רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הצצה ראשונה לפורשה קאררה קבריו החדשה, ששיווקה באירופה יחל במרץ הקרוב. מחירים - החל מ-100.5 אלף אירו לגרסה הרגילה, 115 אלף אירו לגרסת הקבריו S. פורשה קאררה קבריו החדשה
הודעה אחרונה מאת DoctorDamu, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אז קניתי פאביה חדשה, ועשיתי ביטוח אצל אלייד שביטחו אותי אצל AIG. מצ"ב הפוליסה: אז מסתבר שאני נוסע על פאביה ספייס 1.4 עם 86כס ותיבת הילוכים ידנית-אוטומאטית? *ספייס 1.4 היא בכלל דיזל, ולא קיימת עם 86כס ולא באוטומאט *האצ'בק 1.4 לא מגיעה באוטומאט אז בדקתי את קוד המחירון המופיע שם, 676050, ולפי המחירון של WINWIN משמעותו: "סקודה פביה החדשה פביה החדשה אמבינטה 1400" עם גיר ידני, כאשר הספייס נקראת 676050a. למען הסר ספק, ירדתי למטה ובדקתי, לאוטו אין תחת של סטיישן: אז, יש טעם להתייחס לכל זה? או כל עוד קוד המחירון נכון אין מה לדאוג?
הודעה אחרונה מאת NINJMNKY, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 9 אלף צפיות
ערב טוב, היום קיבלתי את הפולו יאנג 3 דלתות החדשה שלי קצת רשמים ראשוניים - 3 הדלתות מייפות (לדעתי) את הרכב ועושות אותו קצת יותר צעיר מראות וגריל קדמי בצבע שחור לק משוועים לרכב מראה ספורטיבי 2 טוויטרים + 4 רמקולים (2 קדמיים, 2 אחוריים), תוספת של 2 רמקולים לעומת הפולו הרגילה 2 חיבורי USB + חיבור ל-IPOD בתא הכפפות מערכת מולטימדיה תואמת מקור, נראית מצויין וגם קלה ונוחה לתפעול משענת יד הגיעה ללא תוספת תשלום (לעומת הפולו הרגילה) הגה, בללם יד וידית הילוכים מצופי עור אשמח לקבל את דעתכם המקצועית בשאלות הבאות - 1. האם יש מקום מומלץ להשחרת חלונות? מה המגבלות בנושא? 2. בסוכנות ביקשו 1000 ש"ח עבור GPS. האם יש אפשרות אחרת, שלא דרך היבואן? אציין כי יש כני…
הודעה אחרונה מאת Mthell, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 25 אלף צפיות
הזמנתי איביזה שחורה ולאחרונה אני חושב שאולי עשיתי טעות, דבר ראשון נאמר פה שעל שחור רואים כל לכלוך (האם זה באמת כה נורא?) וגם הוא מושך עיניים (השחתה). מה דעתכם? אישית אני יותר אוהב את הצבע השחור (מאחר ומדובר בדגם 5 דלתות ללא סאנרוף) ושואל אתכם אם לשנות את ההזמנה.
הודעה אחרונה מאת BMW, -
-
- 0 תגובות
- 562 צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=5JX9UNQt2gA&feature=player_embedded למותר לציין שאם שני היבואנים ייבאו את המכונית זו תהיה חגיגה של ממש 8)8) מזכיר לכולם, גרסאות היצור של המכונית(של שני היצרנים) תוצגנה בתערוכת טוקיו, בעוד שבוע בדיוק .
הודעה אחרונה מאת 504L, -
- 0 תגובות
- 601 צפיות
לצילומי עונה שלישית של תוכנית רכב. יש לפנות ל- [email protected]
הודעה אחרונה מאת מ.ב., -
- 12 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום לכולם. רציתי לדעת אם אתם מכירים מוצר טוב לכיסוי של המושב הקדמי וחיבור לחגורת בטיחות לכלב בגודל בינוני (20 קילו)? לפולו. אין בעיה לקנות בארץ או בEBAY או באמזון (או כל חנות אמריקאית). תודה רבה.
