רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
לפני כמה חודשים קניתי איביזה FR מהחברה. רציתי שהאוטו יהיה עם קסנון מהחברה אבל לא היה להם במלאי, אז בסוף לקחתי רגיל. עכשיו אם אני קונה את הפנסים המקוריים של הקסנון מהחברה כמה לפי דעתכם יעלה לי? אז הקסנון יהיה חוקי? תודה.
הודעה אחרונה מאת קפצתי לשניה, -
הגאון התורן
מאת yaron_z-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
רח' שמחה הולצברג בעיר רמלה:
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
האם מותר בשמשות הקדמיות...ואיזה סוג מומלץ
הודעה אחרונה מאת אור .ס., -
- 0 תגובות
- 622 צפיות
איפה צפיות הצפות מחר (שבת) בתל-אביב? שוב צהלה ואזור האוניברסיטה כמו ביום רביעי? שכונת הארגזים שתמיד שומעים בחדשות? (איפה זה בכלל?) איפה עוד? דרום תל-אביב? מי מכיר באזור שלו שלוליות עמוקות בזמן גשמים? סתם, חשבתי לעשות סיבוב עם רכב גבוה 4X4 ולראות, אותי זה מעניין. תודה
הודעה אחרונה מאת Laurence, -
- 2 עוקבים
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
מחזה מצחיק שנראה ליפני יומיים לעוברים והשבים בכביש 4, בצומת חדרה, צומת אחת לפני כיכר המשטרה לבאים מדרום, חדלו הרמזורים מלפעול. במקום הייתה תאונת דרכים וניידת משטרה (כשאני הגעתי לצומת), בניידת היו 3 שוטרים. הרמזורים כמו שציינתי לא פועלים, הבאלגן בצומת חוגג כאשר אין הכוונה, ושלושת השוטרים החמודים, שלדעתי הם היו שוטר + 2 שח"ם עסקו בפעילות קשה שכוללת רישום דו"ח תאונת הדרכים. לצופה מהצד זה היה ניראה ככה, צומת מלאה ברכבים, ציפצופים, צעקות, והמון עצבים. במרכז הצומת ניידת משטרה ויונדאי שיושבת על טויטה. במקום למנוע את התאונה הבאה שלושת השוטרים היו עסוקים ברישום הדו"ח, ואם מאזן הכוחות עומד על 3 שוטרים למען כתיבת דו"ח אחד, אפשר להזעיק ניידת נוספת מתחנת המשטרה …
הודעה אחרונה מאת Pika007, -
- 5 תגובות
- 8.1 אלף צפיות
שלום, ברצוני לדעת מה הבדל המחירים בין אוטו חדש ידני לאוטומטץ לדוגמה מה יהיה המחיר של אוטו חדש, בנזין נפח 1.6 ידני, ומה יהיה מחיר אוטו חדש, בנזין נפח 1.6 אוטומט? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת nir100, -
בס''ד המקרה שהיה כך היה : אני לקוח שממש ממש מאוהב באלפה, בצורה שלה בהוויה שלה וביופיה, אלה מה? באוגוסט שנת 2010 רכשתי אלפה GT אדומה יפייפיה (לא אדום לא אלפה!!! ) ובתוך 6 חודשים נכנסה האלפה כ8 פעמים לפחות בגרירה לתיקונים, הן בעיות במנוע והן בעיות בגימור. התיאשתי, נגשתי לחברה ושטחתי את טענותיי ושוכנעתי לשדרג את האלפה לאלפה בררה לבנה (???) יפייפיה מודל 2011. שלמתי עבורה הפרש כספי של כ155,000 כאשר הקודמת עלתה כ185,000 כך שאני מושקע בחברה כ350,000 כולל תוספות של מערכת שמע : בהמשך לקניית האלפה בררה החדשה, האוטו כמו קודמו בן פחות מ5 חודשים ראה מוסך כבר כ4 פעמים לפחות בגלל בעיות במנוע החלפת מראה ובעיות גימור!! אינני יודע מה לעשות!! בשלב זה לאחר שהרכב ב48 שעות …
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 8 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
הCR-V החדש הוצג בגירסא אמריקאית: הונדה CR-V
הודעה אחרונה מאת alexk, -
-
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן. הזמנתי את הרכב סיאט איביזה הרכב מגיע עם צמיגים מקוריים וגאנט פשוט (לא מגנזיום) עכשיו אני מתכוון להחליף את הצמיגים והגאנט המידע שאני מתכוון למכור היא 175\70\14 השאלה שלי בכמה אני אמור למכור אותם יש דבר כזה מחירון לצמיגים מקוריים? תודה מראש מקס.
