Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתאוריה,ידוע שאסור לצפור בתוך העיר,מותר מחוץ לעיר וגם אז רק כדי להתריע מפני סכנה שאי אפשר בדרך אחרת.

אבל במציאות,אחרי שכבר יש רישיון,הרבה נהגים כבר לא מתאפקים וצופרים כי יש רכבים שמעקבים אותם או נוסעים לאט מדי

או כאלה שמתפרצים לכביש וגם צופרים לנהגים שמנסים לעקוף אותם.יש כאלה שאמרו לי שאחרי שמוציאים רישיון,הצופר פשוט הופך לחלק בלתי נפרד מהנהיגה ואתה מוצא את עצמך משתמש בו הרבה,והתאוריה במקרה הזה לא תמיד תואמת את המציאות.

אני משתדל לא לצפור סתם,למרות שהרבה חברים שאני מכיר צופרים הרבה,אפילו אם זה כדי לקרוא לחבר שירד למטה.אומרים לי זה כיף אחי וזה.איך זה אצל הנהגים שביניכם?

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בתאוריה,ידוע שאסור לצפור בתוך העיר,מותר מחוץ לעיר וגם אז רק כדי להתריע מפני סכנה שאי אפשר בדרך אחרת.

אבל במציאות,אחרי שכבר יש רישיון,הרבה נהגים כבר לא מתאפקים וצופרים כי יש רכבים שמעקבים אותם או נוסעים לאט מדי

או כאלה שמתפרצים לכביש וגם צופרים לנהגים שמנסים לעקוף אותם.יש כאלה שאמרו לי שאחרי שמוציאים רישיון,הצופר פשוט הופך לחלק בלתי נפרד מהנהיגה ואתה מוצא את עצמך משתמש בו הרבה,והתאוריה במקרה הזה לא תמיד תואמת את המציאות.

אני משתדל לא לצפור סתם,למרות שהרבה חברים שאני מכיר צופרים הרבה,אפילו אם זה כדי לקרוא לחבר שירד למטה.אומרים לי זה כיף אחי וזה.איך זה אצל הנהגים שביניכם?

במציאות אם לא תשתמש בצופר, כדי להזהיר נהגים אחרים לא לעשות שטויות, תקבל כל יום מכות ברכב, וחלילה גם פגיעה בנפש.

I never thought it could happen, but love hit me like an elephant and I was thrown into a jungle of dreams.

פורסם

מהניסיון שלי, פשוט אי אפשר לא להשתמש בצופר בישראל.

אפילו אם נעזוב לרגע את "תרבות" הנהיגה כאן, תשים לב איך בנסיעה רגילה אנשים סוטים מהנתיב שלהם.

אני נוסע בכביש החוף בדר"כ וזה פשוט קורה כל הזמן. האופציות הם להאט (אבל התנועה גם ככה איטית) או לצפור.

וזה רק מקרה אחד, יש עוד אינספור אחרים.

בשורה התחתונה - יוצא לי לצפור..

(סקירה לאחר קניה) Alfa Romeo Giulietta 170 2014 Manual

Honda Civic 2006 Manual - Sold

פורסם

לא בשליטתי יוצא לי לצפצף הרבה, אני מצפצף בדר"כ לאנשים שעוצרים באמצע הכביש ומדברים עם מישהו ברחוב, מישהו שמבצע עקיפה במהירות מהירה או כשיש רמזור ירוק והנהג לא מגיב אחרי 4-5 שניות.

רק לפני שבועיים מישהו ניסה לעקוף אותי משמאל לימין ועם הוא היה משלים את העקיפה הוא היה נכנס לי בכל החלק מקדימה (מחלון הנהג עד לתחילת הרכב) במהירות של 80 קמ"ש לפני ירידה רצינית בגשר אז צפצפתי בצורה רצינית.

פורסם

כמעט ולא צופר. אני צופר רק כצורך בטיחותי (כדי להרתיע נהג, הולך רגל או משתמש דרך אחר בלית ברירה אחרת) וגם אז, אני צופר קצר וקל, ומתמקד בתגובה שלי (מבחינת הנהיגה - בולם\מטה הגה וכדומה). כנ"ל לגבי שימוש באורות הגבוהים: מקסימום הבהוב קצר או שניים במקרה שבו יש בכך צורך בטיחותי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

מדינת ישראל. מדינה עם 7 מיליון איש וקצת. 22,072 ק"מ ריבוע. ניו יורק, עיר עם מעל ל 8 מיליון תושבים על כל הרובעים שלה. 830 ק"מ ריבועים. כלומר מדינת ישראל גדולה כמעט פי 3 מהעיר ניו יורק. למרות הצפיפות האיומה, הדוחק והלחץ בעיר ניו יורק, בישראל משתמשים בצופר כל אימת שמתחשק כאשר בניו יורק רק לעיתים רחוקות. כנראה שאנחנו הישראלים "מיוחדים" במינינו. זה היופי וזה הגועל בכך.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בגדול פחות יוצא לי לצפור. שאני חושב על לצפור זה בעיקר לנהגים שיזוזו לנתיב הימני, אבל לצערי זה לא ממש עוזר,יותר נוטה לסנוור ולהצמד לרכב זה עובד יותר מצפירה לכל אותם נהגים עם קשה הבנה על הכבישים.

