Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5338 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תזכור, במהירות 50 קמ"ש, מהרגע שאתה מחליט לבלום ועד שאתה בכלל מתחיל לבלום, הרכב עובר יותר מ-10 מטר (בערכה גסה). כל מה שנכנס לאזור הזה - דרסת אותו במלוא המהירות. לכן, באזורי מגורים, בתוך שכונות, ליד בנייני מגורים, 30 זו מהירות מתאימה.

אם תיסע 30 במקום שמותר 50 תיכשל בטסט. בקיצור, אם אתה רוצה לעבור טסט סע כמו שהמורה מסביר לך. אחרי הטסט תרגיש חופשי ליסוע 30 במקום שמותר 50.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אם תיסע 30 במקום שמותר 50 תיכשל בטסט. בקיצור, אם אתה רוצה לעבור טסט סע כמו שהמורה מסביר לך. אחרי הטסט תרגיש חופשי ליסוע 30 במקום שמותר 50.

לא יכשילו אותך בטסט אם תסע 30 בתוך שכונת מגורים. לפחות באזור בו אני גר פתרו את העניין ע"י הצבת פסי האטה, שבין כה וכה מכריחים האטה של התנועה למהירות הזו.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אותי הכשילו בטסט הראשון שלי בגלל התפרצות של הולך רגל - פניה שמאלה בצומת T לא מרומזרת שמתחברת לכביש של ארבעה נתיבים, שניים לכל כיוון, בתוך העיר. מצד אחד של הכביש שכונת מגורים, בצד השני אולפנה לבנות - אמנם בנו גשר להולכי רגל מעל כל הכביש אבל למה לטפס אם אפשר לחצות 4 נתיבים בריצת אמוק? תוך כדי השלמת הפניה ילדה רצה לי לתוך הנתיב, זה שנסעתי מספיק לאט והספקתי לבלום (בלימה רגילה, אפילו לא בלימת חירום...) לא עזר - נכשלתי בגלל "התפרצות לצומת". ככה שזה גם הרבה עניין של מזל והקריזות של הטסטר...

מצד שני, אני מסכים עם מה שכבר כתבו לפניי - סע בזהירות, תהיה עירני לסביבה ולא תופתע כשהולך רגל ירד לכביש (והכי חשוב - לא תדרוס אף אחד).

פורסם

חזיון נפוץ בחמשת השנים האחרונות ,פריצה מפתיעה לכביש על מעבר חצייה .

הולכי רגל

רוכבי אופן

אתלטיקאים של בוקר או ערב

משוחחי נייד

זו בעייה רצינית שלנהג קשה להתמודד איתה ,בעיקר בפניות ימינה בצומת .

חלק מהמקרים גובל בחוצפה אדירה של הולך הרגל

מאידך גם הנהגים לא שיא השלמות בנושא

כעת בתאונה לך תוכיח שאין לך אחות בפני השופט

פורסם
ולכן שאתה מתקרב למעבר חצייה ורואה שיש אנשים שמחכים כדאי שתירד לאזור ה 30 קמ"ש ותבדוק את התנהגות הולך הרגל או שפשוט תעצור ותן לו לעבור, לאן אתה ממהר חביבי ;)?

אני לא מדבר על המחכים, אני מדבר על כאלה שלא יתחשבו במגבלות שלך (שדה ראיה, איזור חשוך ודברים כאלה) ופשוט יחצו כי מותר להם.

Way down the lane away, Living for another day

פורסם

בנהיגה אתה לא צריך להיות כמו רובוט ולנסוע תמיד על המהירות המקסימלית המותרת.

סע במהירות המקסימלית שתנאי הדרך מאפשרים (כמובן במגבלת המהירות החוקית).

אם תנסה בכוח לנסוע על 50 במקום שיש בו תמרור אך מפגע כלשהו קיים בסביבה אתה תהיה חייב להוריד את מהירות הנהיגה לשם זהירות.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם
לא יכשילו אותך בטסט אם תסע 30 בתוך שכונת מגורים. לפחות באזור בו אני גר פתרו את העניין ע"י הצבת פסי האטה, שבין כה וכה מכריחים האטה של התנועה למהירות הזו.

