Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5340 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברצוני לדעת מה הבדל המחירים בין אוטו חדש ידני לאוטומטץ לדוגמה מה יהיה המחיר של אוטו חדש, בנזין נפח 1.6 ידני, ומה יהיה מחיר אוטו חדש, בנזין נפח 1.6 אוטומט?

תודה מראש :)

פורסם

בחלק ההבדל גדול מאוד ובחלק פחות,

לדוגמא פיקאנטו ידנית 62, אוטומט 74 -> הבדל של 12 אלף ש"ח.

סקודה פאביה ידנית 74, אוטומט 97-> הבדל של 23.

לעומת זאת פאביה ידנית ברמת אבזור ספורט 95(אם אני זוכר נכון, אולי יש סטייה של אלף לכל כיוון) ואוטומט ברמת אבזור הכי נמוכה ב 97.

 

קיצר אין יחס אחיד לכל הרכבים,

פורסם

באופן מעשי האוטומט יעלה יותר ב4-8 אלף, תלוי עד כמה התיבה האוטומטית מתוחכמת.

 

אם התיבה האוטומטית היא די אמינה, למשך הרבה שנים (בערך 10 שנים), היא תיהיה זולה יותר מהידנית.

(אצלי בAL4 הידוע לשמצה, עד 200KKM הוצאתי עליו 3.5K, בידני ב100KKM ככה אם אתה עדין אתה שם 2-4 אלף שקל.)

פורסם

על מה בדיוק שילמת 2-4 אלף בתיבה ידנית? ולחישוב תכניס את החיסכון בדלק מתיבה ידנית.

לקבלת תשובה על השאלה המקורית פשוט תשווה מחירים, זה משתנה מדגם לדגם, וזה זמין באינטרנט.

פורסם

על קלאץ'.

 

לפחות ככה אבא שלי אמר לי שככה זה היה בזמנו (סוחב בערך 100KKM עם קלאץ', נהיגה עדינה מאוד, באחת המכוניות שהוא קנה בזול מאוד, החליף בלי קלאץ' (הקלאץ' היה מת) גם עד שנתנו אותה לערבים בתמורה לעבודה שעשו לנו.)

 

החיסכון בדלק הוא לא בידיוק משמעותי, נגיד ב406 שלי, הAL4 מתוכנן כל כך טוב ככה שהוא משיג צריכה דומה מאוד לידני (מחליף הילוכים בסלד נמוך יחסית, הכל תלוי בגז), אבל יצא לי לנהוג בהרבה מכוניות אוטומטייות ואני אומר לך שהוא חוסך יותר מהרבה תיבות אחרות.

 

אני לא מחשב דלק מהסיבה שאולי ברמזורים האוטומט אוכל יותר, אבל זה לא בר חישוב, יותר קריטי באיזה סלדים בערך הוא מחליף לך הילוכים, כי אם אתה אחד שמושך עד 4K כל נסיעה, אתה שורף הרבה יותר.

(ל150KKM נגיד, אתה תראה חיסכון של כמה אלפים, אבל זה לא משמעותי, זה יוצא לך כמה שקלים בחודש, ככה שאני לא טורח לחשב את זה.)

×
×
  • תוכן חדש...