Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
כל רכב חדש שנכנס למדינת ישראל ורוצים לרשום אותו במשרד הרישוי זהה לאב טיפוס שנבדק וקיבל אישור על ידי רשות הרישוי.

בחייאת, תגיד שסתם המצאת את זה (במיוחד את החלק המודגש) :roll:.

נ"ב

אני לא מאמין שאני בעצמי סוטה מהמלצה שלי לשאר חברי הפורום.

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

באוטו שלי יש שינוי מבנה רציני מאוד, שיכול לגרום לזה שיורידו אותי מהכביש.

אחד הבעלים הקודמים חתך (כן, ממש חתך!) את המגש מקרטון שמכסה את תא המטען, ושם שם זוג רמקולים.

זאת ועוד, אני קניתי את האוטו והתקנתי בו רדיו שלפני כן היה מותקן בפיאט שהייתה לי.

האם זה אומר שאני משתמש בחלקים לא מקוריים?

האם זה אומר שלרכב יש שינוי מבנה?

האם יכולים להוריד לי את הרכב מהכביש?

טכנית, כן!

עוד "שיפור" שיש לי ברכב זה קלאץ' של רנו 19 במקום המקורי שלי, כי הוא מתאים.

אם היו בודקים אותו, היו רואים שהוא הרבה יותר גדול מהמקורי ולא היו מבינים מה אני עושה עם זה.

(הוא נקנה ישירות מהיבואן אבל אין אישור לזה, למרות שהיצרן מאשר את זה והיבואן גם).

אני אמור ללכת עכשיו למשרד הרישוי בשביל החלפת קלאץ'?

לא נראה לי.

בדיוק בגלל זה צריך להגדיר כמו שצריך את הסעיף הזה.

לא צריך שזה יהיה סעיף, אלא שפשוט יהיה ספר שלם עם נהלים איך לעשות את זה.

שכל דבר יהיה באישור מהנדס רכב, אבל שלפחות תהיה צורה כלשהי להשיג את האישור!

במדינות אחרות בן אדם יכול להסתובב עם ספר רכב של כמה מאוד דפים, עם אישורים מפה ועד הודעה חדשה.

זה עולה כסף, זה לוקח זמן אבל אפשר לאשר דברים בחו"ל, כל עוד יש אישור ממהנדס.

יש גם מדינות עם בוחני תנועה שיש להם מסוף שבו הם יכולים לבדוק בדיוק כל אישור ואישור, והאזרח שרוצה להחליף משהו יכול לברר בדיוק אם זה מותר ונותנים אישורים כלליים ולא אינדיבידואליים לשיפורים, כל עוד זה נעשה במוסך כמו שצריך.

אם היו פותחים כמה עמדות נוספות וכותבים דרישות ברורות למה שצריך בשביל לאשר משהו, הרבה אנשים היו מתחילים לשפר ברמה יותר גבוהה, ולא סתם מתקינים טורבו ושטויות לרכב שלא ממש מתאים לזה, ובצורה חאפרית.

פורסם
בחייאת, תגיד שסתם המצאת את זה (במיוחד את החלק המודגש) :roll:.

נ"ב

אני לא מאמין שאני בעצמי סוטה מהמלצה שלי לשאר חברי הפורום.

צר לי לאכזבך הדמיון של המחוקק יותר פרוע מהדמיון שלי

. (א) לא יירשם רכב ולא יינתן עליו רישיון,אלא אם כן –

(1) עמד בדרישות החובה בענינים המפורטים בתקנת משנה(ד);

(2) רשות הרישוי בדקה ואישרה כי באב טיפוס של אותוסוג רכב נתקיימו כל התנאים האמורים בתקנות אלה לאותו סוג של רכב וכי הומצאה לרשותהרישוי תעודה מאת מעבדה מוסמכת, או כל תעודה אחרת לפי דרישתה, שלפיה הרכב תואם אתהאב טיפוס של אותו סוג רכב;

יוסי

אני מסכים להודעתך בחלק השני ולגבי החלק הראשון אתה יודע מתי הגזמת.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם
כל רכב חדש שנכנס למדינת ישראל ורוצים לרשום אותו במשרד הרישוי זהה לאב טיפוס שנבדק וקיבל אישור על ידי רשות הרישוי.

