Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שהכביש רטוב-נוהגים לאט!

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על כביש רטוב צריך להיות יותר זהירים ולנהוג הרבה יותר חלק.

והדבר הראשן לדאוג לו - זה צמיגים איכותיים.

משהו ש-95% מבעלי הרכב לא ממש מקפידים :oops:

אני לא אוהב את כל הגישה הזאת של בחורף צריכים להיות יותר זהירים. כי משמתע מזה שבקיץ צריכים להיות פחות זהירים.

כל פעם כשאנחנו עולים על הכביש צריך לנסות להיות הכי מרוכזים שיש, ואני לא עובד על אף אחד ויודע שכל הזמן יכול להיות מצב שהדעת מוסחת אבל בקיץ זה גרוע בדיוק כמו בחורף, ולא כביש רטוב זה לא מלכודת מוות בטוחה אם הרכב מתחוזק תקין.

כל הנ"ל לא מתאר מצב של נהיגה בגשם עם ראות אפס או בכביש מלא שלוליות שכנראה לא מתוחזק טוב גם בקיץ. מהירות שלא מתאימה לתנאי הדרך זה בעייתי כל השנה.

וכן צמיגים טובים ומנופחים לפי ההוראות זה באמת הדבר הראשון לדאוג לו.

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לא ממש מבין למה, אבל בארץ ישנם לא מעט נהגים ממשפחת הזוחלים ובכדי להוסיף חטא על פשע, הם גם מנהלים את עניניהם בכל מסלול שבו הם מצויים, ללא הבחנה בין שמאל לימין. ובחורף הם מסתפחים, רובם ככולם, למשפחת הזוחלים לאט, מאוד לאט, בלי קשר לתנאי הדרך והראות. וגרוע מכל הם הסיבובים, בהם לא משנה מהי זוית הסיבוב ומהו מספר המסלולים, הזחילה הופכת לסוג של עמידה במקום תוך בחינה מראש של כל סנטימטר אליו נגיע ואיך לעזאזל אנחנו נמנעים מלהתהפך בסיבוב הנורא הזה.

מצב הפוך - עודף בטחון - גרוע יותר.

אל תפריע לי לנסוע לאט, אני לא מפריע לך לנסוע מהר וכמובן צריך לאזן בין אלה. אם אנחנו בכביש עם כמה נתיבים ונוח לי לנסוע לאט - אז תעקוף. אם אין לך אפשרות אז תן לי לנסוע במהירות שנראית לי לנכון ותסע מאחורה בשקט עד שיתאפשר לך לעקוף ואל תטריד אותי - כמובן אם אתה בוגר, או שמא אתה ילדון, וכן, זה יכול להיות גם בגיל 40.

לא התכוונתי כמובן אליי. התכוונתי בכללי. אל תטרידו נהגים אחרים. גם לי לפעמים יוצא לנסוע מאחורי רכב שנוסע מ-מ-ש ל-א-ט במקום שאין לי אפשרות לעקוף, אבל איכשהו לא עלה בדעתי להיצמד, לצפור, להבהב, אלא נוסע מאחוריו, למה? כי זה המצב. לא צריך לנסות לגרום לנהג לנסוע מהר יותר כי כנראה שיש סיבה למה הוא לא רואה לנכון לעשות את זה וגם נכנס פה עניין של אגו והיו מקרים שלא ראינו את הגבול - אז הניחו ואל תטרידו אחרים - אלא אם כן עוד לא התבגרתם. תמיד מצחיק אותי שיש אנשים נורמליים שיכולים לנסוע בשקט בטור בלי דאווינים ויש את אלה לחץ לחץ לחץ לחץ כל הזמן כאילו יש שם מיליון דולר בהמשך... אפשר לנצל נסיעה איטית לשמוע מוסיקה נעימה ולהירגע.

פורסם

לנסוע לאט זה לא אידיאלי. אידיאלי זה לנסוע עם זרם התנועה.

