Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5341 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הנה הכתבה כמובן:

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4146479,00.html

רשמתי המון פעמים לגבי איזשהו חרם צרכנים ענקי שהנהגים צריכים לעשות,הפגנה רצינית,כל דבר באמת רציני על מנת להפסיק את ההתעללות הזאת בנו,כל יום מס חדש,כל יום עוד מחט שנועצים בנו ואף אחד לא מרים את הכפפה ולא עושה כלום.

העיקר אנחנו יודעים לבלבל את השכל מאחורי המקלדת,בזה אנחנו הכי טובים,לבכות כל היום,לקטר אבל לא לעשות כלום.

אתם כרגע בטח חושבים לעצמכם,המס הזה הוא בטח סתם רעיון,זה לא יקרה בגלל כל מיני סיבות מסויימות.

חכו חכו זה ועוד איך יגיע.

אני כבר לא אכפת לי, אני עוד כמה חודשים טס מפה לחו"ל ואחרי החופשה ישר מתחיל ללמוד באחת האונ' באירופה ומקווה לאחר הוצאת התואר לא לחזור לפה, אולי רק לחופשות.

אתם חבורה של פראיירים, אף אחד לא מוכן לעשות פה כלום.

אנחנו נמשיך לסבול את הרדיפה אחרי חובבי המוטוריקה,יפגעו לנו בחופש התנועה,דופקים אותנו עם הדלק,מחירי מכוניות וכל דבר אחר במדינה הזאת.

למען האמת לפי דעתי מסים זה לא דבר רע,אבל תלוי במה כספי הציבור מושקעים.

מצדי שהיו אומרים לנו שהמדינה צריכה לאגור כספים בשביל להתכונן למלחמה או משהו כזה,או למשל רוצים לקחת עוד מסים על מנת לשפר את איכות חיינו, אבל הדברים האלה פשוט לא קורים,מי לעזאזל אוגר ומשתמש בכספי הציבור ?

לאן הכסף הזה הולך?

אף אחד לא יודע.

אני באופן אישי צופה כהוס רציני במדינה הזאת, השאלה רק מתי.

זה לא שאני נגד המדינה הזאת או משהו בסגנון אבל בשנים האחרונות מתנפחת פה בועה רצינית שבקרוב תתפוצץ לכולנו בפרצוף.

המדינה מרשה לעצמה לדפוק אותנו כל פעם מחדש,כל פעם הם מוסיפים משהו בשביל לראות איך נגיב,אנחנו כמו עדר מפגר סופגים וסופגים וסופגים וממשיכים לשלם מסים מהגבוהים בעולם בהשוואה למשכורות במדינה הזאת.

אני לא אומר שצריך לצאת עכשיו בהפגנות אלימות,בהסתה נגד השלטון וכו',אני ממש לא מכוון לזה,אבל אל תשכחו שאנחנו יהודים,יש לנו שכל, אנחנו לא כמו כל הדבילים במצרים איראן וכו'.

תחשבו שאם היינו מארגנים מפגש רציני על מנת לאסוף כספים בשביל לצאת בכתבות,תשדירים,פלאיירים, וכל זה על מנת לארגן איזשהי הפגנה חכמה או פשוט להתחיל להשתמש בדברים אחרים כמו אופניים למשל.

תחשבו היום רוב אזרחי מדינת ישראל יתחילו להשתמש באופניים ביום יום,כל המצלמות, כל המיסים , כל הדלק יתחילו לרדת כשיראו שהאזרחים מוצאים פתרונות חדשים,אתם לא מבינים שהכח הוא אצלנו?

תחשבו כמה שזה יכול להועיל לכולנו אם נתחיל פשוט להשתמש באופניים ונצמצם את השימוש ברכב לרמה אפסית עד כמה שאפשר(לאלה שזה מתאפשר להם לפחות,שלא צריכים לנסוע מרחקים ארוכים מדי כל בוקר).

אם לא נסיר את הכפפה בקרוב איכות החיים שלנו תשאף לאפס!

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תשמע מיכאל, רעיון האופניים לא הגיוני מכיוון שרוב האנשים עובדים רחוק ממגוריהם.

כבר היו פה הפגנות שקטות שבמהלכן המשיכו להעלות מיסים ומחירי חשמל.

כנראה יש דברים שאנחנו צריכים ללמוד משכנינו.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אני כבר לא אכפת לי, אני עוד כמה חודשים טס מפה לחו"ל ואחרי החופשה ישר מתחיל ללמוד באחת האונ' באירופה ומקווה לאחר הוצאת התואר לא לחזור לפה, אולי רק לחופשות.