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
לפני מס' שבועות שודרה כתבה בכלבוטק על רכבים שהסבו לגפ"מ. בכתבה תוארו מספר מקרים שבהם רכבים שהסבו לגפ"מ הצטרכו להחליף מנועים לאחר זמן קצר מאוד, בנוסף הבאו תגבות מכמה מוסכים אשר מאששים טענה זאת. עד עכשיו לא שמעתי ולא קראתי על מקרים שמתוארים בכתבה. נסיעה על גפ"מ באמת גורמת לנזק בלתי הפיך למנוע? קישור לכתבה: http://reshet.ynet.co.il/Shows/Kolbotek_video/videomarklist,192983
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
תחרות סיפורי המסע על שם טל שביט בעיצומה!
מאת Guest ורד שביט- 0 תגובות
- 551 צפיות
"רוחות מסע", תחרות סיפורי המסע על שם טל שביט, בעיצומה, ואתם מוזמנים להמשיך ולשלוח סיפורים. כל הפרטים בלינק: http://http://www.tshavit.com/ בבקשה קראו את תנאי הסף לפני המשלוח (אנונימי, לא פורסם, אלף עד אלף ושש מאות מילים) - יש סיפורים שלא הועברו לשופטים כי נפסלו, חבל. בהצלחה!
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
כפי שהמחנכת שלי בכיתה ח' היתה אומרת לנו לפעמים - "הטימטום חוגג". מזה כשנתיים אופנועי חונה בשדרה רחבה (רוחב של כ-3 מטרים) ברמת גן עד שהפך לחלק מהנוף המקומי. אפילו החתולים מוצאים בו נחמה לעת לילה ומתרפקים על מושב הסקאי. לאחר יומיים שבהם שכבתי בבית חולה, היום בבוקר יצאתי מביתי, וראיתי כי הופיע לפתע גדר אלומניום בבניין סמוך (כנראה הכנה לתמ"א 38 ) הם פלשו לתוך השדרה לעומק מטר (שדרה=שטח ציבורי!), גידרו את האופנוע שלי מכל הצדדים והמשיכו בירידה של השדרה עוד כמה מטרים ואז פנימה לתוך הבניין. משיחה עם הדייר המוזר היחיד בבניין (מתסבר שרק 3 דיירים מתגוררים בבניין ו-4 דירות הן ריקות), לא הצלחתי לברר פרטים והוא לא יודע מי הקבלן ("הבן שלי התקשר אלי היום ואמר לי שבונים") היה מאד חש…
הודעה אחרונה מאת jozepe11, -
-
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כשמחפשים רכב באתר יד-2. איך יודעים כמה זמן המוכר מנסה למכור? הרי כל הקפצה של המודעה התאריך מתחדש. המידע הזה יכול לעזור מאוד לקונה. יש אפשרות לדעת מה התאריך המקורי של העלאת המודעה? תודה
הודעה אחרונה מאת ilanafri, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 670 צפיות
לקרוא ולא להאמין http://elyon1.court.gov.il/heb/dover/647672.pdf
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
אכיפה יעילה
מאת amir74- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 652 צפיות
http://www.hnn.co.il/news_article86689.html עכשיו אתם מבינים למה זה לא נעשה באופן קבוע. מאות שוטרים -- מאות דוחות= דוח לשוטר= לא משתלם כלכלית.