נכון שלנסוע לאט מדי זה פחות גרוע מלנסוע מהר מדי אבל עדיין זה גורם להיווצרות של לחץ ועצבים סביבך ולנהוג באמצע של כיס לחץ תמידי, או כמעט תמידי זה מסוכן.

אם פלוני לא יכול או לא מרגיש מספיק בטוח לנהוג במהירות התנועה בכביש אז אפשר לקחת כמה שיעורי נהיגה לרענון - וזה בלי ציניות או משהו כזה.

פורסם
לנסוע לאט זה לא אידיאלי. אידיאלי זה לנסוע עם זרם התנועה.

נכון שלנסוע לאט מדי זה פחות גרוע מלנסוע מהר מדי אבל עדיין זה גורם להיווצרות של לחץ ועצבים סביבך ולנהוג באמצע של כיס לחץ תמידי, או כמעט תמידי זה מסוכן.

אם פלוני לא יכול או לא מרגיש מספיק בטוח לנהוג במהירות התנועה בכביש אז אפשר לקחת כמה שיעורי נהיגה לרענון - וזה בלי ציניות או משהו כזה.

ואני חושב שמי שנוצרים אצלו עצבים בנהיגה צריך ללכת לפסיכולוג לפני שהוא נוהג. צריך רק להאשים את העצבניים והמתעצבנים. כשאתה נוהג אתה צריך להיות רגוע ויהי מה.

אנחנו דיברנו פה על מצב שפלוני אלמוני נוסע לאט כשהוא ראשון בטור ללא אפשרות לעקוף ככה שהוא בעצם מכתיב את קצב התנועה. אם הוא נוסע במהירות המותרת באותו קטע כביש ואפילו מעליה - אין לבוא אליו בטענות בכלל. אם הוא נוסע לאט, גם לא בהכרח, כי יש נהגים שסבורים שמהירות ממש גבוהה היא סבירה מה שלא בהכרח נכון ועודף בטחון הוא גם מסוכן. אולי דווקא זה שנוסע לאט שיקול הדעת שלו הוא הנכון ביותר? מי קבע? השורה התחתונה היא שלהטריד נהג כזה זו לא פחות מטיפשות ואינפנטיליות וחבל לי לראות אותה בקרב אנשים מבוגרים.

פורסם

לשלוח חצי מדינה לפסיכולוג זה לא פרקטי. בין עמך אתה יושב.

זרם התנועה ייסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך והכי נכון זה לזרום איתו.

לגבי החלק של הנסיעה במהירות המותרת אני אספר לך סיפור: עד לא מזמן בנו את הרכבת שבין חולון לראשון בין הנתיבים של האיילון ומדי פעם ככל הנראה רכב כבד היה צריך להשתלב בכביש מצד שמאל אז סללו לו שול שמאלי לצורך השתלבות שהיה יותר רחב משתי הנתיבים בכביש. כנראה שלפקיד משרד התחבורה הנתיב הזה לא הספיק והוא החליט בשביל ה-5 משאיות ביום האלה להגביל את כל התנועה בכביש (הממוחלף לכל אורכו שנסלל לא מזמן באספלט טוב, וכאמור עם שוליים רחבים משני הצדדים) ל-70 קמ"ש. כמובן שאף אחד כולל אותי לא באמת נסע 70 בכביש. אם בכל זאת מישהו החליט לחנך את כולם ולנסוע 70 פשוט כולם היו עוקפים אותו וסתם היו נוצרים עצבים. אז מה הפואנטה בלנסות להיות הכי בטיחותי ולצאת הכי מסוכן?

פורסם
ואני חושב שמי שנוצרים אצלו עצבים בנהיגה צריך ללכת לפסיכולוג לפני שהוא נוהג. צריך רק להאשים את העצבניים והמתעצבנים. כשאתה נוהג אתה צריך להיות רגוע ויהי מה.

