Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בעוד לא הרבה זמן (מקווה בקרוב)אני אגש לטסט ראשון. יש לי כבר הרבה ביטחון בנהיגה והשתפרתי הרבה ביחס להתחלה.

אבל עדיין נורא מפחיד ומעצבן אותי הולכי רגל שסתם מתפרצים פתאום לכביש וחוצים לא במעבר חצייה,כי אם תפגע בהם אתה תהיה אשם.בטח ללא מעט נהגים טובים קרה שנסעו בזהירות ואיזה ילד התפרץ וחצה במקום אסור.

הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות כשזה קורה חוץ מלבלום זה לצפור להם ממש חזק למרות שאסור סתם,אני יודע שככל שאתה נוהג יותר כך אתה צובר הרבה יותר ניסיון ומפחד פחות,גם אותי התפרצות לכביש בזמן נהיגה הרבה פחות מפחידה מבעבר כי כבר יש לי יותר ביטחון,אבל עדיין זה מעצבן.כי אלה שעושים את זה סתם מסכנים את עצמם.

בשיעורים הראשונים שלי,קרה שמישהו רצה לקפוץ לכביש מבין מכוניות אבל הספקנו לעצור לפני כי ראינו אותו,והמורה שלי אמר בסרקסטיות"אני מרשה לך לא לעצור,גם אם תדרוס את הטמבל הזה,אני אחראי"כמובן שהוא לא התכוון ברצינות,אבל עדיין זה נורא מעצבן.ואני יודע שהרבה נופלים בטסטים על דברים כאלה.

עכשיו זה לא שאני נלחץ כל הזמן כמו בשיעורים הראשונים,עכשיו אני הרבה יותר רגוע וזהיר,אבל עדייןן זה מטריד.

כמו המקרה של הילד שנדרס בכביש החוף באוגוסט,הוא היה עם חברים שלו במקום אסור ושיחק על הכביש ופתאום החליט לחצות,והנהג שפגע בו ממש לא יכל להימנע מהפגיעה,כי הילד ממש הופיע לו משום מקום באופן בלתי צפוי,זה מאוד מרגיז אם יאשימו את הנהג במקרה הזה כי הוא ממש לא אשם וזה יכול לקרות לכל אחד,למרות התוצאה הטרגית בלי ספק,הנהג ממש לא אשם אבל מבחינת בית המשפט הוא הרג ויכול לקבל שלילה להרבה זמן.

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כבר שנים רבות לא "קפץ" לי הולך רגל, וזה למרות שאני נוסע הרבה בתוככי העיר.

אני מניח שהסיבה היא לא שיפור מופלא ברמת החינוך של הולכי הרגל, אלא ש... בעצם הולכי רגל לא באמת נוטים לקפוץ לכביש, אלא נהג ללא ניסיון מקדיש יותר מדי תשומת לב לתפעול הרכב ולמבט 2 מטר לפני המכונית (בלית ברירה, מה לעשות ככה זה כשהמוח מבצע מטלה חדשה עבורו) ופחות מדי לנעשה בסביבה.

ברגע שאתה מתחיל להרים את הראש ולראות מה קורה מסביב, 99% מה"קפיצות" הופכות להיות צפויות לגמרי מראש.

הפתרון לנהג מתחיל לאמץ כמה הרגלים בריאים, כמו להאט ולהיות מוכן לבלימה בסביבת מועדת לפורענות - אזורי מגורים שבהם הרבה מכוניות חונות מסתירות את המדרכה, מקומות שגורמים לאדם לחצות את הכביש בריצה כמו תחנת אוטובוס בצד השני כשאין מעבר חציה קרוב, וכו'. לחפש "עבריינים" צפויים על המדרכה. לשים לב לאנשים על המדרכה שהולכים לכיוון הכביש עם סלולרי דבוק לאוזן. וכו'.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

קח שיעור נהיגה אחד בבני ברק והכל יעבור לך. ברגע שתסיים את השיעור כבר תהיה אדיש להולכי רגל שקופצים לך בין הגלגלים ולאנשים שפשוט לא מבינים למה שמו מדרכה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

שרשור פריקת מתח אני מבין.

