רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 696 צפיות
רכב מסוג פאסאט שמספרו נגמר ב- 35 (כנראה שנתון 2001 עד אולי 2003) באילו 2 ספרות יתחיל המספר? השאלה עבור חבר שנזרקה לעברו (ופגעה) אבן במזרח ירושלים. תודה
הודעה אחרונה מאת חולגי, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 960 צפיות
אם אני מעוניין להחזיק רכב נוסף נטו בשביל טיולי נהיגה בסופי שבוע,יש דבר כזה ביטוח סופ״ש? חיפוש בגוגל העלה ביטוח של מינימום שבוע...
הודעה אחרונה מאת nburrack, -
- 7 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אני מעוניין לייבא פנסים לפונטו ספייס שלי. שלי נהרסו בעקבות ניסיון כושל עם הערכה של CARTARACT שנמכרה בפורום, וגם אחרי ליטוש הם נראים די רע. חשבתי לחפש כאלה במצב מצויין פה בארץ, אבל קורצת לי האפשרות של ייבוא פנסים מקוריים במצב מעולה מאנגליה - שלא ראו כמעט שמש. האם בעקבות הורדת המכסים אפשר להביא באופן חופשי את הפנסים הללו, או שאני עדיין כפוף לתשלום כלשהוא?
הודעה אחרונה מאת prince_77, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני (206 ) ועוד חבר(מזדה 323) מעוניינים לפנק את הרכב בפוליש ווקס איכותי. אני מחפש מקום באיזור המרכז, לא משנה לי אם המקום הוא מסחרי(קלין קאר לדוגמא) או שזה אדם פרטי המבצע את העבודה במקום מגוריו, חשוב לי שהעבודה תהיה מקצועית ומספקת את רצוני עד הפרטים הקטנים. אם אפשר גם פירוט מחירים אני אשמח. תודה!
הודעה אחרונה מאת liran shalom, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם! אולי חלקכם יודעים אבל לאלו שלא... באוטו דיפו מוכרים מצלמה לרכב של חברת MIO, דגם MiVue 128, מצלמה שמתאימה לרכב, לאופנוע ולאופניים (מגיעה עם מלא מתאמים). מצויידת במשדר GPS שמקליט את המסלול מעבר לתמונה ולסאונד שהמצלמה מצלמת. בתוכנה (כלולה בערכה) אפשר לראות את הכל וגם את המסלול בעזרת המפות של GOOGLE MAP שהתוכנה בעצמה מורידה למחשב. תומך בכרטיס MICRO SD עד 32GB (כעשרים שעות וידאו). איכות הקלטה: 480*640, 30FPS. חשוב לציין שהמצלמה עובדת בחיבור ישיר למצת הרכב או לחלופין בעזרת 2 סוללת AAA. בקיצר 899 ש"ח (5% הנחה לחברי מועדון 365). אחרי שבדקתי את המפרטים של שאר המצלמות המשווקות ברשת.. נראה לי כמו עסקה טובה.
הודעה אחרונה מאת Morph00, -
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 665 צפיות
אני מעוניין לקנות רכב ורציתי לדעת אם אחרי שמחזירים את הרישיונות מהקפאה ועושים טסט אי אפשר להעביר בעלות בין 14-21 ימים עד שהכל יתעדכן במשרד הרישוי ??
הודעה אחרונה מאת מאפיונר בחיפושית, -
- 3 תגובות
- 949 צפיות
כתבה קצת מגוחכת, ומנותקת מהמציאות. סתם דוגמאות שנראו לי לא רלבנטיות לשוק: http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3554280,00.html נראה אותו מנסה למכור, למשל, את הרכבים האלה יד2 במחיר הזה: מיקרה ב- 80... גטס ב- 71... כן בטח כשיש כל כך הרבה חלופות חדשות במחיר הזה. טידה ב- 92... מגאן ב- 90... הוא לא רואה את המודעות של היבואן? מאליבו ב- 160, זה כבר מחייב פעמיים :-) חדש עולה פחות... מצד שני, מחירי המזדה 6 והסוזוקי ויטארה נראים אטרקטיביים, אם הם באמת מדברים על שנת 2010, כי זה לא ברור מתוך הכתבה (שזה עוד משהו מוזר בה, כי לפי זה מחיר מזדה 6 חדשה היה פחות מ- 140K...). אם טעיתי במשהו לגבי הדגמים - אשמח אם תתקנו אותי.
