Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5349 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

התראיין לכתב המהנדס דוד נמרי

והסביר שרוב הרכבים אינם מותאמים לעבוד על גז המקצר את אורך חיי המנוע.

אם דוד נמרי נתן חוות דעת אפשר להיות בטוח שזו חוות מקצועית ומהימנה

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני לא דוחף את האף אני מציג את העיוות שבדברים.

מי שהוא סטודנט אין לו 70 אלף לקניית רכב. כשאומרים סטודנט מתכוונים לתפרנים.

מי שיש לו מאתיים אלף ( או לוקח הלוואה ) לקנות רכב ואחרי זה בוכה על הוצאות של דלק מתנהג בצורה לא הגיונית.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

כשהמנוע עובד על גז הוא מתחמם יותר.

ומכאן שאם תהיה בעיה במערכת הקירור, הנזק יקרה מהר יותר.

כמו כן יש מנועים שבהם יש צורך במערכת שימון לשסתומים, וכשזו אינה קיימת נגרם נזק.

פורסם

מי שיש לו מאתיים אלף ( או לוקח הלוואה ) לקנות רכב ואחרי זה בוכה על הוצאות של דלק מתנהג בצורה לא הגיונית.

ראיתי את הכתבה - לא שמעתי אותו בוכה על מחירי הדלק. ככל שהאוטו שלך (ולא משנה כמה הוא עולה) אוכל יותר דלק ככה יותר הגיוני לך לנסות לחסוך 50% בהוצאות.

פורסם

זה מוח של ישראלים, לוקחים 10 הלוואות כדי לקנות את המותג, אחרי שבוע מבינים שהם משתעבדים לרכב ושהם עשו טעות.

אני מכיר ים אנשים שעושים טעויות עם כסף, אני כבר מפסיק להעיר להם, זה רק לטובתי.

בוא תראה אותי איפה אני גר, ותראה על מה הורים שלי ואני נוהגים, אתה תבין מה אני מדבר.

פורסם

רצוי להעביר את השירשור הזה לפורום הטכני. ממה שאני זוכר שפורסם שם הוא שחוץ מהחסרונות המובנים במערכת משולבת (וישנם לא מעט) יש את הבעייות הבאות:

-בחלק (קטן אומנם) מדגמי הרכב הוספת מערכת גז גורמת לנזק למנוע.

-בחלק מדגמי הרכב יש להוסיף מערכת שימון שסתומים (טמפרטורת הבעירה של גפ"מ גבוה משל בנזין).

-בכל דגמי הרכב יש לבדוק את התאמת הרכב לגז (חיפוש ברשת או פנייה ליבואן), לבחור את המערכת המשולבת המתאימה (ולא סתם את הזולה ביותר) ויש לבצע את ההתקנה אצל מתקין מורשה המוכן לתת אחריות.

פורסם

מוזר.

בדרך כלל, רכב קטן משמעו רכב עירוני בעל נסועה שנתית של עד 20K ק"מ. לא נראה לי כי יהיה לך משתלם לעבור לגז עבור נסועה זו.

בכל מקרה: בדוק את התאמת הרכב לגז ע"י פנייה ללמחלקה הטכנית אצל היבואן. בדוק אצל מתקין מהי המערכת המתאימה לרכב שלך ובקש הצעת מחיר לרכישה והרכבה הכוללת אחריות.

פורסם

לנו בקיבוץ יש צי רכבים גדול של סובארו B4 ולפני כשנה הצטרפו כ20 רכבים מדגם יונדאי סונטה הדגם האחרון. כל הרכבים האלו הוסבו לגז, מרבית רכבי הסובארו עברו מזמן את רף ה200000 ק"מ וחלק לא מבוטל חצה את ה300000 ק"מ.

עד כמה שידוע לי אין שום בעיה, ולא הייתה בעיה במנועים עקב השימוש בגז (אולי ברכב אחד או שניים וגם זה לא ודאי).

כמובן שיש לבדוק התאמה ולבצע התקנה מתאימה, אבל זה תנאי של כל שינוי מבני\מכני שמבצעים ולא רק ברכב.

