Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש בעיה גדולה יותר

כולם חוזרים מהעבודה ב5

ויחברו את הרכב לטעינה באותה השעה

בטעינה איטית, אם 10 אחוז מהרכבים יהיו חשמליים, תהיה תוספת לצריכה באותן השעות של פי 3.

בטעינה מהירה, מדובר על תוספת בישראל של פי 8

רשת החשמל לא תעמוד בזה. ושום אגסי לא יוכל לשנות את חברת החשמל.

פורסם

בעיניי הקונספט כן מעולה וזה עיוות של מה שצופן העתיד - כמעט בוודאות.

את רשתות החשמל תמיד אפשר לשדרג בעלויות יחסית נמוכות, ככה שזה לא תירוץ.

רק צריך "לחזק" את המקור במרבית המקרים (רוב השנאים הבעייתיים גם ככה מתפוצצים בחורף).

אם יש בעייתיות - זו בעיית משקל המצברים והספקם - שגם פה זה רק עניין של זמן עד שישתפר הנושא.

בכל מקרה, לארצנו הקטנטונת גם 120 ק"מ זה המון (בהנחה שמדובר במפרט זהה לרכב שימכר בארץ שטוענים בו ל-170 ק"מ).

חוץ מנסיעות בסופ"ש שידרשו החלפת מצבר בדרך, גם כאלו שנוסעים לעבודה 200 ק"מ הלוך-חזור ביום, הרכב בעיניי יהיה אידיאלי בשבילם (תחנות הטענה בקצוות).

רק חבל לי מאוד שבטר פלייס לא השקיעו מעט יותר באיכות החומרים שהם שמו בפנים הרכב.

הדאש בורד נראה כמו קרטון כחול מצועצע וזול. הקונסולה גם כן לא נראית איכותית במיוחד.

בשביל רכב ב-120K אני בטוח שזה דווקא הקוץ שימנע מאנשים לקנות את הרכב (או לקחת בליסינג), ולא שאר הסיבות שהזכרתם.

פורסם
בעיניי הקונספט כן מעולה וזה עיוות של מה שצופן העתיד - כמעט בוודאות.

את רשתות החשמל תמיד אפשר לשדרג בעלויות יחסית נמוכות, ככה שזה לא תירוץ.

רק צריך "לחזק" את המקור במרבית המקרים (רוב השנאים הבעייתיים גם ככה מתפוצצים בחורף).

אם יש בעייתיות - זו בעיית משקל המצברים והספקם - שגם פה זה רק עניין של זמן עד שישתפר הנושא.

quote]

עלות שידרוג רשתות החשמל הינו דבר מאוד ייקר וארוך.

מאיפה שלפת את השטות שרוב השנאים הבעייתים מתפוצצים בחורף ? כמה פעמים התפוצץ שנאי קרוב לביתך במהלך חייך ?

איזה כייף לי :)

פורסם
יש בעיה גדולה יותר

כולם חוזרים מהעבודה ב5

ויחברו את הרכב לטעינה באותה השעה

בטעינה איטית, אם 10 אחוז מהרכבים יהיו חשמליים, תהיה תוספת לצריכה באותן השעות של פי 3.

בטעינה מהירה, מדובר על תוספת בישראל של פי 8

מאיפה לך שהטעינה האיטית צורכת כלכך הרבה חשמל ? יש לך נתונים על הצריכה ?? אולי כמות הטעינה היא כמו מכונת כביסה, אולי כמו מקרר ??

פורסם

מרק, פיספסת את הנקודה.

טעינה איטית, רציפה ומבוקרת ע"י ח"ח תאפשר להשתמש בתשתיות הקיימו ללא צורך בשידרוג רשת יצור/העברת חשמל. אם נוסיף גם אופציית V2G (לפי בחירת המשתמש בלבד) העלות הריאלית של חשמל לטעינת רכבים תפחת אף יותר.

