Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מספר שאלות על פנסי angel eyes וקיט xenon

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5309 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ראיתי שנפתח כאן שרשור לפני יומיים על יבוא פנסים וזה חסך לי חלק מהשאלות שאני רוצה לשאול פה.

לגבי יבוא הבנתי כבר שאם יש תקן E האירופאי אז אין בעיה למשרד התחבורה לאשר את הפנסים, כרגע ביקשתי מהמוכר להביא לי תמונה של הפנס כדי לראות שאכן יש עליו תקן E, ממה שראיתי זה אמור להיות E11(למרות שלא משנה מה המספר).

המוצר מגיע מאנגליה ותואם למושב נהג ימני, אך רשום שניתן להתאים לנהג שמאלי ולבקש זאת בהזמנה.

הנה המוצר:

http://www.ebay.co.uk/itm/Toyota-Yaris-98-02-BLACK-HALO-ANGEL-EYE-Head-Lights-/230454066815?_trksid=p3286.m7&_trkparms=algo%3DLVI%26itu%3DUCI%26otn%3D3%26po%3DLVI%26ps%3D63%26clkid%3D4768332157562545807

השאלות שלי הן יותר נוגעות לגבי קסנון(הידוע לשימצה):

מאחר ואני חושב להביא פנסי אנג'ל אייז אז חשבתי שזה לא יראה יפה ללא קסנון, והגעתי למסקנה שאני לא מבין כל כך על מה מדובר.

- הבנתי שעוצמת האור הנפוצה כיום היא 6000k שהיא הכי קרובה לקסנון אמיתי

- הבנתי שללא angel eyes האור שנותנת נורת קסנון מסנוור ולכן האנג'ל אייז מכוון את האלומת אור יותר נמוך(כלומר נותן אפקט של פרוג'קטור = מכוון את האלומת אור).

- הבנתי שבשביל להדליק את הנורות האלו יש צורך בממיר מתח.

- קראתי שצריך לדעת איך להתקין את המערכות האלו אחרת יכול להגרם קצר במערכת החשמל ברכב ולשרוף אפילו מחשב רכב.

אז איזה עוד ידע חסר לי לגבי קסנון? כמו כן אשמח להמלצות לגבי קיטים טובים(במחיר שפוי), וגם המלצה על מתקינים טובים.

**חשוב לציין כי עדיין לא החלטתי שאני קונה את הקסנון ואני לא מחפש סתם לסנוור נהגים בכבישים בשביל יופי.

**כמו כן אני מודע לבעיית טסטים(שזה לא עובר טסט עם הקסנון).

נ.ב

סליחה שזה יצא ארוך.

תודה רבה מראש!

2008 AUDI S3

Former: Toyota Yaris TS 2003

פורסם

אז קודם כל, כל עוד ישנה עדשה בפנס האנג'ל אייז והאור מכוון נכון אתה לא תסנוור כי האלומה תהיה ישרה ולא מפוזרת לצדדים כמו בפנס ללא עדשה,

גם אני קניתי אנג'ל אייז לפג'ו שלי והרכבתי קסנון בגוון של 6000K, הקסנון עלה לי 600 שקל עם הרכבה ואחריות במושב ישרש אצל דודו ART SOUND, הקסנון בא עם הממירי מתח וכל עוד ההתקנה היא טובה ואיכותית לא יכול להיגרם נזק למחשב הרכב.

מקווה שעזרתי. שבת שלום

פורסם

אשמח אם תעלה תמונה של הפנסים בפעולה.

בכל מקרה איזו חברה המנורות והממירים שיש לך?

לגבי המתקין, יצא לי להיות אצלו בסדנה ולראות אותו עובד. אני אישית חושב שזה לא לטעמי.

2008 AUDI S3

פורסם

אתם עושים מישמש של מושגים...

קסנון זה נורות מסוג מסויים, אלה שנותנים תאורה יותר לבנה\כחלחלה חזקה, נראה בערך כך:

xenonhalogen1.jpg

אנג'ל אייז זה הטבעות המפורסמות שב.מ.וו התחילו איתם ומשם כולם בערך העתיקו, נראה כך (הטבעות הלבנות המוארות):

Ccfl_Angel_Eyes_Kits_For_Many_Cars%5B1%5D.jpg

פרוג'קטורים אלה העדשות שמיועדות לשימוש עם תאורת קסנון כיוון שהן מייצבות אל האלומה, נראים כמו כדורי זכוכית (ניתן לראות אותם בפנס הימני בתמונה האחרונה, זה פרוג'קטור).

