Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5330 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תצטט באופן מלא. הורדת תעריפי הביטוח בטווח הארוך. אם הכבישים יהיו בטוחים יותר ויהיו פחות נפגעים, ביטוחי החובה יוזלו.

חבל על האותיות. הטווח הארוך פירושו בדרך כלל "זה בשביל שתפסיקו לזXXן לנו את המוח".

לא. איפה שמעת את זה?

שמעתי את זה השכם והערב מפי שר התחבורע והאוצר. בכל פעם שישנה ביקורת על מדיניות המיסים, החבר'ה האלו מזכירים שהכספים חוזרים לאזרח בתור שירותים. אחד הדוגמאות שמעלים שם זה מס הבלו שמשמש (בין היתר) לשיפור תשתיות הכבישים.

ברור.

לגמרי כן! אני בעד יקור הנסיעה ברכב פרטי תמורת תחבורה ציבורית זולה, יעילה, בטוחה ונוחה. זה צדק חברתי - ולא המצב הנוכחי שתחבורה סבירה היא "מותרות" שרק בעלי הממון יכולים לצרוך.

כשכתבתי טרכטנברג התכוונתי לכך שהמס הזה הגיע כדי לממן את דרישות הוועדה.

לא שמעתי מילה וחצי על תחבורה ציבורית בכל האוהלים האלו.

לייקר את הדלק והשירותים הנלווים תמורת כלום=גניבה.

גילוי נאות: בבעלותי שתי מכוניות פרטיות (ושתי מכוניות אספנות).

12345

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
החבר'ה האלו מזכירים שהכספים חוזרים לאזרח בתור שירותים. אחד הדוגמאות שמעלים שם זה מס הבלו שמשמש (בין היתר) לשיפור תשתיות הכבישים.

בודאי שהכספים האלו הולכים לאוצר המדינה וחוזרים בתור שירותים. מכיוון שאנחנו לא משלמים מס בטחון, מס משטרה, מס חינוך, הכסף למימון כל השירותים בא מכספי המיסים. המיסים שאנחנו הנהגים משלמים, מיסי הקנייה על רכב והבלו על הדלק אינם מיועדים (רק, או בעיקר) לתשתיות כבישים אלא ממלאים את קופת האוצר. כנ"ל הכספים מדוחות המשטרה.

ספציפית, בלו הוא מס שמיועד למתן צריכה. המדינה מעוניינת שנחסוך בדלק. מאותה סיבה, גם יש בלו על סיגריות (ולא, הכסף לא מועבר ישירות לטיפול בחולי סרטן ריאות).

:turn-l:
פורסם

אף פעם לא חשבתי על זה בצורה הזו.

מה שאתה אומר זה שבגלל שאין מס ישיר על ביטחון אז אם אני נוסע ברכב שזולל דלק ומעשן אז אני משלם יותר מס ביטחון מהשכן שלי. לא נראה לכם עקום?

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

איזה תשית על מה הם מדברים?! שיבואו לנהוג ברחובות או ביבנה ויראו מה זה כבישים!!! אני נוסע כמו שיכור, כל הכבישים עם בורות, בליטות ומה לא.

פורסם

למה עקום? אתה מעדיף שכל אזרח ישלם 1234 ש"ח בדיוק לחודש מס בטחון (כולנו נהנים מהבטחון במידה שווה)?

מס על הצריכה אומר שככל שאתה צורך יותר, אז אתה משלם יותר. יש בזה קצת צדק חברתי, כי מי שיש לו פחות, גם צורך פחות.

ויש גם הגיון בצמצום הצריכה. מכיוון שאין לנו שדות נפט, זה אינטרס לאומי לצמצם צריכת דלק, וכשהדלק יקר (גם אם בגלל מס), אנחנו חוסכים.

פורסם

אם רוצים שאנשים ייסעו פחות, שיבטלו את תופעת הליסינג.

הישראלי לא נרתע מתשלומים והחזירים באוצר יודעים את זה.

אף אחד לא ייסע פחות כשמעלים את המיסים.

אולי שבוע-שבועיים מתעצבנים אבל אז חוזרים לשגרה וממשיכים כאילו שהכל בסדר.