ד"א, נדמה לי כי באחד מימי העיון שערכה חברת חשמל לפני כ 20+ שנה דובר על רעיון דומה מאוד (לישום תעו"ז מתקדם יותר) וכבר אז נאמר כי ישום בקרת צריכה יהיה זול ומהיר יותר משידרוג (ואנחנו מדברים על שימוש בטכנולוגיה מיושנת של שנות ה-90)

פורסם

קייזר - המימן אינו פתרון לתחבורה מסיבה פשוטה מאוד: ייצורו בזבזני מאוד באנרגיה, ותשתיות האחסנה והשינוע שלו מורכבות מאוד בשל הסכנה הגדולה של חומר נפיץ זה. לעומת זאת, עד כמה שאני מבין, היעילות של שימוש בחשמל המיוצר בתחנות כוח גדולות - אפילו מדלק פחמימני וכלל כל ההפסדים בדרלך למנוע הרכב עולה על זו של שימוש בדלק במנוע בעירה פנימית קטן של רכב.

פאפיקיאן - אשרי המאמין, אבל משך שנים רבות ישראל מוכיחה איטיות בלתי נסבלת בהקמת תשתיות תחבורה ציבורית, כך שאני פסימי גם לגבי העתיד, במיוחד כאשר מדובר בהשקעות גדולות וכאשר משרד האוצר מחבל בכל תוכנית עם מעוף (למשל - התנגדות עזה להקמת רכבת תחתית בת"א).

פיקא - הערה טכנית: בבקשה אל תקרא לבטר פלייס "BP", זה מעליב. בד"כ ראשי תיבות אלה משמשים את British Petroleum, חברה שמשך שנים רבות מנסה לאמץ תדמית ירוקה, אבל לא בהצלחה יתרה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

רק חבל לי מאוד שבטר פלייס לא השקיעו מעט יותר באיכות החומרים שהם שמו בפנים הרכב.

.

לבטר פלייס אין שום קשר לאיכות המכונית, זאת רנו.

בטר פלייס משווקים את הטעינה, קרסו מוכרים את המכוניות.

יש בעיה גדולה יותר

כולם חוזרים מהעבודה ב5

ויחברו את הרכב לטעינה באותה השעה...

לפי הרעיון של אגסי חברה שלקחה מכוניות לעובדים יש לה עמדות טעינה בחניה והעובדים לא יטעינו בבית.

אם מחוץ לשעות העבודה יתרוקן המצבר אז מחליפים מצבר.

אייל

פורסם
קייזר - המימן אינו פתרון לתחבורה מסיבה פשוטה מאוד: ייצורו בזבזני מאוד באנרגיה, ותשתיות האחסנה והשינוע שלו מורכבות מאוד בשל הסכנה הגדולה של חומר נפיץ זה. לעומת זאת, עד כמה שאני מבין, היעילות של שימוש בחשמל המיוצר בתחנות כוח גדולות - אפילו מדלק פחמימני וכלל כל ההפסדים בדרלך למנוע הרכב עולה על זו של שימוש בדלק במנוע .

מעניין ,אתה צריך גם למתכוון לבנזין או גפ״מ כי גם גפ״מ לדוגמא צריך אחסנה ושינוע יקרים ומה ההבדל? .רק המחיר.

שלא נדבר על כך שמימן הוא 0 זיהום אוויר אמיתי שבעוד רכב חשמלי הוא 100% זיהום מתחנות כח כאשר אין לך שום אלטרנטיבה ליצור חשמל ממקורות בלתי מתכלים בישראל.

פורסם
אל תהיה תמים

הליסינג הולך לקבל הנחה של כ-30% על מחיר הרכב + התחייבות לקנייה חוזרת ו- 30%-50% הנחה ממה שלקוח פרטי ישלם על 30,000 ק"מ בשנה.

