Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

"מערכת הבלמים לא מתאימה להספק המנוע" - האא.. רגע, אסור גם לשפר את מערכת הבלמים? למה לא? זה אביזר בטיחותי שמציל חיים! אסור, אסור, הורדה מהכביש.

:roll:

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא ראיתי את הכתבה אבל...

תראה, הדמגוגיה עובדת לגבי שני הצדדים, לא כל בחור צעיר במחליט לשדרג את הרכב שלו הוא פצצה מתקתקת, אך צריך להיות ממש נאיבי, כדי לתקוע את הראש בחול ולחשוב שכל הרייסים מתבצעים בכבישים לא ציבוריים (כן בטח), מה גם שבכתבה לא דיברו על כבישים לא ציבוריים אלא אפילו הראו צילומים מרייסים על כבישים רגילים לחלוטין.

ברור שיש צעירים טמבלים שעושים רייסים בכבישים ציבוריים, אבל עדיין חשוב להבדיל בין שיפורים לרכב לבין אופי הנהיגה בו. אם מתייגים אוטומטית מישהו שעשה שינוי כזה או אחר לרכב כעבריין מסוכן לציבור, אז יש כאן בעיה.

אם כל פישר בן 18 יכול לדעתכם לשנות רכב שתכננו אלפי מהנדסים במיליארדי דולרים למה שלא יוכל כל אחד לעשות ניתוחי מוח ? בשביל מה צריך רשיון רופא ? למה שלא כל ילד עם הבטחון של היודעים הכל כאן יתכנן גשרים ותיקרות פלקל ? מגדלים ? תוספת לא מקצועית ולא בפיקוח של כח לאוטו לא פחות אבסורדית ומסוכנת. למעשה יותר.

זו הקצנה מטופשת, תסלח לי. בכל כלי רכב שמגיע מהיצרן יש פשרות כאלה ואחרות. למשל נוחות מול התנהגות, ביצועים מול צריכת דלק וכדומה. במקרים רבים מאוד ניתן לבצע שינויים לרכב שהם ברמה מאוד גבוהה ומיועדים לשנות את מאזן הפשרה בצורה שתתאים טוב יותר לצרכי הלקוח. באותו האופן אפשר להשתמש ברכיבים יקרים וטובים יותר ממה שמספק היצרן בשביל תוצאה עדיפה.

אתן לך דוגמא אישית:

מיאטה NC טרום מתיחת פנים מגיעה עם מערכת מתלים רכה. כתוצאה היא נוחה, אבל ההתנהגות נפגעת עבור הנהג המנוסה. לחברת מאזדה יש קיט שיפורים מותאם לצורך שיפור העניין הזה - בולמי מאזדה-ספיד וגם קפיצים מתאימים.

באופן דומה, למיאטה צמיגים ברוחב 205 מ"מ. בארץ במידה זו אפשר להשיג צמיגים מאוד יקרים (וטובים) או בסיסיים וזולים למדי, אבל מבחר האפשרויות קטן. ומה קורה למישהו שרוצה צמיגים איכותיים אבל לא מעוניין להוציא יותר מ-1000 שקלים לצמיג? שילך לחפש... או שיעלה ל-215 מ"מ (שאר המידות זהות) ופתאום יש מבחר! אבל כמובן שזה לא חוקי, ומה תגיד לשוטר שיעצור אותך? שהוספת סנטימטר בשביל שיפור בבטיחות עבור אותו תקציב? (התשובה היא כן, לצערי, זה מה שהייתי אומר לו. למה לצערי? כי הסיכוי שהוא היה מקבל את זה הוא אפסי).

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
"מערכת הבלמים לא מתאימה להספק המנוע" - האא.. רגע, אסור גם לשפר את מערכת הבלמים? למה לא? זה אביזר בטיחותי שמציל חיים! אסור, אסור, הורדה מהכביש.

:roll:

המשטרה התכוונה שמערכת הבלמים הקיימת לא מתאימה להספק מנוע גדול יותר המפיק יותר סוסים , וזה קישקוש

מאחר והרכב שהוצג בכתבה היה impreza sti שמגיעה עם קליפרים brembo ארבעה פיסטונים שיכולה לבלום עוד

100 כ"ס אם לא יותר מהביצועים המקוריים....