אתם חבורה של פראיירים, אף אחד לא מוכן לעשות פה כלום.

ביי.

.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

ExoduS( אני לא משתמש בשמות האמיתיים של חברי הפורום, לא שזה משנה לי שתשתמש בשלי,אני פשוט דואג לפרטיות שלך למקרה שזה חשוב לך),זאת הסיבה שרשמתי את המילים האלה:

----לאלה שזה מתאפשר להם לפחות,שלא צריכים לנסוע מרחקים ארוכים מדי כל בוקר----

בינינו,כולנו מכירים המון אנשים שנוסעים למשל לעבודה שלהם,המרוחקת מביתם בדיוק כ2-5 ק"מ ברכב,מתעצבנים כל בוקר וערב על הפקקים,מקללים,מעשנים עוד סיגריה מעצבים(אלה שמעשנים כמובן) ואתם יודעים לאן אני חותר.

לפי דעתי גם כל בוקר 10 ק"מ על אופניים זה לא משהו קריטי,גם ככה רוב הציבור לא עוסק בפעילות ספורטיבית סדירה,מצב של נסיעה באופניים מרחק של עד 10 ק"מ כל בוקר יכל להועיל להמון אנשים ולדעתי גם תקצר את זמן ההגעה לעבודה,תחשבו,עמידה בפקקים במקומות עמוסים מגיעה בערך ל40 דק' נסיעה במקרה הטוב על הבוקר,כמובן שאצל כל אחד מאיתנו זה שונה אבל כל הבלאגן עם הרכב כולל מציאת חניה וכו' וכו' לוקחת המון המון זמן ,אני לא רואה פה מינוסים חוץ מההזעה בדרך לעבודה,היתרון שעכשיו אנחנו כרגע בחורף.

כמובן שכולם עצלנים ולא מוכנים לותר על הרכב שלהם,חבל,אם אני לא טועה בזמנו הייתה בהולנד מחאה מסוג דומה,תקנו אותי אם אני טועה.

תחשבו היינו עושים מפגש,אוספים כסף,ואני סתם זורק עכשיו איזו סיסמא לאוויר,המדינה פה כמו עדר וסיסמאות עובדים על האנשים פה שמתי לב, בכל מקרה תחשבו כל מקום,אם זה בפורום,אתרים מרכזיים וכו' היה רשום :

לעם נמאס,עוברים לאופניים.

או כל דבר מפגר אחר,מביא לכם מילה שהדבר היה תופס לאט לאט תאוצה.

תחשבו מודפסים 150 אלף פלאיירים ועליהם כל מיני סיסמאות מפגרות וכו'.

אנשים אוכלים את החרא הזה ובלי קשר אין פה איזשהי קומבינה שאנחנו רוצים לעשות,מי שכמובן ירוויח אלו מוכרי האופניים אבל למי אכפת מי מרוויח מזה,העיקר שהעניינים יתחילו קצת להסתדר.

פורסם

מס גודש לא מטילים בגלל שצריכים עוד כסף למטרות מסויימות.

מס גודש מטילים קודם כל כדי שיהיה פחות משתלם להיכנס עם רכב למרכזי ערים צפופות ולעודד שימוש בתח"צ.

קח לדוגמה את לונדון - עיר אירופאית שכנראה לא תגור בה ולא תלמד בה. בלונדון יש מס גודש של 8 פאונד ליום, המוטלים על כל רכב שנכנס למרכז העיר בימים שני עד שישי. (כלומר קרוב ל-1,000 ש"ח לחודש).

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

אגרת גודש אינה דבר חדש והיא פתרון סביר להתמודדות עם עומסי תנועה בעורקים עירוניים שאינם בנויים לכמות כלי הרכב שבחברה המודרנית. ואפשר גם להרגע בענין ה"ישראלי הפראייר". הוא, מסתבר, אינו מיליטנטי פחות מחבריו במדינות אחרות, פשוט פה השלטון נלחם בו באמצעות חיבוק חם ומלטף שהוא הנשק האולטימטיבי, בניגוד נניח לטמבלים באמריקה שמדכאים בכוח ובברוטליות מרשימים את תנועות המחאה של "כיבשו את וולסטריט", בלי להבין שאת תוצאת האלימות הזו יקבלו יום אחד חזרה בדמות סטירה מצלצלת ומאוד כואבת.

פורסם

דיברת על לונדון? אחלה דוגמא.

