Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מה הבעיה עם גיר ידני בעיר?!

מתי עוזר גיר ידני, כשאני נוהג על חמישי באוטוסטרדה או כשצריך כוח זמין בהאצות ביניים, ממנוע שהוא גם כך זמינות כוח זו לא חוזקה שלו?

גיר ידני תפור על קטנות זולות. הוא מאפשר ניצול טוב יותר של הכוח, מוזיל את מחיר הקנייה ומוריד את פוטנציאל התקלות היקרות, וכמובן, מוריד את צריכת הדלק (לא יודע אם שמתם לב, אבל גם מוניות בת"א עוברות לידני, לאחרונה...).

דווקא אוטומטי זו בחירה מוזרה לקטנה זולה.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תגובות 72
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זה סיוט רק אם אתה מחליט שזה סיוט.

אין בעיה להתנהל בעיר עם גיר ידני, אני מעדיף את זה על נהיגה ברכב עם גיר אוטומטי. דווקא עם גיר אוטומטי יוצא שרגל שמאל כל הזמן לוחצת על אחת הדוושות (או גז, או ברקס לחוץ ברמזורים. כל הזמן). לפחות בידני אתה יכול לתת לרגל לנוח ברמזור :)

במקרה שלי הבחירה היא מראש ברכב ידני, למרות שרוב הנסיעות שלי בעיר (הפעמים הבודדות שהיו לי מכוניות אוטומטיות היו בארה"ב...).

Mazda Miata NB

Honda CBR500R

פורסם

ראשית אלו לא מחירים מצחיקים ,אתה משלם עבור הסחורה שאתה מקבל ..לחשוב שהם מצחיקים ולהתפתות לרכוש זו טעות ,הם לא זולים ולא מצחיקים .

לי זכור נהגי מוניות שנסעו רק בידניות ,עוד כשלא היה נתיבי איילון וחצית דרך נמיר בואכה הקרייה המסגר עד חולון ,סתם לשם הפעלת הדמיון איזה באלגן היה על הציר הזה ,דרך פ"ת מה נקרא בגין היום העבירה המונים עם נהגי גיר רגיל ,אין מושג כמה אלפים רבים של דיההטסו בהשכרה עם מנוע 1000 הובאו לארץ עם גיר רגיל ,אבל אילת היתה מוצפת בכאלו וגם אחרים עם גיר רגיל .

זה לא סיוט ,זה אמין ,זה חוסך דלק והמחיר לדבריך מצחיק...אותי לא .

פורסם

גיר ידני פשוט מוזיל את העלות של הרכב. בעיר אין שום משמעות לניצול כוח המנוע ומבחינת צריכת דלק אני לא מאמין שקיים יותר מ-5-10% לטובת ידני וגם זה תלוי מאוד במיומנות של הנהג בהחלפת הילוכים. אני מאמין שאם הייתה אפשרות לרכוש רכב עירוני עם גיר אוטומט במחיר קצת יותר גבוה בהשוואה לגרסה הידנית כמעט כולם היו רוכשים אוטומט. בפועל קיים פער משמעותי מאוד במחיר וזה מטה את הכף לטובת ידני.

לא כולם קונים לעיר, אבל הרכבים האלה תוכננו ונבנו לנסיעה עירונית. כמובן שבארץ יש כאלה שנוסעים כל יום מחיפה לבאר שבע עם סוזוקי אלטו + 3 נוסעים על 120 קמ"ש כל הדרך, ולא מבינים שאם ימשיכו ככה המנוע יילך להם תוך חודשיים :grin:

שיוט על 120 בהילוך חמישי בכביש בינעירוני גורם להרבה פחות בלאי למנוע מאשר גז-ברקס בעיר.

פורסם
מה הבעיה עם גיר ידני בעיר?!

מתי עוזר גיר ידני, כשאני נוהג על חמישי באוטוסטרדה או כשצריך כוח זמין בהאצות ביניים, ממנוע שהוא גם כך זמינות כוח זו לא חוזקה שלו?

גיר ידני תפור על קטנות זולות. הוא מאפשר ניצול טוב יותר של הכוח, מוזיל את מחיר הקנייה ומוריד את פוטנציאל התקלות היקרות, וכמובן, מוריד את צריכת הדלק (לא יודע אם שמתם לב, אבל גם מוניות בת"א עוברות לידני, לאחרונה...).

דווקא אוטומטי זו בחירה מוזרה לקטנה זולה.

נכון תאורטית.

כל מכוניות המיני המשווקות בארץ סובלות מהעדר מומנט, מה שמצריך ניסיון בנהיגה.

אי אפשר להאיץ בהן מ 40 קמ"ש ברביעי ומ 70 קמ"ש בחמישי.

בנוסף, מוט ההילוכים באף אחת מהן אינו מהווה מקור להנאה, בייחוד לא ב 107 ובשברולט ספארק.

בנוגע לתקלות - אורך החיים של המצמד תלוי מאד בצורת הנהיגה, ואילו אורך חיים של תיבה אוטומטית אינו מושפע לרוב מצורת הנהיגה.

עלות החלפת מצמד נעה סביב 1000 ש"ח, שליש מעלות שיפוץ תיבה אוטומטית, ולרוב תידרש החלפת מצמד הרבה (מאד) לפני שיפוץ תיבה אוטומטית.

