Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

האמת על צריכת הדלק של מנועי TSI בנפח 1.2 ו 1.8.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שציינתי, ב- 1.4 140 ואפילו 160 הייתה לי צריכת דלק טובה יותר. 1:10 יש לי ב- GTI. זה כמובן נסיעה מעורבת.

או שיש בעיה אצלכם ברכב או באופן הנהיגה.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 52
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
בכל מקרה ברגע שיצרן טוען למספר מסויים של צריכת דלק בין רצוי למצוי עדיין יש מרווח 1:16 בין עירוני של היצרן אצלי הוא 1:10 לא הגיוני בכל קנה מידה לרכב שעשה 4000 ק"מ בכל מקרה עדיין יש פער עצום בין נתוני היצרן לנתונים בשטח

על פי חיפוש קצר ב-SM, ממוצע צריכת דלק לסקודה ייטי 1.2 TSI (על פני 2000 ק"מ נסועה מינימום של 73 רכבים) עומד על 13.5 ק"מ/ל, עם "מרכז הפעמון" (שהוא כמובן לא פעמון במקרה זה) על 12.8 ק"מ/ל, וזנב ניכר של דיווחים על כ-15.4 ק"מ/ל (שזה קרוב מאוד ל "1:16" הקסום, אם כי לא לגמרי ברור).

הפרש בין 12.8-13.5 ק"מ/ל ל-10 ק"מ/ל משמעותי למדי. ממוצעים של כלי רכב אחרים (כולל VAG-יות מודרניות) שמופיעים ב-SM ושאני מכיר, די מסתדרים לי עם ממצאים אמפיריים, עד כדי הרגלי נהיגה. אז או שיש קונספירציה מסביב לסקודה ייטי, או שהינך נוהג עם בלם יד מורם. :wink:

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם

אבל האתר שהבאת הוא מבדיקות של אנשים בחו"ל. נכון שהוא רלוונטי למכוניות עצמן, אבל בארץ הכבישים שונים, הדלק שונה, מזג האויר שונה ועוד ועוד.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם

נכון, אך, כאמור, הממוצעים של דגמים שמוכרים לי בהחלט "עושים לי שכל" גם בקונטקסט המדידות במציאות הישראלית. ובל נשכח שהממוצעים שלעיל הם על פני עשורים ומאות אלפי קילומטרים (במצטבר) בתנאים שונים ומשונים, בארצות שונות, דלקים שונים, וכ"ו.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

פורסם
נו ואיך אתה בודק ידידי? קודם כל אולי לפני שאתה מתלהם באופן טכני תשאל קודם כל ואל תסיק שאני נוסע גז ברקס אתה לא יודע בכלל איך אני נוהג ומה ההכשרה המקצועית מבחינת נהיגה דבר שני ייתכן שהמערכת האמפירית שלך מבוססת על מחשב הדרך שלי לא! נסעתי 100 ק"מ בנסיעה ממוצעת ואז מילאתי מיכל מלא אתה רוצה גם מטריצות מתמטיות בכדי לבסס את הטענה הזאת . לא ענית לי על השאלה חוץ מזה תשאל גם אנשים עם אוקטביה והם יאמרו בדיוק אותו דבר בכל מקרה ברגע שיצרן טוען למספר מסויים של צריכת דלק בין רצוי למצוי עדיין יש מרווח 1:16 בין עירוני של היצרן אצלי הוא 1:10 לא הגיוני בכל קנה מידה לרכב שעשה 4000 ק"מ

בכל מקרה עדיין יש פער עצום בין נתוני היצרן לנתונים בשטח ודרך אגב לא רק של הYETI אלה של רכבים אחרים מהקבוצה בעלי מנוע דומה תבדקו.

אוקיי עכשיו הבנתי מה זה יטי. אין לו שם אחר בארץ? כי את הרכב אני מכיר וחשבתי שקוראים לו רומסטר או משהו בסגנון.

בכל אופן ראיתי שהוא שוקל מעל 1.5 טון, אולי זה העניין כי זאתי צריכה ממש לא משהו למנוע 1.2 .

