Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5339 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
בעוד לא הרבה זמן (מקווה בקרוב)אני אגש לטסט ראשון. יש לי כבר הרבה ביטחון בנהיגה והשתפרתי הרבה ביחס להתחלה.

אבל עדיין נורא מפחיד ומעצבן אותי הולכי רגל שסתם מתפרצים פתאום לכביש וחוצים לא במעבר חצייה,כי אם תפגע בהם אתה תהיה אשם.בטח ללא מעט נהגים טובים קרה שנסעו בזהירות ואיזה ילד התפרץ וחצה במקום אסור.

הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות כשזה קורה חוץ מלבלום זה לצפור להם ממש חזק למרות שאסור סתם,אני יודע שככל שאתה נוהג יותר כך אתה צובר הרבה יותר ניסיון ומפחד פחות,גם אותי התפרצות לכביש בזמן נהיגה הרבה פחות מפחידה מבעבר כי כבר יש לי יותר ביטחון,אבל עדיין זה מעצבן.כי אלה שעושים את זה סתם מסכנים את עצמם.

בשיעורים הראשונים שלי,קרה שמישהו רצה לקפוץ לכביש מבין מכוניות אבל הספקנו לעצור לפני כי ראינו אותו,והמורה שלי אמר בסרקסטיות"אני מרשה לך לא לעצור,גם אם תדרוס את הטמבל הזה,אני אחראי"כמובן שהוא לא התכוון ברצינות,אבל עדיין זה נורא מעצבן.ואני יודע שהרבה נופלים בטסטים על דברים כאלה.

עכשיו זה לא שאני נלחץ כל הזמן כמו בשיעורים הראשונים,עכשיו אני הרבה יותר רגוע וזהיר,אבל עדייןן זה מטריד.

כמו המקרה של הילד שנדרס בכביש החוף באוגוסט,הוא היה עם חברים שלו במקום אסור ושיחק על הכביש ופתאום החליט לחצות,והנהג שפגע בו ממש לא יכל להימנע מהפגיעה,כי הילד ממש הופיע לו משום מקום באופן בלתי צפוי,זה מאוד מרגיז אם יאשימו את הנהג במקרה הזה כי הוא ממש לא אשם וזה יכול לקרות לכל אחד,למרות התוצאה הטרגית בלי ספק,הנהג ממש לא אשם אבל מבחינת בית המשפט הוא הרג ויכול לקבל שלילה להרבה זמן.

פעם ראשונה שראיתי שיש לי התראה,אז קודם כל אני ממש מצטער אם אמרתי דברים שלא היו צריכים להאמר ,באמת שלא ידעתי ולא התכוונתי לפגוע באף אחד,אשמח אם יסבירו לי מה בדיוק היה המשפט הבעיתי(אני חושב שאני יודע למה התכוונו המנהלים,אבל רק כדי להיות בטוח)בכל מקרה,מבטיח שזה לא יחזור שנית.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אל תפחד ואל תלחץ, גם אם אתה שומאכר, הפחד והלחץ זה מה שיכשיל אותך.

לדעתי, קופץ לי הולך רגל לכביש, אני נותן פול ברקס, ואם אפשר לסטות לנתיב אחר אני סוטה. (כרגע אין ברכב ABS ככה שההגה לא מגיב בפול ברקס.)

אין יותר מידי מה לעשות, רק פול ברקס, אתה עשית את שלך, אם הוא נפגע, זה לא צריך להפריע לך בכלל.

אני לא יודע מה החוק, אבל שבא חוקר ורואה שאתה נתת פול ברקס והיית במהירות מותרת, אז הוא צריך לזכות אותך כי זה לא אשמתך, אתה עשית מה שאפשר.

אם אתה נהג עירני אין מה לדאוג, מהכסא של הנהג רואים הכל.

המקרה היחידי שכמעט לקחתי בנאדם, היה שנסעתי (עם מלווה), ולא ראיתי רוכבת אופניים שהייתה בתוך הכיכר, זה היה בלילה, היא הייתה לבושה שחור, לא היו בכלל מחזירי אור ולא פנסים ולא קסדה (על קסדה יש פסי M3 כאלה).

כרוכב מקצועי, אני ירדתי וצעקתי לה שתשים פנסים, והמינימום קסדה.

מאז אני רואה אותה יותר הולכת ברגל.

פורסם
אל תפחד ואל תלחץ, גם אם אתה שומאכר, הפחד והלחץ זה מה שיכשיל אותך.

לדעתי, קופץ לי הולך רגל לכביש, אני נותן פול ברקס, ואם אפשר לסטות לנתיב אחר אני סוטה. (כרגע אין ברכב ABS ככה שההגה לא מגיב בפול ברקס.)

אין יותר מידי מה לעשות, רק פול ברקס, אתה עשית את שלך, אם הוא נפגע, זה לא צריך להפריע לך בכלל.

