Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5333 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני משתדל לא לצפור, אבל קורה שאני צופר כאשר:

מישהו לא זז ברמזור, כמובן שקודם אני מסמן עם הבהוב אורות(שזה לרוב עוזר) ואם לא הולך אז צפירה קצרצרה.

אם מישהו נעמד ברחוב צר ועמוס כדי לדבר או לחכות למישהו, ויוצר מצב שהתנועה נעצרת.

אם מישהו עומד לפני מעבר חצייה ברמה שאני לא יכול לראות אם יש שם הולך רגל או לא.

וכמובן אם מישהו עושה משהו שמסכן אותי או עוברי דרך אחרים.(סוטה לנתיב שלי בלי לשים לב וכד')

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יוצא לי לצפור רק כשמישהו סוטה מהנתיב שלו בצורה שמסכנת אותי.

כשמישהו לפני נרדם ברמזור אני אף פעם לא צופר, כי אני יודע שאחד מאלה שמאחורי כבר ידאג לזה.

V5

פורסם

אם כבר רמזור,אז להיות בצד השני,ממש מעצבן שצופרים כשאור עדיין כתום.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אם צופרים לי כשהאור עדיין כתום או בפניות ימינה עם זכות קדימה, ומאחורי יש רק רכב אחד כך שאני בטוח שהוא זה שצפר, אז אני צופר לו בחזרה ומתעכב כמה שניות בכוונה. אולי זה לא הכי נכון אבל זה מאוד משעשע:lol:

פורסם
אני משתמש לעיתים נדירות,לאחרונה יש תופעה אנשים עומדים ברמזור,והרכב של מדרדר ואז אני צופר להם.

הישראלים עוד לא התרגלו לידני אה?:-D

ולנושא: אני כמעט ולא צופר, רק במקרה שרכב נצמד אליי יותר מדי אני צופר צפירה קצרה כדי שיזהר.

פורסם

אני צופר במקרים הבאים - כשמישהו לפניי נרדם ברמזור, כשמישהו מסכן אותי בצורה כלשהי(סוטה לנתיב שלי, חותך אותי ויש את האלה שנוסעים באמצע ולא בוחרים נתיב), ובמקרים ממש ממש נדירות כאשר אני מהבהב מלא פעמים לנהג בשמאלי שיפנה את הדרך והוא בשלו אז אין לי ברירה אלא לצפור(במידה ואין לי אפשרות/רצון לעקוף מימין).

אין מה לעשות - במדינה שלנו הנהגים הם בהמות והכביש זה המקום שבו כל התכונות האלה מתבטאות.

90 אחוז מהחוויות שלי על הכביש הן שליליות. או נהגים שעושים דברים מטומטמים, או כאלה שמסכנים את חייך או כאלה שחושבים שהם גברים ומרגישים את הצורך להפגין את זה גם.

כשאני נוהג המטרה שלי היא להגיע במהירות ובבטחה למקום אליו אני צריך להגיע. את זה אני הייתי רוצה לעשות תוך כדי מינימום מגע עם הנהגים הסובבים אותי. מה שאומר שאני נוסע לדרכי, אל תפריעו לי ואני לא אפריע לכם. יש מקרים שזה פשוט לא יוצא ולצערי יש התקלויות כאלו או אחרות.

בכל מקרה צריך לנהוג בזהירות ותמיד לקחת בחשבון שהנהגים הסובבים אותי הם(לא בהכרח, אבל בהרבה מקרים) מטומטמים.

פורסם
מדינת ישראל. מדינה עם 7 מיליון איש וקצת. 22,072 ק"מ ריבוע. ניו יורק, עיר עם מעל ל 8 מיליון תושבים על כל הרובעים שלה. 830 ק"מ ריבועים. כלומר מדינת ישראל גדולה כמעט פי 3 מהעיר ניו יורק. למרות הצפיפות האיומה, הדוחק והלחץ בעיר ניו יורק, בישראל משתמשים בצופר כל אימת שמתחשק כאשר בניו יורק רק לעיתים רחוקות. כנראה שאנחנו הישראלים "מיוחדים" במינינו. זה היופי וזה הגועל בכך.