הודעה אחרונה מאת Ghost, -
בתאוריה,ידוע שאסור לצפור בתוך העיר,מותר מחוץ לעיר וגם אז רק כדי להתריע מפני סכנה שאי אפשר בדרך אחרת. אבל במציאות,אחרי שכבר יש רישיון,הרבה נהגים כבר לא מתאפקים וצופרים כי יש רכבים שמעקבים אותם או נוסעים לאט מדי או כאלה שמתפרצים לכביש וגם צופרים לנהגים שמנסים לעקוף אותם.יש כאלה שאמרו לי שאחרי שמוציאים רישיון,הצופר פשוט הופך לחלק בלתי נפרד מהנהיגה ואתה מוצא את עצמך משתמש בו הרבה,והתאוריה במקרה הזה לא תמיד תואמת את המציאות. אני משתדל לא לצפור סתם,למרות שהרבה חברים שאני מכיר צופרים הרבה,אפילו אם זה כדי לקרוא לחבר שירד למטה.אומרים לי זה כיף אחי וזה.איך זה אצל הנהגים שביניכם?
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- 3 תגובות
- 900 צפיות
אני מעוניין לקנות איביזה FR. אך השאלה שמעניינת אותי: האם לקופרה ולFR יש אותו מנוע? (הכוונה לדגמים 07/08) ואם כן אז מה רק על סמך תוכנת ניהול מנוע שונה, המנוע של קופרה מפיק הרבה יותר סוסים?
הודעה אחרונה מאת idan192, -
- 4 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום לכולם. יש לי סקודה אוקטביה 2011 היום נסעתי איתה קצת בעליות של אבו-גוש ושמתי לב לתופעה מוזרה, איך שנסעתי בעליות שם האוטו התחיל לרעוד לי לכמה שניות ואז חזר לעצמו. אין לי מושג למה זה קרה,אבל לדעתי הגיר הDSG מתחיל לפשל פה. אני ינסה לעשות עידכון גירסה לרכב, לא נראה לי שזה יעזור כל כך אבל ננסה. מה אתם מציעים? הדגם שלי הוא 1.2 TSI.
הודעה אחרונה מאת Oranili, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
לאור המבצע של סיאט על דגמי האיביזה 1.4 ידנית, VW יוצאת גם במבצע על הפולו, שזהה מבחינת המנוע, אך מאובזר מעט יותר (מערכת מולטימדיה, חישוקי סגסוגת, הגה וידית הילוכים מצופים עור וכו'). המחיר הוא 69,900 + 36X500 חודשים (סה"כ 88,000). אני הזמנתי את האיביזה לפני כשבוע ואני לא מתחרט. התוספות הללו לא שוות 18,000 ש"ח. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת A.E.M, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
כבכל יום ראשון במשך שנתיים עשיתי את דרכי מהבית למכללת ספיר שבדרום. בערך באמצע הדרך שמתי לב שנדלקה נורה כתומה על לוח המחוונים,לא ידעתי את משמעות הנורה ,עצרתי את הרכב בצד הדרך והתחלתי לבדוק נזילות או רעשים כלשהם מהמנוע ,כשלא מצאתי נזילות ו\או רעשים כלשהם החלטתי להמשיך בנסיעה במהירות די איטית (כי הרי ציפה יום לימודים). החלטה נוספת שלקחתי היא הדלקת הווינקר הכפול כל פעם שיתקרב רכב כלשהו על מנת לסמן לנהג שיש בעיה ברכבי ,שיעקוף אותי שלא אהיה לו מכשול בדרכו וכך עשיתי . המסלול הרגיל אורך כ 50 דקות וכולל נסיעה על כביש 4 עד שדרות,הפעם החלטתי לפנות לכיוון קריית גת ומשם כבר להגיע למכללה. הכביש לכיוון קריית גת רגוע ביותר בשעות הבוקר,חשבתי שאם אפנה לכביש זה אוכל להמשיך בנסיעה הא…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 934 צפיות
רשום לי ברכב 9.9 על 100 ק"מ שזה משולב, איך מזה אפשר לחשב כמה צריכה בעיר וכמה מחוץ?
