Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5324 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש הבדל עצום בין לפרפר קצת בפתיחה לבין "להוציא את התחת", ה-CLS מפרפרת קצת, נכון, התחת שלה לא מתעופף לכל עבר.

אל תתפס לפרארי, סתם נתתי אותה כדוגמא, באותה מידה זו יכלה להיות אסטון מרטין או כל מכונית אחרת שקצת פחות ברוטלית.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני, מה שרואים בסרטונים של הקורבט זה אנשים שלא בדיוק לוחצים על הדוושה בצורה מתונה.

אם נשווה את כמות הקורבטים על הכביש לכמות האיטלקיות ואת הנגישות שלהן נבין בדיוק למה יש כ"כ הרבה סרטונים של קורבט.

זה לא חוכמה להגיד שרכבים אחרים לא יתנהגו ככה אם אתה לוחץ במתינות, גם הקורבט תאיץ בצורה עדינה אם הרגל לא כבדה כ"כ.

haters will hate

פורסם
יש הבדל עצום בין לפרפר קצת בפתיחה לבין "להוציא את התחת", ה-CLS מפרפרת קצת, נכון, התחת שלה לא מתעופף לכל עבר.

אתה ממשיך להתעקש , כנראה שזה יהיה בזבוז להמשיך לנסות להסביר לך שאתה טועה .

אני אכתוב שוב , תרצה תקנה לא תרצה אל תקנה : גם ה-CLS63 (שהיא רכב חזק אבל לא צריך להסביר שהוא יחסית מעודן) , נזקקה להיגוי נגדי לא קטן כשהיא "רק פרפרה" אחריי שכיביתי את הבקרות , הקשחתי את המתלה ומחצתי את הדוושה בצורה חזירית (כנ"ל C63 ומכוניות רבות אחרות) .

יותר מזה , היא גם לא חיבבה עזיבה פתאומית של הדוושה אם כבר פתחת החלקה (קו ישר או פנייה) , אז מה זה אומר , שהיא טריקית? נו נו נו מרצדס , לא יודעים לתכנן מכוניות , פרארי\אסטון\וואט אבר מקסימום היו מפרפרות .

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

זה לא עניין של "תקנה או לא תקנה".

אם נלך על פי המשנה שלך כל המכוניות מתנהגות זהה וזה פשוט לא נכון.

בהחלט יש מכוניות שגם תחת החלקה יותר נשלטות ויש מכוניות שתחת החלקה נחשבות לקשות מאוד לשליטה.

זו הנקודה, אם בא לך להמשיך להתמקד בכך שהחלקה של CLS63 בפתיחה זהה בברוטליות להחלקה של קורבט- שיבושם לך ידידי.

:wink:

פורסם

טוב לפחות אפשר להסכים שהקורבט היא מכונית טובה ?

כל אחד בא עם ניסיון אישי, כל אחד לומד משהו אחר.

אני אוהב את הוולגריות של הקורבט, אני אוהב את הדרך שבה היא מלטפת את בלוטות האגו, הרכב הזה מרגיש גבר גבר, לא מתחנף יותר מדי בדיוק מה שאני אוהב. הקורבט היא מכונית גסה אך לא גסה מדי וזאת הבעיה פה.

הרבה אנשים פה בפורום מתארים את הקורבט כמכונית גסה מאוד, לא נוחה בעליל ולמעשה סתם מנוע חזק שמחובר ל4 גלגלים.

אני לא רואה את זה ככה, אפילו אם מדובר בC4, הקורבט היא מכונית טובה, גסה אבל במידה מהנה וכן היא די נוחה ביום יום, היא מהווה תמורה יותר טובה לכסף מכל פרארי חדשה והיא זולה לתחזוקה.

רוצים לדבר על היתרונות של הקורבט אל מול המתחרות? זה משהו שאפשר לעשות בקלות.

כי מה לעשות בחיים האמיתים יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.

וסתם לידע כללי, לא צריך להיות דפוק בשביל להגיד "פרארי לא עושה לי את זה" צריך להיות ריאלי.

haters will hate

פורסם

כשאתה אומר "בהחלט יש מכוניות שגם תחת החלקה יותר נשלטות ויש מכוניות שתחת החלקה נחשבות לקשות מאוד לשליטה" , זה לא קצת שונה מהטיעון שלך עד עכשיו , שמגדיר את ה-CLS63 (או כן , אין לך מושג כמה אני רוצה להתמקד דווקא במכונית הזו כדוגמא , נחש למה? כי היא דווקא סף תחתון מעולה בהתחשב במתינות היחסית שלה) כבלתי ניתנת להחלקה בקו ישר , שלא נאמר לא יותר מ-"מפרפרת קצת"?