הודעה אחרונה מאת w123ff, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
מחפשת המלצה על מוסך מורשה מזדה בפ"ת לטיפול תקופתי, כזה שלא יעבוד עליי כי אני אישה..
הודעה אחרונה מאת th206, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
Auto-Motor-und-Sport הגרמני ערכו רשימה של 25 המכוניות הטובות ביותר ו25 הגרועות ביותר במבחן הבלימה ממהירות 100 קמ"ש. התוצאות בקישור (מתחת לכל תמונה, בתוך המלל מופיע מספר המציין כמובן את מספר המטרים עד לעצירה מלאה). * כל המכוניות המופיעות כאן נבדקו ע"י המגזין וניתן לרכוש אותן כחדשות (בגרמניה). http://www.auto-motor-und-sport.de/bilder/top-liste-bremsen-gute-bremser-schlechte-bremser-1371679.html?fotoshow_item=48#fotoshow_item=0 נ.ב. שימו לב מי מופיעה במקום הרביעי, מרשים!
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 964 צפיות
עם אני רוצה לצייר אל האוטו שלי ציור אך אני רושם את זה במישרד רישוי
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
ואני רק שואל: מה הם עשו שם כולם ביחד? מה אין ביפן סתם הונדותמזדות על הכביש? מריח קצת כמו קומבינה של ישראלים http://news.walla.co.il/?w=/16/1882739
הודעה אחרונה מאת maxcher, -
-
הטוינגו החדשה! http://www.netcarshow.com/renault/2012-twingo/
הודעה אחרונה מאת ~MeiR~, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם, קיבלתי שתי הצעות לביטוח מקיף לאיביזה של בערך 4000 ש"ח. מעניין לדעת אם מישהו קיבל הצעה נמוכה יותר ואצל איזו חברה. וסתם מתוך עניין:עד כמה אתם לוקחים בחשבון ביטוח ותחזוקה בבחירת הרכב לקנייה ? תודה לעונים.
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
ביטלתי עסקת רכישה בצמפיון מוטורס לרכב סיאט לאון. הנציג היה נחמד ואמר אין בעיה הוא מבטל ואני אקבל צק על ה 2000 מקדמה תוך חודש השאלה שלי האם הוא לא אמור להעביר לי דף כלשהו על ביטול או משהו בסגנון ?
הודעה אחרונה מאת liorm99, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
בעצם צריך חוות דעת בעיקר מאנשים עם ניסיון תאונתי (טפו טפו טפו שלא יהיה לי בחיים חחח), אבל ת'כלס, רק במקרים כאלה אפשר לדעת באמת משהו לגבי חברת הביטוח. הרכב שלי הוא מיצובישי 2007 ואני לא יכול להציג היעדר תביעות ל-3 שנים אחרונות כי הרכב אצלי מ-2010 ולפני זה נהגתי על רכבים מזמדנים וזה לא משהו בר השגה. יצא לי לדבר עם ביטוח ישיר, AIG, ביטוח חקלאי ועוד חברה. יש לי אופציה לעשות ביטוח דרך מקום העבודה שלי במחיר ממש זול - פחות מ-3500 לחובה ומקיף אלא דרך שירביט לעובדי מדינה. שמעתי סיפורים איומים על שירביט ובגלל זה אני מתלבט. לגבי חברות אחרות: ביטוח ישיר, הציעו לי חובה ב-1800 שקל, ומקיף ב-2938, שזה קצת פחות מ-5K להכל. הנציג חפר לי ולחץ עליי לסגור. ההשתתפות העצ…
הודעה אחרונה מאת alexander8824, -
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 23.7 אלף צפיות
האם נתין זר בעל פספורט יכול להוציא רישיון ישראלי .תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת ישה, -
את הרכב שלי קניתי לפני 6 שנים+,בתחילת 2005 קניתי אותו ב32 אלף שקל,הייתי אמור לקנות אופנוע אבל בדרך ראיתי את הרכב עם פירסום עליו,יד ראשונה,אמרתי ננסה ,התקשרתי ומכאן לכאן נסגרה העיסקה. את הרכב קניתי שהיה 169 אלף קלימוטר והיום הוא נושק קרוב מאוד ל250 אלף קילומטר,רבע מיליון הרכב טופל עד לשנת 2002 במוסך מורשה נירגד ירושלים ויש חותמות על ספר הרכב בנוגע לטיפולים. כמה יקר להחזיק רכב כזה? אני אפרט את מה שעשיתי לאורך 6 השנים,כל אחד ישפוט לפי כיסו וריכבו האם יקר להחזיק בגרמניה מזדקנת ומפנקת או שאפילו זול 185,000 - טיפול עשר אלף-500 שקל 188,000 - 4 צמגים חדשים קונטיננטל 1300 שקל 186,000 - כוסית עיבוי החליטה שהיא מתפוצצת -הוחלפה ביחד עם תפוחי הגה 1200 שקל 195,0…
