רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
..... http://www.bhol.co.il/forums/topic.asp?cat_id=4&topic_id=2926633&forum_id=771
הודעה אחרונה מאת גל אדיר, -
-
את האמת אני גר לא רחוק, ויצא לי לעבור כמה פעמים ולראות 7-10 מכוניות בודדות וזה גם רק כשהיה מפגש אודיו, אז הייתי מעוניין שיהיה יותר מפגשי מכוניות גדולים לא רק של אספנים[ גם אם זה יהיה ביד אליהו] העיקר שיהיה אשמח לעידכונים והצעות
הודעה אחרונה מאת idannn-996, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
במה שהיה פעם הדרייב אין, ממתינות מאות מכוניות. אז של מי הן (חברת ליסינג כלשהי?) ולמי הן מחכות? (קונים?)
הודעה אחרונה מאת Legend, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
וזה עוד מודל "ישן" יחסית. אז ככה היום הלכתי לראות את ה9-5 שעומדת למכירה. הרכב חזק, יציב ומהיר בצורה בלתי רגילה ואפילו די חסכוני מה שמעניין להבדיל מהמודלים היותר חדשים שאין מד-טורבו, אם כי ברגע שלוחצים על מצב SPORT הרכב מאיץ מ-20 ל120 בפחות מ-6 שניות. הרכב עושה 1:13 מחוץ לעיר ו1:9 בתוך העיר וכל זאת עם מנוע 2300 טורבו. פעם ראשונה שנהגתי על 9-5 בנסיעה ארוכה ופשוט חוויה לא מהעולם הזה לעומת הסאאב 900 שלי. נקווה השבוע לסגור עסקה ותהיה לי 9-5 כסופה בחנייה...
הודעה אחרונה מאת mill3r, -
-
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 844 צפיות
ררדיו מילאנו משום מה לא רוצים לתת מחירים בטלפון, אלא רוצים שאני יגיע פיזית לשם... בסה"כ רציתי לברר כמה עולה (עם התקנה כמובן) דיבורית בלוטות' מובנית דרך המערכת שמע בסקודה פאביה . אני גר קצת רחוק, ואני מתלבט אם לקנות דיבורית אלחוטית במקום זה. מישהו יודע מה המחיר של הדיבורית הזאת? http://www.radio-milano.co.il/aimage%20zooming%20galleries/c26198.php דיבורית מובנית דרך המערכת שמע על פאביה 1.4 AMB
הודעה אחרונה מאת ilanafri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
ולא אני לא מדבר על מטוס הריגול הכי מגניב של המלחמה הקרה, אני מדבר על פורד מוסטאנג בגירסאת SR-71 BlackBird עם מנוע 5.0L 32-valve V8 engine מדובר ב-Ford Mustang GT" all-aluminum 5.0L 32-valve V8 engine" הדבר שמיחד אותו בעיני מכל מוסטאנג "רגילה" (מעבר לצביעה והתוספות המיוחדים שלה) זה גג זכוכית מלא + כלוב התהפכות וכיסאות ספורט מהיצרן הרכב נראה קרבי לגמרי - אם אזכה בלוטו, סביר להניח שזה אחד הצעצועים שיהיו לי http://www.fordairventure.com/Mustang%20SR-71.html http://www.amcarguide.com/muscle-cars/2011-mustang-sr-71-blackbird/ בהחלט נראת קרבי תהנו....
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחרי חודש וחצי עם הקליאו החדשה שקניתי, נכנס בי השכן שלי בתאונת פגע וברח. למרות שאין לי ממש הוכחות, אני יודע בוודאות שזה הוא... לא נגרם איזה נזק רציני, רק שיפשוף קל יחסית אבל רציתי להתייעץ איתכם אם אפשר לכסות את הנזק עם איזה טיפול מונע או פשוט להשלים עם העובדה שאין מה לעשות וכל טיפול אחר רק יגרום נזק?
הודעה אחרונה מאת david86, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4734/1877555 בחיים לא שמעתי על המקרה של מתג להפעלת אורות רוורס, נשמע מאוד מפחיד אם יעשו לי את זה.
