Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אפשרי לקבל קנס בחניה פרטית?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5323 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם, היום קרה לי מקרה שדיי עיצבן אותי ואפילו הרתיח.

לאבא שלי יש חנות בסוג של מרכז מסחרי. היום הגעתי בבוקר ולא היה לי איפה לחנות, אז שמתי את האוטו בכניסה לחניה (החניה מונה כ-15 מקומות חניה), חשוב לציין שזאת חניה פרטית של בעלי החנויות, השער מקולקל אז כניראה אנשים נכנסים ופשוט מחנים את האוטו שלהם שם לכמה שעות.

חזרתי לאוטו אחרי כרבע שעה, נכנסתי לאוטו ופתאום קופץ עליי שוטר סמוי על אזרחי, הציג בפניי תעודת שוטר ומתחיל לצעוק עליי וביקש רישיונות ואמר לי לחכות בפינה ושהוא יקרא לי, אחרי דקה וחצי הגיע ניידת.

אני חיכיתי בצד, ופתאום ניגש אליי מישהו ואמר לי ששמע שהשוטר בניידת דיבר עם השוטר על האזרחי (הסמוי) ואמר לו שהוא לא יכול לעשות עם זה כלום.

בקיצור בסופו של דבר השוטר על האזרחי החזיר לי את הרישיונות שלי ואמר לי שישלח אליי קנס בדואר.

עכשיו יש לי 2 שאלות..

1. השוטר רשאי בכלל לתת לי דו"ח על זה שחסמתי חניה פרטית שהיא בעצם שלי?

2. אם אקבל את הדו"ח, מה הטיעונים שאני יכול לתת כדי לבטלו?

זה דיי מרתיח אותי שאני גם צריך לשלם לעיריה על החניה הפרטית וגם לקבל על זה דו"ח בגלל שחנו לי בה.

פורסם

אם מדובר בתוך המתחם של החניות הפרטיות, אין למשטרה סמכות לרשום דו"ח אלא תלונה על הסגת גבול.

אם חסמת את הכניסה לחניה כלומר חנית ברחוב ולא בתוך השטח הפרטי הרי שזו חסימת כניסה לחצרים והקנס בגינה הוא 250 ש"ח.

פורסם

אחרי קריאת המקרה שלך עלתה לי תאוריה:

"השוטר הסמוי" בעצם לא היה בתפקיד, ורק עשה קניות במקום - חנה לך בחניה הפרטית, חסמת אותו והוא רצה להתנקם בך על כך, קרא לניידת - וכך הסיפור התגלגל הלאה?

פורסם
אחרי קריאת המקרה שלך עלתה לי תאוריה:

"השוטר הסמוי" בעצם לא היה בתפקיד, ורק עשה קניות במקום - חנה לך בחניה הפרטית, חסמת אותו והוא רצה להתנקם בך על כך, קרא לניידת - וכך הסיפור התגלגל הלאה?

יכול להיות שכן..

וחסמתי את הכניסה לחניה הפרטית, לא את הרחוב

פורסם
אני מציע לרשום את הפרטים של השוטר הסמוי ולהכנס באם אמא שלו

ואם אני ארשום את הפרטים שלו, במה זה יכול להועיל לי?

פורסם

לפי הכתוב החניה אינה פרטית של אביך.

היא חניה משותפת לעוד מספר עסקים ואני מניח שלא כל 15 מקומות החניה שייכים לאביך.

מה גם שככל הנראה המקומות לא בבעלות פרטית של אף עסק אלא אם כן הם רשומים בטאבו (אני מניח שלא, אבל יכול להיות שאני טועה).

בכל מקרה, על פי דבריך אתה חסמת מספר רב של רכבים (לפחות 15, אשר חלכם ככל הנראה ביקרו בעסקים האחרים במרכז המסחרי) בגלל שמישהו תפס לאבא שלך את החניה?

לדעתי מגיע לך דו"ח ובצדק!

אך ככל הנראה לא תקבל דו"ח בדואר.

קצת דרך ארץ.

פורסם
לפי הכתוב החניה אינה פרטית של אביך.

היא חניה משותפת לעוד מספר עסקים ואני מניח שלא כל 15 מקומות החניה שייכים לאביך.

מה גם שככל הנראה המקומות לא בבעלות פרטית של אף עסק אלא אם כן הם רשומים בטאבו (אני מניח שלא, אבל יכול להיות שאני טועה).

בכל מקרה, על פי דבריך אתה חסמת מספר רב של רכבים (לפחות 15, אשר חלכם ככל הנראה ביקרו בעסקים האחרים במרכז המסחרי) בגלל שמישהו תפס לאבא שלך את החניה?

לדעתי מגיע לך דו"ח ובצדק!

אך ככל הנראה לא תקבל דו"ח בדואר.

קצת דרך ארץ.

אוקיי אני יסביר את עניין החניה קצת יותר טוב.

החניה היא מין שורה כזאת, בצד אחד שער חשמלי, ובצד השני דוקרים (משמע יש משם רק יציאה), החניה היא של בעלי החנויות (למשל שהתקנו את השער, כל בעל חנות שם סכום מסוים של כסף והתקנו שער חשמלי).

בשבוע האחרון השער התקלקל וכל אלו שעובדים במשרדים ליד החנויות שמים את האוטו בחניות האלו ופשוט הולכים לעבודה שלהם (זאת אומרת תופסים חניה פרטית של בעלי החנויות בשביל לא לשלם 15 שקל בחניון או כסף במדחנים).

כשהגעתי לחניה כל החניות היו תפוסות ושמתי את האוטו בכניסה (איפה שהשער החשמלי) עד שיתפנה מקום, לא חסמתי 15 מכוניות, חסמתי רק את הכניסה.

אז למה מגיע לי דו"ח לפי דעתך?

אה.. וגם חשוב לציין שכשחזרתי אל האוטו, עדיין לא הייתה שום חניה פנויה

פורסם

עכשיו קצת יותר ברור.

אין לי מושג האם מגיע לך דו"ח במקרה כזה או שלא (אולי אחד מבעלי העסקים התלונן?!).

בכל מקרה אני מאמין שלא תקבל שום דו"ח בדואר, אתה יכול להמשיך לישון.

כמעט תמיד השוטר אומר זאת מתוך תסכול ובניסיון עלוב לגרום לך לחוסר מנוחה.

על אחת כמה וכמה כאשר היה שם שוטר בתפקיד ועדיין לא ניתן לך דו"ח.

ובפעם הבאה פשוט תזמין שוטר על השגת גבול במקום לחסום את הכניסה.

פורסם

על השגת גבול אומרים לך תבוא לתחנה עם מסמכים. לא שולחים ניידת כל זמן שאין קטטה.

מניסיון, בנושא הזה, אין אכיפה, אתה יכול לתפוש/לחסום חניה פרטית חופשי, הדבר היחיד שמרתיע הוא שלא תיתקל באיזה משוגע שחסמת/תפסת לו את החניה.

נהג מנוסה
:roll:
  • תוכן חדש...