אנחנו דיברנו פה על מצב שפלוני אלמוני נוסע לאט כשהוא ראשון בטור ללא אפשרות לעקוף ככה שהוא בעצם מכתיב את קצב התנועה. אם הוא נוסע במהירות המותרת באותו קטע כביש ואפילו מעליה - אין לבוא אליו בטענות בכלל. אם הוא נוסע לאט, גם לא בהכרח, כי יש נהגים שסבורים שמהירות ממש גבוהה היא סבירה מה שלא בהכרח נכון ועודף בטחון הוא גם מסוכן. אולי דווקא זה שנוסע לאט שיקול הדעת שלו הוא הנכון ביותר? מי קבע? השורה התחתונה היא שלהטריד נהג כזה זו לא פחות מטיפשות ואינפנטיליות וחבל לי לראות אותה בקרב אנשים מבוגרים.

אין פה ענין של נסיעה בניגוד לחוק. יש פה ענין של הבנה שנסיעה איטית מדי מסוכנת לא פחות, לעיתים יותר, מנסיעה מהירה מדי, וזה מעבר ליצירת עומסי תנועה מיותרים שגם להם תמורה נכבדה לרמת המסוכנות שבכביש. הנפת מין אצבע צרידה מחנכת כמו שאתה מנסה לעשות כאן, קצת מוזרה ולא נראית ממש שייכת. רוצה לחנך ? לך תתנדב ל"אור ירוק" או משהו כזה, אני מאמין שתתקבל שם בברכה.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

והדבר הראשן לדאוג לו - זה צמיגים איכותיים.

:oops:

נכון מאד.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם
לשלוח חצי מדינה לפסיכולוג זה לא פרקטי. בין עמך אתה יושב.

זרם התנועה ייסע במהירות שמתאימה לתנאי הדרך והכי נכון זה לזרום איתו.

לגבי החלק של הנסיעה במהירות המותרת אני אספר לך סיפור: עד לא מזמן בנו את הרכבת שבין חולון לראשון בין הנתיבים של האיילון ומדי פעם ככל הנראה רכב כבד היה צריך להשתלב בכביש מצד שמאל אז סללו לו שול שמאלי לצורך השתלבות שהיה יותר רחב משתי הנתיבים בכביש. כנראה שלפקיד משרד התחבורה הנתיב הזה לא הספיק והוא החליט בשביל ה-5 משאיות ביום האלה להגביל את כל התנועה בכביש (הממוחלף לכל אורכו שנסלל לא מזמן באספלט טוב, וכאמור עם שוליים רחבים משני הצדדים) ל-70 קמ"ש. כמובן שאף אחד כולל אותי לא באמת נסע 70 בכביש. אם בכל זאת מישהו החליט לחנך את כולם ולנסוע 70 פשוט כולם היו עוקפים אותו וסתם היו נוצרים עצבים. אז מה הפואנטה בלנסות להיות הכי בטיחותי ולצאת הכי מסוכן?

לשלוח חצי מדינה לפסיכולוג זה אכן לא פרקטי אבל 100% מהתאונות נגרמות בגלל נהיגה כוחנית ועצבנית ולא משהו אחר, ככה שהפתרון של להירגע נשמע לי היחידי שיכול להפחית דרסטית בכמות תאונות הדרכים.

לגבי החלק השני, אני חוזר ואומר, אתה יכול לנסוע מעל המהירות המותרת וזה עניינך כל עוד המהירות שלך לא גבוהה קיצונית מההגיוני, אבל אל תדרוש מאף אחד לנהוג כמוך כי זכותו של כל אחד לא לקבל דוח. אם אתה יודע מה החוק, ולדעתך הוא לא נכון, ואתה בוחר לעבור עליו, אז תקח אחריות, אין מה לעשות. אל תדרוש מאף אחד לעבור על החוק בשביל שתהיה מרוצה.