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

פורסם

פרוג'קטורים אלה העדשות שמיועדות לשימוש עם תאורת קסנון כיוון שהן מייצבות אל האלומה, נראים כמו כדורי זכוכית (ניתן לראות אותם בפנס הימני בתמונה האחרונה, זה פרוג'קטור).

אם אני לא טועה אפשר לראות בנורה הימנית בפנס את ה-כדורית זכוכית שעליה אתה מדבר.

וגם רשום:

It's using H1 bulbs for high and low beams

השאלה האם זה מגביל אותי מבחינת ה-k שאני יכול לשים?

והאם נורות bi-xenon (אור גבוה + רגיל) מתאימה לסוג הזה?

**

עוד שאלה, חבר המליץ על diamond vision של philips, איך הם(אני יודע שזה לא קסנון)?

2008 AUDI S3

פורסם

סליחה שאני מקפיץ אבל יש לי שאלה לגבי אישור הפנסים בארץ. הבנתי שיש נושא של אישור יבואן רשמי למוצר. כלומר אני צריך להמציא טופס שבו טויוטה מאשרים שהפנסים תואמים לרכב שלי. מישהו יכול לשפוך קצת אור על הסוגיה?

תודה מראש!

2008 AUDI S3

פורסם

כל פנס רכב מקורי מתוכנן עבור סוג מסויים של נורה (מבחינת מיקוד וגאומטריית פיזור האור). ברגע שמכניסים נורה, שהפנס לא תוכנן עבורה, יהיה פיזור לכיוונים לא רצויים = סינוור. וזה קורה גם במקרה של רפלקטורים וגם במקרה של פרוז'קטורים (לא חסרות מאזדה 3 עם קסנון לא מקורי מסנוור). קסנון מקורי יש גם עם רפלקטורים (הונדה אקורד למשל).

בעיה נוספת עם קסנון לא מקורי היא מערכת החשמל שלא תוכננה עבורו. צריכת הזרם ברגע ה"הצתה" של נורת הקסנון, גבוהה מאוד, מה שיוצר עומס על מערכת החמשל.

בעיה נוספת של קיט קסנון לא מקורי היא ה"רעש" שנוצר במערכת החשמל של הרכב ע"י המגברים של מנורות הקסנון. הרעש הזה יכול לשבש את הפעולה של חיישנים שונים ושל מחשב הרכב.

עוד בעיה, איזון פנסים אוטמטי שקיים ברכבים בהם מותקנים פנסי קסנון מקוריים, אבל לא קיים ברכבים ללא קסנון מקורי. המערכבת הזאת מונעת סנוור תוך כדי נסיעה.

שורה תחתונה - לא חוקי, מסנוור, עלול לגרום לבעיות חשמל ולבעיות מחשב הרכב.

פורסם

האמת שאני כבר וויתרתי על קסנון. חשמל זה משהו שאני לא רוצה להתעסק איתו,ועם מערכת זה בכלל עומס מיותר. שלא לדבר על חוקיות והורדה.

מה לגבי הפנסים והנורות של פיליפס?

2008 AUDI S3

פורסם

לא משהו.

כל נורה שמצופה בכחול תהיה חלשה מנורה שקופה עקב בליעה של חלק מהספקטרום, אלא אם עובדים עם נורות בהספק גבוה יותר (לא חוקי בשום מקום בעולם, חוץ ממרוצי ראלי).

אבל כן, היא נראית כמו קסנון.

לגבי קסנון:

6000K זה לא הכי חזק. 4100K נחשב הכי חזק כי זה קרוב לצבע שמפיקה השמש (לבן צהבהב). מקובל לשים בין 4100-6000K.

כל מה שמעל, מאבד עוצמה.

זה כמובן לא חוקי (למרות שמערכת שמורכבת טוב עוזרת לנהג לראות טוב יותר בלילה בלי לסנוור תנועה חולפת).

כל מה שעידן כתב נכון, למעט העובדה שהאנג'ל אייז המקוריות של בימרים הן בצבע צהוב, כמו נורות רגילות. זה נראה מעולה, על בימריות. על כל רכב אחר זה נראה עלוב (וגם מנסיון אישי - היו לי וחזרתי למקוריים).

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

האנג'ל אייז זה הטבעות עצמן, המקור התחיל באמת עם תאורה רגילה צהבהבה (כי לא עשו שימוש בקסנונים באותה תקופה), היום האנג'ל אייז מגיע או בתאורה צהבהבה רגילה או כתוספת עם נורות לד לבנות.

גם אני חושב שזה נראה הכי טוב ואותנטי על רכבי ב.מ.וו, על רכבים אחרים זה נראה קצת זול.

אני עדיין שוקל להוסיף לרכב שלי.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...