Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מס' שבועות שודרה כתבה בכלבוטק על רכבים שהסבו לגפ"מ.

בכתבה תוארו מספר מקרים שבהם רכבים שהסבו לגפ"מ הצטרכו להחליף מנועים לאחר זמן קצר מאוד, בנוסף הבאו תגבות מכמה מוסכים אשר מאששים טענה זאת.

עד עכשיו לא שמעתי ולא קראתי על מקרים שמתוארים בכתבה.

נסיעה על גפ"מ באמת גורמת לנזק בלתי הפיך למנוע?

קישור לכתבה:

http://reshet.ynet.co.il/Shows/Kolbotek_video/videomarklist,192983

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

נו באמת, אדם שקונה H2 MERKAVA IV EDITION, או גברת צפונבונית נחמדה שקונה טוראג ומסיבים את הרכבים לגז. הרכבים האלו ממילא נחשבים לצרכני דלק לא קטנים, אז אם יש לכם כסף לקנות אותם, כדאי שיהיה לכם כסף לדלק. יותר מדי בלינג בלינג בשקל.

אני מכיר לא מעט אנשים שהסבו את המכוניות שלהם לגז (לרוב משפחתיות/מנהלים יפניות) ולא נוצרה כל בעיה.

הבוז לך.

פורסם

ראיתי את הכתבה לפני כמה שבועות.

עיצבן אותי שבנאדם שקונה האמר בוכה על תצרוכת דלק גבוהה.

בכל מקרה לא ניתקלתי במישהו שהלך לא מנוע בגלל הסבה לגז אולי החברים לפורום יתנו יותר פרטים על זה.

פורסם

כנראה שיש משהו במה שהם אומרים, אבל לדעתי סתם ניפוח,

לאבא שלי יש רנו קנגו 2004 בנזין אוטומט שהוסב לגז,

הרכב כבר עשה בערך 200K קילומטר עם המערכת גז ואין שום נזק למנוע.

פורסם

אני מכיר כמה וכמה כלי רכב עם מערכת גפ"מ, מעולם לא שמעתי על בעיה במנוע בעקבות זאת.

מה שכן, יש כמה מערכות גפ"מ, ומי שמשקיע שיברר טוב טוב, עדיף מהיכרות קרובה, שהוא לא שם את כספו על קרן הצבי, יש חברות שההתקנה שלהם גרמה לבעיות במערכת החשמל של הרכב, ויש מערכות זולות שלא שוות כלום.

ראיתי את הכתבה לפני כמה שבועות.

עיצבן אותי שבנאדם שקונה האמר בוכה על תצרוכת דלק גבוהה.

בכל מקרה לא ניתקלתי במישהו שהלך לא מנוע בגלל הסבה לגז אולי החברים לפורום יתנו יותר פרטים על זה.

למה מעצבן אותך שבנאדם רוצה לשלם פחות על הוצאות תדלוק?

אם יש לו כסף זה אומר שהוא צריך לפזר אותו כמו זבל?

לא מעצבן, אבל מצחיק.

מי שיש לו כסף ולא רוצה לשפוך אותו כמו זבל, שיברר על הוצאות אחזקה ותחזוקה לפני שהוא קונה את הרכב.

אציין שלא הספקתי לראות את הכתבה.

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם

אושרי אתה צודק

אנשים חושבים בצורה כל כך מעוותת,אם אפשר לחסוך כמה אלפי שקלים לטווח ארוך אז למה לא לעשות את זה?

כי לבן אדם יש כסף?

חשבתם אולי שיש לו ערך לכסף שהוא מרוויח.

ועכשיו נחזור לנושא,

גם אני מכיר 2 אנשים שיש להם רכב המונע בגז ולאף אחד מהם לא הייתה שום בעיה (עדיין).

פורסם
מה זה קשור? הבנאדם יודע מה האחזקה של הרכב, ויודע שהוא טוחן דלק.

אבל מציעים לו משהו חליפי שאמור לחסוך חלק ניכר מההוצאה, אז אתה צריך לוותר

על זה רק בגלל שיש לך כסף?

הרעיון שלך נכון, אבל, ראה חלק א' של ההודעה שלי, יש בשוק מערכות גרועות.

ואוסיף, גם בעל רכב בשווי 1K אמור לברר התאמה לרכב שלו כשמוסיף מערכת, בוודאי כשמדובר ברכב יוקרה, שעלות הנזק יכולה להיות גדולה הרבה יותר מהתועלת. וכן לקחת מהיבואן (ברכב יקר) אישור להתקנת המערכת, וכמובן ממתקיני הגפ"מ - כתב אחריות מלא (לדעתי גם כשמתקינים ברכב זול), אם מתקין המערכת מסרב - כנראה שצריך לעשות פרסה במקום.