הודעה אחרונה מאת almogas, -
- 2 עוקבים
- 29 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
רכב בסינגפור זה עסק יקר, אפילו יקר מאוד. המדינה עושה כל מאמץ להקטין את כמות הרכבים הפרטים, כמעט בכל מחיר. יש תחבורה ציבורית יעילה וזולה כי באי קטנטן שגודלו קטן פי 300 משטח מדינת ישראל עם אוכלוסיה של 4 מליון תושבים, כל רכב שעולה על הכביש מגדיל את מצוקת הפקקים, החניה וזיהום האוויר. מחירי הרכבים בסינגפור הם הגבוהים בעולם. המיסוי הוא הגבוה בעולם ולכך מתווספים אגרות היטלים, מחירי חניה שמרחיקים את חלום הרכב מרוב המשפחות הסינגפוריות. כדי לרכוש רכב חדש יש לרכוש קודם COE (Certificate of Entitlement) או בעברית, רישיון להחזקת רכב. בכל חודש מנפיקה המדינה מספר מוגבל של רישיונות אותם היא מציעה למכירה פומבית באינטרנט. המחיר נגזר מהביקוש וההיצע. תוקף הרישיון הוא ל-10 שנים בלבד. אחרי …
הודעה אחרונה מאת locomotive, -
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מכונית הקופה השרירית של קדילאק הגיעה לישראל מצוידת במנוע בנזין שמפיק 556 כ"ס, ותג מחיר שמתחיל ב-550 אלף שקלים http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/473/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%A7%D7%90%D7%93%D7%99%D7%9C%D7%A7-CTS-V-%D7%A7%D7%95%D7%A4%D7%94-%D7%91%D7%99%D7%A9%D7%A8%D7%90%D7%9C לפי דעתי זאת מכונית הספורט המשתלמת ביותר שיש מבחינת התמורה למחיר שהיא מוצעת!
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
חברי הפורום הנכבדים... ברשותי היום אופל קורסה 98, אוטו נפלא ומעולה... משרת אותי נאמנה מזה 4 שנים. לאחרונה, המזגן מקרטע... החלון החשמלי קצת חורק... בקיצור, האוטו אט אט נופח את נשמתו... אני מחפש רכב חדש/משומש. הסכום שחשבתי להעמיד לטובת הנושא הוא בערך 50K-60K, אם כי יש ביכולתי את האופציה לחרוג יותר. ראיתי באתר שברולט את ה Certified שלהם, שדיבר אלי, אבל קיבלתי פידבקים לא כ"כ חיובים מאנשים שיש להם שברולט... היום, ראיתי בעיתון פרסומת "למהירי החלטה" על סיאט איביזה חדשה ב 69,900 (ידני, מנוע 1.4), ניסיתי לפשפש קצת באינטרנט ודווקא קיבלתי חוות דעת חיוביות על הרכב... מה אתם אומרים? הרכב שווה את הכסף? ויותר חשוב, מה האחזקה השוטפת של הרכב? (עד לאחרונה,…
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
פשוט בזיון איזה יח"צ המשטרה מנסה לעשות לעצמה על מנת להצדיק בקרוב את הפעלת מצלמות המהירות וכל השטויות שלהם מסביב. לפני יומיים נתפס כתב רכב על 200,היום מראים סרטון מלפני שנתיים אם לא יותר ורכבים מסוכנים לציבור. איזה בזיון.
הודעה אחרונה מאת S_G, -
- 0 תגובות
- 548 צפיות
ללנד קרוזר
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם הזמנתי את האיביזה החדשה מהמבצע של ה 70000. אני כרגע מחפש ביטוח לרכב, בכל החברות ביטוח ישיר אין להם את הרכב הזה בכלל במאגר שלהם, כרגע אחת הנציגות שם מנסה לסדר את העניין להוסיף אותו למאגר, בכל מקרה איזה חברת ביטוח/סוכן ביטוח מומלץ יש לכם שכדאי לבדוק אצלו.? אם זה משנה משהו אני ירושלמי. תודה
הודעה אחרונה מאת almogas, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 24.3 אלף צפיות
חברים שלום יש לי רכב מיצובישי לנסר 2008 מאז שקניתי את הרכב דולקת לי נורת ה-SRS לא חשבתי שמדובר במשהו רציני , ועכשיו זה די מציק לי. דיברתי עם המוסכניק שלי והוא אמר לי לנתק את המינוס במצבר ואולי זה יעזור. כך עשיתי אבל זה לא עזר. רציתי לדעת מה בכלל אומרת הנורה הזאת? ואייך אפשר לבדוק את התקלה? תודה לכולם!
