רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,568 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום לכולם ושבת שלום לפני כמה ימים משפחתה של חברתי, שהזמינו לפני חודש בערך איביזה מהמבצע, קיבלו אחלה זר פרחים הביתה! ברור לכולם שהרכב לא הגיע ביחד עם הפרחים ועכשיו השאלה שלי: מה לעזאזל הם מנסים לעשות? אותי זה ממש הצחיק בגלל כל הסיפורים של החבר'ה פה שהזמינו סיאט וקיבלו רק תשובות מתחמקות בנתיים הם בטוחים שהרכב יגיע במהלך השבוע הבא.. בקיצור סתם רציתי לשתף אתכם ושמוע איך סיאט הפתיעו אתכם שתהיה שבת שלום לכולנו!
הודעה אחרונה מאת AmitGo, -
-
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בפייסבוק של מגזין אוטו התפרסה התמונה הזאת: בטח יגידו שהסימן על הכביש והשלט לא מספיק בולטים. עריכה: פירסמתי בעמוד של המשטרה בפייסבוק וזה מה שכתבו: "הרכב מזה שלושה ימים נמצא בטיפול במוסך הסמוך למקום בו הוא צולם. בבדיקה שנעשתה התברר כי אחד מעובדי המוסך הוא זה שהחנה את הרכב במקום. לנהג העובד במוסך יירשם דוח"
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום, חברה שלי עברה מעפולה לגבעתיים (רח' כצנלסון אם זה משנה) ושם רוצה להמשיך ללמוד נהיגה (ידני). אשמח להמלצות על מורי נהיגה מומלץ מאוד באיזור גבעתיים או תל אביב (איזור עזריאלי/מסוף 2000). תודה מראש
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
- 2 עוקבים
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4160090,00.html נו... מה חדש ??? כבר דיברנו על אהבת הזולת ועזרה לציבור. כנראה שיש כאלו שאוהבים לעזור יותר.
הודעה אחרונה מאת amisha, -
- 34 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
לא שההאצה רעה, אבל הבלימה זה משהו שצריך לראות כדי להאמין http://www.youtube.com/watch?v=ZOyVZ6rlIlo דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר חיפוש ארוך בפורום ללא תוצאות, החלטתי לפתוח נושא חדש. אני מחפש מורה נהיגה מקצועי לחברה שלי באזור של שכונת נווה שרת, עתידים, רמת החי"ל בת"א. המלצות יתקבלו בברכה, גם בפרטי. ותודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
כיף לראות דבר כזה בארץ, וכמעט לא להאמין שסוף סוף הגענו לזה... היה כבר מקצה דריפטים של אדם ואפרת, מקצה מנכלים(?) וכו' נכון לעכשיו נראה שיש עוד מקום להשתפשף, אבל פירגון ענק יש ערוץ 5 (מקווה שנפתח במקום הנכון...)
הודעה אחרונה מאת almog22, -
http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3548632,00.html התחרות הקשה לא מרתיעה אותם. נקווה שהציבור יצביע ברגליים.
הודעה אחרונה מאת Casper, -
- 1 תגובות
- 902 צפיות
שלום! אני אשמח למידע בנוגע לבעיה קטנה שחבר שלי נתקל בה. לפני בערך 3 שנים עמית (החבר) קנה פיאט פונטו מחבר משותף שלנו, החבר המשותף החליף מנוע קצת לפני המכירה, החלפה במוסך מורשה והכל, לרשיון צורף טופס השטר מכר של המנוע. בטסט הראשון שאחרי המכירה/קניה המספר מנוע משטר המכר עבר אל הרשיון ולאחר מכן הגיע עוד טסט אחד והכל עבר חלק ככה במשך שנתיים. אתמול עמית ניגש לטסט השלישי ונכשל. מסתבר שבשטר המכר נרשם בטעות שתי ספרות אחרונות 66 בעוד במנוע שתי הספרות האחרונות הן 88. הטעות היא כאמור של מי שהדפיס את שטר המכר אבל גם מכון הטסטים לא ממש זיהה את העניין במשך שני טסטים. לעמית עדיין יש את טופס שטר המכר של המנוע המורכב. הטלפנית של משרד התחבורה שלחה אותו לעמדה מספר 1, אז לפני שהוא נ…