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
רצ"ב קובץ בדיקת תצרוכת דלק של 4 רכבים שנערך במשך שנה שלמה לכל רכב 3 רכבים היו חדשים שיצאו מהחברה ואחד יד שניה כול תדלוק נרשם המסקנה העיקרית אין נסיעה אחת דומה לשניה בכל נסיעה שלכם תצרוכת הדלק משתנה ותלויה בהרבה דברים מהירות פקקים בנהג בכביש במטען ברמזורים ובעוד הרבה סיבות מה שכן רשמתי את התצרוכת הממומצעת שהיתה זה כולל בעיר מחוץ לעיר ובקיצור בכל הנסיעות הממוצע שיצא מצורף בקובץ המצורף מקום ראשון הונדה סיוויק 4 דלתות צורה חדשה מנוע 1800 מודל 2006 מקום שני מאזדה 3 צורה חדשה מנוע 2000 מודל 2009 מקום שלישי הונדה סיוויק 5 דלתות מנוע 1800 מודל 2010 מקום רביעי שברולט מליבו מנוע 3500 מודל 2010 נא חוות דעתכם השוואת תצרוכת דלק 4 רכבים.zip
הודעה אחרונה מאת gabip58, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 30 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
מה יותר גרוע מלהיתפס שורף מצלמת מהירות? לגלות שהיא בכלל לא עבדה ושכל "הטירחה" של הוצאת המצלמה מכלל שימוש הייתה לחינם. אז מזל טוב, לישראלי הגאון הראשון ששרף מצלמת מהירות ( הראשון שידוע לי עליו בכל מקרה). http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4146292,00.html
הודעה אחרונה מאת NJMAN, -
-
זה היה צפוי, אחרי שהורד מרווח השיווק של חברות הדלק ב25% הוזהרנו שייפגעו ההנחות הקולקטיביות. עד כמה המצב יהיה אבסורדי אף אחד לא הכין אותי: - לפני ההורדה קיבלתי הנחה של 28 אג' ממחיר שירות מלא או במילים אחרות, 15 אג' הנחה לליטר ממחיר שירות עצמי דרך הכרטיס של דור אלון - אחרי ההורדה התבשרתי שההנחה שלי מתעדכנת ל23 אג' לליטר ממחיר שירות מלא או 3 אג' ממחיר שירות עצמי תחזיקו חזק, 3 אגורות שלמות למישהו יש רעיון איך ממשיכים לתדלק במחיר שהוא משמעותית פחות ממחיר מחירון?
הודעה אחרונה מאת חייםש1, -
- 6 תגובות
- 6.3 אלף צפיות
הרכב הורד ע״י הבעלים שיש עדין טסט, עקב תקלה שעולה הרבה הוחלט לפרק, אך התגלה שהתקלה לא רצינית וניתנת לתיקון, האם אפשר יהיה להחזיר את הרכב לכביש ?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
אחרי הגשמים יש אדים בלוח שעונים. זה נראה יותר כשהאורות דולקים, אולי כי התאורה הפנימית בלוח שעונים מחממת ויש אדים. ממה זה נגרם? איך פותרים את זה? תודה
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שלום עברתי היום את אחת מהחוויות היותר מעניינות שהיו לי בתחום הרכב . לצערי נתקע לי האוטו והיה צורך לגרור אותו למוסך . התקשרתי אתמול לחברת הגרירה (אני לא יציין את שמע , מי שרוצה יוכל לקבל בפרטי). אמרתי להם במפורש שאני צריך גרר לבוקר ולא רכב שירות כי הוא לא יכול לעזור . הם קבעו אתילשעות הבוקר , שש עד תשע . בשעה תשע מופיע אצלי ליד הבית , כמובן רכב שירות קבע שיש צורך בגרר , הפתעה , לאחר מכן הוא מסר שהוא מזמין גרר . לאחר כחצי שעה יזמתי שיחה עם החברת גרירה לשאול מה קורה עם הגרר , הם אמרו לי הוא מתעכב קצת , אבל הוא בדרך אליי . לאחר חצי שעה נוספת , אני מרים שוב טלפון , לאחר כעשר דקות התמנה בתור מוסרים לי שש להם עומס והראשון יתפנה יגיע אליי . עברה לה כשעה ומובן …
הודעה אחרונה מאת יניב ח., -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 26.4 אלף צפיות
חברים קודם כל אני מבקש אל תטיפו לי מוסר ותגידו לי לעשות ביטוח כי אני רוצה להעביר את הרכב טסט ועוד חודש אני מתכנן לעשות ביטוח (יש לי סיבות לא מעוניין לפרט.) וכמובן שאף אחד לא ינהג ברכב . המצב הוא כזה יש לי מיצובישי לנסר 95 ומחר בבוקר (20/11/11) אני ניגש לטסט , הרכב אמור לעבור אבל הבעיה היא שלרכב אין ביטוח חובה בתוקף , שמעתי על אפשרות לעשות לרכב ביטוח לשבוע וכל מיני אופציות כאלה .. מישהו יכול להמליץ לי מה לעשות ? :help_sos: תודה רבה לעוזרים .