הודעה אחרונה מאת Kenworth Man, -
-
- 1 תגובות
- 659 צפיות
ההורים שלי רוצים להשכיר רכב לשבוע הקרוב האם יש מקומות שישכירו לנו רכב ויאפשרו לנו לבטח גם אותי עליו כדי שאוכל לנהוג עליו, בתור נהג חדש (וצעיר)? תודה.
הודעה אחרונה מאת Derish, -
- 7 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, אחותי היתה מעורבת אתמול בתאונת דרכים כשמשאית פגעה בה על כביש 4. המשאית נסעה בנתיב השמאלי, לא ראה אותה מימינו, עלה עליה עם המשאית וזרק אותה למעקה הבטיחות. בנס היא יצאה מבוהלת אבל חיה, האוטו הלך כנראה לעולמו. היא פונתה באמבולנס לבית חולים (ואח"כ שוחררה הביתה), המשטרה הגיעה למקום התאונה אבל לא גבתה עדות אלא רק כיוונה את התנועה, ולאחר התאונה המשטרה גם גררה את הרכב למגרש בראשון לציון. נהג המשאית הפוגעת לא ברח ונכח במקום אבל אין לנו את פרטיו, אולי למשטרה יש. עכשיו הבעיה שלנו היא שכדי שסוכנות הביטוח תתחיל לעשות משהו - צריך לשחרר את הרכב מהמגרש המשטרתי, אבל איך בדיוק משחררים אותו משם? הסוכנות אמרה שאין לה מושג ושזה לא עניין שלה. במגרש המשטרתי אמרו שלא מש…
הודעה אחרונה מאת ss1, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברים, מישהו יכול להגיד באיזה מהירות מתבזבז הכי פחות דלק? האם יש הבדל משמעותי בין 80 ל-110 קמ"ש? ו...מה דעתכם - האם נסיעה בכביש 6 מבזבזת פחות דלק (נחשונים-עירון וחזרה)... בהשוואה ל-2 או 40
הודעה אחרונה מאת אנלוגי, -
צביעת טאסות
מאת AvielT- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בוקר טוב, הטאסות שרוטות ויש עליהם לכלוך שלא יורד בשטיפה. החלטתי לצבוע אותם בספריי צבע,האם צריך צבע מיוחד כלשהו?או שצבע פשוט עושה את העבודה?אני רוצה שהצבע יחזיק לאורך זמן. שאלה נוספת,האם לדעתכם להשאיר את הצבע הנוכחי או לצבוע למשהו שונה?חשבתי על שחור אבל אני מפחד שזה יראה ילודתי או קיצ׳י מדי. תודה.
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
- 0 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום לכולם. רכשתי חיישני רוורס של cobra בחו״ל בלא מעט כסף יחסית, ואני רוצה להתקין אותם במקום איכותי ושההתקנה תהיה מדוייקת ונקיה. בתוך הקופסה יש הוראות מאוד מפורטות להתקנה אבל באנגלית. מישהו מכיר מקום איכותי שכדאי לי ללכת אליו? בית קוברה בתל אביב דורשים מחיר מופרז להתקנה אז אני מחפש אולי מתקינים מורשים אחרים. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת dr6633, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 23 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
כולנו (לפחות רובנו) מתלוננים על מחירי הרכב בישראל ועל מתח הרווחים הלא נורמאלי של היבואנים. אבל אז, מתפרסמת גם איזו מודעה שפשוט מדגימה את הרווחים שלהם באמת, ומגחיכה כמעט כל רכישה במחיר מלא... דוגמאות ממודעת BUY&DRIVE מאתמול, כולם רכבים חדשים (הדגשתי את המקומות שנראו לי שערוריתיים במיוחד ושעולים פה מידי פעם): ספארק 59.9 במקום 69.9 107 62.9 במקום 73 500 פופ 85 במקום 110 ג'וק ידני 100 במקום 120 איביזה 86 במקום 110 לנצ'יה אפסילון 87 במקום 112 (!!!) סמארט 95 במקום 110 קורסה 84 במקום 102 (כה לחי, שלמה) מאליבו 133 במקום 160 (!!!) מיטו 110 במקום 135 (NICE, פתאום מתומחרת לא רע) קשקאי 140 במקום 160 (מי צריך "חבר" ) 159 165 במקום 227 (WOW, זה כבר על…
הודעה אחרונה מאת mystopp, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
נצפה היום בזכרון יעקב.