עדיין אתה מפספס את הנקודה , לא מעניין עד כמה קלה או קשה השליטה במכונית תחת החלקה או לא , הגרעין לכל הדיון הוא לא דבר מלבד האם ניתן להוציא תחת בקו ישר או לא (לא באמצעות ההיגוי) , אז עבור קורבט אתה מודה (או מניח?) שזה אפשרי , אך לא עבור מכוניות אחרות (דיברת בכלליות על מגוון מכוניות , וציינת בפירוש C63 , CLS63 ו-M3) , וזה לא נכון לא משנה כמה תמשיך לטחון את זה .

אם נוסיף שומן כבש למנגל , נזכור שיש יותר מידי משתנים שבלתי אפשרי להתעלם מהם , וזו בדיוק הסיבה שקיימות מכוניות בעלות חלוקת כוח אינוודואלית לכל אחד מהגלגלים (GT-R , Evo ושות') , ומה לעשות - יש אינספור מכוניות מלבד קורבט שאין להם הנעה כפולה אקטיבית , והן חשופות לאותם משתני האחיזה\העברות משקל שקורבט חשופה להן .

אבל שוב , מה אני מבין , קורבט המכונית הכי טריקית שנוצרה (שתי שניות בלי ציניות : לא היא לא , ממש לא , בטח שלא בגירסאות הבסיס שנוטות לתת היגוי בטיחותי) , והיא היחידה שיכולה לאבד תחת בקו ישר , וזה שמכוניות הרבה יותר מתונות ממנה מאבדות תחת בקו ישר לא קיים , אז בטח שלא מכוניות קיצוניות ממנה בהרבה .

http://www.youtube.com/watch?v=V_mjubpnNRU

MX-5T 05>911 S 08>S2000 07>S2000 06>S2000 08>Mazda 6 05+Z800 14+Polo 98>Suzuki Splash 09 :cry:

פורסם

חיכיתי שתעלה את הסרט הזה :lol:

אני אסכם,

למרות הדיון לטעמי שנינו פחות או יותר באותה דיעה פשוט משתמשים בהגדרות שונות ולכן לא מגיעים לעמק השווה בדיון.

פורסם

אני שמח לתגובה כזו , אבל כנראה עדיין לא הבנת על מה בעצם אני מגיב כאן .

ממה שנכתב כאן בשירשור , אם זו הייתה פרארי ולא קורבט - היא לא הייתה מתרסקת .

אני מתייחס רק למה שכתבו כאן על אופי ההתנהגות של המכונית (קורבט) , ושמכוניות אחרות לא עושות את זה .

כל מכונית חזקה , כל עוד הבקרות בה כבויות , תעשה את זה - וזו הנקודה היחידה שלי .

האם הנהג יכול למנוע את זה , כמובן , אבל זה לא נושא שהתייחסתי אליו .

לגבי הטריקיות , כמו שכבר הגבתי לכותב הקודם , אני חושב שקורבט מעט טריקית , ולא משהו קיצוני .

לא התנסתי איתה על מסלול אמנם (אבל בהחלט קראתי אינספור מאמרים על ההתנהגות שלה בתנאי מירוץ) , אבל מהנהיגות שכן ביצעתי והרפרנס הסביר שיש לי להשוות אליו , היא לא רגישה מידי ל-"אינפוטים" (ופה בעצם הדאון סייד שלה , לא? להמחשת חוסר הרגישות) ואין לה בעיה מולדת (מנוע קדמי בסה"כ , הגיר האחורי נשמע מתכון על הנייר אבל לא מרגיש כמו בנהיגה על פורשה ואפילו לא כמו במכוניות מנוע קדמי אחרות שרגישות יותר לליפט-אוף , מתלה אחורי בסגנון מיושן אמנם אך מלוטש ועושה את עבודתו במבחן התוצאה... אני חושב שהרעיון נקלט) .

הבנתי על מה אתה מגיב, אבל כנראה שאנחנו מבלבלים דברים. אני מסכים שאם תצמיד דוושה במכוניות על רבות (בלי בקרת משיכה/יציבות), תקבל התנהגות לא צפויה אפילו בקו ישר. כן, גם אם הן פרארי. לכן צריך להזין את הגז בחוכמה ולתקן בעת הצורך. זה גם טוב יותר לצורך האצה - כי ת'כלס, פירפור ואיבודי אחיזה לא מובילים אותך לשום מקום. העניין הוא שבניגוד ללא מעט מכוניות על עם מערכת מתלים מתוחכמת ו/או כיול טוב יותר, הקורבט מאוד עצבנית על המגבלות (לא נהגתי בוייפר, לא יודע אם זה יותר ועד כמה - מניח שכן). כלומר - כשהיא מאבדת אחיזה, זה נעשה בבת אחת ובאגרסיביות, והתיקון יותר מסובך מבמכונית אחרת.