רק חבל שהרבה לא מבינים וצריך לעשות עבירה ולעקוף מימין או מהשוליים,בגלל עקשנות של אנשים להתקע בנתיב השמאלי.

נ.ב. צופר גם לכל אותם הנהגים שיוצאים מחניה ברוורס מבלי להסתכל ומפריעים בדרך שלי.

פורסם

אני משתמש לעיתים נדירות,לאחרונה יש תופעה אנשים עומדים ברמזור,והרכב של מדרדר ואז אני צופר להם.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
כלומר מדינת ישראל גדולה כמעט פי 3 מהעיר ניו יורק. למרות הצפיפות האיומה, הדוחק והלחץ בעיר ניו יורק, בישראל משתמשים בצופר כל אימת שמתחשק כאשר בניו יורק רק לעיתים רחוקות. כנראה שאנחנו הישראלים "מיוחדים" במינינו. זה היופי וזה הגועל בכך

.

בוא לא נצא מגדרנו בביקורת עצמית. יש בפירוש הרבה מקומות בעולם שבהם השימוש בצופר או תרבות נהיגה אגרסיבית בכלל זה עניין שבשגרה, לפחות כמו בישראל, אם לא הרבה יותר. הרבה ישראלים יתחלחלו מסגנון הנסיעה בניו-יורק בשעת עומס, ואני בכלל לא מתחיל לדבר על מדינות אסיאתיות, צפון-אפריקה, מזרח אירופה, בלקן או אפילו דרום איטליה...

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• חברי המעגל הראשון
פורסם

הפעמים היחידות שיצא לי לצפור זה כשמישהו מחליט שהוא נוסע רוורס לכיווני מהר מדי וקרוב מדי ואין לאן לברוח, או מתוך פחד, למשל כשבאה מולי פעם אאודי A4 ירוקה במהירות בירידה מטבעון. חולי נפש.

לא סובל צפירות, לא סובל את מי שצופר ברמזור כדי לזרז את התנועה, ואני הכי לא סובל את אלו שעומדים בחנייה של בית וצופרים כדי לזרז מישהו שירד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

זה גם נכון,כול פעם שמישהו עושה רוורס קרוב אלי,אני ישר עם יד מוכנה על הצופר.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

אספר תחילה שלפני מספר שנים רב (מאוד) כשהייתה ברשותי פורד ברנדה הייתה לה מחלה שכבל החשמל של הצופר בידית היה מתנתק מיידי פעם. במקרה כזה היה לי כבר נוהל הלחמה אך מכיון שנקודת חשמל לא הייתה זמינה לי הייתי דוחה את זה לסוף השבוע וניגש למקום שבו כן היה לי נקודת חשמל.

אלה מה עכשיו הייתי צריך לנהוג כאשר אין ברשותי צופר לצפור בו כל פעם שהייתי מרגיש שמקפחים את זכותי בדרך, לכן הייתי נוהג בצורה ותרנית, ז"א מישהו נדחף לי לנתיב - תפדל, מישהו נרדם ברמזור - שיירדם אז מה עוד רגע הוא יתעורר, וכך הלאה והלאה דוגמאות. ונהנתי לנהוג, הייתי הרבה יותר רגוע ושליו לא מיהרתי לאף מקום והכל קבלתי בסבבה.

עכשיו לשאלתך, אני משתדל לא לצפור הרבה. אלה רק כאשר מישהו מצליח ממש להפתיע אותי (בדרך כלל נדיר להפתיע אותי), כך שהצפירה באה להזהיר מפני פגיעה ממשית.

מי שצופר הרבה הוא אחד מעשרה סוגים של נהגים.

א. אחד שלא יודע לקרוא נכון את הדרך ולכן תמיד מפתיעים אותו.

ב. אחד שלא מסוגל לוותר במילימטר לאף אחד וחושב שהוא היחיד על הכביש ושהכביש שייך רק לו.

פורסם

מכונית שלוקחת יותר מדי רוורס לכיווני, זוכה לצפירה אחת-שתיים.

בעיקרון, בעיר לא יוצא לי לצפור, כיוון שאני מכין את עצמי נפשית לכך (נשמע קצת מגוחך, אבל עובד מצויין).

חוץ מזה, אני בטוח שאני לא מחדש לאף אחד כאן את עניין המוזיקה, אבל בכל זאת היא ראוייה להופיע - מוזיקה עושה את כל ההבדל. אם פעם הייתי עצבני, כאשר חתכו אותי, היום אני ממש לא מתרגש מכך. בנוסף למוזיקה, כנראה אי אפשר להתכחש לכך שהזמן עושה את שלו והעניין פה הוא לא יוצא דופן בכך.

• תוכן חדש...