זה לא מה שקורה, לפי יוסי דהן, הבעלים והמיסד של "אלדן":

"דהן עדיין מעט סקפטי לגבי מעמדו של רכב חשמלי בשוק המכוניות המקומי. "אנו מתכוונים לספק מכוניות כאלה ללקוחות

רק לפי דרישה. אין לנו בינתיים כוונה להזמין מכוניות כאלה, אם לא תהיה לכך דרישה מהלקוח. וגם אז, הרכישה תותנה בעסקת ביי-בק (רכישה חוזרת, ב.ב) של מי שישווק אותן. בכל מקרה, אין לנו כוונה לקלוט בינתיים מכוניות חשמליות לצי רכבי ההשכרה. נעשה זאת רק בהסכמי חכירה לטווח ארוך, וכאמור רק אם הלקוח ידרוש, ורק אם המשווק יתחייב לרכוש את הרכב מאיתנו בסוף החוזה. נכון להיום, לא היו לנו בינתיים פניות כאלה".

לפי דברים אלה, שי אגסי הולך לאכול אותה.

יהודה

פורסם
מעניין ,אתה צריך גם למתכוון לבנזין או גפ״מ כי גם גפ״מ לדוגמא צריך אחסנה ושינוע יקרים ומה ההבדל? .רק המחיר.

שלא נדבר על כך שמימן הוא 0 זיהום אוויר אמיתי שבעוד רכב חשמלי הוא 100% זיהום מתחנות כח כאשר אין לך שום אלטרנטיבה ליצור חשמל ממקורות בלתי מתכלים בישראל.

גרעין.

פורסם

למרות שהעולם שלנו מפוצץ במימן (H20 -מים) הוא נמצא בצורה בילתי פעילה ועל מנת לשחרר אותי ממולקולות המים אתה צריך להשקיע הרבה אנרגיה, ואיך אתה משקיע אותה? ע"י דלק פחממני.

חברים אני יודע שתגובתי עלולה לעורר תגובות חוזרות זועמות משיהו אבל הנה דעתי הצנועה בנושא.

אסטרטגיה עסקית זה נושא מאוד מורכב אשר לפעמים עושה לי כאבי ראש לא מעטים כחלק מעבודתי היומיומית.

אנחנו צריכים לחשוב מה היא מטרת העל שלנו כחברה מודרנית.

האם זה לייצר מכונית שנוסעת ללא תלות בדלק?

האם זה שינוע אנשים וסחורות ללא תלות בדלק?

או אולי זה המשך קיום כלכלי וחברתי ללא תלות בדלק?

למרות ששי אגסי מציע סוג של פתרון זה הוא לדעתי פתרון דמה בלבד.

הרי אפילו עם המכונית החשמלית תהיה לטווח של 700 ק"מ ללא טעינה (בחלומות המתוקים של אגסי אולי) זאת היא עדיין מכונית, שצריכה כבישים ומחלפים ורמזורים ומערכת תומכת כמו כל מכונית רגילה.

כולנו יודעים שכבישי ארצנו הולכים והופכים צפופים יותר יותר, האם המכונית החשמלית זה הפתרון התחבורתי של ישראל?

התשובה החד משמעית היא - לא!

כאשר אנו נוטעים מבט במטרת העל של מדינתנו שהיא "פתרון תחברתי לאומי בר קיימא לטווח ארוך" המסקנה היחידה המתמזגת ממטרת העל הזאת היא בניית מערכת לאומית לשינוע המונים, דהיינו הקמת מערכת תחבורה ציבורית מודרנית הכוללת רכבת תחתית בכל איזור המרכז, רכבת קלה, אוטובוסים וכ"ו- כמובן שכל הגופים במערכת זו יתנהלו כגוף אחד (בדומה לערים גדולות בחו"ל).

ונחשו מה- מערכת תחבורתית ציבורית מודרנית גם פועלת על חשמל בדומה למכונית של אגסי, רק שהיא הרבה הרבה יותר יעילה, דבר אשר יגרום לצמצום חד של בעלי רכב (בדומה למה שקורה בניו יורק או מוסקבה) .

שים לב, מדובר פה במדינת ישראל!

כן כן, אתה מדבר על רכבת תחתית ועל תחבורה ציבורית יעילה במדינה שבה אין בכלל(!) תחבורה ציבורית במשך יום וחצי בשבוע!