הודעה אחרונה מאת eladns, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
חברת סובארו חשפה את ההשקות החדשות שלה לתערוכת טוקיו 42, התערוכה מסמלת כוון עוצמתי ומתחדש של סובארו. סובארו תגיע עם כל הכוח לתערוכה ותחשוף 2 רכבים סדרתיים, רכב קונספט, טכנולוגיות חדשות ועוד. ADVANCED TOURER CONCEPT (חשיפה עולמית) הצצה ראשונה ומרשימה לרכב ההיברידי העתידי של סובארו. מרכב SPORT WAGON שימושי, קו העיצוב החדש והעצמתי של סובארו. הרכב מציג טכנולוגיות מתקדמות ביותר: 1. מנוע בנזין 1.6, הזרקה ישירה, מוגדש טורבו 2. מערכת ההיברידית מקורית של סובארו משולבת כחלק ממערך ההנעה הכפולה של הרכב, המנוע החשמלי מסוגל להניע את הרכב ללא שימוש במנוע הבנזין 3. תיבת הילוכים רציפה LINEARTRONIC המותאמת לרכב החדש 4. מערכת EYESIGHT הגרסה החדשה למערכת סייען הנהיגה המ…
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
היי, בטח וכבר ראי\יתם ושמעתם על המכוניות במחירים מצחיקים, כמו הקיה פיקאנטו פיגו 107 סוזוקי אלטו וכל השאר כולן מיועדות לעיר. כולן מצויידות עם גיר רגיל, אז אני בעצם שואל: מה הקטע ברכב לעיר בנפח כל כך קטן גיר ידני, שבעיר פשוט גיר רגיל זה סיוט?
הודעה אחרונה מאת bar800, -
סוף סוף, מפגש אוטוספורט 2011 יוצא לדרך! השנה, כמו בשנה שעברה, המפגש יתקיים במתחם האימון של מסלולים, פארק אפק, ראש העין ביום שבת, 24.12.2011. הכניסה למתחם החל מהשעה 10:00 בבוקר. מי שרוצה יותר פרטים, שייכנס לאתר אוטוספורט. * מנהלים, נא לא למחוק - סך הכל זה מפגש שמאגד את כולנו תחת אותו נושא. :-D
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
נצפה בכפיש החוף לפני כמה חודשים לכיוון צפון
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 7.1 אלף צפיות
כמנהגי אם החלפת רכב אני מפרסם את החוויה שלי בכל הנוגע לנהיגה ואחזקה של הרכב. פרסומים קודמים: סיטרואן קסנטיה 1997 לנצ'יה תמה 1993 נתונים טכניים: מנוע 2200 סמ"ק (בערך 150 כ"ס במקור) תיבה אוטומטית 4 הילוכים האוטו מצויד ב ABS בקרת משיכה (esp , traction control) מערכת סטריאו + צ'ינגר אם שליטה מההגה Crouse control הגה מתכוונן לגובה מראות חשמליות 4 חלונות חשמליים 4 כריות אוויר נקנה יד ראשונה אם 183 אלף ק"מ. במרץ השנה. חווית נהיגה: האוטו מרגיש מאוד חזק. גם ביציאה מרמזור, ויותר מכך בזמן עקיפות. קצת קשה להשוות אותו לסיטרואן שהייתה מאוד חלשה, אבל נדמה לי שגם בהשווא…
הודעה אחרונה מאת ariel_nir, -
-
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בישראל כמובן ספציפית מעניין אותי התמחור של השנתונים 2001-2003 ומעניין אותי מה היה מחירן של המתחרות. החיפושים שלי הביאו אותי לאתר באנגלית שבו יש מחירים ספציפית לפי דגמים http://www.parkers.co.uk/cars/prices/used/vauxhall/omega/saloon-1994/20765/?yearplate=69 אבל לא מצאתי זכר למחירים בארץ =[
הודעה אחרונה מאת Mope, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום ושבוע טוב לכולם בקרוב אצתרך לחדש את הביטוח לרכב, קיבלתי הצעה מאוד מפתע מחברת ביטוח הנ"ל. מישהו מכיר את החברה ויכול לתת לי חוות דעת עליה? עד היום הייתי מבוטח בביטוח ישיר ובגלל המחיר הלא הגיוני שלהם אני מחפש חברה אחרת תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
בשבת וראשון מתקיימת תחרות אלוף האלופים. לא רואה בשום ערוץ של YES שמתכוונים לשדר. מישהו יודע?