אני לא יודע מה החוק, אבל שבא חוקר ורואה שאתה נתת פול ברקס והיית במהירות מותרת, אז הוא צריך לזכות אותך כי זה לא אשמתך, אתה עשית מה שאפשר.

אם אתה נהג עירני אין מה לדאוג, מהכסא של הנהג רואים הכל.

המקרה היחידי שכמעט לקחתי בנאדם, היה שנסעתי (עם מלווה), ולא ראיתי רוכבת אופניים שהייתה בתוך הכיכר, זה היה בלילה, היא הייתה לבושה שחור, לא היו בכלל מחזירי אור ולא פנסים ולא קסדה (על קסדה יש פסי M3 כאלה).

כרוכב מקצועי, אני ירדתי וצעקתי לה שתשים פנסים, והמינימום קסדה.

מאז אני רואה אותה יותר הולכת ברגל.

מזל שהספקת לראות אותה,בגלל זה צריך להיות ערני,במיוחד בלילה,ובנוסף לפול ברקס צריך גם פנייה לכיוון הנגדי תוך כדי?.

הכי חשוב זה לשמור על החוקים ועל ערנות.(מגבלת מהירות,לא לדבר בפלאפון)כי אם חס וחלילה קורה משהו,אין לך שום סיכוי בבית משפט כי עברת על החוקים,אם לעומת זאת נהגת בהתאם לכללים ופשוט התפרצו לך למרות שהיית ערני,אז יש סיכוי שיותר התחשבו בך.

פורסם
מזל שהספקת לראות אותה,בגלל זה צריך להיות ערני,במיוחד בלילה,ובנוסף לפול ברקס צריך גם פנייה לכיוון הנגדי תוך כדי?.

הכי חשוב זה לשמור על החוקים ועל ערנות.(מגבלת מהירות,לא לדבר בפלאפון)כי אם חס וחלילה קורה משהו,אין לך שום סיכוי בבית משפט כי עברת על החוקים,אם לעומת זאת נהגת בהתאם לכללים ופשוט התפרצו לך למרות שהיית ערני,אז יש סיכוי שיותר התחשבו בך.

כמובן שההתחשבות תלויה בתוצאות של התאונה ועד כמה היא חמורה.

פורסם

לא ראיתי, אבא שלי צעק עצור, אוטומטית רגל לברקס, בלמתי חזק אבל לא פול, לא הפעלתי ABS (זה היה ב30 קמש ככה, אפילו פחות זה בכניסה לכיכר).

אם קורה מקרה חירום שאתה חייב לבלום ולנסות לסטות, אתה צריך ליהיות מוכן, הכוונה:

אם אין הרבה מכוניות בכביש, אז תסטה לנתיב השני.

אם אתה דרוך טוב, יש את השניה שאפשר לחשוב, זה פחות חוקי אבל הסיכוי לצאת בשלום גבוהה יותר, זה להרים אנדברקס ולזרוק תחת, בשביל זה נועד האנדברקס, אבל זה עושים אחרי שמתאמנים ושולטים טוב ברכב.

(זה טוב לבלימת חירום גם, הרכב עוצר ככה בשניה כל עוד הכביש יבש.) עוד פעם הכל תלוי בתנאים וביכולת.

אם אתה מזהה או חושש שיש רכב בצד השני, תתן רק פול ברקס, כי אם תסטה והוא יפגע בך, הוא יכול לגמור אותך במקום!

בקיצור, שלא אני ולא אתה ואף בנאדם לא יגיע למקרה כזה.

הכי חשוב, אני כנהג חדש (חודשיים בערך בלי מלווה), תלמד ליהיות סבלני ושומר מרחק.

פורסם
לא ראיתי, אבא שלי צעק עצור, אוטומטית רגל לברקס, בלמתי חזק אבל לא פול, לא הפעלתי ABS (זה היה ב30 קמש ככה, אפילו פחות זה בכניסה לכיכר).

אם קורה מקרה חירום שאתה חייב לבלום ולנסות לסטות, אתה צריך ליהיות מוכן, הכוונה:

אם אין הרבה מכוניות בכביש, אז תסטה לנתיב השני.

אם אתה דרוך טוב, יש את השניה שאפשר לחשוב, זה פחות חוקי אבל הסיכוי לצאת בשלום גבוהה יותר, זה להרים אנדברקס ולזרוק תחת, בשביל זה נועד האנדברקס, אבל זה עושים אחרי שמתאמנים ושולטים טוב ברכב.

(זה טוב לבלימת חירום גם, הרכב עוצר ככה בשניה כל עוד הכביש יבש.) עוד פעם הכל תלוי בתנאים וביכולת.

אם אתה מזהה או חושש שיש רכב בצד השני, תתן רק פול ברקס, כי אם תסטה והוא יפגע בך, הוא יכול לגמור אותך במקום!

הכי חשוב, אני כנהג חדש (חודשיים בערך בלי מלווה), תלמד ליהיות סבלני ושומר מרחק.

צודק,להיות סבלני ולשמור על החוקים זה הכי חשוב.