כל שינוי מאב הטיפוס מחייב אישור רשות הרישוי וזו ההגדרה של שינוי מבנה.

. (א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

(ב) אגרה בעד מתן היתר כאמור בתקנת משנה (א) תהיה כמפורט בתוספת הראשונה.

ושוב אם אתה צודק בהנחה שלך לכו לבית המשפט ותוקיעו את המהלכים הבלתי חוקיים כביכול של המשטרה.

לפי מה שציטט פה, כל רכב שעבר כל סוג של ריקול זכאי להורדה

מאחר וזה לא הגיוני , אני שואל מה היא ההגדרה בחוק לשינוי מבנה

פורסם

ישה: במקום לצטט אני פשוט אכתוב את השם שלך :lol: .

אני מסכים איתך, אל תתטעה לרגע, אני מסכים אם כל מה שכתבת בהודעה האחרונה. מה שאני רוצה, זה להראות שיש עוד צד למשפרים ולחובבים, ולהראות שחאפרים ומתפרעים ששמים ארבעת אלפים Zין על הבטיחות גם שלהם עצמם וגם של כל מי שמסביבם יש בכל מגזר ומגזר ושזה משהו שלא יחודי למשפרי רכבים.

הנקודה העיקרית שאני רוצה לצאת נגדה היא ה"שיעור לעזאזל" וה singling out של משפרי רכבים ע"י המשטרה, מאיזה סיבה שלא תהייה (אני מניח כי זה קל יותר ו"סקסי" ו"מגניב" הרבה יותר) כיחידים שמתפרעים, משפרים בצורה לא בטיחותית, ובגדול לא סופרים אף אחד.

אם היו פותחים כמה עמדות נוספות וכותבים דרישות ברורות למה שצריך בשביל לאשר משהו, הרבה אנשים היו מתחילים לשפר ברמה יותר גבוהה, ולא סתם מתקינים טורבו ושטויות לרכב שלא ממש מתאים לזה, ובצורה חאפרית.

לא מסכים, חאפרים תמיד יהיו, בכל נושא, לא משנה כמה קל יהיה להשיג אישור.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

מסכים, זה תמיד יהיה.

אבל אם יהיה מנגנון חוקי, לא תהיה הצדקה לעשות דברים לא חוקיים ומאותו רגע מבחינתי שיענישו הרבה יותר, כי קיבלת החלטה מודעת לעשות משהו בניגוד לחוק, כשהייתה את האופציה לעשות את זה מסודר.

כרגע אין איך לעשות את זה מסודר בכלל.

פורסם
לפי מה שציטט פה, כל רכב שעבר כל סוג של ריקול זכאי להורדה

מאחר וזה לא הגיוני , אני שואל מה היא ההגדרה בחוק לשינוי מבנה

גם ריקול הוא בתיאום עם משרד התחבורה, והוא מוכרז על ידי היצרן בחו"ל ולא גחמה של היבואן או של בעל רכב כזה או אחר.

התגלו פגמים סדרתיים ברכב מיובא, חייב היבואן "לקרוא חזרה" (RECALL) את כל כלי הרכב לצורך ביצוע תיקון הליקוי על-פי הוראות היצרן. הואיל ולקריאה זו, היבטים והשלכות בטיחותיים, חייב היבואן לדווח בכתב למשרד התחבורה אגף הרכב, על כל קריאה חוזרת. הדיווח למשרד התחבורה יכלול:

• דגם הרכב;
  • שנות הייצור;
  • כמויות הרכב ששווקו עד לגילוי הליקוי;

היבואן לא ימשיך לשווק לצרכן כלי רכב בו מתגלה ליקוי סדרתי בטיחותי (ליקוי בו או לרכב Y ועד X מודיע היצרן ליבואן כי הליקוי מתייחס לדגם מסויים ממספר שלדהספציפי), אלא לאחר תיקון הליקוי ע"י היבואן עפ"י הנחיות היצרן בטרם מסירתו ללקוח.