אל תדאג, הטסטר לא מנסה להכשיל אותך ואם חס וחלילה יקפוץ מישהו לכביש באמצע הטסט ואתה תבלום כראוי לא יקרה שום דבר.

בשנה מאז שהוצאתי את הרשיון התפרצו לי לכביש כמה פעמים אנשים לכביש.

בין אם זה ילד שרץ אחרי כדור ולא שם לב, ילד קטן עם אופניים שאמא שלו לא השגיחה עליו לשניה וקפץ מולי לכביש

וסתם ילדים משועממים בשעה 12 בלילה שעמדו באמצע הכביש וסימנו לי עם הידיים "בוא".

חשוב להשאר רגועים במקרים כאלו ולבלום, למזלי היה לי מרחק מספיק לבלימה בכל המקרים ואני מקווה שלא יקרו עוד מקרים כאלו.

כל עוד אתה עם טסטר או מורה אין לך מה לדאוג, הם בד"כ יותר דרוכים ממך.

בשביל זה גם יש את תקופת המלווה כדי לעזור לך לפתח ביטחון בכביש.

אתה יכול להיות רגוע ולא ללחוץ על המורה שלך שאתה מוכן לטסט, כשהוא יחשוב שאתה מוכן לנהיגה לבד הוא ישלח אותך לטסט.

אני מאחל לך בהצלחה :)

עריכה:

קח שיעור נהיגה אחד בבני ברק והכל יעבור לך. ברגע שתסיים את השיעור כבר תהיה אדיש להולכי רגל שקופצים לך בין הגלגלים ולאנשים שפשוט לא מבינים למה שמו מדרכה.

גם בעיר שלי החרדים ידועים כחוצים את הכביש "בעזרת השם". אני תמיד נזהר כשאני עובר בשכונות שלהם.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לגבי "התפרציות" הולכי הרגל לכביש, צריך כמובן לנסוע בעיר במהירות נמוכה ולהיות עירני במיוחד .

ככל שתרכוש נסיון בנהיגה תלמד לצפות את העתיד להתרחש ולהיזהר מפני הסכנות של הולכי רגל ורוכבי אופניים למינהם.

פורסם

האמת שמאז שהוצאתי רישיון(כימעט שנה) קפץ לי אולי מישהו אחד לכביש. מוזר שזה קורה הרבה בזמן שיעורי נהיגה.

How many of us ever know what it is to become the perfect version of ourselves

פורסם

אני גר בקריית אתא, פה מעבר חצייה הוא החלק הלא מסומן בקווים לבנים.

יש לי ברחוב כלב שכל צהריים תופס תנומה באמצע הרחוב, הוא נח לו שם, כשאני בא הוא מרים את הראש, מסתכל עלי ואז חוזר לישון.

צריך לעשות סללום ולעבור לידו כדי לא לפגוע בו.

הרעיון הוא תמיד להסתכל בכביש כמה מהלכים קדימה, לצפות כל מהלך והולך רגל.

הזכרתם לי עוד סיפור:

לפני כשבועיים כשיצאתי מהקריון פניתי שמאלה בכיכר וראיתי הולך רגל שחוצה את הכביש בכיכר עצמה כשהוא לא מביט אפילו לכיוון התנועה ביחד עם זוגתו שהולכת על המדרכה, האטתי כדי לתת להוד מלכותו לעבור את הכביש בבטחה וכשעברתי לידו דפקתי צרחת מנוע ענקית (במגבלות 1000 הסמ"ק שלי), הבחור קפץ בבהלה והסתובב אלי עם מבט מבוהל, כנראה שהוא ישים לב טוב טוב בפעם הבאה כשהוא חוצה את הכביש במקום אסור עם זוגתו (אם היא תישאר איתו אחרי הצווחה שהוא דפק), הפרצוף שלו היה PRICELESS.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

אני עם דעתו של אמיר74

אני גר ליד בני ברק (ר"ג), ונמצא הרבה מאוד בגבול של ר"ג-בני ברק.

אחרי שאני מזהה את האדם שעומד לרדת (לא להתפרץ) לכביש, אני מתחיל במסיבה, אם זה בלילה אז כמה הבהובים עם האורות + צפירה + האטה. :evil:

אין מה לעשות בנוגע אליהם, בדר"כ אחרי שצופרים להם הם עושים תנועה עם היד וזהו.