פורסם
אין פה ענין של נסיעה בניגוד לחוק. יש פה ענין של הבנה שנסיעה איטית מדי מסוכנת לא פחות, לעיתים יותר, מנסיעה מהירה מדי, וזה מעבר ליצירת עומסי תנועה מיותרים שגם להם תמורה נכבדה לרמת המסוכנות שבכביש. הנפת מין אצבע צרידה מחנכת כמו שאתה מנסה לעשות כאן, קצת מוזרה ולא נראית ממש שייכת. רוצה לחנך ? לך תתנדב ל"אור ירוק" או משהו כזה, אני מאמין שתתקבל שם בברכה.

למעשה אני הייתי זה שאמר שאין מקום לחנך אחרים. לא אעלה על דעתי להטריד נהג אחר ע"י הבהוב, היצמדות, צפירות וכו' כי ההתנהגות הזו נראית לי ילדותית ולפעמים עשויה גם להיגמר רע. צפור למישהו קצת חמום מוח שלא באת לו בטוב ולך תדע איך זה ייגמר. כאילו, סע בשקט, יכול לעקוף תעקוף, לא יכול, סע רגיל...

הבעיה לא עם נסיעה איטית מדי או נסיעה מהירה מדי. הבעיה בהפרשי מהירויות קיצוניים בין מכוניות שונות, דבר שמגביר עקיפות. אכן רצוי לנסוע עם מצב התנועה ולא "לאנוס" את הכביש ולעקוף ולזגזג על ימין ועל שמאל. בכל מקרה, אני לא רואה לבוא בטענות לבן אדם שנוסע במהירות המותרת כי "זכותו לא לקבל דו"ח", וגם אם אני מעט תמה על מישהו שנוסע מ-מ-ש ל-א-ט, אני לא רואה מה התועלת והפואנטה בלהציק לו.

פורסם
תעשו טובה לעצמכם ולסובבים אותכם,אני כל יום מזועזע מחדש מכמות התאונות באזור,רוב הכבישים פה מפותלים ומלאים בהפתעות,בעיקר שהם רטובים.

בימים האחרונים יצא לי לנהוג את כביש נס הרים-בית שמש כמה פעמים(מנהלתי בלבד),לא יצא לי לעבור שם פעם אחד בלי להיתקל בתאונות דרכים,כל המעקות בטיחות עקומים ואפשר לראות חלקי מכוניות לאורך כל הכביש,פשוט מזעזע.

לפני יומיים תאונה באחד הפיתולים נתקלתי בניסן אלמרה שנכנסה חזיתית באוטובוס באחד הפיתולים,באותו יום בדרך חזור גם תאונה בצומת בר גיורא,היום עוד פעם עברתי שם תאונה חזיתית באחד הסיבובים של שני רכבים גדולים,האחד מזדה 5 ועוד רכב גדול,היה קשה לזהות ולא בגלל שאני צריך משקפיים.

http://hnn.co.il/gallery16288.html

הם בטעות ערבבו 2 אירועים לאירוע אחד,האוטובוס זה בכביש נס הרים,והתמונות למטה זו התאונה של צ.בר גיורא.

סופ"ש נעים ובטוח.

הנוסעת ברכב נפטרה ובעלה פצוע

הם שכנים שלי

פורסם

הפעם הראשונה שהבנתי באמת כמה איכות הצמיגים משפיעה בכביש רטוב הייתה כשהתקינו לי צמיגים סיניים ברכב ליסינג.

נסעתי אחרי רכבים אחרים, במהירות שלהם, בכביש רטוב, והרכב פשוט החליק כאילו אני נוסע על שמן, גם בכיכרות במהירות של 20-30 קמ"ש, כשהם נוסעים בלי בעיה. פשוט הבדל עצום ברמת האחיזה. בכביש יבש ההבדל היה פחות מורגש, אפילו לא מורגש בכלל, ואני נוסע על המגבלות.