הודעה אחרונה מאת wil, -
אני לא נוהג לפתוח שרשורים בנושאים האלה אבל הנושא ממש מרגיז אותי. בטח ראיתם את הכתבה הזו. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4141418,00.html . יש לי רישיון משנת 92, קיבלתי שלילה על נסיעה ברוורס בשנת 98 (לפי החוק אסור ליסוע רוורס ללא מכוון), זו הייתה ההיתקלות היחידה שלי עם החוק. נכון להיום ולעתיד הנראה לעין הנסועה שלי היא כ- 400 קילומטר בחודש כלומר אני כמעט ולא נוהג ולא ממש צריך לחשוש מההחמרה הצפויה. ציטוט מהכתבה "מול ההחמרה, שיש רבים הטוענים כי היא עלולה לפגוע בזכויות היסוד של נאשמים, יש גם הקלה מסוימת - לפחות בכל הנוגע לתשלום קנסות. במקום תשלום חד-פעמי של הקנס, כפי הנהוג כיום, אפשר יהיה לחלק את הקנס לכמה תשלומים שווים בני 250 שקל כל-אחד. " למה זה מרגיש כאי…
הודעה אחרונה מאת YaronNahum, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
היי, ברכב ליסינג שלי פורד מונדאו שנת 2009 - כפתרוי סטריאו מתקלפים. זה תחיל מהופעות בועות אוויר על הכפתורים ולאט לאט הציפוי התקלף לגמרי. בפנייתי לאלדן לתיקן הנושא במסגרת אחריות הם התנערו בטענה שזה קרה בעקבות שימוש בחומרי ניקוי פנים אגרסיביים (אני אין לי מושג באילו חומרים השתמשו - איך הם יכולים להוכיח את הטיעון שלהם אין לי מושג). לטענתם זה לא מטופל ע"י היצרן במסגרת האחריות. זה נשמע לי חארטה כי ברכבים פרטיים שהיו לי דברים בסגנון הזה תמיד טופלו באחריות במוסכים מורשים של דלק מוטורס. כאשר היה לי מונדאיו חליפי לכמה ימים - גם שם כפתורים התחילו עם בועות והתפוררות. בקיצור - האם תופעה מוכרת? האם מוסכי יבואן מטפלים בזה במסגרת אחריות? לדעתי זה אותה …
הודעה אחרונה מאת מיטל מאלדן, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קיבלתי הצעה דרך חבר על סוכן ביטוח שהוא מוכן לבטח לי את המזדה 6 פרימיוםדרך חברת הביטוח הכשרת הישוב. מאחר ולא מצאתי חוות דעת על החברה הנל באינטרנת אשמח לתגובות חיובי או שללי. חייב לההצעה די בסדר ביחס להצעות שקיבלתי. תודה לעוזרים רז...
הודעה אחרונה מאת ישה, -
שלום. כפי שהנכם רואים אני משתמש ותיק עם קצת תגובות, אני נהנה לקרוא כאן ולומד הרבה מהפורום. ברצוני לשתף אתכם בתאונה הראשונה שלי. קצת על עצמי, אני בן 21, ברשותי רשיון נהיגה לרכב מגיל 17, ולקטנוע מגיל 16. הייתי שליח על קטנוע תקופה די גדולה, ואת הרכב הראשון שלי קניתי איך שנגמר לי המלוה(פיג'ו 405). עם הרכב ההוא נהנתי תקופה די גדולה, כמעט 4 שנים. בתקופה שהייתי עם הפיג'ו אומנם חוויתי תאונה, אך זאת היתה נשיקה בלבד של מישהו שלא שמר זכות קדימה מאחורי, ולא נזקקתי לשום תיקון אפילו לא קוסמטי. לעולם לא עשיתי שטויות עם הרכב. ביוני החלפתי את הרכב. עשיתי טרייד אין והשתדרגתי כמה שנים קדימה(10 ליתר דיוק), ורכשתי סיטרואן קסרה מודל 02. איזה רכב נהדר הקסארה, אומנם אוטומט…
הודעה אחרונה מאת ישה, -