פורסם

בוודאי שאני מעדיף שיהיה מס ביטחון שווה לכל אזרח. וכשאני אחליט לצרוך יותר בנזין אז אני אשלם יותר.

משום מה נדמה לי שכל בוקר אנחנו קמים לגזירה חדשה וציבור הנהגים נהיה צינור שממנו נשפך כסף לאוצר הרי בשביל 85 שקל לא תוותר על הרכב כל השנה.

נדמה שישנה מדיניות כזו שמעודדת מיסים על בעלי הרכבים שידוע שהם לא יוותרו על הנסיעה ברכב הפרטי כי הרי התחבורה הציבורית היא זוועה אמיתית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם
למה עקום? אתה מעדיף שכל אזרח ישלם 1234 ש"ח בדיוק לחודש מס בטחון (כולנו נהנים מהבטחון במידה שווה)?

מס על הצריכה אומר שככל שאתה צורך יותר, אז אתה משלם יותר. יש בזה קצת צדק חברתי, כי מי שיש לו פחות, גם צורך פחות.

ויש גם הגיון בצמצום הצריכה. מכיוון שאין לנו שדות נפט, זה אינטרס לאומי לצמצם צריכת דלק, וכשהדלק יקר (גם אם בגלל מס), אנחנו חוסכים.

אז מה תגיד על זה?

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=402748

אני גר בפריפרייה, ואין לי ברירה אלא רק להשתמש ברכב.

כשצריך לקחת כסף הממשלה יודעת יופי, אבל כשצריך להשקיע כסף בתחבורה ציבורית(לצערם קשה למרוח את זה עם המילים "טווח ארוך) נורמלית, זה הם לא יודעים.

פורסם

מדינת החלם,

מנהלים, סלחו לי מראש על אורך ההודעה, אך יש לי הרבה מה לומר בנושא,

אנא מכם צוות ההנהלה, נא לא למחוק את ההודעה הזאת בבקשה.....

כל עוד לא יהיה כאן מה שקרה בתוניס/לב/מצרים אנחנו האזרחים נמשיך להיות ז**** של הממשל,

במיוחד של ישראל כץ החזיר,

רוצים צדק חברתי? צדק חברתי זה לא לחנוק במיסים על כל שטות,

צדק חברתי זה שאדם חי ע"פ מה שהוא מרוויח, אם הוא מרוויח

הרבה, שיבושם לו, פה רוצים כנראה אט אט להפוך אותנו לקומניסטים,

כי ע"פ מדרגות המס במדינת ישראל לא שווה לי כאזרח להרוויח יותר

מ5 אלף בחודש, כי אחרת המדינה תפתח לי את השועה במיסים,

אני עובד יותר, מגיע לי יותר! אני עובד פחות, מגיע לי פחות!

פה מי שעובד יותר משחיזים אותו במיסים, כדי שלא יהיה לו יותר

ממי שעובד פחות,

מס ביטחון? רוב הוצאות הביטחון שלנו באות מהסיוע האמריקאי,

מימון למשטרה? למה מה כבר היא עושה? תנו לנו האזרחים

אפשרות חוקית להגן על עצמינו! ותראו איך לא צריך שיטור,

ואיך זה מתקשר לפורום שעוסק במכוניות?

כי אנחנו בתור חובבי נהיגה ורכב נאלצים לנהוג פחות בשל שגעונות ירוקים של חלאות

ירוקות, וכבר אמרתי שמירוב ירוק יש לי בחילה, ואם ירוק הוא צבעו של אירגון הטרור "חמאס"

כך גם ירוק הוא צבעם של אירגוני טרור שרוצים שכל מטרתם לחסל את תחביבינו,

והבולטת שבניהם היא "אור ירוק" הידועה לשמצה, ושאר האירגונים הירוקים שפועלים

נגד אופנועים/ג'יפים/מכוניות ספורט, וכל מה שמשתמע מכך, וכן, גם הגבלת "תקן יורו" היא

חלק ממעשי הטרור נגדינו כחובבי נהיגה ומעשני הבנזין,

לאותם אירגונים יש קשרים מאוד הדוקים עם אנשים מאוד חזקים ומשפיעים מהתקשורת ומהממשל,

ולכן, אנחנו חובבי הרכב הפכנו להיות שקי החבטות שלהם, והם עושים את זה באמצעות תעמולות,

תקנות, מבצעי אכיפה, (מה איכפת לך שהרכב שלי מעשן כמו קטר ממלחמת האזרחים האמריקאית?)