מס גודל לוקחים שיש לך אלטרנטיבות מצויינות כמו האנדרגדאונד. אתה יכול להגיע לכל פינה בעיר במהירות, בדייקנות ולסמוך על התחבורה הציבורית. אז אפשר להטיל מס גודש. יודע מה? אז גם לא צריך, כי גם ככה ניסע בתחתית.

מס גודל לא לוקחים שיש לך תחבורה ציבורית, מפגרת, לא יעילה ודייקנית, שאינה יודעת לעבוד במקביל בתאום זמנים (רכבת+ אוטובוס), וששובתת כל שני וחמישי, הבנת את זה ברוך?

לא דיברתי בכלל על זה שהמס הזה נוסף גם ככה על המיסים הגבוהים שיש במדינה ביחס למחיה. לא צריך לספר לך על מחירה של משפחתית כאן ביחס לאנגליה, נכון?

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם
ExoduS( אני לא משתמש בשמות האמיתיים של חברי הפורום, לא שזה משנה לי שתשתמש בשלי,אני פשוט דואג לפרטיות שלך למקרה שזה חשוב לך),זאת הסיבה שרשמתי את המילים האלה:

----לאלה שזה מתאפשר להם לפחות,שלא צריכים לנסוע מרחקים ארוכים מדי כל בוקר----.

קצת אוף טופיק, יש מספיק אנשים שיודעים שקוראים לי דניס, לא רואה את הבעיתיות שבעניין.

חזרה לנושא, עיקר הפקקים הם בבין עירוני באזור ת"א, לכן אופניים לא יעזרו פה.

אם כבר אז קטנועים, אבל גם פה עמדת המדינה קצת מטומטמת.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אמיר,אל תשווה את עצמי אלייך.

שכר לימוד של 8-12 אלף פאונד לא מרתיע אותי,אל תגיד דברים לפני שאתה יודע מי הבן אדם שאתה מגיע בהצהרה כזאת.

אני לא בא להתנשא או משהו אבל ככל הנראה אני כן אלמד באנגליה זה דבר ראשון ודבר שני לונדון היא אכן אחת האופציות,יש לי אזרחות אירפואית(מוזיל קצת את העלויות) וכבר רחרחתי קצת אצל מכרים של המשפחה שלמדו באנגליה/איטליה (יותר זולה) אז יש לי המון מידע והמון ידע וכיוונים בנושא.

ולא אני לא איזה מליונר אבל למזלי הוריי וסבתא וסבא שלי דאגו לנפח לי קופה שמנה שתשמש לי ללימודים,למזלי היא תכסה לי הכל מבלי שאני אולי אצטרך לעבוד ואם זה ממש מעניין אותך אז הכסף כמובן יכול לצאת רק עם אישור שלהם וכמובן שהוא יופנה רק ללימודים, ואם זה ממש מסקרן אותך אז אני רוצה ללמוד רפואה וטרינרית.

אתה אולי מסיק את המסקנות בגלל שאני כביכול רוצה שדברים קצת ישתנו פה במדינה ובגלל זה פתחתי אולי את השרשור הזה,אז בוא אני אגיד לך משהו,האגרת גודש הזאת היא לא שתרתיע אותי,תתפלא נשארו אנשים (כמוני) שאכפת להם מכלל האזרחים ולא רק מעצמי,אני לא רוצה לראות את החברים שלי שהם בקושי מסיימים את החודש ויוצאים מהבית רק בגיל 30 בגלל שקשה מאוד לחיות במדינה הזאת כיום.

קשה לי לראות את כל הסודנים האלה שמסתננים למדינה שלנו ומביאים רק הרס,אוכל אותי שאנחנו האזרחים הנורמלים צריכים לממן כל מיני פרזיטים אוכלי חינם מפה ועד הודעה חדשה,השמאלנים שרוצים לתת את המדינה ל"חברים" שלנו מהשטחים ושאנחנו במקום מכוניות ודירות נלך לקנות יאכטות ונבלה לנו בים, ומעצבן אותי שהמדינה שאנחנו חיים בה הופכת לאט לאט למקום שאנשים צעירים לא רוצים לחיות בה.

איך זה ייתכן שאנשים כמוני (בני 23 כולה) יודעים מה צריך לעשות על מנת שרמת החיים פה תהיה קצת יותר טובה וכביכול הממשלה "לא יודעת".

