רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
אז לאחר מספר רכבים גדול שעברתי ובינהם אלטו ואח"כ פיקנטו, נהייתי בעלים מאושר של קליאו חדשה. לאחר כחודש וחצי החלטתי לרשום התרשמות קצרה מהרכב. בגדול למרות היותו מורכב בטורקיה הרכב מרגיש איכותי ומוצק וקירקושים ובעיות הרכבה אחרות כמעט ולא נצפו. הכל מורכב באופן מדויק, יציב ויש תחושה טובה של רכב אירופאי איכותי. אין ספק שלעומת המיני הקודמות יש קפיצת מדרגה משמעותית. לעניין הנסיעה, ההרגשה הרבה יותר מוצקה גם מתחת לכסא והמתלים עושים עבודה טובה ושקטה. הרכב לא מתנועע על כל מהמורה ושומר על רגיעה ושקט בתא הנוסעים. הוא מרגיש יציב יותר בכל תוואי, גם בשיבוש עירוני וגם בכביש טכני יותר שדורש פעולת שלדה ומתלים משולבת. לעומת זאת, המנוע דואג להשמיע את קולו והצליל שלו מוחשי בתא הנוסעים בע…
הודעה אחרונה מאת TT, -
הנה הכתבה כמובן: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4146479,00.html רשמתי המון פעמים לגבי איזשהו חרם צרכנים ענקי שהנהגים צריכים לעשות,הפגנה רצינית,כל דבר באמת רציני על מנת להפסיק את ההתעללות הזאת בנו,כל יום מס חדש,כל יום עוד מחט שנועצים בנו ואף אחד לא מרים את הכפפה ולא עושה כלום. העיקר אנחנו יודעים לבלבל את השכל מאחורי המקלדת,בזה אנחנו הכי טובים,לבכות כל היום,לקטר אבל לא לעשות כלום. אתם כרגע בטח חושבים לעצמכם,המס הזה הוא בטח סתם רעיון,זה לא יקרה בגלל כל מיני סיבות מסויימות. חכו חכו זה ועוד איך יגיע. אני כבר לא אכפת לי, אני עוד כמה חודשים טס מפה לחו"ל ואחרי החופשה ישר מתחיל ללמוד באחת האונ' באירופה ומקווה לאחר הוצאת התואר לא לחזור לפה, אולי רק לחופשות. …
הודעה אחרונה מאת ברווז, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
שלום, הרכב של ההורים "מוכה" מכל כיוון אפשרי , שיפשופים ומכות חניה .. השאלה אם אפשר להפעיל ביטוח ולתקן את כל אלה או שביטוח לא מכסה את הדברים הנ"ל? דרך אגב , אי אפשר לטעון שהמכות בוצעו בפעם אחת, כי הן מפוזרות בכל פינות הרכב .. תודה..
הודעה אחרונה מאת ישה, -
מחפש גרריסט
מאת avz- 0 תגובות
- 485 צפיות
שלום אשמח לקבל המלצה על גרריסט. אני צריך לגרור רכב מראשל"צ לסמוך לצומת קסטינה. תןדה.
הודעה אחרונה מאת avz, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 750 צפיות
חזרתי ממשרד הרישוי אחרי שהורדתי את הרכב מהכביש בגלל בעיות חזרות ונשנות של התחממות המנוע . הרכב הוא שנת 97 ואין לי כוונה להשקיע במנוע חדש לכן החלטתי להוריד אותו מהכביש. כרגע הוא עומד במוסך , מה אפשר לעשות עם הרכב ? אני יודע שבדכ אנשים מוכרים לפירוקיות אבל אני אפילו לא יודע מאיפה להתחיל , האם לדבר עם המוסכניק , אולי הוא יודע על מקומות ? אשמח לכל עזרה , תודה רבה !
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 0 תגובות
- 823 צפיות
המנוע כבה לי מספר פעמים בעת סיבוב ימינה. היום התופעה נעלמה. במוסך אמרו לי שצריך להחליף TPS. האם יש דרך לבדוק את תקינות TPS לפני החלפתו? מהו מחיר סביר להחלפת TPS לטוסון מנוע בנזין 2700 סמ"ק שנת 2006
הודעה אחרונה מאת gidi2010, -
- 0 תגובות
- 704 צפיות
הי, האם מישהו נתקל בסיטרואן AX SPORT מודל 89 מספר רישוי 88-004-89 בצבע אפור ? תודה
הודעה אחרונה מאת WRC-RUSH, -
- 2 תגובות
- 920 צפיות
שלום, האם בנית פגוש/החלפה נחשבת ל"שינוי מבנה"? או כל שטות אחרת של משרד התחבורע והמשטרע? אני מעוניין בהחלפת הפגוש שלי לפגוש כזה (רק ללא הכננת): מה המבט של החוק (והשוטר) לעניין?
