Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5352 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

דיברתי על שיפורים כאלה. לא על ספויילרים ומדבקות.

יצא לי להתקל בלא מעט הונדות וסובארו מתפרקות מאמצע שנות ה-90(בעיקר באיזור באר שבע), עם תאוצה כזאת שאין שום סיכוי בעולם שהמנוע הוא אותו מנוע מקורי. ברור שיש שם שיפורים, השאלה היא אם גם ברכבים כאלה ששייכים כניראה לטיפוס מסויים של אנשים, יש בכלל מחשבה על שיפור הבטיחות(הלא כול כך קיימת ממילא ברכבים האלה)?

• תגובות 147
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
בגדול אתה צודק, צריך אישורים של משרד התחבורה אבל ... ויש פה אבל גדול

לא צריך אישור כלשהוא אם החלפתי צינור גומי באחד מאלומיניום , ולא צריך אישור

כי הראשיאטור שלי מאלומיניום (אחת ההורדות שם הייתה על ראדיאטור צאלומיניום אחרי שהרכב הוציא הספק מצחיק ונמוך)

לא צריך אישור על התקנת ברקסים חלופיים במידה והם מאושרים לשימוש (נכנסו לארץ באישור של מכון תקנים )

וזה מה שקורה כאן , אנשים מקבלים הורדות על שטויות במיץ , כשרוב החלקים המוחלפים הם חלקים חליפיים

השוטרים רואים צינור גדישה מאלומיניום ומיד מחליטים שזה תוספת לא חוקית , הם לא לוקחים בחשבון שלפני הצינור הזה

היה בידיוק אותו צינור מגומי אז מה, האלומיניום אסור לשימוש בכלי רכב ?

כנ"ל לגבי אינטרקולרים, מוצרי בלימה , פורקים ועוד אי אילו חלקים

ואגב הספק, אתם מוזמנים לקורא בפורום שיפורים , בחמישי שעבר איזה בחור עם גולף חדשה ומקורית עשה דיינו לאוטו

והוציא הספק גבוה מהמקורי (אוטו מקורי לחלוטין בלי חרטות ) אז גם הוא היה מקבל הורדה וזימון לדין ?

להחליף את הדיינו.

ושיא השיאים היה שאחד מאלה שקיבלו ביקור בבית , ומצאו אוטו מפורק לחלוטין ועדיין קיבל הורדה על "שינוי מבנה "

המשטרה למדו שדרך כתבות דביליות כאלה (עם כתב שנשמע כמו יוסי עדן ) עושות להם יח"צ מעולים , כי עכשיו

כל אזרח שיתקל ברכב שנראה משופר על הכביש ייתקף בחרדה עצמית כי "בכל רגע נתון הם עלולים לפגוע "

ולחשוב, שהם הקצו בשביל זה יחידה חדשה ושלמה שנקראת ימ"ר את"ן שבמקום לתפוס אנשים עם 100 עבירות ונוהגים בשלילה

או שיכורים למינהם על הכביש מטיילים בבתים של בעלי אימפרזות מסכנים בשבע בבוקר

בוא ורק לצורך הדיון נסכים שכל מה שכתבת הוא נכון , כלומר לא צריך אישור, ועדיין בא בוחן מוריד אותך מהכביש נותן לך סוכריה של 1000 ש"ח קנס ושולח אותך לדרך הייסורים כדי להכשיר את השינוי או כדי לוודא שאכן הורדת אותו.

למה לא תכשיר את השינוי מראש כאשר אתה מבצע זאת?

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

כי בארץ ה"חכמה" שלנו אין פרצדורה מסודרת בשביל להכשיר דברים.

יש עמדה מספר 1 בכל הארץ (או שתיים, אני לא מעודכן), ובה גם צריך להגיע ב4 בבוקר כי היא פתוחה רק כמה שעות בשבוע וכל הקומבינטורים תופסים את המקום עם משאיות ומוניות שצריכות לעבור תקינה, ואז אתה יכול היות 4 שעות בתור ולעולם לא להגיע אפילו לעמדה עצמה לפני שסוגרים אותה.

אין אפשרות ללכת למשרד התחבורה ושיאשרו דברים באופן מסודר.

פורסם

ישה , אם תצליח להסביר לי איך מכשירים שינויים כאלה

אני אלך להכשיר אותם

מה תגיד בעמדה 1 ? החלפתי צינור מגומי למתכת בואו תאשרו לי ?

או שמתי ברקסים חליפיים עם תקן והכל בואו תאשרו לי ?

פורסם

ואחרי שתופסים אותך יש זמן ללכת להסדיר את הדברים.