הודעה אחרונה מאת adam1985, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
הרי ברור לכל ילד שככל שמרחיבים את הצמיגים האחיזה עולה, יותר שטח פנים, הצמיג יותר "תופס את הכביש" ובכללי, החיים שלנו נראים הברה יותר טוב, הרי כולם יודעים שהעובי כן קובע. אבל, שאלה שרצה לי בראש המון המון זמן ואני לא מצליח למצוא לה תשובה. ניקח מצב מושלם, מעבדה אם תרצו. ניקח רכב מסויים, לא באמת משנה איזה, לא משנה איזו הנעה, לא משנה כמה חוזק או כמה אוחז במקור. נשים לו צמיגים מסויימים, ברוחב מסויים וחתך מסויים. עכשיו ניקח את אותו רכב ונרכיב לו צמיגים באותו חתך (בס"מ, לא אחוזים), אותו לחץ יחסי (כלומר עם השטח בתוך הצמיג קטן פי 2 נגדיל את הלחץ פי כמה שצריך כדי להגיע לאותה רמת "עיוות" בצמיג) ונגדיל את רוחב הסולייה. הרכב אמור לאחוז יותר טוב, נכון? אז זהו, שבמצב המתואר,…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום, אני מתכנן לקנות בקרוב רכב חדש. כרגע יש לי יונדאי אקסנט 96 1.5 כסופה. האוטו עם 215K ק"מ. ידנית. נוסעת מעולה. הכל עובד! מזגן, ה"כ. אין ח"ח אבל התקנתי נ"מ לפני איזה שנתיים בעצמי. הכל עובד עד היום. יש מערכת די מושקעת. עם בניות לטוויטרים בקורות. =) האוטו אצלי, כבר 3.5 שנים, מטופל אך ורק על ידי. טיפולים תמיד בוצעו בקילומטר המתאים. שירת אותי מעולה בתקופת הצבא, תמיד הייתה די חסכונית, עושה לי 1:12-11 כשאני נוהג חזק יותר מהרגיל. ו1:14 בנסיעות רגועות. משולב!!! יש די הרבה דפיקות בעיקר בדלתות ובטמבונים. אז מצב הפחחות על הפנים. ובעקבות מבט קטן שנתתי ביד2 אני רואה שיש שם עשרות רכבים כאלה במצב הרבה יותר טוב משלי. פשוט אין טעם אפילו לשים מודעה ולהתחיל לעקוב אחריה. הרכב ב…
הודעה אחרונה מאת ch2856, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום כולם. פוסט ראשון בפורום אז לא בטוח שזה המקום. ב 13/11/11 חתמתי על הזמנה של האיביזה 1.4 החדשה צבע לבן, שילמתי מקדמה ותוך 3 ימים שולם מלוא מחיר הרכב (במימון). בהזמנה היה כתוב שמועד האספקה הוא בין 4-6 שבועות, ותאריך ההגעה המשוער הוא 11/12/11. לאורך כל הדרך, הסוכנת בסיאט (חיפה) אמרה שהרכב משתחרר מהמכס ב 1/12 והם מתחייבים לספק עד 15 ימי עסקים, אבל בדרך כלל זה לוקח שבוע. בשבוע שעבר התקשרה אליי והציעה שהרכב יסופק ב 15/1 (כפי שהבנתי שהוצע לעוד כמה אנשים) והוא יהיה בשנתון 2012. השבתי שאני לא מעוניין וביקשתי לספק את הרכב. אתמול התקשרה ואמרה בגלל שיש עומס רב במקום שבו פורקים את הרכבים (לא זוכר את שם המקום), אני אקבל את הרכב רק לקראת סוף החודש, אז היא מציעה לספק …
הודעה אחרונה מאת p_306_m, -
-
השאלה בכותרת
הודעה אחרונה מאת ישה, -
חודש אחרון להגשת סיפורים לתחרות "רוחות מסע"! לזכרו של טל שביט.