קיים נוהל שלם איך מבצעים ריקול.

לכן עם כל התמימות שבך בפעם הבאה שתופסים אותך עם רכב משופר תעמיד את הנושא לבחינה משפטית.

לדעתי תפסיד.

והשרשור הזה חוזר כל פעם מחדש אותם הקולות אותם הדעות.

לא הגיע הזמן משפרים חביבים שתשנו משהו . את המציאות , את החיים !!

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

תקנה 380

. (א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

(ב) אגרה בעד מתן היתר כאמור בתקנת משנה (א) תהיה כמפורט בתוספת הראשונה.

ועל סמךהתקנה הזו אתה מורד מהכביש

תקנה 308

הודעת אי-שימוש

308. (א) סבור בוחן או שוטר הנושאים עמם תעודה כאמור בתקנה 307(א) כי רכב שניתן עליו רשיון רכב עלול לסכן את התנועה או לא נתמלאו בו תנאים שנקבעו לגביו כדין, ימסור לנוהג בו או למי שמחזיק בפועל ברכב ובלבד שיש בידיו את רישיון הרכב הודעה (להלן - הודעת אי-שימוש) שבה יפורטו הפגמים ברכב או התנאים שלא נתמלאו ברכב, לפי הענין, יודיע על כך לרשות הרישוי ויטול ממי שנמסרה לו הודעת אי-השימוש את רישיון הרכב, ובלבד שיפרט בהודעת אי-השימוש אם הותר לו לעשות שימוש ברכב, בכפוף להוראות תקנת משנה (ד); שוטר או בוחן כאמור בתקנת משנה זו רשאי לעכב את מתן ההודעה לרשות הרישוי ל-48 שעות, ואם הוכח להנחת דעתו כי הרכב תוקן בתוך 48 שעות משעת מסירת הודעת אי-שימוש כאמור,יחזיר את רישיון הרכב לבעל הרכב או למי שנמסרה לו הודעת אי-השימוש.

ד) לא ישתמש אדם ברכב שעליו נמסרה הודעת אי שימוש,אלא לשם נסיעה לתיקונו או למילוי התנאים שפורטו בה וכן כדי להביאו למשרד הרישוי לשם עריכת בדיקה נוספת, והכל ככל ששימוש כאמור הותר בהודעה שנמסרה.

(ה) נוכחה רשות הרישוי על פי בדיקה נוספת, כי הפגמים שפורטו בהודעת אי השימוש תוקנו, תבטל את הודעת אי השימוש ותחזיר את רשיון הרכב,למעט במקרה שבו הרכב נקבע בידי שמאי רכב כרכב באבדן גמור.

לפי לשון התקנה אם תגידו לבוחן / שוטר שאין לכם את רשיון הרכב אולי לא יתנו לכם הורדה

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

spire

שאלת בשביל מה צריך כסף.

כסף צריך בשביל פרסום.

תחשוב אם היו מחולקים עכשיו בכבישים כ500 אלף פלאיירים לנהגים בצמתים,תחשבו מה היה קורה אם היה בפלאייר קישור נוח לסרטון שמדבר בדיוק על כל הנושאים האלה.

תחשוב שהיינו מפרסמים את זה בכמה אתרים מובילים כמה תגובות היינו מקבלים וכמה שהיינו יכולים לשנות הדעה של אנשים שאין להם מושג בתחום,אנשים שלוקחים ליסינג וכמו שאמרנו לא יודעים שומדבר על הרכב חוץ מזה שיש דוושת גז ברקס,תחנת דלק,שטיפה,ומוזיקה.