השורה התחתונה היא שהמשטרה לא מבינים כלום בשיפורים, אין שום שוטר או בלש שמבין אם השיפור הוא בטיחותי ואם לאו , ומה שמעניין אותם זה לראות אם שינו משהוא במבנה המקורי של הרכב , זה מספיק להם על מנת להוריד רכב מהכביש , ממש בזיון !

כלומר במילים אחרות , ואגב הראו את זה בכתבה , בן אדם החליף צינורות או סרעפת לרמה יותר גבוהה , זה נקרא

שיפור מסוכן....

מילא , היה להם כח אדם שמבין , ומוריד פיאט 500 ששמו לה טורבו , אני מבין , אבל הרעיון הוא שכל פיפס קטן

שהוחלף ברכב = סיכון לציבור....

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם
המשטרה התכוונה שמערכת הבלמים הקיימת לא מתאימה להספק מנוע גדול יותר המפיק יותר סוסים , וזה קישקוש

מאחר והרכב שהוצג בכתבה היה impreza sti שמגיעה עם קליפרים brembo ארבעה פיסטונים שיכולה לבלום עוד

השורה התחתונה היא שהמשטרה לא מבינים כלום בשיפורים, אין שום שוטר או בלש שמבין אם השיפור הוא בטיחותי ואם לאו , ומה שמעניין אותם זה לראות אם שינו משהוא במבנה המקורי של הרכב , זה מספיק להם על מנת להוריד רכב מהכביש , ממש בזיון !

כלומר במילים אחרות , ואגב הראו את זה בכתבה , בן אדם החליף צינורות או סרעפת לרמה יותר גבוהה , זה נקרא

שיפור מסוכן....

מילא , היה להם כח אדם שמבין , ומוריד פיאט 500 ששמו לה טורבו , אני מבין , אבל הרעיון הוא שכל פיפס קטן

כנראה שלא הבנת את מה שרשמתי.

בכל אופן, הראו בכתבה 3 GT, שלהן מערכות בלימה סטנדרטיות (יחסית לרכב), אבל אם הבעלים רוצה כן לשפר את הבלימה, הוא לא יכול כי השיפור אינו חוקי. לא חסר חברים שהורדו מהכביש בעקבות צלחות מחורצות וגדולות יותר.

פורסם
אם כל פישר בן 18 יכול לדעתכם לשנות רכב שתכננו אלפי מהנדסים במיליארדי דולרים למה שלא יוכל כל אחד לעשות ניתוחי מוח ? בשביל מה צריך רשיון רופא ? למה שלא כל ילד עם הבטחון של היודעים הכל כאן יתכנן גשרים ותיקרות פלקל ? מגדלים ? תוספת לא מקצועית ולא בפיקוח של כח לאוטו לא פחות אבסורדית ומסוכנת. למעשה יותר.

אדון חיימי, פישרים בני 18 ממש לא משפרים מכוניות ברצינות, שיפורים רציניים לוקחים המון זמן ועולים המון כסף, מדובר באנשים יותר מבוגרים.

אצל רוב המדינות בעולם שיפורים לגיטימיים, למה לנו זה לא טוב? כי אנחנו יהודים?

שטויות באמצע העיר, אפשר לעשות גם עם קורקינט.

פורסם

שיפור מסוכן....

הראייה שלכם כל כך צרה וילדותית שזה מביך, כמו שאמרתי בעבר ואני ממשיך להגיד, מערכת עצומה וברוקרטית כגון מדינה, איננה יכולה לשים דגש על כל פרט פרט בחברה, לא יכולה לספק לו את כל הכלים על מנת ליישום תחביביו, או לא יודע מה, היא איננה תבחן עכשיו כל רכב ורכב באופן פרטני, לכן אוסרים על חופש במתן כלי ירייה, (למרות שאני יודע שאני מספיק אחראי להחזיק אקדח) לכן אוסרים על נהיגה ב200 קמ"ש, ולכן אוסרים על שיפורי רכב.