תוך ניסיון כושל להבין מהי צריכת הדלק בגדול של שני הנפחים הללו (התלבטות בנוגע לרכישת לאון חדשה), יצאתי למסע ברחבי הפורומים בחו"ל עד שגיליתי את האתר הנ"ל. חילצתי ממנו את הנתונים הבאים: לגבי מנוע 1.8 160 כ"ס ומתוך 1720 תדלוקים, ממוצע צריכת הדלק הוא 1:12. שכיחות הדיווחים נעה בין 1:9 ל 1:14. הדיווח הכי גרוע היה 1:7 והדיווח הכי טוב היה 1:16, אבל זה דיי נדיר: מתוך 1720, רק 30 דיווחי על 1:14.5-1:16 (כלומר, כל המדווחים בפורום על 1:18 זה שטויות וסתם מטפח תקוות שווא. כנראה מדובר בדיווח בנוגע למה שנצפה במחשב הדרך בנקודה ספציפית בנסיעה). מתוך 1720, רק 20 דיווחו על צריכה מתחת ל 1:9 (1:7-1:8.9). בקיצור, 1:9-1:14 זו הצריכה השכיחה כאשר הממוצע הוא 1:12. לגבי מנוע 1.2 105 כ"ס ומת…
הודעה אחרונה מאת michelle_e, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 27 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברים מה שלומכם! לצערי לא הצלחתי לכתוב כותרת יותר ממוקדת, אך בשפת הצעירים בימינו אם "תזרמו" איתי זה יכול באמת להיות שירשור דיי מעניין ומשעשע. כולנו מכירים את הנהגים שמסכנים אותנו על הכביש (חותכים, עוקפים מימין, מקצרים לנו את מרחקי העצירה וכ"ו) או סתם כאלה שמעצבנים אותנו בעזרת סגנון הנהיגה הלא מתחשב שלהם (חולמים ברמזורים ירוקים, חוסמים כיסי פנייה ימינה וכ"ו). אני בטוח שבמצבים כאלה כולנו מעונינים לעשות פרצלציה לפרצוף של אותו נהג או נהגת (לפחות אני רוצה...), אבל מכיוון שאלימות זה לא פתרון מסוגנן מספיק החלה לאחרונה מגמה של משפטי "עוקץ" לאותם נהגים "מתחשבים". את הרעיון לשירשור הביא לי אבי היקר,כאשר הבוקר ראה נהגת עומדת ראשונה ברמזור אשר התחלף לירוק והיא הייתה עסוקה מיד…
הודעה אחרונה מאת ofekgg, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 19 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום. בשכונה שבה אני גר החנייה בנויה ככה שבגשם סוער , כמו היום, המים יכולים להגיע עד למעלה מחצי גובה הרכב. החנייה הפנויה הקרובה ביותר נמצאת במרחק של כמעט רחוב אחד. האם יש סכנה שייכנסו מים לרכב דרך האגזוז, או ירטיבו את המנוע, ויפגעו ברכב (וזה אומר שעלי להזיז את הרכב לחניה אחרת), או שאין סיבה לדאוג והאוטו יכול להישאר במקומו? תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת Accent Coupe, -
-
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 9.5 אלף צפיות
חברים שלום. יש לי שאלה .... אתמול בערב במהלך עמידה באור אדום בצומת בירושלים (היה גשם) נכנסו ופגו ברכב שלי מאחור. הנהג יותר נכון נהגת ערבייה סירבה למסור לי את פרטי הביטוח כמו כן לא הראתה לי רשיון נהיגה ואפילו לא תז. למזלי הצלחתי להוציא ממנה את רשיון הרכב (בתוקף) ומשם העתקתי את פרטי הנהגת ותז שלה. לגבי חברת הביטוח שלה אין לי מוסג. * הפגיעות אצלי - פגוש אחורי וקצה כנף אחורית שמאלית בקע קטן ופיצוץ בצבע. היום פניתי לביטוח שלי והם מנסים לאתר אותה ברישומות - איזה רשימות אני לא יודע . 1. האם אני יכול להגיש נגדה תלונה במשטרה על סירוב למסור פרטיי ביטוח לצורך החלפת פרטים? 2. במידה ואין לה ביטוח מה עושים? לי יש מקיף וחובה בתוקף וההשתתפות העצמית שלי היא 500 …
הודעה אחרונה מאת שגיא ישראל,
-
מי מחובר 36 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 374 אורחים (הצג רשימה מלאה)