הודעה אחרונה מאת nero14, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 744 צפיות
אהלן חבר'ה, יש לי כמה שאלות בנוגע לטסט ואשמח אם תעזרו לי קצת בנושא. קודם כל יש ברשותי סיאט איביזה FR 07', ברישיון רכב, באגרה, ראיתי שאני צריך לשלם 1500 ש"ח. סתם חיפשתי באינטרנט ומצאתי את זה: http://he.mot.gov.il/index.php?option=com_content&view=article&id=1069:agrot-rechev-risayon&catid=122:agorot-rechev-c&Itemid=182 ראיתי שהמחירים דיי שונים ממה שאני משלם בפועל, הרכב שלי עולה סביב ה-70K לפה ולשם~ והרכב שנתון 07, לפי הנתונים שם אני אמור לשלם הרבה פחות, אני מניח שיש עוד נתונים שעל"פ נמדד המחיר, אני צודק או שמא המחיר אמור להיות פחות מ-1500ש"ח? ראיתי שיש הנחה לחייל במילואים, אני חייל משוחרר בעיקרון ויש לי 4.25 נק' זיכוי, זה גם רל…
הודעה אחרונה מאת itaysamurai, -
-
- עוקב אחד
- 12 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
לאחר התעניינות וקריאה באינטרנט הבנתי שהמס על רכב ביבוא הינו כ120% האם זה נכון? וכל עניין האיסוף והמשלוח הינו כ5000$ לפי האתר של USHOPS כך העיניין? אם כך אז שמתי לב שלמשל הרכב הנ"ל http://cgi.ebay.com/ebaymotors/XLT-3-0L-V6-Looks-Great-Must-See-and-Drive-Save-/280768361312?pt=US_Cars_Trucks&hash=item415f193360#ht_4928wt_1165 שמחירו $12,900.00 ו120% הינו 28000$ להוסיף לזה עוד 5000$ זה 33600$ שזה יוצא 124000 שקל האם העיניין כאן באמת כזה או שמה אני מפספס משהוא?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
תעשו טובה לעצמכם ולסובבים אותכם,אני כל יום מזועזע מחדש מכמות התאונות באזור,רוב הכבישים פה מפותלים ומלאים בהפתעות,בעיקר שהם רטובים. בימים האחרונים יצא לי לנהוג את כביש נס הרים-בית שמש כמה פעמים(מנהלתי בלבד),לא יצא לי לעבור שם פעם אחד בלי להיתקל בתאונות דרכים,כל המעקות בטיחות עקומים ואפשר לראות חלקי מכוניות לאורך כל הכביש,פשוט מזעזע. לפני יומיים תאונה באחד הפיתולים נתקלתי בניסן אלמרה שנכנסה חזיתית באוטובוס באחד הפיתולים,באותו יום בדרך חזור גם תאונה בצומת בר גיורא,היום עוד פעם עברתי שם תאונה חזיתית באחד הסיבובים של שני רכבים גדולים,האחד מזדה 5 ועוד רכב גדול,היה קשה לזהות ולא בגלל שאני צריך משקפיים. http://hnn.co.il/gallery16288.html הם בטעות ערבבו 2 אירועים לאירוע אח…
הודעה אחרונה מאת misterb, -
http://www.welt.de/News/article4559346/Vier-junge-Maenner-rasen-mit-neuem-Turbo-Golf-in-den-Tod.html למי שלא מבין הנהג אסף את הרכב מהסוכנות ובנסיעה הראשונה שלו עשה תאונה, ארבעה נהרגו.