פורסם

הבעייה היא לא הרכבים שמסכנים, אלא הנהגים שהראו אותם עושים רייסים בדרך ראשית (וגם אני ראיתי מרוצים כאלו בכביש 4).ולאלה אין לי בעייה שיחרימו את הרכב ויורידו אותם מהכביש.אותו הדבר לגבי רכב ספורטיבי סטנדרטי שהנהג שלו חושב שהוא נמצא בראלי כלשהו.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

UoUo אתה יודע מה עצוב? שאתה אומר את זה ורק במדינה שלנו המערכת לא מסוגלת להתחשב "בכל פרט ופרט", שבמדינות אחרות מעניין שיש אפשרות ואפילו אין בעיה... אולי זה כי לצערי המדינה הזאת עובדת בצורה מטומטמת ומיושנת וכל אחד פה דואג לתחת שלו ולהראות כמה הוא חכם וכמה הוא מבין...

Drive carefully! most people are caused by accident.

פורסם
הראייה שלכם כל כך צרה וילדותית שזה מביך, כמו שאמרתי בעבר ואני ממשיך להגיד, מערכת עצומה וברוקרטית כגון מדינה, איננה יכולה לשים דגש על כל פרט פרט בחברה, לא יכולה לספק לו את כל הכלים על מנת ליישום תחביביו, או לא יודע מה, היא איננה תבחן עכשיו כל רכב ורכב באופן פרטני, לכן אוסרים על חופש במתן כלי ירייה, (למרות שאני יודע שאני מספיק אחראי להחזיק אקדח) לכן אוסרים על נהיגה ב200 קמ"ש, ולכן אוסרים על שיפורי רכב.

סלח לי אבל אנני מסכים איתך.

לא יכול להיות שכל אחד שהחליף צינור באוטו , רכבו יחשב כרכב משופר=פסול ויורד מהכביש .

אם המדינה החליטה להילחם בתופעת השיפורים המסוכנים ולקרוע את האזרחים במשפטים וקנסות

, אז בבקשה שיקצו לכך משאבים ויביאו איש מיקצוע שיקבע מה הוא שיפור בטיחותי ומה לא !

מזתומרת , המדינה לא יכולה לשים לב לכל פרט ופרט ? אז בגלל שהמשטרה משחקת אותה ראש קטן

ופוסלת רכבים על שטויות מחוסר ידע האזרח הקטן אמור להיפגע ?

תאמין לי שאם היה לך רכב מושקע במקצועיות ( לא סתם) באלפי שקלים , לא הית מדבר ככה !

אמיר

אמיר

Mitsubishi Evolution X MR

פורסם

אם מה שאתה אומר נכון, איך זה שבכל כך הרבה מדינות אחרות בעולם המצב שונה?

יותר מזה, תחשוב על זה קצת - לאסור כל מה שלא מותר זה בדיוק מה שהביאנו עד הלום עם הספורט המוטורי. במקום לתקן תקנות מתאימות לפי סטנדרטים בינלאומיים, חוקקו חוקים מסרבלים ולא יעילים. זה בערך כמו "אשם עד שלא הוכחה חפותו".

לא חוכמה להגיד "אנחנו לא יודעים להתעסק עם זה, אז אנחנו פוסלים הכל". בחיים יש מקום לקצת גמישות. וחוצמזה - לא צריך להמציא את הגלגל - מישהו כבר עשה את העבודה בשבילנו. רמת ההשקעה הנדרשת לא כזו גדולה בסך הכל. צריך גם לדעת לבחור מלחמות.

עכשיו כשראיתי את הכתבה - רואים שאפילו השוטר לא מאמין לעצמו כשהוא אומר "המכוניות האלו הן פצצות מתקתקות. יוצאים לכביש בצורה רגילה וכל רגע עלולים לפגוע בכל מי שנמצא מסביבם". הרי ברור שלא המכונית היא מסוכנת, אלא הנהג. אני ראיתי סבתות ביונדאי חבוטות שמהוות יותר סכנה מלא מעט חברים שלי...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

חברים,תעשו הפרדה בין "שיפורים" לבין "פישרים".