מאת Guest ורד שביט- 0 תגובות
- 565 צפיות
אם אתם מאלו שדוחים דברים לרגע האחרון - התזכורת הזו היא בשבילכם . בטוח פעם נהגתם באוטו או רכבתם על אופנוע / קטנוע וקרה לכם משהו מעניין. משהו משמעותי. משהו שראוי לכותרת "סיפור מסע" גם אם זה לא היה מסע מחוף אל חוף בארה"ב או בניו זילנד, נכון? אז הנה ההזדמנות לכתוב על זה, ולהגיש סיפור קצר (בין 1,000 ל 1,600 מילים בלבד), אנונימי, שעוד לא פורסם (לא מודפס ולא מקוון), שמתאר סיפור מסע שקרה לכם (חייב להיות אמיתי, לא מומצא, וחייב לקרות לכם אישית, ולא מ"יד שנייה"), לתחרות "רוחות מסע", על שמו של טל. יש פרסים כספיים מטעם המשפחה לשלושת המקומות הראשונים, והסיפור הזוכה יפורסם באוטו, דו"גרי ופול גז. תקף גם אם ישבתם בכסא שליד הנהג, או הייתם מורכבים, דרך אגב. כל…
-
- 0 תגובות
- 784 צפיות
שלום לכם אני לפני שנה עברתי החלקה על קטנוע לרוע מזלי נכנסתי למצב קשה. קיבלתי כתב אישום בסעיף קלות ראש אני נמצא כרגע אצל עורכת דין שאומרת ש6 חודשי שלילה זה עונש יפה אבל אני לא מוכן אני רוצה להילחם על הסעיף הזה ורציתי לדעת איזה מבין שני העורכי דין האלה יכול לעזור לי יותר תודה מראש לעונים אגב אני נהג חדש
הודעה אחרונה מאת zackson, -
- 1 תגובות
- 759 צפיות
חדשות טובות-תחודש תוכנית הגריטה מ 1/1/2012 מ YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4161718,00.html
הודעה אחרונה מאת The Phoenix, -
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 7.4 אלף צפיות
http://www.buywithyou.co.il/ לי זה נשמע כמו שמן נחשים קלאסי, אבל אשמח לשמוע דעות מהמומחים היקרים פה.
הודעה אחרונה מאת נמרוד27, -
איך נגרם פקק. 1 2
מאת drivemaster- 2 עוקבים
- 21 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
זה מראה שבן אדם אחד, שנוסע במהירות שאינה קבועה, יכול לגרום לפקק רציני. http://www.youtube.com/watch?v=Suugn-p5C1M דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. (מצטער, אך אני לא מצליח להעלות חלון של יוטיוב לכאן ולכן הקישור.)
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 913 צפיות
קניתי פס לד בצבע לבן,עכשיו אני רוצה לחבר אותו ללוחית רישוי מאחורה. איך אני עושה זאת? מחבר פלוס,מינוס למצבר ומעביר חוט ארוך עד ללוחית רישוי מאחורה? או שיש דרך נוספת?
הודעה אחרונה מאת luzoni, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 4 אלף צפיות
שלום, ראיתי שנפתח כאן שרשור לפני יומיים על יבוא פנסים וזה חסך לי חלק מהשאלות שאני רוצה לשאול פה. לגבי יבוא הבנתי כבר שאם יש תקן E האירופאי אז אין בעיה למשרד התחבורה לאשר את הפנסים, כרגע ביקשתי מהמוכר להביא לי תמונה של הפנס כדי לראות שאכן יש עליו תקן E, ממה שראיתי זה אמור להיות E11(למרות שלא משנה מה המספר). המוצר מגיע מאנגליה ותואם למושב נהג ימני, אך רשום שניתן להתאים לנהג שמאלי ולבקש זאת בהזמנה. הנה המוצר: http://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Yaris-98-02-BLACK-HALO-ANGEL-EYE-Head-Lights-/230454066815?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D4768332157562545807 השאלות שלי הן יותר נוגעות לגבי קסנון(הידוע לש…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- 5 תגובות
- 867 צפיות
זה המוצר http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=170686140344&ssPageName=ADME:X:RTQ:GB:1123 עם משלוח לישראל יוצא 48 יורו (250 שקל בערך). האם הפטור החדש במכס יעזור לי כאן? יהיו בעיות אחרות? תודה!