זה משול שתדבר על פתרונות תחליפים לדלק מאובנים עם פרד מהפלינסטונס(זה שמשנע את הרכב אבן שלו באמצעות הרגליים)

פורסם

שים לב, מדובר פה במדינת ישראל!

כן כן, אתה מדבר על רכבת תחתית ועל תחבורה ציבורית יעילה במדינה שבה אין בכלל(!) תחבורה ציבורית במשך יום וחצי בשבוע!

זה משול שתדבר על פתרונות תחליפים לדלק מאובנים עם פרד מהפלינסטונס(זה שמשנע את הרכב אבן שלו באמצעות הרגליים)

אתה צודק...אם אין לנו תחבורה ציבורית יעילה צריך לפתח תשתית למכונית חשמלית- נשמע הגיוני :roll:

המכונית החשמלית היא בשום אופן לא פתרון תחבורתי בר קיימא לטווח ארוך.

ולצערי הרב הזמן יוכיח את עמדתי כנכונה.

"עצלן עושה הכל פעמיים"

ולצערי מדינת ישראל היא העצלן שמחפש פתרונות קסם שלא פותרים שום דבר.

זמין 8)

פורסם
לבטר פלייס אין שום קשר לאיכות המכונית, זאת רנו.

בטר פלייס משווקים את הטעינה, קרסו מוכרים את המכוניות.

.

לא יודע עד כמה זה מדוייק!

מה שאתה רוצה בסרטון של Fifth Gear זו לא המכונית שאתה מקבל מ-Better Place בארץ.

בארץ לוח המכוונים נראה שונה לחלוטין (כולו בתכלת מגעיל ונראה כמו קרטון זול),

ויש גם מחשב שאומר לך איפה יש עמדת הטענה קרובה אליך, GPS, יצירת קשר מול מוקדם טכני ועוד דברים שאני כבר לא זוכר.

מה שמקבלים בפיפת' גיר זה רכב עם אינטריור מאוד שונה, ככה שאני לא בטוח מי פה משנה את האבזור בפנים.

נ.ב., שכחתי לציין גם את מנורת תאורת הסלון שבצבע לבן-פלסטיק-זול מגעיל במיוחד.

בקיצור, אני מקווה שללקוחות הם יתקנו את הדברים האלה.

פורסם

פורסמה כתבה באתר של MOTOCAR לגבי מרכב של SOLARTAXIת בהחלט רכב מהפכני, אבל מה שכן מעניין הם הנתונים.

למי שמעוניין www.solartaxi.com

האוטו מסוגל לעבור 100 ק"מ בטעינה מלאה, או חצי טעינה על ידי מערכת 220V תוך 30 דקות.

למרות שעלות המצברים די יקרה, המחיר שלהם ירד פלאים בהמשך.

כמו כן הטעינה בעזרת הפנלים בהחלט מאוד תורמת למערכת, מה שאומר רכב 100% ידידותי לסביבה ללא תלות חיצונית.

מה שאומר שכן ניתן לבנות רכבים זולים ואיכותיים לסביבה עם מתכנים על ידי חברה גדולה וחושבים נכון.

לגבי גרעין,דובר בזמנו על בניית תחנת כח גרעינית בשיבטה, אבל בגלל בעיות ביטחון, רעידות אדמה (שבר סורי אפריקאי) וחוסר בקרבה לים, ירד הסיפור מהפרק.

בין הפתרונות הכי משמעותיים כיום הם תעלת הימים ( חשמל בחינם ) או חוות סולאריות בנגב או חוות תרמו סולאריות.

לפי מה שאני חושב, רשות החשמל או חברת החשמל לא תדאג ליוזמות כאלו בנגב כי איך אתם מצפים להכניס עוד 2500 עובדים שאפשר להכניס בתחנת כוח רגילה שבעוד בחוות סולאיריות צריך עשירית כח האדם בשביל יוזמה כזו.

• תוכן חדש...