פורסם
לא ראיתי, אבא שלי צעק עצור, אוטומטית רגל לברקס, בלמתי חזק אבל לא פול, לא הפעלתי ABS (זה היה ב30 קמש ככה, אפילו פחות זה בכניסה לכיכר). אם קורה מקרה חירום שאתה חייב לבלום ולנסות לסטות, אתה צריך ליהיות מוכן, הכוונה: אם אין הרבה מכוניות בכביש, אז תסטה לנתיב השני.

אם אתה דרוך טוב, יש את השניה שאפשר לחשוב, זה פחות חוקי אבל הסיכוי לצאת בשלום גבוהה יותר, זה להרים אנדברקס ולזרוק תחת, בשביל זה נועד האנדברקס, אבל זה עושים אחרי שמתאמנים ושולטים טוב ברכב. (זה טוב לבלימת חירום גם, הרכב עוצר ככה בשניה כל עוד הכביש יבש.) עוד פעם הכל תלוי בתנאים וביכולת. אם אתה מזהה או חושש שיש רכב בצד השני, תתן רק פול ברקס, כי אם תסטה והוא יפגע בך, הוא יכול לגמור אותך במקום!

האם עברת הדרכת נהיגה מתקדמת או מתכוון לעבור אחת? כי נגעת במספר נקודות מן התחום, בחלקן הצדק היה עמך ובחלקן - לא. אז בוא נאיר את זה קצת: מה שתיארת זה תגובה טיפוסית של נהג שלא עבר תרגול בהדרכה מקצועית: מהסס ולא בולם חזק ככל שהוא יכול. לפעמים זה מספיק, אבל לפעמים זה לא מספיק, ואז מגלים את זה מאוחר מידי. אז, בלימת חירום, בוודאי במכונית עם ABS, אמורה להתחיל בעצמה מלאה ובהפעלה מיידית. אחרי שכבר מתחילים לבלום אז מקסימום אפשר קצת לשחרר ולתת לרכב להתגלגל עוד כמה מטרים קדימה, אבל להיפך - לבלום חלש ולגלות שצריך לעצור מוקדם יותר - אי אפשר לעשות.

בלם היד בכלל לא רלוונטי כיוון שהוא פועל רק על הגלגלים האחוריים, בעצמה נמוכה, כמעט וללא יכולת למנן באופן מדויק את עצמת הבלימה, ובעל פוטנציאל גבוה לאבדן השליטה ברכב עקב החלקת הסרן האחורי הנבלם וסחרור הרכב. נהגים מאוד מיומנים יכולים להשתמש בבלם היד בדרכים אחרות, שלא רלוונטיות לנהגים כמוני וכמוך.

לגבי שימוש בהגה: אם זה עדיין לא ממש "מצב חירום" בהגדרה (או לחלופין, במהירות נמוכה של אזור ה-40 ומטה), אז אפשר לסטות ולמנוע מהמצב להחמיר. אבל במצב חירום אמיתי - קודם בולמים, ורק בסוף סוטים. מה שכן אפשר לעשות זה לבלום תוך כדי הטיה קלה של הרכב לכיוון הרצוי, אבל אם צריך מעבר לכך לבצע סטיה של ממש כדי להימנע מפגיעה במכשול - מורידים כמה מהירות שאפשר לפני שסוטים.

כדי לבצע זאת יש צורך בתרגול מקצועי, עבודה נכונה עם המבט (שנלמדת בתרגול מקצועי) והכנה מראש עם נתיב מילוט בכל מקום\מצב שבו אתה עלול להידרש לבלימת חירום. חשוב לזכור שפעולת ההתחמקות חשובה גם כדי למנוע פגיעה מאחור לאחר הבלימה. כמובן שיש מאחורי כל התאוריה הזאת גם הרבה מיומנות תפעולית ואימון של האינסטינקטים, וגם עוד היבטים כמו התנועה מאחור, ולכן חשוב לעבור הדרכה.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

תרגול מקצועי באמת יכול להועיל ולשפר את ההתמודדות של הנהג עם מצבים מסוכנים, שמצריכים תגובה מהירה, וכמובן שגם ניסיון בנהיגה,_כי המקרה שהוא סיפר קרה לו בתקופת המלווה, כשהוא היה ממש חדש ורק התחיל לנהוג.

פורסם

זה בדיוק העניין: הניסיון כשלעצמו לא תורם להתמודדות עם מצבי חירום אלא להיפך. התפעול בחלק גדול מן המצבים מנוגד לאינסטינקטים ולכן יש צורך בתרגול מקצועי מבוקר ואת זה אפשר לעשות רק בהדרכת נהיגה מתקדמת (מעשית). לדוגמה בבלימת חירום: הניסיון בנהיגה יומיומית מרגיל אותנו לבלום בעדינות ובצדק. הבעיה היא שבמצב חירום אותו ההרגל משתלט עלינו ואנחנו בולמים חלש מידי, וחבל.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

• תוכן חדש...