הבעיה הגדולה ביותר היא הסטיגמה הרעה מאוד שנוצרה בעקבות ילדים קטנים ומפגרים שלא באמת שיפרו את הרכבים שלהם אלא רק יצרו רושם של כאילו יש להם מפלצת מוטורית והם מעמידים אותה למבחן בקרב אזרחים ,הם יודעים להדביק את הדוושה טוב מאוד אך אין להם מושג קלוש בנהיגה ספורטיבית מקצועית. לבין שיפורים אמיתיים שבוצעו ברכבים מתאימים שנהוגים ע"י מקצוענים שיודעים מתי והיכן הם יכולים לבחון את המכונות שלהם.

רואים את הדוגמאות האלו יפה מאוד במנחת ערד.

Gn'f'R

פורסם

יש ויש שיפורים.

רוב הרייסים שהראו זה בכלל של רכבים שנראים סטנדרטיים ושייכים כנראה לילדים מתלהבים (כמו המאזדה 6 שהראו ברייס).

עם כל הכבוד למכוניות שנתפסו, אולי באמת יש חלק ששופרו בצורה קיצונית ולא בטוחה, אבל אני בטוח שיש גם רכבים ששופרו בצורה בטיחותית.

על הכביש יש מלא רכבים לא בטיחותיים שנוסעים עם צמיגים סיניים, בלמים שחוקים ובאופן כללי גם לא מטופלים בזמן או שעברו תאונות קשות והוחזרו לכביש בקומבינה...הגיע הזמן שהמשטרה תעשה מבצע גם נגד רכבים כאלה, אלא מה זה כנראה לא ייראה "מגניב" שעצרו איזה מאזדה 3 שהיא לא בטיחותית.

את האמת אני יותר יפחד מאיזה רכב ליסינג לשעבר שהוא במצב מכוסח מאשר איזה רכב ספורט ששופר בסטנדרטיים מקובלים כמו בראירופה וארה"ב.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם
אם מה שאתה אומר נכון, איך זה שבכל כך הרבה מדינות אחרות בעולם המצב שונה?

יותר מזה, תחשוב על זה קצת - לאסור כל מה שלא מותר זה בדיוק מה שהביאנו עד הלום עם הספורט המוטורי. במקום לתקן תקנות מתאימות לפי סטנדרטים בינלאומיים, חוקקו חוקים מסרבלים ולא יעילים. זה בערך כמו "אשם עד שלא הוכחה חפותו".

לא חוכמה להגיד "אנחנו לא יודעים להתעסק עם זה, אז אנחנו פוסלים הכל". בחיים יש מקום לקצת גמישות. וחוצמזה - לא צריך להמציא את הגלגל - מישהו כבר עשה את העבודה בשבילנו. רמת ההשקעה הנדרשת לא כזו גדולה בסך הכל. צריך גם לדעת לבחור מלחמות.

עכשיו כשראיתי את הכתבה - רואים שאפילו השוטר לא מאמין לעצמו כשהוא אומר "המכוניות האלו הן פצצות מתקתקות. יוצאים לכביש בצורה רגילה וכל רגע עלולים לפגוע בכל מי שנמצא מסביבם". הרי ברור שלא המכונית היא מסוכנת, אלא הנהג. אני ראיתי סבתות ביונדאי חבוטות שמהוות יותר סכנה מלא מעט חברים שלי...

רוני

טוב חברים תמשיכו לטמון את הראש בחול, רוב לא כולם אבל רוב! מי שמדרג את המכוניות הללו הם ח'ברה צעירים שבד"כ ייצאו עם הרכבים הללו לכבישים! מתחרה, ומסכן את עצמו ואחרים, מבחינתי אם בעצם פסילת כלללל המכוניות הללו, אנחנו מונעים מוות של אדם אחד, מבחינתי זה מצדיק את החוק, שאולי דרקוני, או לא נוח, אך תבינו שלא כל מה שמתאים למדינות אחרות מתאים גם לנו.

פורסם

אימפרזה GT כחולה שמופיע בסרטון.

לפי המומחה שנשמע לבקשת הלקוח - הוא הגיע ל180.

כמה זה? 40 כוח סוס פחות מנתוני יצרן?

למה את זה לא אומרים? אה שכחתי, כתוב ספורט מאחורה הוא עבריין.

• תוכן חדש...