Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5353 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

5 נוסעים, 4 נהרגו במקום, החמישי שרד.

אף אחד מהם לא היה חגור. הרכב נתקע בעצים ונקרע לשתי חתיכות, כתוצאה מכך הנוסעים נזרקו מתוך הרכב ושאריותיהם התפזרו על פני כל האיזור. בנוסף בכתבה מצויין כי המשטרה בודקת עקבות של אלכוהול וסמים.

מוות מיותר וטפשי כמובן ולכל אחד מהנוסעים ברכב יש חלק בו.

מעניין האם נמצאו עקבות אלכוהול, סמים (או פיגור שכלי) בבדיקת המעבדה ומעניין מה היה לאותו אחד ששרד לספר...

אגב, בהתבסס על נתון הכ"ס אשר צוין בכתבה מדובר על גולף GTD (שזה בעצם GTI בעלת מנוע דיזל).

דבר אחד הפריע לי בכתבה הזאת, העובדה שלרכב יש מגדש טורבו (כמה רכבי דיזל נמכרים היום בלי טורבו?) הוזכרה לא מעט פעמים. בהתחשב בתוצאות התאונה ובעובדה שאף לא אחד מהם היה חגור, כנראה שהיה מדובר על השתוללות כזו או אחרת, רק שזה לא הופך כל נהג של רכב ספורטיבי לחוליגן.

לזכותם ייאמר שבסוף הכתבה הובאו דבריה של מישהי מארגון הנהגים ADAC. לדבריה אין טעם בהגבלת כ"ס לנהגים צעירים, למרות שהם מהווים את קבוצת הסיכון הגדולה ביותר, אלא בליווי ממושך יותר לאחר קבלת הרישיון.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
5 נוסעים, 4 נהרגו במקום, החמישי שרד.

אף אחד מהם לא היה חגור. הרכב נתקע בעצים ונקרע לשתי חתיכות, כתוצאה מכך הנוסעים נזרקו מתוך הרכב ושאריותיהם התפזרו על פני כל האיזור. בנוסף בכתבה מצויין כי המשטרה בודקת עקבות של אלכוהול וסמים.

מוות מיותר וטפשי כמובן ולכל אחד מהנוסעים ברכב יש חלק בו.

מעניין האם נמצאו עקבות אלכוהול, סמים (או פיגור שכלי) בבדיקת המעבדה ומעניין מה היה לאותו אחד ששרד לספר...

אגב, בהתבסס על נתון הכ"ס אשר צוין בכתבה מדובר על גולף GTD (שזה בעצם GTI בעלת מנוע דיזל).

דבר אחד הפריע לי בכתבה הזאת, העובדה שלרכב יש מגדש טורבו (כמה רכבי דיזל נמכרים היום בלי טורבו?) הוזכרה לא מעט פעמים. בהתחשב בתוצאות התאונה ובעובדה שאף לא אחד מהם היה חגור, כנראה שהיה מדובר על השתוללות כזו או אחרת, רק שזה לא הופך כל נהג של רכב ספורטיבי לחוליגן.

לזכותם ייאמר שבסוף הכתבה הובאו דבריה של מישהי מארגון הנהגים ADAC. לדבריה אין טעם בהגבלת כ"ס לנהגים צעירים, למרות שהם מהווים את קבוצת הסיכון הגדולה ביותר, אלא בליווי ממושך יותר לאחר קבלת הרישיון.

לא הכי מסכים איתך,

נהגים צעירים במיוחד אלה שרק הוציאו רישיון בטוחים משום מה אחד אחד שהם שומאכר וכשרון הנהיגה שלהם עדיף על שנות נסיון של מנוסים מהם.

אין לי מושג מה ההתנהלות של מורי נהיגה בחו״ל אך אצלנו בארץ אין לימוד נהיגה יש לימוד איך לעבור את הטסט.