ועוד יותר מעניין אותי זה למה כל כל המון חבר'ה וידידות שאני מכיר לא חיים במדינה הזאת כיום ומנסים את מזלם בחו"ל, אני לא צריך הסברים עכשיו על משטרת ההגירה,אני יודע את כל הסיפור הזה,אני פשוט אומר שאנשים לא רוצים לחיות פה,והאנשים שלא רוצים לחיות פה אלו האנשים שאמורים להוביל את המדינה בעתיד.

אל תשוו אותנו ללונדון או לכל מדינה נורמלית באירופה,אתה יודע מהו השכר הממוצע באנגליה?

תבדוק ואז תחזור אליי עם תשובה.

ואני גולש קצת לפוליטיקה ואין טעם להיכנס לזה.

אם ככה אז אין בעיה,

דניס אתה צודק,קטנועים הם אכן פתרון מעולה אבל כמו שרשמת, המדינה רק יודעת לדפוק.

אופניים כן יכולים להוות פתרון מעולה ,בטווח של 8-10 ק"מ באיזורים מסויימים ונקודתיים כמו ציר פתח תקווה רמת גן בני ברק גבעתיים תל אביב,או הרצליה כפר סבא רעננה הוד השרון כוכב יאיר וכו',הבנתם לאן אני מכוון, ואלו אכן איזורים שאנשים יכולים וצריכים להשתמש באופניים (בנוגע לצריכים הדעה קצת בעייתית בעניין כי אין שבילי אופניים) בחישוב קל נסיעה של 25 קמ"ש לשעה באופניים תגיע פחות מחצי שעה לעבודה בטווח הזה,לפי דעתי בשעות העומס זה פחות מהרכב,אמיר משווה אותנו ללונדון אז מן הראוי שיהיו גם פה שבילי אופניים כמו שיש בלונדון.

וכמו כן,אגרת הגודש תהיה מעולה ביום שתהיה פה תחבורה ציבורית מעולה,העיקר בונים פה רכבת בין ציר פתח תקווה לתל אביב כבר משנת 2002 אם אני לא טועה ואי אפשר לסיים את הפרוייקט כי בבני ברק לא מביאים לבנות כי הקו יעבור שם ביום שבת(ככה הבנתי אל תתפסו אותי במילה,אבל בני ברק היא ללא ספק הבעיה אני מקווה שאני לא מתבלבל בסיבה שזה מתעכב שם).

ידוע שבהמון ערים באירופה יש עידוד של נסיעה באופניים לעבודה וכו',יש מסלולים,זה הרבה יותר ירוק לירוקים שביניכם,זה תורם לגוף,ויש פה רק פלוסים,בואו תסבירו לי למה המדינה שלנו לא נוקטת בתרבות הזאת?

כי אז לא יהיה רווח...

אנחנו הרי מדינה קטנה,הטווחים פה יחסית קצרים,במקומות שציינתי לפחות,יש את כל הסיבות הנכונות בשביל להתחיל לנהוג בתרבות כזאת,במיוחד בגלל שמחירי הדלק פה בשמיים,מחירי הרכבים גם חסרי פרופורציה.

נשבע לך לכם בעיני היה הרבה יותר הגיוני שכל המחירים פה היו סבירים ביחס לעולם ולמשכורת המינימום במדינה ושהמדינה הייתה מחייבת כל אזרח לשלם בחודש XXXX מסים,ושהיינו יודעים שהמסים האלה הם לצורכי ביטחון בריאות וכו' וכו' וכו'.

ולא זה לא שאני חושב שהמצב באירופה/ארה"ב כל כך מזהיר והחלום שלי הוא להגיע לשם,אני יודע באיזה ברוך מסריח הם נמצאים כיום אבל אנחנו עדיין במקום שאפשר לשפר דברים,הם כרגע בכאוס מוחלט.

פורסם
דיברת על לונדון? אחלה דוגמא.

מס גודל לוקחים שיש לך אלטרנטיבות מצויינות כמו האנדרגדאונד. אתה יכול להגיע לכל פינה בעיר במהירות, בדייקנות ולסמוך על התחבורה הציבורית. אז אפשר להטיל מס גודש. יודע מה? אז גם לא צריך, כי גם ככה ניסע בתחתית.

מס גודל לא לוקחים שיש לך תחבורה ציבורית, מפגרת, לא יעילה ודייקנית, שאינה יודעת לעבוד במקביל בתאום זמנים (רכבת+ אוטובוס), וששובתת כל שני וחמישי, הבנת את זה ברוך?

לא דיברתי בכלל על זה שהמס הזה נוסף גם ככה על המיסים הגבוהים שיש במדינה ביחס למחיה. לא צריך לספר לך על מחירה של משפחתית כאן ביחס לאנגליה, נכון?