הודעה אחרונה מאת ברמונדו, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 849 צפיות
אדם תמים ניגש לתחנת הדלק על מנת לתדלק את הקטנוע שלו. הוא שלף את המשאבה, מילא דלק ונסע שמח וטוב לב לדרכו. בהמשך הדרך המנוע קירטע עד שלבסוף שבק חיים. במוסך הגיעו למסקנה שסולר שנכנס למערכת הדלק והמנוע הוא הסיבה לכך. הנזק ועלות התיקון התסכמו ב 1,500 שקלים. להפתעתו של הרוכב, למרות שהקבלה הראתה בפירוש שהוא חויב על מילוי בנזין 95, במשאבה שממנה הוא תדלק יצא סולר במקום בנזין 95. לאחר מספר התקשרויות עם חברת פז, זו האחרונה החליטה לבוא לקראתו והעניקה לו שוברים לשני מאפים וקפה. ככה הוא יכול לפנק את חברה שלו באיזה קפה וקרואסונים איכותיים על חשבון פז. אז מה אם הם עלו לו "רק" 1,500 ש"ח? \http://cars.walla.co.il/?w=/4711/1884656
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 1 תגובות
- 601 צפיות
שמעי שיש תוכנה של סימוליצה של פעולות הרכ,מישהו יכול להבילי קישות להורדה שלה או את השם שלה?
הודעה אחרונה מאת idan13133, -
- 1 תגובות
- 663 צפיות
כותרת תודה.
הודעה אחרונה מאת markb205, -
- 1 תגובות
- 516 צפיות
יש שני חורים בחזית הרכב, אחד הפלסטיקים שמכסה אותם נפל לי ואני רוצה לברר כמה פרטים: איך נקרא כיסוי הפלסטיק הזה? שם באנגלית אם אפשר בבקשה (מצורפת תמונה). ולמה החורים האלו משמשים? תודה
הודעה אחרונה מאת michael carmi, -
שלום רב. ברשותי סוזוקי סוויפט שנת 93 במצב רע מאוד מבחינה מכנית וקוסמטית. הטסט של הרכב נגמר החודש. אני לא יחדש את הטסט. (988 ש"ח אגרת הרישוי) לא שווה לי להשקיע במכונית. החלטתי לקנות רכב חדש. בינתיים אני לא מצליח למכור את הרכב אפילו במחיר זנות. הרכב עומד בחניה. אני לא עושה בו שימוש. מה אתם ממליצים לי לעשות עם הרכב? להפקיד את הרישיון? לא להפקיד? א. האם אני יכול לתת את הרכב למדינה לגריטה ולקבל 3000 ש"ח? האם הרכב עומד בתנאי הגריטה? ב. האם למכור את המכונית לסוחרי גרוטאות? ואם כן, איפה אפשר למצוא כאלו? איך אני מגיע אליהם? ג. מה עוד האפשרויות הריאליות העומדות בפני? ד. להשאיר ככה את הרכב במצבו הנוכחי עד שיגיע קונה? אשמח לפתרונות מעשיים. תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Maimonie, -
- 0 תגובות
- 982 צפיות
מישהו מכיר מקום שמוכר וילון גלילה כזה שמתקין באופן קבוע לאוטו ואז שרוצים לשים את המגן שמש רק מושכים צד אחד ואז צד שני נדבק עם ווקום כזה ? אני מחפש אחד כזה גדול ולא קטן שיחסה רק חצי חלון ... יש אתר או חנות במרכז ?? חיפשתי בפורום מצאתי שמישהו פתח שם אותה שאלה אבל בזמנו ( לפני כמה שנים) לא הייתה תשובה ... אשמח אם עכשיו תהיה חן
הודעה אחרונה מאת chen132, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
איך נקרא ולמה משמש הרכיב שדומה לכרית המסומן באדום בתמונה זו וזו? Ford Mondeo
הודעה אחרונה מאת roeiw, -
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום חברים, בשעה טובה קיבלתי מחו"ל (USA) ולנטיין 1 מעוניין לדעת כמה דברים : האם ישנו איזה מדריך לתכנות המכשיר ? הסבר קצרצר על כל הפונקציות של המכשיר ותפעולו ? האם חייב מישהו מקצועי שיתקין אותו ברכבי ? ובכלל כל מה שאפשר וצריך לדעת תודה מראש
הודעה אחרונה מאת tipesh, -
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 907 צפיות
ערב טוב אני וחבר שלי רוצים לפתוח עסק בעל כמה תחומים כגון חילוץ מכוניות (הנעת הרכב ,החלפת מצבר וכולי) התקנות מערכות כגון (דיבוריות לדים מגברים ממירי מתח מערכות וכל שאר המולטימדיה לרכב ) פוליש ווקס למכוניות לסירות ואופנועים וכולי איך זה הולך מבחינת משרד הרישוי יש נהלים כמו בפתיחת מוסך נייד או הכל יותר פשוט ?
הודעה אחרונה מאת losha21,
-
מי מחובר 9 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 336 אורחים (הצג רשימה מלאה)