דווקא הגירסאות האוטומטיות של הקאיה פיקנטו והיונדאי I10 נהנות ממנוע חזק בהרבה מהגירסאות הידניות, ובמקרה הזה הן עדיפות על הגירסאות הידניות.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
תראה, מי שקונה את הרכבים האלה, בעיקר מחפש חיסכון בדלק.

בגיר ידני אתה חוסך הכי הרבה בדלק.

אולי בגיר רובוטי כמו הDSG משיגים צריכה טובה יותר, אך היא גם תעלה את המחיר שלו.

ידני זה לא סיוט, הכל עניין של הרגל.

אני לא רואה את עצמי מביא רכב אוטומט עד לגיל 50, זה סתם פינוק גיר אוטומט.

(כמובן שתלוי אם יהיה את הרכבים שאני ירצה בידני.)

לא מסכים שהעיקר חסכון בדלק ,אבל ניחא .

אל תגביל עצמך בנדר בקשר להבאת אוטומט .

יש מקצועות שבזמן הנהיגה מנצלים את הידיים או הפתקים עם הכתובות ,או השיחות באלחוטי ,או סיבות אחרות .

ישנן נשים שלא כל כך עושות נכון העברות ידניות .

ישנם מבוגרים שאוטומט בטיחותי יותר עבורם .

אני נוהג בידנית ,יש בהחלט מקרים שסוג הפעילות שלי משתנה ועדיף לי אוטומט .

פורסם

יש מקצועות שבזמן הנהיגה מנצלים את הידיים או הפתקים עם הכתובות ,או השיחות באלחוטי ,או סיבות אחרות .

דבר האסור לפי חוק, ומסוכן מאוד ללא קשר לחוקיותו.

נכון תאורטית.

בנוסף, מוט ההילוכים באף אחת מהן אינו מהווה מקור להנאה, בייחוד לא ב 107 ובשברולט ספארק.

בנוגע לתקלות - אורך החיים של המצמד תלוי מאד בצורת הנהיגה, ואילו אורך חיים של תיבה אוטומטית אינו מושפע לרוב מצורת הנהיגה.

עלות החלפת מצמד נעה סביב 1000 ש"ח, שליש מעלות שיפוץ תיבה אוטומטית, ולרוב תידרש החלפת מצמד הרבה (מאד) לפני שיפוץ תיבה אוטומטית.

דווקא הגירסאות האוטומטיות של הקאיה פיקנטו והיונדאי I10 נהנות ממנוע חזק בהרבה מהגירסאות הידניות, ובמקרה הזה הן עדיפות על הגירסאות הידניות.

למי שאין לו בעיה לנהוג בידני, הידנית תמיד עדיפה, גם במנוע 1.25. מה שכן לבדיל מגרסאות ה 1 ליטר, האוטומטית נסבלת ב1.25, לא יותר מזה.

פורסם

למי שאין לו בעיה לנהוג בידני, הידנית תמיד עדיפה, גם במנוע 1.25. מה שכן לבדיל מגרסאות ה 1 ליטר, האוטומטית נסבלת ב1.25, לא יותר מזה.

מנוע 1.25 יש רק בגירסאות האוטומטיות.

הגירסאות הידניות מגיעות עם מנועי 1.0 ו 1.1, בהתאמה, ואין מה לעשות, הם מוגבלים ודלי מומנט.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא כולם קונים לעיר, אבל הרכבים האלה תוכננו ונבנו לנסיעה עירונית. כמובן שבארץ יש כאלה שנוסעים כל יום מחיפה לבאר שבע עם סוזוקי אלטו + 3 נוסעים על 120 קמ"ש כל הדרך, ולא מבינים שאם ימשיכו ככה המנוע יילך להם תוך חודשיים :-D

המנוע ממש לא ילך תוך חודשים,אם אסור היה להם לנסוע מחוץ לעיר,אני מאמין היה רשום בספר רכב "רכב לעיר בלבד",אתה קונה אותו ואתה יכול לנסוע איפה שאתה רוצה,ובטיפול מתמיד המנוע יחזיק הרבה זמן.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
בעיר אין שום משמעות לניצול כוח המנוע

בייחוד בעיר יש לכך משמעות, כאשר עובדים בהילוכים נמוכים ועם הרבה האצות/האטות.

פורסם
נכון תאורטית.

יידע בסיסי, לא יותר.

למה לך להאיץ מ-40 ל-70 בהילוך רביעי?

הוא לא אמור, כי המכוניות לא אמורות.

ואז אתה משלם את המחיר במחיר הקניה ובדלק...

פורסם
ישנן נשים שלא כל כך עושות נכון העברות ידניות .

הנשים שאני מכיר מעבירות הילוכים, ובכלל נוהגות, הרבה יותר טוב ממך.

פורסם

לא יודע מה אתכם, אבל כל פעם שאני יושב בגולף DSG שלי, אני חולם שיהיה לי דוושה שלישית =[

אבא פשוט לא רוצה ידני!!

הוא אמר שהוא נהג 30 שני על ידני, וזה הרכב הראשון שלו בתוצרת אוטומט, בעצם DSG.

בכל אופן, אני סה"כ של בן 19, אז ברור שאני מפנטז על ידני, אני לא רואה מה כ"כ קשה בידני, זה עניין של הרגל!

volkswagen

כי חיים רק פעם אחת.

פורסם
דבר האסור לפי חוק, ומסוכן מאוד ללא קשר לחוקיותו.

כעת ברור לך שנשים נוהגות פי כמה טוב ממני .

• תוכן חדש...