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם לאחר חיפושים רבים מצאתי רכב שאני רוצה במצב מעולה ובמחיר טוב. עשיתי לו גם בדיקה והתוצאות מעידות על מצבו הטוב. ברשיון הרכב מופיעים הסעיפים הבאים: המוכר אמר שהוא מסיר את השעבוד בקלות והיום התקשר לאמר לי שהעניין סודר עם הבנק ושאני אוכל לראות זאת במחשב (באתר רשם המשכונות - בעלות 10 ש"ח בלבד, מומלץ לכולם) רק ביום ראשון. אתמול ניסיתי את האתר וזה באמת הראה לי כמו שרשום ברשיון "שעבוד לבנק מזרחי טפחות", ואני מאמין שאם הוא באמת סידר אז תוך כמה שעות/יום/יומיים כשאבדוק שוב זה יתעדכן שם. אגב הרכב על שם בעל הרכב. השאלה שלי היא האם "הרכב מעוקל" וסעיף השעבוד הם סעיפים שבאים ביחד או שאין בניהם קשר? האם הרכב יכול להיות גם משועבד וגם מעוקל? ונניח שהשעבוד …
הודעה אחרונה מאת djyakini, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 29 תגובות
- 13 אלף צפיות
אני מאמין שכבר נפתח שרשור בנושא הזה בעבר אבל אני בכל זאת אשמח לקבל קצת פרטים באיזה חומרים מומלץ להשתמש על מנת לשטוף את הרכב,אם זה פנימית ואם זה חיצונית. אני לא מתכוון לחומרים שאני אצטרך להזמין עכשיו מחו"ל שעולים מאות דולרים(למרות במידה ויש משהו איכותי שמוכרים בארץ באיזורי המרכז במחירים יחסית שפויים,עד 200-300 שקל לחומר איכותי אני מוכן לשלם) אלא לחומרים שאני אוכל לקנות באיזור הקרוב לביתי בסגון אוטו דיפו וכו'. ראיתי בשרשור אחר שבחור אחד משתמש בתרסיס עם מרכך כביסה על השטיחים שלו בכדי לשמור על הריח,האם מומלץ לשטיחים? במידה ויש לי שריטות על הרכב שהם קצת עמוקות מהרגיל,לא יותר מדי עמוקות אבל, איך אני יכול להעלים אותם? שמעתי שיש חומר שמורחים על הרכב והוא משתלב בכל צבע ומע…
הודעה אחרונה מאת יעקב אלטר, -
-
- 4 תגובות
- 939 צפיות
ראיתי שרשמתם שלפעמים בקיץ עדיף לפתוח לפעמים את המזגן על חום עם מצב שהאוויר בא מבחוץ ? ובחורף לפתוח על קור כי אוויר נכנס ושלא יתייבש משו שם תוכלו לתקן אותי ולהסביר לי מעט על זה כי לא כל כך הבנתי . שאלה השניה שלי , כשאני פותח מזגן על חום אני מעביר אותו על מצב חום וחייב ללחוץ על כפתור A/C ? ואם כן מזה נותן? כי שאני מעביר לחום ובלי ללחוץ עליו עדיין מחמם
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 7 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
מישהו יודע עד איזו שעה הם עובדים שם? חשבתי לקפוץ בשעה 14:00 כדי להמנע מהתור. מה אתם אומרים על השעה? תודה
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן... ברשותי רכב שנת 79 שרשיונותיו הוקפאו לפני יותר משש שנים. כרגע הרכב אספנות בגיל אבל לא ברשיונות. לפני שהרשיון הוקפא הרכב היה אמור לעבור טסט אך לא העברתי וגם לא שילמתי. בכל מקרה הרכב כנראה יעבור שיפוץ. מה ההליך מ בחינת הרישוי וכמובן האם הוא יצטרך בדיקת מעבדה.......אשמח לתשובות מקצועית.