חלומות גדולים ברכב קטן :wink:

פורסם

כמו שכולם אומרים גם לי זה לא קורה ואם קרה אז בקושי וממרחק גדול , אני חושב שמה שקורה זה הולכי רגל מזהים רכב "ל" שנוסע באיטיות ולכן חוצים את הכביש...

אל תסע 20 קמ"ש , תזרום עם התנועה ואל תפחד להגיע ל 45 קמ"ש ואפילו לנשוק ל 50 (כשאתה בעירוני, לדוגמא) , זה ירשים גם את הטסטר ואני בתור ל' תמיד הייתי זורם עם התנועה ולא נוסע לאט.

Miata ND2

פורסם

אבל עדיין נורא מפחיד ומעצבן אותי הולכי רגל שסתם מתפרצים פתאום לכביש וחוצים לא במעבר חצייה,כי אם תפגע בהם אתה תהיה אשם.בטח ללא מעט נהגים טובים קרה שנסעו בזהירות ואיזה ילד התפרץ וחצה במקום אסור[...]כמו המקרה של הילד שנדרס בכביש החוף באוגוסט,הוא היה עם חברים שלו במקום אסור ושיחק על הכביש ופתאום החליט לחצות,והנהג שפגע בו ממש לא יכל להימנע מהפגיעה,כי הילד ממש הופיע לו משום מקום באופן בלתי צפוי,זה מאוד מרגיז אם יאשימו את הנהג במקרה הזה כי הוא ממש לא אשם וזה יכול לקרות לכל אחד,למרות התוצאה הטרגית בלי ספק,הנהג ממש לא אשם אבל מבחינת בית המשפט הוא הרג ויכול לקבל שלילה להרבה זמן

בוא נבחין בין אחריות משפטית לבין אחריות תעבורתית. נהג יכול לצאת זכאי במשפט מתאונה (בין אם מדובר בדריסת הולך רגל שקפץ לכביש או משהו אחר), אבל זה לא אומר שהוא אכן עשה הכל כדי למנוע אותה, אלא שהוא עשה מספיק מבחינת החוק, וזה מעט מאוד. נהג שקצת ישקיע, לא יפגע בהולך רגל!

המבט צריך לסרוק את כל הכביש: לא רק מתחת לאף אלא גם הרחק קדימה רחוק ככל שניתן לראות, וגם לצדדים אל המדרכות. באופן זה ניתן מראש לזהות "נקודות עימות" אפשריות: מעבר חציה, צומת, רחוב עם טורי מכוניות חונות באגפיו שיכולות להסתיר הולך רגל, נוכחות של אנשים ובעיקר ילדים ועוד. במיוחד יש להיזהר כאשר רואים הולך רגל ב"היכון" להתפרץ לכביש או הולך רגל שהולך היישר לכיוון הכביש. במקומות בעייתיים במיוחד כדאי לחתור לקשר עין עם הולך הרגל.

התאמת המהירות היא חשובה, ויש מקומות שבהם פשוט צריך לזחול לאט מאוד. במקומות בעייתיים (בתי ספר, רחובות צרים וכו'...) הגבל את עצמך בראש ל-30 קמ"ש, וסע ממהירות זו ומטה. במהירות כזו ניתן לעצור את הרכב כמעט במקום, וגם פגיעה בהולך רגל ב-30 קמ"ש מלאים אינה נחשבת למסוכנת מאוד. אם יש סכנה מהתנועה מאחור, יש להאט עוד יותר (כמובן בעדינות).

בנוסף, ההתמקמות בכביש היא חשובה: יש מקומות בעיר שבהם דווקא הנתיב הימני הוא מסוכן יותר ויש בו יותר "התנגדות" ולכן עדיף לנסוע בשמאלי. מעבר לכך, יש לך גם מרווח תמרון לרוחב הנתיב, כאשר אתה יכול להיצמד שמאלה ולהתרחק מהמדרכה או מהמכוניות החונות, או לנהוג במרכז הנתיב וכולי - בהתאם לנסיבות. מעבר לכך, בכביש רב נתיבי, נסה לשמור מרחק לצדדים: התאם את מהירות הנסיעה כך שהרכב לידך בנתיב הסמוך יחלוף על פניך או יישאר מאחוריך וכך יהיה לך נתיב מילוט הצדה.