כמו כן עד כמה שידוע לי, גם סובארו וגם יונדאי נתנו אחריות לרכבים וזה היה אחד התנאים לרכוש דווקא את הרכבים האלו.

לילה טוב.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

פורסם
לנו בקיבוץ יש צי רכבים גדול של סובארו B4 ולפני כשנה הצטרפו כ20 רכבים מדגם יונדאי סונטה הדגם האחרון. כל הרכבים האלו הוסבו לגז, מרבית רכבי הסובארו עברו מזמן את רף ה200000 ק"מ וחלק לא מבוטל חצה את ה300000 ק"מ.

עד כמה שידוע לי אין שום בעיה, ולא הייתה בעיה במנועים עקב השימוש בגז (אולי ברכב אחד או שניים וגם זה לא ודאי).

כמובן שיש לבדוק התאמה ולבצע התקנה מתאימה, אבל זה תנאי של כל שינוי מבני\מכני שמבצעים ולא רק ברכב.

כמו כן עד כמה שידוע לי, גם סובארו וגם יונדאי נתנו אחריות לרכבים וזה היה אחד התנאים לרכוש דווקא את הרכבים האלו.

לילה טוב.

בכתבה דיברו על כך שB4 הוא בין הבודדים שכן מותאמים לעבודה עם גז. כך שבעניין זה בעלי B4 מסודרים הן בהיבט הטכני והן בהיבט של אחראיות יבואן לתקלות.

פורסם
נשמע מטריד.

אני בדיוק שוקל אפשרות של רכישת רכב קטן והסבה לגאז.

איך אפשר לדעת אם הדגם מתאים לגאז או לא?

צריך לפנות ליבואן ולברר איתו.

רצוי בכתב כדי שמידה ויתעורר ספק כלשהו בעתיד אפשר יהיה להשתמש בתיעוד .

פורסם
נשמע מטריד.

אני בדיוק שוקל אפשרות של רכישת רכב קטן והסבה לגאז.

איך אפשר לדעת אם הדגם מתאים לגאז או לא?

צריך לפנות ליבואן ולברר איתו.

רצוי בכתב כדי שמידה ויתעורר ספק כלשהו בעתיד אפשר יהיה להשתמש בתיעוד .

פורסם

זה מזכיר לי את התקופה שבה היה בנזין שעופרת מהולה בו.

מתברר שמנועים שתודלקו בנטול עופרת בעוד שהם היו זקוקים לבנזין רגיל - לא האריכו חיים.

ניראה שחומר הבעירה כן משפיע על מכלולי השריפה - בין אם דרך טמפ' שריפה גבוהה יותר ובין אם המכלולים הללו זקוקים לחומרים שבדלק לצורך פעולתם התקינה.

פורסם

Dorki זה בדיוק כמו עניין התוסף האשלגן שנמכר עכשיו לבעלי הרכבים שאמורים לתדלק דלק 96 ואינו קיים יותר, העופרת הייתה מגינה על השסתומים אם אני לא טועה וכעת יש להוסיף זאת כל תדלוק.

כמובן שיש את כל החכמים למיניהם שחושבים שרק רוצים לעשות עליהם קופה בתחנות הדלק ומתרברבים בזה שהם מתדלקים 95 ולא קורה כלום, אבל זה בטווח הקצר.

פורסם

לדעתי ברוב הדוגמאות שנתנו שם, ההתקנה וההתאמה נעשו בצורה לא מקצועית

ובלי בדיקה מעמיקה, והתוצאות בהתאם.

יש הרבה כלי רכב מונעים בגפ"מ, לרובם אין בעיות, במיוחד לא לאלה שעשו זאת

במקום מקצועי ומנוסה, ואחרי בדיקה וסקירה של השוק, המערכות השונות, וההתאמה

לרכב שלהם.

להנעה בגפ"מ יש את החסרונות שלה, וזה בעיקר חניה בחניונים מקורים, תדלוק בתחנות

ייעודיות שאינן נפוצות, ומקום בתא המטען שנלקח לטובת מיכל הגז.

וכמובן יש את עלות המערכת, שהיא לא זניחה בכלל, בייחוד הטובות והמקצועיות שביניהן.

• תוכן חדש...