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 2 תגובות
- 837 צפיות
http://www.gimmick.co.il/item.asp?id=3302 נראה לכם אמין? כתוב שSTI ולEVO יש 300 כוחות סוס, כמו שרואים בסרטון זאת הEVO הקודמת שלה פחות מ300 כ"ס, אלא אם כן הן משופרות. מישהו יודע על קורס כזה על STI?
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
בוקר טוב, למי ששם לב-על האוטובוסים (מיניבוסים יותר נכון) של "הנתיב המהיר" היה כיתוב מאחורה : רכב זה מוגבל ל 90 קמ"ש. לאחרונה ראיתי שהסירו את הכיתוב מכל האוטובוסים האלו. האם באמת הורידו להם את המגביל מהירות או שהמגביל נשאר והכיתוב הוסר מסיבות אחרות? למשל בשביל לא לגרום לנהגים אחרים להיצמד יותר מידי בשביל לקרוא מה כתוב. תודה.
הודעה אחרונה מאת בוגדני מגעיל1, -
-
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום לכולם, היום קרה לי מקרה שדיי עיצבן אותי ואפילו הרתיח. לאבא שלי יש חנות בסוג של מרכז מסחרי. היום הגעתי בבוקר ולא היה לי איפה לחנות, אז שמתי את האוטו בכניסה לחניה (החניה מונה כ-15 מקומות חניה), חשוב לציין שזאת חניה פרטית של בעלי החנויות, השער מקולקל אז כניראה אנשים נכנסים ופשוט מחנים את האוטו שלהם שם לכמה שעות. חזרתי לאוטו אחרי כרבע שעה, נכנסתי לאוטו ופתאום קופץ עליי שוטר סמוי על אזרחי, הציג בפניי תעודת שוטר ומתחיל לצעוק עליי וביקש רישיונות ואמר לי לחכות בפינה ושהוא יקרא לי, אחרי דקה וחצי הגיע ניידת. אני חיכיתי בצד, ופתאום ניגש אליי מישהו ואמר לי ששמע שהשוטר בניידת דיבר עם השוטר על האזרחי (הסמוי) ואמר לו שהוא לא יכול לעשות עם זה כלום. בקיצור בסופו של דבר השוטר …
הודעה אחרונה מאת shay hugi, -
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אני מכיר כמעט כל סוג של מכונית על הכביש ולא יוצא לי ממש לשאול מה זה הדבר הזה?! אני נוסע ברחובות(עיר מגורי) ובצד השני של הכביש חולפת מכונית- נראת חדשה שחורה נמוכה עם פסים דברים כסופים שמקיפים אותה..נראת מאוד מיני מזכירה קצת את ה C30 עם ה אוד 2012 קונספט מהעיתון http://www.google.co.il/imgres?q=audi+2012+concept&hl=iw&gbv=2&tbm=isch&tbnid=qygV7-tcVFgAwM:&imgrefurl=http://autotopcar2011.blogspot.com/2011/01/audi-concept-car-2012.html&docid=LVCkNY86pHSjKM&imgurl=http://2.bp.blogspot.com/_rwqZGZPgKKo/S2PojG84IeI/AAAAAAAADKo/1U9IX699sTc/s400/Audi%252Bconcept%252Bcar9.jpg&w=400&h=400&ei=K_bNTpLTNsvesgaE6vnBDA&zoom=1&iac…
הודעה אחרונה מאת kanfi, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
לאחרונה ופחות משנה חגגנו אני והלגונה 20 אלף ק"מ ראשונים שלנו ביחד, שהסתכמו בהחלפת שמן מנוע החלפת מסנן אוויר, החלפת מסנן למזגן וזהו למי שלא יודע שמי עדי ואני מתגורר בשוויץ, במרץ השנה הוחלפה הטווינגו שהיתה ברשותי והרנו אספאס לרנו לגונה סטיישן (GRANDTOURׂ) , לאחר חיפושים ממושכים של איזה רכב לקנות (אודי, מרצדס, במוו, פורד ועוד),ורצינו כמובן רק סטיישן, נפלה ההחלטה להמשיך עם המסורת ולקנות עוד הפעם רנו (וגם לאחר כל ההטבות שקיבלנו איתה, לדגומא עוד סט של ג'אנטים עם צמיגי חורף חדשים, עוד שנה אחריות מקורית של רנו ולא רק של המוסך, הנחה בקניית הרכב וטיפול ראשון בחינם), התקציב היה 35 אלף פרנק, ולאחר חיפוש רציני שכולל: נפח תא מטען (עם ובלי קיפול המושבים), כמה שפחות ק"מ, כמה שיותר…