ברוב השכונות באיזור צפון ת"א הציבו בכניסה שלט המורה על איזור בו המהירות המותרת היא 30 קמ"ש (שלט מרובע כחול עם המספר 30 בלבן).

רק שזהו שלט חדש שיש נהגים שלא מכירים, שלא לדבר על זה שבחלק מהמקומות הוא מוצב בגובה שרק נהג סמיטריילר יבחינו בו.

פורסם

מעבר לפגיעה ומי אשם או לא אשם תחשבו איזה חר.. מרגיש הנהג שפגע בילד שקפץ לו לכביש נכון שזה לא קורה לכל אחד אבל לדעתי זה קורה המון בארץ פשוט לא שומעים על זה בחדשות אז מבחינתו זה לא קיים

אני נסעתי פעם אחת ברחובות בלילה ובכביש ללא מעבר חצייה עבר לי בחור לבוש שחור מזל שאישתי עם עין חדה וראתה אותו,

צעקה לי תיזהררר אם לא אני היית שולח אותו לבקר מצבות, אז למרות שכל זה לא הכי קשור אבל פירקתם מתח אז גם אני, פששש הייתי חייב להוציא את זה החוצה :-)

ועכשיו לעיניינו גם בחוק יש הקלות למי שנהג והרג אם לא באשמתו

פורסם

מכיר את התופעה.

לפני מספר ימים שייטתי בסמוך לצומת עירונית על איזור ה30-40 קמ"ש, כשלפתע חוצה את הכביש בריצה ילד קטן, 4-5 מטר ממני. נתתי ברקס עד הסוף ולכמה שניות האוטו עבר מצב צבירה מרכב לספינה של מאנו ספנות..._ימינה שמאלה, שמאלה ימינה, ולילד - שלום. כמובן שבאותה שניה שהבאתי את הברקס והילד עף כמו ג'וק מטריד מצד ימין של השמשה הקדמית לצדה השמאלי, האנשים בקרבת מקום ישר הסתכלו על הרמזור שלי, בתקווה גדולה לראות שהוא אדום - בכדי שיהיה את מי להאשים, אבל למורת רוחם הם ראו רמזור ירוק מלבלב...

עכשיו, מה קורה אם אותו ילד דפקט מחליק באמצע הריצה האמיצה שלו,_ ואתה עולה עליו עם האוטו שלך?

פשוט מאוד. החיים שלך ייחצו לחצי._ עד אותו רגע, ומאותו רגע ואילך.

כל הכסף ילך_ואיתו הרבה שנים,_בפנים או בחוץ - אין לדעת.

והשיער, והעצבים.

הילד ייקבר, אבל ייקח אותך איתו. בכל מצב.

עכשיו אתם מבינים למה 90 אחוז מהמקרים האלו מסתיימים ב'פגע וברח'?

G-D will give me justice

פורסם
עכשיו אתם מבינים למה 90 אחוז מהמקרים האלו מסתיימים ב'פגע וברח'?

אני מבין רק למה מה שכתבת זה 100% שטויות...:roll:

זה לא נכון עובדתית.

זה לא נכון מוסרית (מה יש "להבין" בפגע וברח?).

זו אמירה מטומטמת.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
הרעיון הוא תמיד להסתכל בכביש כמה מהלכים קדימה, לצפות כל מהלך והולך רגל.

נכון מאד.

... המבט צריך לסרוק את כל הכביש... התאמת המהירות היא חשובה, ויש מקומות שבהם פשוט צריך לזחול לאט מאוד... לחלופין, במהירות גבוהה יותר, ניתן לבלום ובמידה וזה לא מספיק, לסטות בסוף הבלימה. הטכניקות הללו דורשות תרגול מקצועי. בלי תרגול כזה לא תבלום נכון ברגע האמת!