הודעה אחרונה מאת bigmik, -
- 11 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
יום רביעי, אני בנסיעת עבודה לאזור אילת דרך מצפה רמון וחזרה למחרת. בשני הימים, לאורך הקטע ממצפה רמון ועד צומת ציחור בערך, חולפות על פני כ-10-15 מהמכונית הנ"ל, כולן עם מספרים מקומיים. מישהו יודע במה מדובר?
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
הי, עשיתי ניסוי קטן עם מיצובישי לאנסר אוטומטית - 4 הילוכים. עצרתי את הרכב באמצע עליה די תלולה, הייתי ב D, עזבתי את הברקס והרכב התחיל קצת להידרדר. אחרי מטר וחצי בערך של דרדור, לחצתי חזק על דוושת הגז. ציפיתי שהגלגלים יפרפרו והרכב יסע קדימה בעליה. מה שקרה זה שהוא פשוט כבה במקום. האם זה שהוא כבה זו התנהגות נורמלית או שהרכב הספציפי הוא "עגלה" תודה
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אחורי שמאלי. חשוב כי אני נוסע ביינתים על צמיג חלופי. תודה לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת שגיא גבע A1, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 582 צפיות
שלום לכולם, היית לי שלילה ארוכה מאוד הייתי צריך לעשות תאוריה וטסט חדש היום עברתי את הטסטס השאלה שלי היא אם אני חייב במלווה כמו רשיון חדש או שאני לא צריך כי כבר היה לי רשיון בעבר תודה לכל העוזרים עידן
הודעה אחרונה מאת Eily, -
באתר הפייסבוק של סובארו בישראל יש עדכון על דגם קופה חדש BRZ. בתמונה המצורפת מופיע דגם ה STI. הטענה שהוא אמור להגיע בקיץ הקרוב.
הודעה אחרונה מאת Keyser, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
ברור שמצד אחד כדאי לטפל במוסכי היבואן הרשמי ממבחר סיבות שאין צורך לפרטן. כנגד עומד התמחור הגבוה. להגנתם טוענים היבואנים להצדקת המחירים הגבוהים בסיבות של עלויות ניכרות. מעניין איך מוסך מזדה-פורד מוסמך נותן טיפולים מכל הסוגים בחצי מחיר (עם עוד מספר הטבות) . http://www.youtoo.co.il/site/Deal.aspx?l=1&t=9&id=694 כנראה מתח הרווחים בענף המורשים גובל בקפיטליזם חזירי. אני בטוח שגם בחצי מחיר המוסך הזה מרוויח משהו.
הודעה אחרונה מאת LeonTFSI, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
על פניו, נראה שלסיאט איביזה 1.2TSI יש את כל מה שצריך כדי להרשים - מנוע וגיר חדישים, פלטפורמה מודרנית, עיצוב חיצוני מעניין ואפילו תג מחיר סביר. בפועל, מתקשה האיביזה להרשים את אלירן למרות הכרותו המוקדמת עם המותג הספרדי. כל זאת ועוד, במבחן הדרך שערכנו לאיביזה 1.2 TSI DSG. סיאט איביזה - מאכזבת לטובה
הודעה אחרונה מאת As-21, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
זאת לא בדיחה. קראתי בכמה מקומות באנטרנט על אנשים שהסבו את הרכב שלהם פיג'ו 107 למערכת גז. מישהו יכול להאיר את תשומת ליבי ולתת לי פרטים נוספים מנסיונו , או אם הוא קרא זאת גם ? תודה
הודעה אחרונה מאת yotamix, -
- 0 תגובות
- 757 צפיות
לקראת טיול באיסלנד של שני זוגות מבוגרים, עלי להמליץ על רכב מתאים מתוך הדגמים הבאים: טויוטה קורולה סטיישן, טויוטה אוונסיס סטיישן או סקודה אוקטביה סטיישן. מבחינת נוחות הנסיעה, נוחות הנהיגה וגודל תא המטען. תודה מראש לכל המשיבים.