וכן צריך לשנות דברים , אבל כדי לשנות צריך לעשות מעשים ולא רק הכל דיבורים.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

andernalin_junk

כאשר אני רוצה לסגור מרפסת אני לומד איך עושים זאת , ועושה ( מבחינת הרשויות , לא את הצד הטכני )

מציע לך את אותה הדרך. כיוון שאין לי כל עיניין בשיפור רכבים אין לי מושג מה הטכניקה, אבל שהיא קיימת זה ברור. עמדה מספר 1 היא התשובה כנראה.

ולשאלתך כנראה שזו הדרך.

ואם לא קיימת דרך המסקנה היא שהשינויים לא חוקיים , ואז יש כתובת לפנות לבית המשפט כדי שיכפה על המדינה להכשיר את אותם שינויים.

כל דרך אחרת רק כואבת לכל המשפרים.

וכולם צודקים שסולם העדיפויות של המדינה לא פעם לקוי.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם
ואחרי שתופסים אותך יש זמן ללכת להסדיר את הדברים.

וכן צריך לשנות דברים , אבל כדי לשנות צריך לעשות מעשים ולא רק הכל דיבורים.

איזה כיף לך שיש לך את כל היום לשבת בפורום ולהגיב 400 הודעות כל יום, כניראה על המושג חיים לא שמעת. אחרי שתופסים אותנו אין צורך להסדיר את כל הדברים שציינת כי כשאני מגיע לטסט הבוחנים שם לא מבינים בכלל על מה ההורדה. בטסט האחרון הבוחן אמר לי שפילטר אוויר פתוח זה לא חוקי כששאלתי אותו "אתה בתור בן אדם שהוא טסטר ומבין במכונאות הרי יודע שזה בסך הכל פילטר אוויר, מה הוא כבר מוסיף?!" הוא אמר "כן אני יודע, גם אצלי יש פילטר אוויר פתוח אבל אסור לנו להעביר איתו טסט, אם יתפסו אותך תגיד שהחלפת אחרי שעברת טסט" והעביר אותי. לא חוקי? למה? סתם ככה....טימטום.

פורסם
andernalin_junk

כאשר אני רוצה לסגור מרפסת אני לומד איך עושים זאת , ועושה ( מבחינת הרשויות , לא את הצד הטכני )

מציע לך את אותה הדרך. כיוון שאין לי כל עיניין בשיפור רכבים אין לי מושג מה הטכניקה, אבל שהיא קיימת זה ברור. עמדה מספר 1 היא התשובה כנראה.

ולשאלתך כנראה שזו הדרך.

ואם לא קיימת דרך המסקנה היא שהשינויים לא חוקיים , ואז יש כתובת לפנות לבית המשפט כדי שיכפה על המדינה להכשיר את אותם שינויים.

כל דרך אחרת רק כואבת לכל המשפרים.

וכולם צודקים שסולם העדיפויות של המדינה לא פעם לקוי.

אתה צודק ... ושאני ארצה להחליף מידה לגלגלים, להוסיף דלת או לבטל דלת אני אבדוק איך עושים את זה ויעשה

אבל לא מדובר פה על לסגור מרפסת (לצורך ההשוואה ) מדובר פה על להחליף צבע לקיר ! או לחילופין , להחליף צנרת מים בבית ממתכת לSP

עכשיו נראה את החוכמולוג שילך לעירייה (על מצלמה ) ויגיד לפקיד שם

"שלום , יש לי בבית צנרת מתכת ואני רוצה להחליף אותה לצנרת חדשה מפלסטיק - אצל מי מאשרים ?

פורסם

לכל אותם חברים שרוצים להתחיל לארגן את "קופת השיפורים המשותפת של מדינת ישראל" ולעשות מפגשים ותצוגות:

למה צריך כסף? תנו לי תשובה הגיונית אחת ואני מפנה את כל המשכורות שלי מעכשיו והלאה לחשבון הקופה.

לעשות מפגשים? אתם לא בפבל ביץ', אנשים שמשפרים באמת את הרכבים שלהם מפחדים להגיע למפגשים כאלה, למה? כי מגיעים שוטרים ומחרימים רכבים ומורידים רכבים מהכביש. בדיוק בגלל זה דרך אגב אין היום מפגשים גדולים וכל המפגשונים הקטנים מאורגנים "מתחת לפני השטח"

צריך פעולה "מחתרתית", לצאת לצלם באופן עצמאי ולא בולט את רמת התחזוקה של רכבי ספורט ורכבים משופרים לעומת רכבי ליסינג, רכבים פרטיים, משאיות ומוניות.