בדיוק. לבלום צריך לדעת. מי שחושב שלוחצים על הדוושה וזהו, עלול לגלות את הטעות לאחר מעשה. אפילו ברכב עם ABS, שמקטין את יכולת הנהג לשלוט ברכב ומגדיל את מרחק הבלימה במקרים לא מעטים, צריך לדעת לבלום.

דני

פורסם
ולכן שאתה מתקרב למעבר חצייה ורואה שיש אנשים שמחכים כדאי שתירד לאזור ה 30 קמ"ש ותבדוק את התנהגות הולך הרגל או שפשוט תעצור ותן לו לעבור, לאן אתה ממהר חביבי ;)?

לא כאן הבעיה. אני כנהג בהחלט מאט ונותן לעבור ומקווה שגם זה שתהה קודם. הנקודה היא, איך אתה כהולך רגל כל כך משוכנע שכולם רואים אותך ושמים לב אליך שאתה מרשה לעצמך לרדת לכביש בלי להעיף מבטים לצדדים. אני כהולך רגל (קורה לי גם) מתנהג יותר בחשדנות לנהגים.

פורסם
מכיר את התופעה.

לפני מספר ימים שייטתי בסמוך לצומת עירונית על איזור ה30-40 קמ"ש, כשלפתע חוצה את הכביש בריצה ילד קטן, 4-5 מטר ממני. נתתי ברקס עד הסוף ולכמה שניות האוטו עבר מצב צבירה מרכב לספינה של מאנו ספנות..._ימינה שמאלה, שמאלה ימינה, ולילד - שלום. כמובן שבאותה שניה שהבאתי את הברקס והילד עף כמו ג'וק מטריד מצד ימין של השמשה הקדמית לצדה השמאלי, האנשים בקרבת מקום ישר הסתכלו על הרמזור שלי, בתקווה גדולה לראות שהוא אדום - בכדי שיהיה את מי להאשים, אבל למורת רוחם הם ראו רמזור ירוק מלבלב...

עכשיו, מה קורה אם אותו ילד דפקט מחליק באמצע הריצה האמיצה שלו,_ ואתה עולה עליו עם האוטו שלך?

פשוט מאוד. החיים שלך ייחצו לחצי._ עד אותו רגע, ומאותו רגע ואילך.

כל הכסף ילך_ואיתו הרבה שנים,_בפנים או בחוץ - אין לדעת.

והשיער, והעצבים.

הילד ייקבר, אבל ייקח אותך איתו. בכל מצב.

+1, מסכים איתך בהכל.

Honda civic EJ6

פורסם
קח שיעור נהיגה אחד בבני ברק והכל יעבור לך. ברגע שתסיים את השיעור כבר תהיה אדיש להולכי רגל שקופצים לך בין הגלגלים ולאנשים שפשוט לא מבינים למה שמו מדרכה.

שלום

נכון, נכון ועוד הפעם נכון!

לשמחתי (וגם לצערי עקב העובדה שאצטרך לתת למישהי אחרת לנהוג) עברה ביתי הבכורה את הטסט.

מספר שבועות לפני כן, היא עברה שיעור עם מורה מחליף דווקא בבני ברק - וחזרה המומה לחלוטין מכך שהיא לא ידעה כיצד לנהוג במכונית וכיצד לנהוג מול פורעי חוק - ואין תיאור אחר:

לא רק שהולכי רגל קופצים לכביש "בעזרת השם", גם נהגים לא בדיוק זוכרים את החוקים ונוסעים בנתיבים לא להם, במהירויות מופרזות, וללא התחשבות בשלטים ובתנאי הדרך.

בקיצור - בני ברק היא הסביבה האידיאלית לבחון את כל הידע שנרכש בשיעורי הנהיגה ולבדוק אם באמת יש לך את האינסטינקטים ומספיק ידע לקבל את ההחלטות הנכונות.

התחזית שלי בתור נהג, שעל הכביש יותר משנה, ושנתיים - שלילי!

אבל - אלו החיים.

בהצלחה בטסט.

• תוכן חדש...