הודעה אחרונה מאת Croc, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן! טוב אני מניחה שהבעיה שלי דיי מוכרת, ובטוח שיש פה אנשים חכמים עם נסיון. אז ככה: ברשותי פולו ישנה מודל 98, שלאחרונה (השנה האחרונה) עושה לי לא מעט צרות. בשנה האחרונה היא נכנסה לא מעט למוסך, ושיהיו בריאים כל חלק עולה לא מעט כמו שאתם יודעים - סוויצ', כריות אויר, טרמוסטט, רדיאטור, משאבת מים, מכלול הגה, עוד הרבה תיקונים שאני לא זוכר עכשיו וממש היום - קלאצ' שנשרף. סה"כ הוצאתי המון. הרבה זמן חשבתי למכור הבעיה שלי היא שהתקלות באות בהפרשים של חודשיים-שלוש, בינהם הרכב נוסע חלק (המנוע אחלה) ואז אני מתבאס למכור אחרי ששילמתי על תיקון גדול... עוד דבר הוא שעוד 5 חודשים אני טס לתקופה ארוכה לחו"ל (טיול בדרא"מ) ואחרי זה מתחיל לימודים באוניברסיטה. אני לא רואה את…
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
ושמו של המס החדש במדינת החרטא בריבוע- מס בטיחות. 85 שקלים חדשים דנדשים תוספת לביטוח החובה בבקשה. המטרה? השקעה בתשתיות והורדת תעריפי הביטוח. ברור... רגע. אני התבלבלתי. אם מורידים אז למה מעלים? ולמה קיים מס הבלו? לא אמרו שזה בשביל שיפור התשתיות? הא? שוחטים אותנו. 200 מליון שקלים בשנה. סכום נאה לשיפור התשתיות... מישהו אמר טרכטנברג? אוהלים? דפני?
הודעה אחרונה מאת jonysalama, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 841 צפיות
מה לעזאזל עבר לבחור הזה בראש, לשרוף את הצמיג לגמרי ואז גם להתיך את הג'אנט: http://www.youtube.com/watch?v=unwujSVpZwA&feature=related דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת talroze, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אהלן , אני שם לב לתופעה מוזרה מבחינת ההתנהגות הכלכלית מצד המוכרים במכוניות מסויימות. זה נראה כאילו שככל שמחיר המחירון יורד , הנטייה לבקש הרבה מעל היא יותר גבוהה לעומת מחירון גבוה יותר. במקרה שלי אני מחפש כבר זמן מה יונדאי קופה שנת 2003 . המחירון שלה ירד לאזור ה45 אבל משום מה בעלי המכוניות מתעקשים למכור במחירון ומבקשים 10 מעל באזור ה55, וכל המכוניות הם יד גבוהה וקילומטרג' גבוה. אני לא אומר שאוטו שמור לא צריך להימכר מעל המחירון אבל יש פה איזה פער בין מחירונים ובין שנתונים. לעומת זאת אם נלך לאזור 2007-2008 , שם המחירים הם 60-70 באותה דוגמא מבקשים מחיר שהוא קרוב ב2000 +- למחירון ובכולם מדובר במכוניות הרבה יותר שמורות. אני לא מבין את ההתנהגות הזה , הרי ב…
הודעה אחרונה מאת רועי5, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מכיוון שהמוכר לא מתחייב בבדיקה, ומכיוון שזהו דגם שיחסית נדיר, חשבתי אולי מישהו בפורום מכיר את הבורה שיש ביד 2 ויכול למסור לי עליה פרטים. תודה מראש. ואם מישהו פה מקומבן ויכול להגיד לי אם היא עברה תאונות או שאתם מכירים שמישהו קרע אותה, מ.ר. בפרטי. שוב תודה
הודעה אחרונה מאת Unrated, -