אין שום הכנה לנהיגה יומיומית בכבישי ארצינו בלימודי הנהיגה אלא רק איך מחנים ואיך לא עושים טעויות שמכשילות את הטסט וגם מספר השיעורים הוא דיי קטן ולא ממצא, חוץ מזה מה עם תלמיד נהיגה שעשה את לימודיו בקיץ ולא זכה בשיעור אחד חורפי בתנאים לקויים וכביש רטוב? בקיצור ברדק.

מעבר ללימודים אני לא חושב שגם אחרי שנתיים+ עם רישיון יש לך מספיק נסיון שליטה על רכב והבנת וקריאת כביש כדי להשתלט על מנועים מוגדשים ועתירי כוחות סוס.

אף פעם לא הבנתי את ההורים האלה שנותנים לילד מתנה על הוצאת הרישיון או אפילו בגיל 20 רכב ספורט עם 200 כוחות סוס, לדעתי הם קוראים לתאונה.. חוץ מכל הגורמים שציינתי וחוסר הנסיון השכל בגיל הזה פשוט עובד עקום ובלי לחשוב יותר מידי על סכנות ובטיחות (כולנו היינו שם).

פורסם

הכח שיש לרכב כן משפיע על סגנון הנהיגה.

מגיל 18 היו לי 6 מכוניות. ואני יודע את ההבדל.

כן יותר בטיחותי להתחיל עם מכונית שלא עוברת את ה-110 כ"ס, ועדיף איזה 70. זה סגנון נהיגה שונה. אחרי יותר נסיון על הכביש, ויותר גיל אחראי, עם יותר ידע תיאורטי, אפשר להעלות ספורטביות של הרכב של הצעיר. אני עברתי לאוקטביה 115כ"ס שלי אחרי שהרגשתי שאני רגוע מספיק. ועכשיו אני מוכן להעלאה שלו ל125, וכנראה עדיף שלא אסע עדיין עם כמה מאות כ"ס, למרות שכיום אולי אני כנראה יהיה בסדר עם זה, עדיין לא בטוח. ואני בן יותר מ-25 כיום.

ואני לא המופרע של השכונה, אבל אוהב נהיגה. ויותר אחראי מרוב הצעירים.

פורסם

עשית מיץ של שטויות:

אני דווקא התחלתי עם רכב של 75 כוח סוס ונסעתי כמו ילד מפגר כשקיבלתי רשיון הרכב היה עגלה.

אבל דווקא כשקיבלתי רכב חזק התחלתי לנסוע לאט (200 כוח וזה בגיל 21).

פורסם

זה כבר הגיל/צורת חשיבה אחרת יותר בוגרת שהרבה גם מקבלים בעקבות הצבא.

אבל בדיוק כמו שyosle כתב, עודף הכוח הזה גם מזמין אופי נהיגה שכזה ובמכוניות לא סלחניות זה פשוט גזר דין מוות, פה זה עוד גולף GTI שהיא מאוד נוחה, מה עם שלל הצעירים שנוהגים באיביזה קופרה?

פשוט לא נראה לי הגיוני לנהג עם נסיון נהיגה כלכך קטן.

פורסם
ואו נראה ממש הזוי! זה מראה שגם 10 כריות אויר לא יעזרו!

מתאבד, גם 50 כריות אוויר לא יצילו אותו מעצמו.

לא הכי מסכים איתך,

...

מעבר ללימודים אני לא חושב שגם אחרי שנתיים+ עם רישיון יש לך מספיק נסיון שליטה על רכב והבנת וקריאת כביש כדי להשתלט על מנועים מוגדשים ועתירי כוחות סוס.

אף פעם לא הבנתי את ההורים האלה שנותנים לילד מתנה על הוצאת הרישיון או אפילו בגיל 20 רכב ספורט עם 200 כוחות סוס, לדעתי הם קוראים לתאונה.. חוץ מכל הגורמים שציינתי וחוסר הנסיון השכל בגיל הזה פשוט עובד עקום ובלי לחשוב יותר מידי על סכנות ובטיחות (כולנו היינו שם).

