינית. בשיא הכנות, אני מאחל לילד כזה להפגע יום אחד וללמוד את הלקח (ושהנהג יצא זכאי).
הודעה אחרונה מאת prince_77, -
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)