פורסם
חברה אני חייב להגיב כאן גם אני הייתי שרוי בקונספציית ה 1.2 TSI מבחינת צריכת דלק וזאת הסיבה שמכרתי אף בהפסד את המאזדה 3 שזללה דלק בתקווה שנתוני צריכה כמו 1:12 או 1:13 ישרתו ויחסכו לנו כסף ובכן קנינו ייטי 1.2 שכבר עשה כ 4000 ק"מ אישתי נוסעת בכ 95% מהזמן עם הילדים ולעבודה מחוץ לעיר בקיצור סטאנדרטי מבלי ללחוץ יותר מידי על הגז בקיצור גם אני עשיתי חישוב ובכן מחחץ לעיר בניסיעה מראשון לטבריה על כביש 6 במהירות ממוצעת 110-120 הרכב עושה 1:10 עם רוח גבית ובניסעות רגילות 1:9 בקיצור אני לא יודע מה שיטת החישוב שלכם לדעתי יש כאן הטעיית צרכנים מכוונת כי גם עם צריכה של 1:12 הרכב אמור לעשות משהו כמו 600 קמ ל50 ליטר בהנחה שיש עוד 10 ליטר אצלי מאז שקניתי משהו כמו 500 ק"מ כלומר יוצא בין 1:9 1:10 בנסיעה של 80 קמ"ש .

עד היום לא הגעתי לנתונים של 1:11 1:12 ספרו איך ואלמד!

כניראה יש לך בעייה ברכב . לא יכול להיות צריכה כל כך גרוע בכביש בין עירוני. גש לבדוק.

פורסם

אני עשיתי 2500 ק"מ על אוקטביה 1.2 בחודש ומשהו האחרונים. הצריכה לכל התקופה ממוצעת 7.7 ליטר ל100 ק"מ דהיינו 1:13, טוב אבל ציפיתי ליותר - אולי זה ישתפר עם הזמן כשהמנוע "יורץ".

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

מנסיון אישי, יאטי עם מנוע 1.2 גיר ידני, 500 ק"מ כל כבישי צרפת שכ80% כבישים מהירים הממוצע היה כ 1:12.5 לא מדהים אבל לא נורא.

באיטליה הייתה לי פולו 1.2 דיזל ידני, בלי מאמץ מיוחד קרוב ל 19 ק"מ לליטר.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם
אני עשיתי 2500 ק"מ על אוקטביה 1.2 בחודש ומשהו האחרונים. הצריכה לכל התקופה ממוצעת 7.7 ליטר ל100 ק"מ דהיינו 1:13, טוב אבל ציפיתי ליותר - אולי זה ישתפר עם הזמן כשהמנוע "יורץ".

כניראה יש לך בעייה ברכב . לא יכול להיות צריכה כל כך גרוע בכביש בין עירוני. גש לבדוק.

אותו כנ"ל אמרו לי בצמפיון על האוקטביה 1.4 והיום אני עומד על 9500 ק"מ וכלום לא השתנה

:mm_cool:
פורסם

לי יש FR 1.8 כבר כמעט 8 חודשים (ונהנה מכל רגע).

בתקופה הזו הוצאתי 5917.78 ש"ח על דלק מתוכם נסעתי כ-12 אלף ק"מ.

אם ניקח עלות 95 הכי נמוכה שיצא לי לתדלק עם הנחה - 7.02, אז יצא ששרפתי כ-850 ליטר (שוב, במקרה הכי גרוע).

אם נחלק מספר קילומטרים בליטרים נקבל צריכה טובה מ-1:14 (שבערך 70% מהנסיעה היא בינעירונית על מהירות ממוצעת של כ-120, והשאר היא עירונית עם פקקים / עליות חיפה).

אני לוחץ מתי שבא לי, לא מתחשבן על מזגן, ראשון ברמזור וכו'.

עם הנתונים האלה - אני באמת לא יכול להבין איך הגעתם לנתונים אצלכם עם מנועים יותר קטנים.

התדלוק הכי גרוע שהיה לי היה, עם צריכה 1:11.8, זו הייתה נסיעה 80% עירונית.

שמעתי מקרוב משפחה דבר מעניין:

יש לו רכב כבד, גודש עם מנוע גדול. כשהוא נוהג ברכב הצריכה המשולבת היא כ-1:8.

כשהוא משתמש רוב הזמן בקרוז קונטרול הצריכה משתפרת ל-1:11.5.

ההסבר היחיד הוא שהאנשים פה לא יודעים לשחק עם דוושת הגז. לי - אין הסבר אחר.

פורסם

בעיני צריכת דלק של 1:12 בעיר זה לא פחות ממדהים.

אני מגיע לצריכת דלק של 1:15 (בלי מזגן) בעיר, עם פיאט פונטו בעלת 60 כ"ס. אנשים פה נוסעים ברכבים מדהימים, מהירים בטירוף וחזקים עם 160 כ"ס, ומתלוננים על עוד 2 קילומטר לליטר...