תקנות יבוא, וכ'ו, ובתוך כך יש גם את האיסורים העקיפים למנוע מאיתנו הנאה, כל שינוי קטן ברכב

יכול להחשב "שינוי מבנה" ולהוביל להורדה מהכביש, ג'יפאים כמוני לא עוברים טסט ללא קומבינה,

למרות שהרכב שלנו בטיחותי יותר מהאופל קדט המוזנחת שעברה לפנינו טסט, ולא טופלה,

הדיקטטורה הירוקה תעשה הכל כדי שנעבור תחילה למכוניות ליסינג קטנות אפרוריות ומשעממות,

ובשלב הבא הם יעשו הכל כדי שנעבור לתח"צ, לזה אני קורא, "תוכנית השלבים של הדיקטטורה הירוקה" ,

הם רק שכחו שאנחנו לא מדינה אירופאית אלא מדינה מזרח תיכונית על כל המשתמע מכך,

אני נהנה לנהוג, אני נהנה לטפל ברכב לבד, למה למנוע ממני את זה באמצעות חוקים ותקנות?!

אתם חושבים שאנו חיים בדמוקרטיה? לא! אנו דיקטטורה במסווה דמוקרטי,

כי בדמוקרטיה אדם חופשי לטפח לעצמו תחביבים מבלי לשלם על כך מיסים מיותרים

(לא שמעתי שגובים מס מגולשי הגלים בפלורידה בגלל שהם חובבי גלישה) כן! הרכב שלי מזהם,

זה לא הופך אותי לרוצח המונים, הירוקים תפסו אותנו כטרף קל ומטרה קלה לשגעונות ולאג'נדות

שלהם, כי אל מול התאגידים הגדולים, מדינות ערב, מדינות המזרח הרחוק, ורוסיה, (שהם המזהמים האמיתיים)

הם לא יכולים להתמודד, אז אנחנו חובבי הרכב והנהיגה הפכנו להיות שק חבטות, וגם אם התקנות באו

במסווה של "תקנה בטיחותית" תמיד יש מאחריה מטרה זדונית ומלוכלכת,

שוב, סליחה על ההודעה הארוכה, אבל אלו דברים שלדעתי צריכים להיאמר,

בשם כולנו כחובבי רכב, שהרי אם לא היינו חובבי רכב לא היה לנו מה לחפש

בקארספורום,

ובנימה אופטימית יותר,

אני מקווה לעתיד מוטורי טוב יותר!

והלוואי ומישהו יקח את היוזמה ויקים מפלגה או יחבור למפלגה שתתמוך בתרבות מוטורית

של נהיגה, שיפורים, ייבוא, ג'יפאות, אספנות, על כל המשתמע מכך!

בהצלחה לכולנו!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ספר את זה למשפחה משדרות.. (אמרתי שדרות? התכוונתי גן יבנה, באר שבע, אשקלון, אשדוד)

פורסם
בוודאי שאני מעדיף שיהיה מס ביטחון שווה לכל אזרח. וכשאני אחליט לצרוך יותר בנזין אז אני אשלם יותר.

אולי לך אין בעייה לשלם 1234 ש"ח (סכום פיקטיבי, כמובן) מס בטחון בכל חודש, במקום מס על הדלק, אבל זה נראה לך צודק שאתה, אני, הזקנה ניצולת השואה שמתקיימת מקצבת ביטוח לאומי של 2000 ש"ח בחודש, ומר עידן עופר, כולנו נשלם את אותו הסכום?

פורסם

אני חושב לתומי, אם המדינה רוצה לשפר את התשתיות, אז שישפרו... הרי ממילא יש להם עודף בקופה ממיסים. שיפסיקו כבר עם כל החארטה הזה. וואו.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

• תוכן חדש...