הודעה אחרונה מאת kukso, -
- 5 תגובות
- 7.5 אלף צפיות
שלום, ברצוני להשכיר רכב ליום אחד (לאו דווקא יום שלם) לבעוד שבועיים ליום הולדתי. האם מישהו יודע היכן ניתן למצוא רכב כזה? והאם לא תהיה בעיה במידה ומדובר בגיל 22? תודה לעונים ושבוע נפלא
הודעה אחרונה מאת Rotmi, -
בעוד לא הרבה זמן (מקווה בקרוב)אני אגש לטסט ראשון. יש לי כבר הרבה ביטחון בנהיגה והשתפרתי הרבה ביחס להתחלה. אבל עדיין נורא מפחיד ומעצבן אותי הולכי רגל שסתם מתפרצים פתאום לכביש וחוצים לא במעבר חצייה,כי אם תפגע בהם אתה תהיה אשם.בטח ללא מעט נהגים טובים קרה שנסעו בזהירות ואיזה ילד התפרץ וחצה במקום אסור. הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות כשזה קורה חוץ מלבלום זה לצפור להם ממש חזק למרות שאסור סתם,אני יודע שככל שאתה נוהג יותר כך אתה צובר הרבה יותר ניסיון ומפחד פחות,גם אותי התפרצות לכביש בזמן נהיגה הרבה פחות מפחידה מבעבר כי כבר יש לי יותר ביטחון,אבל עדיין זה מעצבן.כי אלה שעושים את זה סתם מסכנים את עצמם. בשיעורים הראשונים שלי,קרה שמישהו רצה לקפוץ לכביש מבין מכוניות אבל הספקנו לעצו…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=LtQkjzFFGws&feature=player_embedded דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2160-%D7%92%D7%9D-%D7%94%D7%A8%D7%99%D7%95-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%AA%D7%A9%D7%95%D7%95%D7%A7-%D7%91%D7%92%D7%A8%D7%A1%D7%94-%D7%99%D7%93%D7%A0%D7%99%D7%AA-%D7%9E%D7%95%D7%96%D7%9C%D7%AA-%D7%95%D7%99%D7%93%D7%90%D7%95.html עם 7 שנות אחריות ומרכב לא רע בכלל נראה שבקרוב יהיה ג'וקר חדש בשוק .
הודעה אחרונה מאת amir74, -
-
- 11 תגובות
- 2 אלף צפיות
צהריים טובים עד שלשום הייתי בעליה של סיוויק SR שנת 98 למשך כשנה. מקורית, סטנדרטית, יפייפיה אמיתית (לטעמי) בלי "שיבורים" עם טאסות מקוריות ו214K ק"מ על מד האוץ התחלתי ללמוד לפני כחודשיים. אני מתגורר במעונות סטודנטים באמצ"ש וחוזר לבית הורי לסופ"ש. להחזיק רכב בשביל 80 ק"מ בשבוע =320 ק"מ בחודש = 3840 מקסימום 5000 ק"מ (בהגזמה פראית) בשנה הפך להיות הוצאה מיותרת עבורי. (עדיף לנסוע במונית ספיישל) יצא שמכרתי את הרכב ביום ההולדת שלי. (יום ראשון) נפרדתי ממנו בכאב גדול עדיין לא עיכלתי שמכרתי אותו אחרי ששמרתי וטיפלתי בו בלי לחסוך אגורה קצת תמונות : יום טוב. (זה הזמן להחליף סמלון אישי. אולי תמונה של אגד? )
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 23 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
היי חבר'ה, אז ככה, קיבלתי את הרכב לפני שבוע, ובשישי שעבר מילאתי מיכל מלא. היום בבדיקה שעשיתי, יצא שהרכב עשה 11.08 ק"מ לליטר, שרוב הנסיעות שלי הן עירוניות (ר"ג->בני ברק->פ"ת) וחזרה. אמרו לי לבדוק אחרי 1,000 ק"מ, כי אז הרכיבים הפנימיים "מסתדרים". בכל מקרה אני אעשה עוד בדיקה אחת שבוע הבא, ואם לא יסתדר, ללכת למוסך? מה לעשות לדעתכם? מהניסיון שלכם, כמה יונדאי כזאת אמורה לעשות? תודה לעוזרים אריאל.
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 31 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כידוע לכל רוכשיסקודה [ואולי גם שאר המכוניות מבית צמפיין] כשמוסרים את הרכב מחתימים אותך על טופס שאין לבצע שום התקנה באוטו שאם כן תאבד את האחריות הניתנת על הרכב. ובעל פה הם אומרים שמותר להתקין למשל חישני רוורס אך ורק אצל מתקינים מורשים "שלהם"שזה a קלאס ורדיו סטישן רק שהענין הוא שהם דורשים 900 שקל במקום 140 שקל בהרבה מקומות השאלה אם אין כאן מקום לתביעה יצוגית על הניצול הזה והחוצפה שבעצם הם מכריחים אותנו לשלם עוד המון כסף כביכול באיום של איחבוד אחריות והאם שאר המתקינים הם לא מורשים??????