אם תהיו מוכנים להתפשר על מנוע חלש, תקבלו צריכת דלק מעולה. לא לכל אחד זה מתאים - אני לא בטוח שהייתי מצליח לנהוג על פונטו 60 כ"ס אחרי שהייתי מתרגל למנוע של 160 כ"ס.

פורסם

אני לא מבין אתכם!

לאלו כאן שהיה להם איכפת מצריכת הדלק, למה לא קונים עם מנוע TDI, שעולה יקר יותר, אבל מחזיר את עצמו בדלק! אני עשיתי את זה (אוקטביה TDI), הוספתי גם עוד 2,000 ש"ח על שינוי לתוכנה חסכונית יותר (וחזקה יותר) למפות המנוע (אצל גיא), ומשתדל לנהוג עדין כמעט תמיד.

התוצאה - בזמנים הכי גרועים הצריכה בערך 1:15, ובד"כ 1:18, ומחוץ לעיר 1:21 ומעלה. ירושלים-טבריה-ירושלים יצא לי 1:24.

פורסם

אני לוחץ מתי שבא לי, לא מתחשבן על מזגן, ראשון ברמזור וכו'.

עם הנתונים האלה - אני באמת לא יכול להבין איך הגעתם לנתונים אצלכם עם מנועים יותר קטנים.

התדלוק הכי גרוע שהיה לי היה, עם צריכה 1:11.8, זו הייתה נסיעה 80% עירונית.

כן בסדר, תכף יבואו לפה כל בעלי האיוו וה-STI למיניהם, ויגידו שהצריכת דלק שלהם בממוצע עומדת על 1 ל-15, ושכל השאר פראיירים שקונים אלטו... :roll:

כן, ממש, אתה לוחץ מתי שבאלך ומקבל צריכה של 1:11.8 במקרה הכי גרוע אחרי שקרעת לרכב את הצורה בג'מייקנה? נראה לי שאתה פשוט לא יודע איך מודדים צריכת דלק.

ממליץ לך לדבר פה בפורום עם כמה בעלי FR למיניהם, ותבין שצריכת דלק של 1:14 במשולב (!!!) לא קיימת בלקסיקון שלהם, על אחת כמה וכמה שהם לא מחשבנים עם המזגן\לחיצות\וכו'.

ולכן אתן לו בכל הכבוד את הזכות להרצות לי על מחזיקי כוסות וגגות שמש, לא יותר מזה.

ZOOM-ZOOM

פורסם
אני לא מבין אתכם!

לאלו כאן שהיה להם איכפת מצריכת הדלק, למה לא קונים עם מנוע TDI, שעולה יקר יותר, אבל מחזיר את עצמו בדלק! אני עשיתי את זה (אוקטביה TDI), הוספתי גם עוד 2,000 ש"ח על שינוי לתוכנה חסכונית יותר (וחזקה יותר) למפות המנוע (אצל גיא), ומשתדל לנהוג עדין כמעט תמיד.

התוצאה - בזמנים הכי גרועים הצריכה בערך 1:15, ובד"כ 1:18, ומחוץ לעיר 1:21 ומעלה. ירושלים-טבריה-ירושלים יצא לי 1:24.

שמע, יפה. אם אני מבין נכון, יש לך אוקטביה 2005, מנוע 1.9. הרשה לי להכתיר אותך כשובר שיא מבין מאות תדלוקים שפורסמו כאן. הצריכה הכי טובה שדווחה היא 1:20.

(אחח... איך שאני אוהב את האתר הזה... :-P )

האמת שאני מבין מהיכן הטעות נובעת. אנשים נוסעים, מציצים במחשב דרך, הוא מראה 1:24, ואז יש להם פריז במוח (אולי שתו ברד מהר מידי), וה 1:24 מקבל קביעות.

שמעתי מקרוב משפחה דבר מעניין:

יש לו רכב כבד, גודש עם מנוע גדול. כשהוא נוהג ברכב הצריכה המשולבת היא כ-1:8.

כשהוא משתמש רוב הזמן בקרוז קונטרול הצריכה משתפרת ל-1:11.5.

ההסבר היחיד הוא שהאנשים פה לא יודעים לשחק עם דוושת הגז. לי - אין הסבר אחר.

להסבר, ראה תיאוריית הברד שלי.

• תוכן חדש...