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
- 7 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
עד עכשיו היה ברור שפולקסווגן ג'טה היא גרסה שמנמנה ומגושמת של הגולף. לאחרונה הגיע ארצה הדור האחרון של הג'טה ופתאום אפשר להסתכל עליה גם בתור האחות הקטנה והרזה של הפאסאט. גרסת הבסיס שלה (לפחות נכון לרגע כתיבת שורות אלו) התייצבה במערכת האתר למבחן דרך כדי לבדוק - מה בעצם נותנת פולקסווגן ג'טה תמורת 140 אלף ש"ח? פולקסווגן ג'טה - מבחן דרך
הודעה אחרונה מאת nir100, -
- 0 תגובות
- 706 צפיות
עקב התעניינות רבה מצידי לאחרונה במערכות גפ"מ וחוסר מידע ברשת או דיזאינפורמציה על המערכות האילו החלטתי לקחת את העסק בידיים ולבצע שינוי ברמת המודעות. ביצעתי מחקר קטן, נכנסתי ליד 2 וביצעתי חיפוש לרכבים המונעים בגפ"מ, התקשרתי אחד אחד לכול אדם שיש לו מארכת גפ"מ ברכב ושאלתי אותו קודם כול אם הרכב נמכר אם הוא נמכר אז הרגשתי חופשי לשאול את אותו האדם אם לא כמובן שנמנעתי מלשמוע ממנו חוות דעת כי הוא כמובן רוצה למכור וימסור חוות דעת חיובית. טוב אז ככה מכול האנשים שהתקשרתי אליהם היו 19 אנשים שכבר מכרו את רכבם ומסרו מידע בנדיבות רבה על מערכות הגפ"מ ברכבם ועל תופעות הלוואי של המערכות וכיצד הן משפיעות על הרכב. אני יודע ש19 אנשים זה פשוט מעט מידי ליצירת סטטיסטיקה אך אני חושב של…
הודעה אחרונה מאת Gavrik, -
עכשיו, אחרי שדעך האנדרנלין, בצורה מסויימת. אני יכול לכתוב את מאורעות בוקר אמש. כמידי בוקר, יצאתי עם הכלב שלי לגינה הציבורית שממול לביתי. מעט רקע, השעה, שש וחצי בבוקר המיקום, שכונה שקטה בתל אביב ברחוב צדדי עם פסי האטה בגובה של הר. מי שלא רוצה להרוס את המכונית שלו, רצוי שיסע שם לא יותר מ30 קמ"ש שלא לדבר על הנסיעה מעל לפסי ההאטה. על כל פנים, התחלנו ללכת לכיוון הבית שנימצא כאמור ממול לגינה כאשר בינהם יש כביש (עם מכוניות שחונות לשני צידיו). על מעבר החציה, הכלב חצה ראשון ואני בעקבותיו. באותו הרגע, בערך משום מקום הגיחה מכונית במהירות שלדעתי עלתה על 50 קמ"ש והעיפה את הכלב לקיבינימאט. לכל אלא שדורשים לשלומו, אציין כי בדרך נס הוא לא שבר כלום והוא כ…
הודעה אחרונה מאת יוסי פרנקוס, -
תדירות התדלוק, משנה? 1 2
מאת OrFux-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום, רציתי לשאול אותכם אם ידוע לכם על הבדל (מעבר לנוחות) בתדירות התדלוק של הרכב. זה משנה אם אני ממלא כל פעם 100 שקל, או ממלא פול כל פעם? הכוונה היא מבחינת הרכב עצמו, האם יש השפעה על בלאי, על צריכה, או על כל דבר אחר? כמו שאני רואה ההבדל הוא בכמות הדלק שנמצא במיכל בכל רגע, אם ממלאים כל פעם קצת, אז לאורך זמן זה אומר שהריכוז של אבק ושאר לכלוכים יהיה גבוהה יותר וזה ישפיע על הביצועים לרעה, אבל כמה לכלוך כבר יכול להיות במיכל דלק? מצד שני יש את המשקל של הדלק, שגם הוא כנראה זניח. אז מה אתם אומרים? משנה או לא, ואם כן מה עדיף?
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
חגיגה לדריפטרים? עם חזית חדשה ומאיימת, מנועים משודרגים ומחיר שממקם אותה בגזרת ה-200 אש"ח אצלנו(שתגיע כבר...) - יונדאי מציגה את המתחרה המובהקת שלה לצמד הטויובארו. נקודת תורפה בולטת היא סוגיית המשקל, קצת מעל טון וחצי - או 300 ק"ג יותר מצמד הטויובארו. כך שללא קשר למנועים החזקים וליחס משקל/הספק מצויין, 300 ק"ג עודפים הם עדיין חסרון בפרמטרים הדינמיים השונים. בקישור הבא תמצאו תמונות רשמיות ופרוספקט של דגם השוק הקוריאני. http://carscoop.blogspot.com/2011/11/new-official-photos-plus-kdm-brochure.html
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
הוצגה A1 בתצורת 5 דלתות המכונה Sportback: אודי A1 חמש דלתות
הודעה אחרונה מאת Liran xsi, -
-
מי מחובר 18 משתמשים רשומים, 10 אנונימיים, 261 אורחים (הצג רשימה מלאה)