יש לעשות שימוש באורות ובשאר האמצעים המאפשרים לנו לראות ולהיראות. הדלקת אורות ביום מאוד מועילה מול הולכי רגל, בטח בתקופת החורף הקרבה (שבה, אגב, נפגעים יותר הולכי רגל). מעבר לכך הבהוב קצר באורות הגבוהים או צפצוף קצר (לא רצוי במבחן, כיון שהצפירה בלתי חוקית בעיר) בעיקר ברחובות צדדים יכול להתריע על נוכחותך. כדאי גם לשמור על חלון פתוח, אם התנאים מאפשרים, או לפחות על חריץ פתוח בחלקו העליון של החלון כדי לשמוע קולות מן הסביבה, וכמובן ששיחה בטלפון, מוזיקה חזקה או אפילו שיחה עם הנוסעים היא לא רעיון טוב ב"נקודות עימות" (כמו רחוב צדדי צר עם טורי מכוניות חונות בצדדים).

אדיבות היא עניין חשוב בהתמודדות עם הולכי רגל. אם אין סיכון, עדיף להפגין אדיבות ולתת להם לחצות, שכן אם לא עושים זאת הם עלולים לחצות את הכביש ברגע הכי לא צפוי. יש להימנע מהתנהגות מבלבלת שתגרום להולך הרגל לחשוב שאתה נותן לו לעבור, וכן יש להתפשר ולא להפגין אדיבות אם אתה חושש שהנהג מאחוריך ייכנס בך או יעקוף אותך על מעבר החציה. במידה ונאלצת לעצור להולך רגל ויש תנועה "לוחצת" מאחור - עצור מעט מוקדם כדי לאפשר לנהג מאחור שדה ראיה אל מעבר החציה.

בעת הצורך, בלימת חירום יכולה להאט את הרכב מהר מאוד (וזה גם תלוי בתחזוקת הרכב, בעיקר הצמיגים) ובמהירות נמוכה ניתן גם פשוט לשבור הגה אם המרחק לא מספיק. לחלופין, במהירות גבוהה יותר, ניתן לבלום ובמידה וזה לא מספיק, לסטות בסוף הבלימה. הטכניקות הללו דורשות תרגול מקצועי. בלי תרגול כזה לא תבלום נכון ברגע האמת! אם מקפידים על כל המרכיבים הללו, אז הסיכוי לפגוע בהולך רגל במהירות מסוכנת (25 קמ"ש ומעלה) הוא לחלוטין מזערי.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

אני חושב שעדיף פחד קל מאשר עודף ביטחון.

קורה שאנשים קופצים, אין מה לעשות, אבל כמו שאמרו, אתה צריך לצפות את זה מראש, להסתכל על כל התמונה לא 2 מטר לפנייך, ואז תראה איך אנשים מתנהגים, ולפי זה תוכל לצפות פחות או יותר מה הם יעשו.

עזוב אנשים בוגרים, לי קרה משהו יותר מפחיד.

נסעתי במושב, ושמתי לב שילד עם בימבה יורד מהחניה, שהייתה בשיפוע גדול יחסית, לכביש.

עכשיו, לא נבהלתי, כי ראיתי את זה קורה, אז עצרתי, ורק כשהוא היה באמצע הכביש האמא "האחראית" שלו הבינה מה קרה בכלל.

אין הקדמה של כדור, היא בן אדם נגיד בגוהה מטר שאיכשהו יותר קל לזהות, זעטוט קטן שלא מודע לסקנות.

אם לא הייתי עירני, ולא הייתי מסתכל על כל התמונה, מה שקורה בחצרות של אנשים ומה שקורה על הכביש, התינוק היה נדרס.

אני בטוח שלרובנו דברים כאלו קוראים ביום יום, אנשים פשוט, חסרים אחריות או תשומת לב.

פורסם

האלה שקופצים לכביש דווקא פחות מלחיצים. יש את אוכפי החוק, שיודעים שבמעבר חציה הזכות קדימה היא להם ומרשים לעצמם לחצות שם כאילו זה לא מקום שעוברות בו מכוניות.