ועדיין, לא מעצבן אבל מצחיק.

כמו שבעל רכב יוקרה יסע במונית כי זה יותר זול מצריכת הדלק של הרכב. (לא זוכר דוגמא טובה יותר, סמוך על ליצני הפורום החביבים שיכולים להביא דוג' בשפע).

:idea:בכביש אל תהיה צודק, היה חכם.
פורסם
מה זה קשור? הבנאדם יודע מה האחזקה של הרכב, ויודע שהוא טוחן דלק.

אבל מציעים לו משהו חליפי שאמור לחסוך חלק ניכר מההוצאה, אז אתה צריך לוותר

על זה רק בגלל שיש לך כסף?

אין קשר, כי רוב אותם האנשים שקונים את הרכבים האלו לא קנו אותם מהחברה נכון ? אלו רכבים עם ירידת ערך גבוהה מאוד, הטוראג של הגברת מהדור הראשון כמדומני, שעולה כמו משפחתית חדשה - רוב הקונים של המכוניות האלו הם אנשים שמחפשים מקס' פוזה במינימום כסף, ולאחר מכן, כשהם רואים שהם לא מצליחים לעמוד בהוצאות התחזוקה, הם מנסים למכור את הרכבים בד"כ ללא הצלחה - ומטפלים בהם בצורה גרועה ורשלנית (חושבים ש-X5 ישנה זהה למאזדה 3 באופן הטיפולים). אני לא אומר שזה המקרה כאן, אך אני יכול לנחש ממקרים דומים שנתקלתי בהם בעבר.

אלו אותם האנשים שבין כה לא יכולים לעמוד במחירי הדלק לאותם ג'יפים, אז למה לקנות רכבים כאלה מלכתחילה ?, הנה הם חסכו במחירי הדלק, וזה שום דבר לעומת הטיפולים השוטפים.

הבוז לך.

פורסם

אם הכול טוב ויפה למה היצרנים לא נותנים אחריות למנוע בעת התקנה של מערכת כזאת ?

כמו שאני זוכר מצפייה בכתבה היחידה שמספק מכוניות שניתנות להסבה היא סובארו וזה דגם ספציפי שמיועד למערכות האלו .

פורסם

תראה, לפי מגמה ששמתי לב, במנועים חזקים מבחינת מבנה (צרפתיות, אמריקאיות עד 2005, סובארו ועוד כמה יפניות), אין הרבה בעיות.

יש פה אחד עם שברולט קוואליר, עשה 200KKM עם גפ"מ (300KKM בכללי), בלי הרבה בעיות לפי מה שהבנתי ממנו, שזו אמריקאית (2001 אם אני לא טועה), ושמעתי על עוד כמה שהסבו אימפאלות ומאליבו ולא מתלוננים.

עוד דבר, אחי היה נהג בוס של סוכן רכב, הוא נהג לו בסיטרואן C5 מנוע 3L בנזין, שהוסב לגז. (יבוא+התקנה של גז בארץ, ה"בוס" הוא אחד מהמנהלים של החברה של ההתקנת גז והתחנת דלק).

גם איתה אין הרבה בעיות.

בכללי, המנועים שהזכרתי למעלה, אם הם מטופלים, הם מחזיקים הרבה מאוד!

כן שמעתי על בעיות ביונדאי לנטרה סטיישן (אם אני לא טועה, בערך שנת 2000 +-), עשו לה הסבה, הלך מנוע, ובכללי ים בעיות. (למרות שבאופן כללי היונדאי הישנות אמינות מאוד, גם מבחינת מנוע.)

לגבי מה שאמרו פה, שבנאדם קונה האמר, אבל כסף לדלק הוא מחפש לחסוך, הם צודקים.

רוצה פוזה של האמר, תשלם.

יכל לקנות רכב אחר, שנותן פוזה דומה להאמר, רק עם מנוע דיזל נגיד. (מרצדס או BMW), מקסימום לייבא משהו.

פורסם

לגבי מה שאמרו פה, שבנאדם קונה האמר, אבל כסף לדלק הוא מחפש לחסוך, הם צודקים.

רוצה פוזה של האמר, תשלם.

יכל לקנות רכב אחר, שנותן פוזה דומה להאמר, רק עם מנוע דיזל נגיד. (מרצדס או BMW), מקסימום לייבא משהו.

[/b]

ואללה צודק, איך לא חשבתי על זה?!

פורסם

זה כמו הסטודנטים שמבקשים ייעוץ על קנייה של רכב חסכוני ואמין ב 70K. אם יש לך 70K לקנות רכב למה אתה רושם שאתה סטודנט?

אותי זה מצחיק שבן אדם קונה רכב ב200K ואחרי זה בוכה על הוצאות דלק.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

• תוכן חדש...