לפי דעתי אלה האנשים המסוכנים בכביש ואני שם לב ביום יום איך הכביש מפוצץ בליצנים.

משטרה לא תבוא למפגש עם איזה 300 רכבים תהיה בטוח.

המשטרה מחפשים קבוצות קטנות של עד 10 רכבים כי עוד פעם זה קל ונוח ולא מסוכן.

מפגש של 300 רכבים יכול להיגרר לעימות אלים,יותר מדי בלאגן,וכמובן שלמשטרע אין כח להתעסק בדברים מהסוג הזה.

פורסם

אז כל חלק שהוא אינו מקורי מהחברה אלא תחליפי, לרוב סיני זול, הוא שינוי מבנה! לא ראיתי רכב ליסינג כלשהו שהורד מהכביש.

למה עם פילטר פתוח, שזה פילטר תחליפי לכל דבר ועניין, אני אקבל הורדה מהכביש. הנ״ל אגזוז תחליפי.

בעיני המחוקק עדיף לשים בלמים סינים זולים שלא יודעים מהיכן הגיעו, מאשר בלמים יקרים להחריד של החברות המובילות.

הנ״ל צמיגים, חגורות, מושבים, מתלים והרשימה ממשיכה.

פורסם

(א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

כאן בדיוק הבעיה, ואפילו בעיה כפולה: ראשית, הגישה הרודנית האומרת "מלכתחילה הכל אסור, למעט מה שמותר"; שנית, לא "מה מותר" אלא "למי מותר", כי משרד הרישוי יתן היתר למי שירצה.

כך גם במכס למשל - פעם כאשר יבאתי חלקים לרכב, קבע הפקיד כי עלי לשלם כך וכך. כאשר שאלתי למה כל כך הרבה, הראה לי את ספר החוקים ובו כתוב כי המקרה זה וזה יקבע פקיד המכס את גובה התשלום "לפי שיקול דעתו". בפועל פירוש הדבר הוא - לפי דעתו האישית על העומד מולו.

כך גם בנושא השיפורים: אחת הדרישות היא אישור מהיבואן. שוב, בעיה כפולה: ראשית, היבואן יתן אישור למי שירצה; שנית, מי הוא היבואן? מי שמשרד התחבורה נתן לו רשות לייבא...

השיטה הזו - שנהוגה בכל נושא ונושא במדינה - אינה אלא שחיתות ממוסדת. מענין לראות שבארצות אחרות אין זה כך: בארה"ב למשל, כדי לקבל אישור בניה (נניח) יש דרישות כתובות; אם עמדת בדרישות - תקבל אישור, ללא שום "שיקול דעתו של הפקיד". אין זה אומר שאין שם שחיתות כלל, כי זה טבע האדם, אבל כאן השחיתות מובנית לתוך החוקים. ואח"כ ממציאים כל מיני תירוצים על "בטיחות" ו"אנארכיה" ושאר טיעונים שמטרתם להפחיד ולהסיח את הדעת מהבעיה העיקרית - שהחוק עצמו הוא הגורם לבעיה.

דני

פורסם

אני רוצה כבר הרבה זמן מה היא ההגדרה המדויקת של שינוי מבנה

מה מותר לי להחליף במסגרת החוק ומה אסור לי

כמו שפרנקוס אמר, ע"פ התקנה המצוטטת עלי לבקש אשור ממשרד הרישוי

ע"מ להחליף מערכת סטריאו ו/או אפילו צמיגים (במידה ואני רוצה סוג שונה מאשר סופק לי עם האוטו )

פורסם

הבהרה : מעולם לא קיללתי אפ אחד מכותבי הפורום, ולעולם לא אעשה זאת.

אני מבין שנמשיך לחלוק על נושא זה, אין שום בעיה וזה בסדר, לכל אחד הזכות להחזיק בדעה שלו (כל עוד הוא לא מסכן אחרים).

שיהיה לכולם סופ״ש מצויין ובטוח.

• תוכן חדש...