הודעה אחרונה מאת RS, -
-
- 0 תגובות
- 645 צפיות
חברים יקרים לצערי ביום חמישי נגנבה החיפושית שנת 73 צבע כחול עם צביעה בצידי הגוף (דלתות וכנפיים בצבע קרם ) ממקום עבודתי קניון רמות בירושלים בשעה 18:03 לפי מצלמות האבטחה לאחר שזמן רב רציתי חיפושית לפני שבוע קניתי אותה וכבר היא איננה .... להלן פרטי הרכב מספר רישוי 647018 רכב אספנות צבע כחול מטלי וצידי הרכב צבועים לכל אורך הרכב בצבע קרם המכסה מנוע האחורי חתוך במרכזו ומכוסה בפרספקס שקוף (רואים את המנוע) כאמור זו חיפושית יחידה בצביעתה קל לזהות אותה אנא מכם מי שראה ,יודע ,שמע נתקל בחלקים למכירה מתבקש ליצור עימי קשר 050-9220008 משה :cry::cry::cry::cry:
הודעה אחרונה מאת משה דהן, -
הפורמולה של עזה
מאת igalr- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://cafe.themarker.com/post/2434888/ את מי שלא מעניינת הפוליטיקה יכול לדלג לסרטונים.
הודעה אחרונה מאת prince_77, -
- 0 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שבוע טוב,הייתי רוצה לדעת מהו בעצם כלי התומקאר. עלותו,אמינותו,תחזוקתו,צריכת דלק. האם יכול להיות תחליף לאוטו בעיר.בשביל נער? איך הוא עובר טסט ועוד. כל מי שיש לו מה לומר בנושא מוזמן להוסיף. תודה.
הודעה אחרונה מאת luzoni, -
- 3 עוקבים
- 7 תגובות
- 9.3 אלף צפיות
אהלן, עוד חודש אני מסיים לעבוד במקום העבודה הנוכחי ועובר למקום חדש. במקום הנוכחי יש לי רכב ליסינג ובחדש בחרתי להשתמש ברכב פרטי (יותר משתלם) היום הזמנתי את הולוסטר אבל היא תגיע רק באפריל כנראה. בחודש הבא אני מחזיר את הליסינג ואין לי אוטו.. העבודה החדשה מחייבת רכב ולכן אני צריך למצוא פתרון זמני. חשבתי לשכור רכב באחת החברות אבל הכי זול שמצאתי זה בערך 2500 לחודש בסאנקאר. תכלס זה ממש לא זול בשביל רכב הכי פשוט.. אגב רשום שם שזה "כולל 100 ק"מ ביום", כאילו זה כולל דלק? בנוסף חשבתי לחפש אולי יש מישהו ששללו לו את הרשיון לתקופה של כמה חודשים ואז אני אוכל להשתמש לו ברכב בתשלום שיהיה כדאי גם לו וגם לי.. הבעיה זה למצוא מישהו כזה. המלצות?
הודעה אחרונה מאת Kilka, -
- 4 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הזמנו את הרכב לא מזמן והוא אמור להגיע השבוע (אני מדבר על גרסת הריפינס שהייתה עליה מבצע), ואין לי עדיין רשיון אבל בכל זאת הרכב הולך להוות חלק מחיי ורציתי לדעת איך הוא בנסיעת עירונית יום יומית? צריכת הדלק האמתית שלו והאם אפשר נגיד לחבר את האייפון למערכת שלו ? אני מתכוון לתוספות שאפשר לשים אליהם לב והם מושכות את העין . תודה לכל מי שעוזר
הודעה אחרונה מאת david86, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 728 צפיות
ראיתי שפורסם בעיתון של כרמיאל שהמכוניות פורמולה לפני שהן עולות על המסלול הן מגיעות הנה למתחם ביג בשעה 11 אם אני לא טועה, מישהו שמע על זה? מישהו מגיע?
הודעה אחרונה מאת איתמר, -
-
תאוצה, שיוט , תאוטה. 1 2
מאת Shezif-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
החלטתי לכתוב את השורות האלה בגלל הליך צפיה שאני מבצע כבר לא מעט זמן בכבישים. למעשה ברשותי רשיון ארבע שנים לקטנוע ושלוש שנים לרכב. לאיפה לא נהגתי בשלוש שנים האחרונות? חרשתי את כל המדינה עם מספר רכבים שונה ולמעשה פרט לתאונת אופנוע (שלא באשמתי, כשל טכני של הכלי) מעולם לא עברתי תאונה, לא נגעתי ברכב אחר (נשיקה) או קיבלתי דו"ח כל שהוא – טפו טפו טפו … אם אוכל לציין את סגנון הנהיגה שלי אזי שאוכל להעיד על עצמי שאני מסוג הנהגים הרגועים יותר שיש בכבישים: מסוג הנהגים שאוהב את הדרך ולא את התחושה של להידבק לכיסא. מהסוג שמחפש לחסוך בדלק ולהגיע בשלום לאיפה שאני רוצה. מהסוג שקורא וסורק את הדרך, את הרכבים על ידי ומבין לרוב את הצעדים ההבאים של הסובבים ובכל זאת , הרי שבשלוש …
הודעה אחרונה מאת Shezif, -