Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברקסים של GT3 RS 4.0 - ממהירות של 332 קמ"ש

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5307 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 34
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

תאוטה של 12.5 מטר\שניה בריבוע ליתר דיוק :wink:

לבלום מהמהירות הזאת ל-0 בצורה כזאת זה לא פחות מפחיד מלהאיץ למהירות הזאת!

פורסם
למה לא השתמשו גם בבלימת מנוע?

ואיך זה היה מקצר את מרחק\זמן העצירה?

החוליה האחרונה במערכת הבילום וזו שמבצעת את האטת הרכב הלכה למעשה אינה הבלמים (או המנוע) אלא הצמיגים. ברגע שבולמים בעוצמה שמביאה את הצמיגים לניצול של 100% מאחיזתם בכביש, איך תוספת של עוצמת בלימה (בין אם על ידי בלימת מנוע או משהו אחר) תעזור?

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

בלימת מנוע עוזרת להעברת עוד (מעבר לבלימה) משקל קדימה, מה שיעזור לייצר עוד משקל, שבתורו יעזור ליצר עוד אחיזה מאותו גומי

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

לא נכון. בלימת מנוע תגרום לגלגלים המניעים לחרוג ממגבלת האחיזה ולהחליק ולכן העברת המשקל לחרטום לא תגדל אלא תקטן. זוהי גם הסיבה שבנהיגה ספורטיבית מבטלים את בלימת המנוע של הורדת ההילוך על ידי שימוש בגז ביניים.

ועוד משהו: העברת משקל לא "מייצרת" עוד משקל ובטח שלא עוד אחיזה. כל מה שהיא עושה זה "לדפוק" את האיזון הטבעי של השלדה ואף מקטינה מעט את האחיזה ועל כן בנהיגה נכונה מצמצמים אותה ולא בונים עליה. המקום היחיד שבו העברת המשקל היא דבר טוב היא בשלב שינוי הכיוון בכניסה לסיבוב.

פורסם

בלימה מכל סוג שהוא תעביר משקל קדימה - פיזיקה

אנחנו לא יודעים אם הצמיג יחרוג או לא ממגבלות האחיזה שלו, מש שכן יופעל עליו עוד משקל

בנהיגה ספורטיבית משתמשים בגז ביניים בכדי להשאר מאוזנים יחסית בציר התאוצה,תאוטה ולהשאיר את מירב אחיזת הצמיג לציר הצידי - מעגל אחיזה קלאסי

במקרה שמתואר אין צורך לאזן את הרכב אלא רק לבלום הדגמה לבלימה מהירה מאוד בקו ישר, גז ביניים לא רלוונטי בכלל

צר לי אך העברת משקל היא כלי עזר בנהיגה נכונה, trail braking היא דוגמא קלאסית לשימוש בבלימה עדינה בכדי לייצר אחיזה מועדפת מקדימה על פני הציר האחורי

Cars roll off the assembly line with a body,It's our mission to give it a soul

פורסם

מעבר לבלימה הנגררת (ה-"Trail Braking") שכוחה יפה רק לשלב שינוי הכיוון - העברת משקל היא דבר שלילי וזו הסיבה שנהיגה נכונה, ספורטיבית או שאינה ספורטיבית, היא חלקה וזורמת כדי לצמצם את העברת המשקל. כאשר אתה בולם חזק מספיק, בוודאי שברכב כמו GT3, אתה מן הסתם מביא את הצמיגים למגבלותיהם (וזאת עקב העוצמה האדירה של הבלמים) וכל נסיון להגביר את עוצמת הבלימה יעביר את הצמיגים על אחיזתם...

אפילו אם לא כך היו פני הדברים וכן היה אפשרי ליצור העברת משקל נוספת אקס ניהיליו, הרי שמספיק שנניח שהמהנדסים של פורשה היו חכמים מספיק כדי לכייל את חלוקת עוצמת הבלימה בין הסרן הקדמי והאחורי כראוי, ומכאן שאפילו אם העברת משקל נוספת היתה אפשרית, היא רק היתה מקלקלת כיון שגם הצמיגים האחוריים בולמים את הרכב ובזמן העברת המשקל לפנים חלק מן האחיזה "נאבדת" בדרך.

פורסם

כאלה ביצועים מדהימים ובכל זאת היום בלילה יצא לי לראות קררה GT4 חדשה משתרכת לה לאיטה בנתיב הימני על 90 קמ"ש בכביש ירושלים- ת"א.

• תוכן חדש...