אתה חולק לא רק עליי אלא גם על ארגון מאוד רציני בשם ADAC. אני נוטה להאמין להם.

זה כבר הגיל/צורת חשיבה אחרת יותר בוגרת שהרבה גם מקבלים בעקבות הצבא.

אבל בדיוק כמו שyosle כתב, עודף הכוח הזה גם מזמין אופי נהיגה שכזה ובמכוניות לא סלחניות זה פשוט גזר דין מוות, פה זה עוד גולף GTI שהיא מאוד נוחה, מה עם שלל הצעירים שנוהגים באיביזה קופרה?

פשוט לא נראה לי הגיוני לנהג עם נסיון נהיגה כלכך קטן.

שוב, גם גולף 1.2 TSI הייתה מתרסקת באותו אופן. אתה באמת חושב שהעובדה שנהג ברכב בעל מנוע 2.0 TDI עם 170 כ"ס הביאה למותו? רחוק מזה. החיים שלו (ובאותו מקרה גם של חבריו) והמוות נמצאים בידיו.

לי נראה שחינוך מהבית, תקופת חונכות ארוכה יותר וכמה ביקורים במסלול כזה או אחר (אשר זמינים לציבור הרחב, בגרמניה) היו מונעים את התאונה הזו ואת תוצאותיה הטרגיות.

פורסם

אני חושב שזה לא קשור לכמה כ"ס יש לך אלה האם יש בך את הפחד לאבד שליטה ולהכנס לתאונה שהתוצאה שלה לא תהיה ברורה.

מי שאין לו את הפחד הזה,מוכן לקחת סיכונים ולבדוק את מגבלות הרכב גם עם 100 כ"ס יכול לעשות תאונה קטלנית ולעבור לעולם הבא.

מי שיש לו טיפת שכל ויודע מה גבול הטעם הטוב גם ברכב עם 500 כ"ס והנעה אחורית ידע מתי אפשר לתת גז ומתי לא כדאי.

הכל עניין של אופי והגיון.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

ארגון או לא ארגון הם עדיין אנשים, אין זה אומר שדעתם מושכלת יותר או פחות, במיוחד שיש להם אינטרס לעניין שלא יכפישו עוד את הספורט המוטורי.

דבר שני לא אמרתי בשום משפט שלי שרכב חלש יותר לא יתרסק באותה צורה על עץ במהירות כזאת, העניין הוא באילו תנאים מגיהים למהירויות כאלה עם רכב x ועם רכב y, תסכים איתי שבעיר( טוב לפחות אצלנו לא ביקרתי בגרמניה) משפחתית ממוצעת (אתה נותן פה עוד פעם דוגמא לרכב מוגדש שבדרך אגב הגולף במנוע הכי קטן זה 1.4 tsi שעדיין חזק יחסית מאוד לעומת משפחתית אחרת) לא תגיע ל150 עם כל הכיכרות והרמזורים שיש אצלנו.

אש יכולה לבעור גם בלי עזרה, תוסיף לה בנזין ותראה מה קורה לה.. בדיוק אותו הדבר בין אם תנהג ברכב ״חלש״ ובין רכב עם 200+ כוחות סוס.

בקשר לביקורים בימי מסלול אני מסכים איתך לגמרי וחבל שאין פה משהו מטעם משרד החינוך+התחבורה שייקח תלמידי י״ב למשל לימי חינוך על מסלולים שונים וגם רטובים וימחישו להם את הסכנות שלרוב הם יחוו לבד בלי ניסיון.

במקום זה יש את השיעורים המשעממים ההם לא זוכר את שם המקצוע.

בזמנו שעבדתי במגרש פירוק רכב, לראות את כל הרכבים שעדיין לא פורקו לגמרי גורם לך לתהות מה עלה בגורל הנהגים שנהגו בהם לפני התאונה, אני חושב שכמה סיורים במקומות כאלה גם לא יזיקו.

פורסם

האם חגורות הבטיחות היו מסייעות במשהו לנוסעים בכזו תאונה מקברית? לגבי זה ששרד, אני לא מאמין שהוא עימנו היום, וגם אם כן הוא בוודאי היה מעדיף למות.