משהו שלא ידעו שהוא מתקיים תוך כדי, שרק מי שצריך לדעת על זה ידע. וכשזה יהיה מוכן, להעלות את זה לכל פורום, ליו-טיוב, לשלוח לחדשות, להראות את התמונה האמיתית.

צריך להחזיר למשטרת ישראל באותה מטבע (נשמע ילדותי אבל זה לדעתי הפתרון היחיד)

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם
איזה כיף לך שיש לך את כל היום לשבת בפורום ולהגיב 400 הודעות כל יום, כניראה על המושג חיים לא שמעת. אחרי שתופסים אותנו אין צורך להסדיר את כל הדברים שציינת כי כשאני מגיע לטסט הבוחנים שם לא מבינים בכלל על מה ההורדה. בטסט האחרון הבוחן אמר לי שפילטר אוויר פתוח זה לא חוקי כששאלתי אותו "אתה בתור בן אדם שהוא טסטר ומבין במכונאות הרי יודע שזה בסך הכל פילטר אוויר, מה הוא כבר מוסיף?!" הוא אמר "כן אני יודע, גם אצלי יש פילטר אוויר פתוח אבל אסור לנו להעביר איתו טסט, אם יתפסו אותך תגיד שהחלפת אחרי שעברת טסט" והעביר אותי. לא חוקי? למה? סתם ככה....טימטום.

אז תשלמו ותבכו ותשלמו ותבכו

כשתגיע לגילי יהיה לך זמן להכל , והאמן לי שאני חי טוב מאוד.

אתה צודק ... ושאני ארצה להחליף מידה לגלגלים, להוסיף דלת או לבטל דלת אני אבדוק איך עושים את זה ויעשה

אבל לא מדובר פה על לסגור מרפסת (לצורך ההשוואה ) מדובר פה על להחליף צבע לקיר ! או לחילופין , להחליף צנרת מים בבית ממתכת לSP

עכשיו נראה את החוכמולוג שילך לעירייה (על מצלמה ) ויגיד לפקיד שם

"שלום , יש לי בבית צנרת מתכת ואני רוצה להחליף אותה לצנרת חדשה מפלסטיק - אצל מי מאשרים ?

ההבדל הוא שלהחליף צנרת לא נדרשים לאישור ואילו ברכב נדרשים לאישור.

ועל הנחיצות של זה אין לי ויכוח איתך . אני איתך אבל החוק לא. לכן יש לשנות את החוק.

spire

הבעיה היא לא רק המשטרה אלא המחוקק.

את החוק יש לשנות ולשם כך יש לפעול .

כאשר ניידת בטיחות עוצרת כלי רכב היא אינה מבחינה בין רכב ליסינג או לא . היא בודקת וכל מי שנמצא אצלו ליקוי מקבל דו"ח / הורדה וכו'

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

לא ילדותי בכלל.

זה בדיוק מה שצריך לעשות.

המשטרה משחקת בקקה.

צריך לשחק את אותו משחק שהם משחקים, אבל להיזהר.

וחשוב מאוד להפריד בין ילדים דבילים עם עונדה ששמים לה טורבו ואנשים עם רכבים רציניים שמשפרים אותם ומחזיקים אותם ברמה טובה.

חבל מאוד שהממשלה שלנו לא מפרידה ביניהם, וזהו אחת הבעיות המרכזיות בנושא הזה.

הילדים שמשפרים את העונדה שלהם מוציאים שם רע לאלו שרוצים לעשות את זה בצורה חוקית ובאמת לשפר את הנהיגה.

לרוב, מי שמשפר באמת ויושב על כמה מאות טובות של כוחות סוס, לא רואים על הרכב שלו והוא לא מתפרע אלא אם הוא לבד על הכביש.

פורסם
וחשוב מאוד להפריד בין ילדים דבילים עם עונדה ששמים לה טורבו ואנשים עם רכבים רציניים שמשפרים אותם ומחזיקים אותם ברמה טובה.

זאת בדיוק הנקודה שלי, להראות שלא כולם רעים, כמו שאמרתי בפוסט הראשון שלי בשרשור זה, את ה"ילדים עם העונדה" אני בעד להוריד מהכביש - ולגרוט, אני בעד גם לגרוט את הנהגים של אותן עונדות (ושוב, אני לא מדבר על כולם, אלא מתייחס לדוגמא שיוסי נתן, אל תעלבו. ויותר מזה, אם יש להם עונדה, אה.. ז'תומרת, הונדה, משופרת כמו שצריך, עם שיפורי שלדה שיכולים להחזיק את שיפורי המנוע בבטחה, צרו איתי קשר, ותוכלו להוכיח גם לי שלא כל הונדה שעושה רעש ננהגת ביידי אהבל מכוסה חצ'קוקים מצד אחד וכובע מצחייה מהצד השני בשנות הטיפש-עשרה לחייו).