אתה כמובן צודק בכל הנוגע לחולשת האלטרנטיבות, אבל את סתימת הכבישים אי אפשר לפתור אלא בצימצום כמות כלי הרכב בכבישים ואלטרנטיבה ציבורית קיימת, פחות נוחה, פחות זמינה, אבל קיימת. ואם ייצא לך להתמודד בלונדון עם תחבורה ציבורית בשעות העומס, תווכח שגם שם זה לא ממש נוח והעובדה היא שכבישי לונדון עדיין פקוקים למרות אגרת הגודש (לא גודל, אבל ממי שמעקש לגלות בכל ענין סוג של התנצחות ילדותית מהסוג של "הבנת את זה ברוך", אולי לא צריך לצפות לדיוק יתר ).

פורסם

מסכים עם כל מילה (חוץ מהקטע עם האופניים מה שלא אפשרי)

מילא בדברים אחרים אולי אפשר לעצור את המיסים ולהוריד אותם, אבל בכל מה שקשור לתחבורה זה עוד מימים עברו. מחירי המכוניות בארץ מופרזים ביחס לשאר העולם, אחוז מס מהגבוהים בעולם. כמובן שאני לא מחדש כאן כלום, אבל צריך לעשות משהו בנושא וכן להראות לממשלה שעדיין יש כאלה שאיכפת להם לפני שיקחו 300 אחוז מס על רכב ובקרוב אפילו אלטו תעלה 100 אלף.

פורסם

תחבורה ציבורית? מה זה?

אנ יזוכר שטופ גיר עשו מירוץ דרך לונדון ברכב מול אופניים מול תח"צ, לא זוכר כרגע מי ניצחה, לא קריטי.

אני חושב שאם היו עושים את זה בארץ, מי שהיה אמור לנסוע בתח"צ היה עדיין מחכה לאוטובוס בסוף המירוץ.

מיסים מיסים מיסים, אני חושב שבסוף אני אשנה את מספר חשבון הבנק שלי בעבודה לחשבון הבנק של משרד האוצר, שיעבירו הכל אוטומטית לשם, למה להתאמץ סתם?

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

במדינה קטנה צריכים מס גודש כשלכל משפחה 3 מכוניות

אנשים יתחילו לנסוע ביחד ואז תהיה ירידה בצריכת הדלק שתביא לירידה בעלות הדלק

אני נגד מיסים כידוע. אך מס גודש מוצדק לדעתי.

פחות פקקים. פחות תנועה, פחות זיהום, חסכון כספי וכלכלי, ירידה ברכישת רכבים, ירידה בצריכת דלק, תוביל לירידה במיסוי על רכבים וצריכת דלק.

מס גודש הוא העתיד הבא.

פורסם

ובקרוב אפילו אלטו תעלה 100 אלף.

אל תדאג, כשזה יקרה פשוט יביאו את הטאטא נאנו, יתמחרו אותה ב16,000$ במקום 2,000$ והנה תהיה תחלופה לאלטו

דווקא על מס גודש לדעתי אין מה להתלונן, זה דבר מצויין כשהוא בא ביחד עם הורדת מחירים בדלק / מס על מכוניות / מס כלשהו

אבל, בישראל כמו בישראל, הוא יבוא ביחד עם עוד מסים , הגדלת המס בלו וכו'

פורסם

מס גודל יכול להיות דבר טוב כדי לפתור את בעיית איכות הסביבה , אבל בגלל שאנחנו גרים במדינת חלם-ישראל, השימוש במס גודש יצא לרעה, הכסף שילקח לא יועבר לטובת הכביש אלא לטובת משכורות למישהו , המדינה כמו שר התחבורה במצב טקסטרופלי מבחינה תחבורתית ציבורית, כמובן ברכה על השיפורים בתשתית בצפון שהגיעו הזמן אבל שיש לך רקבת ישראל שעושה מה שברצונה ואפילו מצפצפת על בית המשפט ומשתינה בקשת על שר התחבורה והוא מפחד מידי לעשות משהו, התוצאות ברורות.

אני מסכים עם אחרים, צריך מס גודש , אבל רק אחרי שיבנו נתיב תחבורה ציבורית לאוטובוסים, לאחר שיפטרו את כל עובדי רקבון ישראל ויבנו גוף חדש ויעיל ולאחר מכן יהיה שום בעיה לשים מס.

ככה אני חושב

• תוכן חדש...