דווקא את ניו יורק לקחת דוגמא? גרתי שם שנתיים וזאת העיר היחידה בעולם המערבי שמצפצפים כמעט כמו בישראל.

להבדיל אלפי הבדלות, הייתי בפיינל פור ב 2006 בפראג (צכיה לא מדינה מתקדמת במיוחד) ואוהדי הקבוצות התאספו באיזו כיכר במרכז העיר. בכיכר הזאת עוברים רכבים. באחד המקרים, עמדו שלושה ישראלים ומאחוריהם בחור צעיר שנעמד עם הרכב צמוד אליהם. לא צעק, לא ציפצף ולא זז. פשוט מדהים!!!

רציתי להגיד לו שאלה שעומדים לפניו הם ישראלים והם לא רגילים לשים לב אם הם מפריעים למישהו. הם רגילים שמצפצפים להם ואז הם זזים :-) לאחר חצי דקה של המתנה הם שמו לב (או שמישהו אמר להם. אני כבר לא זוכר) והוא המשיך בדרכו.

פורסם

צופר בלי לחשוש.

בבוקר שאנשים מתעוררים ונתקעים בכניסה לכיכר, אני מקפיץ אותם.

שאני מזהה (יש לי חוש:wink:) שהנהג מדבר בטלפון וכתוצאה מכך מעופף בנהיגה.

בכללי שאנשים נרדמים בנהיגה, או סתם עושים טעות (עוצרים לי בתן זכות קדימה סתם, עוצרים באדום לבן סתם, סוטים מהנתיב וכו')

ברוב הפעמים אני מסתפק בעמעום אורות, בעיקר בכביש מהיר כאשר הרכב ממולי נתקע על הנתיב השמאלי. (כביש 6 נגיד.)

פורסם

רגע, אבל בואו כולנו נבחין בין צפצוף קצר שמטרתו להזהיר את הנהג השני, לבין צפירה ארוכה וטורדנית שמטרתה לעזור לנהג לפרוק אגרסיות כנגד ההגה שלו. אני משער שכולם משתמשים בראשון וזה בסדר, ואני משער שלכך מתכוונים רוב מי שכותבים בשרשור הזה, אבל מה לגבי השני?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

את החלק השני צריכים להגלות לסיביר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
מהניסיון שלי, פשוט אי אפשר לא להשתמש בצופר בישראל.

אפילו אם נעזוב לרגע את "תרבות" הנהיגה כאן, תשים לב איך בנסיעה רגילה אנשים סוטים מהנתיב שלהם.

אני נוסע בכביש החוף בדר"כ וזה פשוט קורה כל הזמן. האופציות הם להאט (אבל התנועה גם ככה איטית) או לצפור.

וזה רק מקרה אחד, יש עוד אינספור אחרים.

בשורה התחתונה - יוצא לי לצפור..

בדיוק חוויתי את זה על בשרי.

אני יושב כרגע בM הדרך בבית הפנקייק (מממ... טעים!).

יש כאלו שפשוט לא אכפת להם שיש נתיבים.

לפני שתי דקות צפרתי לאיזה אידיוט באימפלה שלקח 100 מטר ברוורס מהתחנת דלק לפניה ימינה לויתקין.

90% מהפעמים הצפירות הן בשביל להזהיר אבל לצערי בארץ כבר התרגלו לזה שכולם צופרים אז אפילו אי אפשר להודיע לנהגים האחרים "אני ממש מתעב את מה שעשית כרגע, אנא ממך, כנס בעץ הקרוב".

פורסם

כעיקרון, שונא לצפור. שונא עוד יותר שצופרים לי.

פותח השירשור- תגדיר "הרבה".

בשבילי הרבה זה 3 פעמים בשבוע.

בשביל "הכנס כינוי גנאי כאן" אחרים הרבה זה 3 פעמים בשנייה.

אני ממש משתדל להימנע מהצופר, אפילו אם אני נמצא בסיטואצייה שמצדיקה את זה לפעמים. רק כשאני רואה שאין לי ברירה, צופר או תאונה, אזי אני מצפצף.

(במאמר מוסגר, היו לי גם ימים של "קריז" שצפרתי לנהג בירוק אחרי כ-10 שניות שנת-כח)

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...