הודעה אחרונה מאת renaultfreek, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
מצאתי את האתר הזה של סוכנות רכב (דרך פורום אחר) ופשוט ישבתי עליו שעות לראות כל רכב ורכב מבפנים . מקווה שתהנו : http://www.autosalon-singen.de/_virtueller_Rundgang/tourdaten_fuer_website/tour_en.html
הודעה אחרונה מאת gt3rs, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום חברים, לפני מספר ימים מכרתי את הרכב שלי. לרכב לא היה טסט שנתיים וזה נלקח בחשבון במחיר. קבענו עם הבן אדם שהוא ישלם על רשיון רכב וכשיעבור טסט, נעשה העברת בעלות. התברר לי, שהבן אדם מחר את הרכב לפירוק. עכשיו אני צריך ללכת למשרד הרישוי ולהוריד את הרכב מהכביש. האם יתנו לי במשרד הרישוי להוריד אותו המכביש בלי שיש לי את לוחיות הרישוי? מה עושים במצב כזה ומה הנוהל? לא נראה לי שאוכל לקבל את לוחיות הרישוי מהפירוק. תודה על העזרה.
הודעה אחרונה מאת Romek, -
-
- 3 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שאלה ראשונה: לגבי בדיקת אוויר בצמיגים ומילוי כמובן , אני בודק וממלא אוויר כל שבוע בערך זה בסדר זה תקין ? או שצריך לחכות לשבועיים או אפילו קצת יותר שירד לצמיג קצת אוויר האם זה יותר טוב לצמיג שיורד לו קצת אוויר ולא כל הזמן באותו לחץ? כי כשכני ממלא אחת לשבוע יורד לי האוויר מי 35 psi ל-34 ד״ר 33 לא קריטי... השאלה הבאה שלי: אני מאזור חיפה מישו מכיר באזור שטיפה לתחתית הרכב? אני רוצה לשטוף את תחתית הרכב כי היה לי שם נזילת שמנים ונשאר הרבה ליכלוך ושמן מישו מכיר מקום באזור חיפה קריות?
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חייבו אותי בנסיעה על כביש 6 למרות שאני לא זוכר שנסעתי בו. מה שיותר מוזר הם החיובים שימו לב שלכאורה היציאה והכניסה הם באותו מחלף ואחרי מספר דקות שוב אני נכנס ויוצא הגיוני? **דיברתי עם הנציגה בטלפון והיא טוענת שעניין המחלפים הגיוני, טענתי בפניה שלא נסעתי אי פעם בכביש 6 והם אמורים לחזור אלי תוך 48 שעות.
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
פורסם ב YNET: "בסדרת מבחני הריסוק האחרונה שערך ארגון הבטיחות האירופי, הוענקו לרנו פלואנס החשמלית, שתשווק בישראל על-ידי שי אגסי, ארבעה כוכבי בטיחות בלבד." הכתבה המלאה כאן. התוצאות באתר EURO NCAP כאן. היות והפלואנס הרגילה מעולם לא נבחנה ע"י EURO NCAP, הציון של הפלואנס ZE הוא הדבר היחיד שניתן ללמוד ממנו על בטיחות המכונית. השאלה היא- כמה באמת ניתן ללמוד? אלה העובדות כמו שאני מכיר אותן: א. למיטב ידיעתי, החלק הקדמי של המכוניות אמור להיות דומה מאוד מלבד, אולי, צורת המנוע. ב. הבעיה העיקרית שעלתה בריסוק הקדמי היא שהראש של הנהג פגע בהגה דרך כרית האויר (הוזכר גם בכתבה ב YNET). ג. הפלואנס ZE שוקלת 1543 ק"ג לעומת 1277 של הפלואנס הרגילה (לפי ויקיפדיה. אם מישהו י…
הודעה אחרונה מאת papikian,