Way down the lane away, Living for another day

פורסם

ולכן שאתה מתקרב למעבר חצייה ורואה שיש אנשים שמחכים כדאי שתירד לאזור ה 30 קמ"ש ותבדוק את התנהגות הולך הרגל או שפשוט תעצור ותן לו לעבור, לאן אתה ממהר חביבי ;)?

Clarion CZ500 | Infinity CS6500 | Kicker KX650.4 | JBL GTO 1202D

פורסם

הולכי רגל עושים דברם מוזרים, ולא מעט.

בעכו, למשל, כל כביש הוא מדרחוב, והגרועים ביותר הם רוכבי אופניים הנוסעים במרכז הנתיב, מול כיוון התנועה.

בחיפה הבעיה המרכזית היא ספורטאים שרצים על הכביש גם כאשר יש מדרכה ברוחב 3 מ', וזה כולל דרכים ראשיות כגון חנקין ורופין.

שיא החוצפה שנתקלתי בו בימים האחרונים היה ברח' גאולה - לבוש שחורים (אפייני באיזור זה) שחצה את הכביש הדי ראשי הזה, עצר באמצע הדרך כדי להחליף צעקות עם חברו על המדרכה. בערך כמו הכלב המנומנם שתואר על ידי DJI. צפירה עצבנית בקושי השפיעה עליו.

הפתרון הוא, כמובן, צפיית הבלתי צפוי, אבל גם זה קשה. לחפש את הילדים ואת המבוגרים עם סלולרי\MP3. אכיפה על הולכי רגל חשובה לא פחות מאכיפה על נהגים, אבל כלל לא מתבצעת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

אבל עדיין נורא מפחיד ומעצבן אותי הולכי רגל שסתם מתפרצים פתאום לכביש וחוצים לא במעבר חצייה,כי אם תפגע בהם אתה תהיה אשם.

בכלל לא מדוייק.

אבל הבעיה בפגיעה בהולך רגל היא, לדעתי, העובדה שפגעת בבן אדם, לא האשמה בתאונה והשלילה...

בטח ללא מעט נהגים טובים קרה שנסעו בזהירות ואיזה ילד התפרץ וחצה במקום אסור.

במקומות שיש בהם ילדים ואין ראות טובה (מכוניות חונות) נהגים טוביםנוהגים לאט. ההבדל בין לנהוג על 50 קמ"ש או על 30 קמ"ש, יכול להיות קריטי, אם פוגעים בילד.

הדבר הראשון שאתה רוצה לעשות כשזה קורה חוץ מלבלום זה לצפור להם ממש חזק

כשצריך לבלום מהר, אז בולמים. התעסקות עם הצופר זה לאחר שהרכב עצר (אם בכלל).

כמו המקרה של הילד שנדרס בכביש החוף באוגוסט,

מקרה מאוד נדיר, של פגיעה בהולך רגל בכביש ראשי.

הנהג ממש לא אשם אבל מבחינת בית המשפט הוא הרג ויכול לקבל שלילה להרבה זמן.

יש פה סתירה קלה. אם הנהג לא אשם, הוא לא יקבל כלום. אני מכיר מישהי שדרסה למוות רוכב אופניים, ואפילו לא קיבלה מנהלתית לשלושים יום. היא נהגה לאט בעיר, והוא בא לצומת במהירות, עבר תמרור עצור ונפגע. זבש"ו. אם לא היתה שום רשלנות בנהיגת הנהג, לא ייקרה לו כלום.

אבל, כאמור, הקושי עם פגיעה בבן אדם היא עצם העובדה שמישהו נפגע/נהרג. לכן, בשכונות מגורים, היכן שאין ראות ויש ילדים והרבה הולכי רגל - סע לאט. אני מתכוון ממש לאט, ושמור על תשומת לב למדרכות.

תזכור, במהירות 50 קמ"ש, מהרגע שאתה מחליט לבלום ועד שאתה בכלל מתחיל לבלום, הרכב עובר יותר מ-10 מטר (בערכה גסה). כל מה שנכנס לאזור הזה - דרסת אותו במלוא המהירות. לכן, באזורי מגורים, בתוך שכונות, ליד בנייני מגורים, 30 זו מהירות מתאימה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...