חשבתי על זה - אולי אפשר לעשות איזשהו מבחן לצמיגים של אחיזה ברטוב, על מתקן שדומה למתקן שבודק בלמים במכון טסטים.

צריך לחשוב על זה ולבדוק אם זה אפשרי טכנית להגדיר סף אחיזה שייצג רק את הצמיג בנטרול כל המשתנים האחרים כמו משקל הרכב, איכות הבלמים, רוחב הצמיג וכו'. אפשר להגדיר גם שהמבחן הזה לא מכשיל את הרכב בטסט אבל נותן 'ניקוד' לצמיג ככה שהנהג יקבל נקודת ייחוס ויחשוב לבד אם שווה לו להשקיע בצמיגים יותר איכותיים. מה הסיכוי שיעשו דבר כזה בארץ ? אפסי. אבל נחמד לפנטז :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

מה שאתה מתאר זה פחות או יותר מה שמייצג דירוג ה-Traction בצמיג בעל תקן DOT אמריקני. הצמיג נבחן בכוחות ה-G שהוא מסוגל לספק בבלימה עד נעילה על גבי שני משטחים רטובים: האחד בטון והשני סוג אספלט מיוחד. הדירוג נע בין A ל-C, ולאחרונה נוסף דירוג AA. כל צמיג מעל C - סביר. שים לב שזה לא מייצג נאמנה את האחיזה הצדית של הצמיג, ואת אחיזתו ביבש בכל מובן (דבר זה נקבע גם על בסיס מקדם התרכובת - Treadwear ועוד משתנים).

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

זה טוב ויפה, אבל השאלה היא האם כל צמיג סיני 'שקר כלשהו' נושא את קוד הדירוג הזה, ואם כן, צריך בכלל לאסור

ייבוא ושיווק של צמיגים שמדורגים נמוך מדי.

רוב הנהגים הרי לא ממש יודעים להגיד אם צמיג אוחז טוב או לא. לדוגמה אותם צמיגים שהרכיבו לי ברכב, הורכבו על עוד הרבה רכבים אחרים אצלנו, ורק אני התלוננתי. זה היה אחד הטיעונים של קצין הרכב כשהתלוננתי בפניו (וגם הוא השתכנע אחרי שלקחתי אותו לסיבוב).

רוב הנהגים פשוט לא מתקרבים למגבלות ממילא אז הם לא מרגישים את ההבדל. הם מתאימים את הנהיגה שלהם לרמת האחיזה של הצמיגים אם הם מרגישים שהם טיפה מחליקים, ועוברים לסדר היום.

הבעיה היא שבמקרה חירום כשהם יצטרכו לבלום בלימת חירום למשל - הם ייעצרו בתוך הרכב שלפניהם במקום שני מטר אחריו..

אבל את זה מגלים רק מאוחר מדי.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

יש הרבה צדק בדבריך. הצמיגים הסיניים שכולם מתלוננים עליהם - הם עם תקינה (צמיגים בלי תקינה כמעט ונעלמו מהעולם המערבי - וטוב שכך), אבל עדיין לא מספיק טובים. דוגמה טובה לכך הוא צמיג לינגלונג בעל תקינה אירופית E ו-e שהוכח כנחות ברמה מסוכנת במספר מבחנים. מה שצריך לחפש זה צמיג מ"בית טוב." כלומר, חברה מוכרת, ארץ מוצא "נורמלית" (ולא סין\תורכיה\סודאן), המלצה או שניים, וגם דירוג סביר אם יש תקן DOT.

הייתי בטוח שהילוך M נועד בשביל עליות [Mountain]

פורסם

איך בודקים את זה ברשת ?

סתם לצורך הדוגמה הצמיגים שאני מדבר עליהם זה פדרל 657 195/65/15. אתה יודע להגיד מה הדירוג שלהם ?

אגב - זאת הסאגה שהייתה לי עם הצמיג הזה :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=238334

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...