כל הרעיון שלי הוא להראות שה"ספורט המפוקפק" הזה לא כלכך מפוקפק ומושקעים בו המון משאבים ומחשבה וכסף וסך הכל, רצון טוב של בעיקר אנשים טובים שפשוט רוצים להתעסק בתחביב שלהם בלי לפגוע באף אחד מסביבם.

כאשר ניידת בטיחות עוצרת כלי רכב היא אינה מבחינה בין רכב ליסינג או לא . היא בודקת וכל מי שנמצא אצלו ליקוי מקבל דו"ח / הורדה וכו'

בחייך ישה, ניידת בטיחות? אני נוהג 7 שנים (אני יודע שזה לא הרבה זמן, אבל תסכים איתי שזה מספיק) בכבישי ישראל (בעיקר בחיפה) ולא רק שמעולם לא נעצרתי ע"י אחת כזאת, אני חושב שראיתי כזאת רק פעם או פעמיים, ולא במצב עמידה תוך כדי בדיקת רכבים, אלא פשוט בנסיעה.

מה זה אומר? שיכלתי לא לבדוק לחץ אוויר בצמיגים כבר 7 שנים, לנסוע עם תקלות בטיחותיות חמורות כבר 7 שנים וזה לא היה מעניין אף אחד, חוץ מטסט פעם בשנה. אה רגע, לא, אני נותן למוסכניק שלי להעביר את הרכב טסט, הוא בא אליי הבייתה , לוקח את האוטו ומחזיר אותו בסוף, לי אין זמן להתעסק עם זה. והוא הרי מכיר את כל הטסטרים, אז אף אחד לא עושה לו בעיות על שום דבר, אז גם שם בעצם לא בודקים כלום.

ה"ליסינג" היה פשוט כדי להביא דוגמא לרכבים שהסטיגמה עליהם היא שהם מתוחזקים בצורה מחפירה ושהנהגים שלהם אוהבים, איך לומר בעדינות, לא לספור את יתר משתמשי הדרך (מספיק עדין?) ולהתפרע הרבה יותר מנהג של רכב משופר ש-שוב- אני מדגיש ואומר, יודע מה הוא עושה.

Ford Focus estate ; Subaru XV

פורסם

כל רכב חדש שנכנס למדינת ישראל ורוצים לרשום אותו במשרד הרישוי זהה לאב טיפוס שנבדק וקיבל אישור על ידי רשות הרישוי.

כל שינוי מאב הטיפוס מחייב אישור רשות הרישוי וזו ההגדרה של שינוי מבנה.

. (א) לא ישנה אדם מבנהו של רכב אלא לפי היתר בכתב מאת רשות הרישוי.

(ב) אגרה בעד מתן היתר כאמור בתקנת משנה (א) תהיה כמפורט בתוספת הראשונה.

ושוב אם אתה צודק בהנחה שלך לכו לבית המשפט ותוקיעו את המהלכים הבלתי חוקיים כביכול של המשטרה.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

spire

מה הקשר בין אחד שמזניח את רכבו לבין המשפר.

יש נהגים חאפרים ויש משפרים חאפרים ויש נהגים אחראיים ומשפרים אחראיים.

בחברות גדולות יש גם קציני בטיחות שאם הם עושים את עבודתם נאמנה אז כלי הרכב שברשותם (ליסינג ) מתוחזקים בצורה טובה ויש כאלה בצורה מחפירה.

בחברה שחתני עובד כלי הרכב בליסינג מטופלים אך ורק במוסכי היבואן ובחלקים מקוריים , כן זה עולה אני מניח קצת יותר , אבל זו דוגמה לחברה לא חאפרית בעיסוקה וכך גם התייחסותה לכי הרכב שברשותה.

אולי היא דואגת למצבת כוח האדם שלה :-D

ויש גם נהגים שרשיונם נפסל והם ממשיכים לנהוג אז מה? כאשר יש ביקורת הם נתפסים ונענשים . מספיק עיניין לויכוח.

כך גם עם ניידות הבטיחות, שאני לפחות רואה אותם בפעילות לא מעט פעמים, באיזור חיפה על כביש 22 למשל.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

• תוכן חדש...