פשוט מזעזע.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
ארגון או לא ארגון הם עדיין אנשים, אין זה אומר שדעתם מושכלת יותר או פחות, במיוחד שיש להם אינטרס לעניין שלא יכפישו עוד את הספורט המוטורי. נכון הם אנשים והם חלק מארגון מאוד רציני, אני אישית ממליץ לך לקרוא עליו ועל פועלו באינטרנט. דעתם מושכלת בהרבה משלי ומשלך, אני בטוח שתסכים איתי בעניין זה אחרי שתעשה קצת מחקר עליהם. בנוסף, מה שקדם לתאונה לא היה ספורט מוטורי.

דבר שני לא אמרתי בשום משפט שלי שרכב חלש יותר לא יתרסק באותה צורה על עץ במהירות כזאת, העניין הוא באילו תנאים מגיהים למהירויות כאלה עם רכב x ועם רכב y, תסכים איתי שבעיר( טוב לפחות אצלנו לא ביקרתי בגרמניה) משפחתית ממוצעת (אתה נותן פה עוד פעם דוגמא לרכב מוגדש שבדרך אגב הגולף במנוע הכי קטן זה 1.4 tsi שעדיין חזק יחסית מאוד לעומת משפחתית אחרת) לא תגיע ל150 עם כל הכיכרות והרמזורים שיש אצלנו.

נתתי דוגמא לגולף 1.2 TSI בעלת 105 כ"ס (לא בדיוק מפלצת תאוצה) ובכלל מדוע אתה נטפל למגדש? אותו נהג יכול לגרום לתוצאות דומות בקלות עם מאזדה 3 משפחתית.

בכל אופן, אם כבר מדברים על תנאים, אז גולף GTD (כמו זו בתאונה הנ"ל) תתן לנהגה סיכויים גבוהים יותר לשרוד ולו עקב יכולת דינאמית גבוהה יותר בהשוואה לגולף סטנדרטית. הרכב לא יוצר את הסיכון, הנהג כן.

אש יכולה לבעור גם בלי עזרה, תוסיף לה בנזין ותראה מה קורה לה.. בדיוק אותו הדבר בין אם תנהג ברכב ״חלש״ ובין רכב עם 200+ כוחות סוס.

...

בזמנו שעבדתי במגרש פירוק רכב, לראות את כל הרכבים שעדיין לא פורקו לגמרי גורם לך לתהות מה עלה בגורל הנהגים שנהגו בהם לפני התאונה, אני חושב שכמה סיורים במקומות כאלה גם לא יזיקו. והם גם כנראה שלא יועילו. בדומה למקרה בו תחזה בתאונה מחרידה, תוריד קצת את הרגל מהגז, כעבור כמה זמן תגלה לפתע שאתה מאחר ותחזור חיש מהר לדוושת התאוצה. קשה לי להאמין שטיפול בהלם ישיג את המטרה. הדרכה נכונה ל-מה כן צריך לעשות תהיה יעילה עשרות מונים.

זה לא משנה במה אתה נוהג, חשוב הרבה יותר כיצד אתה נוהג.

אגב, שלא תחשוב שאני מאלו שצועקים שהנהג תמיד אשם, אך במקרה זה הוא בהחלט אשם ולא הרכב בו הוא נהג.

נ.ב. אם זה מעניין, זהו הרכב המדובר:

http://www.autoexpress.co.uk/carreviews/firstdrives/236572/vw_golf_gtd.html

פורסם

שוב אתה מפספס את הנקודה.

אני מסכים אתך לגמרי, אשמת הנהג נקודה!

אך לדעתי השילוב של רכב עתיר כוח הוא הוספת לא שמן אלא בנזין למדורה.

אז ציינתי שאני לא מבין את המנהג הזה של לתת לנהג חדש רכב כה חזק עוד לפני שלמד את מגבלות הרכב המשפחתי.

• תוכן חדש...