לא זה מתכוון כשאני כותב על טריקיות במגבלות, כאשר הבעיה העיקרית של זה היא העובדה שקשה לנהוג את הקורבט חזק מבלי לפחד לאבד אחיזה, ולכן היא לא משרה ביטחון (ועזוב לרגע קו ישר). מבחינתי אם היא לא משרה ביטחון, אז זה לא משנה אם יש לה 900 כ"ס והיא המכונית המגניבה ביקום (אני מגזים בכוונה) - זה פשוט לא כיף.

זה לא "גורם לך להרגיש כמו גבר אמיתי", זה סתם לא נותן לך ליהנות עד הסוף. יש אנשים שלא צריכים את זה, ומשתמשים בקורבט רק לצורך פוזה או ביצועים בקו ישר - ולזה היא מעולה (וזולה!). אבל מי שקונה מכונית ספורט בשביל ליהנות מנהיגה ספורטיבית - יתאכזב בסופו של דבר.

בנוגע למה שכתבת בסוף התגובה - לצערי הניסיון שלי על קורבטים ודמויות קורבטים מוגבל יחסית, אבל יש לי חבר, נהג בחסד, שיש לו ניסיון רציני בתחום ואני סומך על המילה שלו. הוא טוען שהוא עוד לא פגש את הקורבט שלא הייתה עצבנית מדי על המגבלות. מצד שני, אני לא יודע אם הוא נהג על Z06 "כמו שצריך"...

רוני, מה שרואים בסרטונים של הקורבט זה אנשים שלא בדיוק לוחצים על הדוושה בצורה מתונה.

אם נשווה את כמות הקורבטים על הכביש לכמות האיטלקיות ואת הנגישות שלהן נבין בדיוק למה יש כ"כ הרבה סרטונים של קורבט.

זה לא חוכמה להגיד שרכבים אחרים לא יתנהגו ככה אם אתה לוחץ במתינות, גם הקורבט תאיץ בצורה עדינה אם הרגל לא כבדה כ"כ.

מסכים לגמרי - ברור שיהיו יותר סרטונים של קורבט בגלל השכיחות שלה.

טוב לפחות אפשר להסכים שהקורבט היא מכונית טובה ?

כל אחד בא עם ניסיון אישי, כל אחד לומד משהו אחר.

אני אוהב את הוולגריות של הקורבט, אני אוהב את הדרך שבה היא מלטפת את בלוטות האגו, הרכב הזה מרגיש גבר גבר, לא מתחנף יותר מדי בדיוק מה שאני אוהב. הקורבט היא מכונית גסה אך לא גסה מדי וזאת הבעיה פה.

הרבה אנשים פה בפורום מתארים את הקורבט כמכונית גסה מאוד, לא נוחה בעליל ולמעשה סתם מנוע חזק שמחובר ל4 גלגלים.

אני לא רואה את זה ככה, אפילו אם מדובר בC4, הקורבט היא מכונית טובה, גסה אבל במידה מהנה וכן היא די נוחה ביום יום, היא מהווה תמורה יותר טובה לכסף מכל פרארי חדשה והיא זולה לתחזוקה.

רוצים לדבר על היתרונות של הקורבט אל מול המתחרות? זה משהו שאפשר לעשות בקלות.

כי מה לעשות בחיים האמיתים יש הרבה פרמטרים שצריך לקחת בחשבון.

וסתם לידע כללי, לא צריך להיות דפוק בשביל להגיד "פרארי לא עושה לי את זה" צריך להיות ריאלי.

אני חושב שהתשובה היא "תלוי איזו קורבט", בערך כמו "תלוי איזו פרארי" - כי אפילו לא כל פרארי היא מכונית טובה...

מה שכן - כל קורבט מהווה תמורה מצוינת לכסף. אישית אני לא מתחבר אליהן דווקא בגלל הברוטאליות והחוסרים בתחום ההתנהגות (אבל שוב, לא נהגתי על Z06).

ולסיום - אני מסכים שלא צריך להיות דפוק בשביל להגיד "פרארי לא עושה לי את זה". רק אם נהגת על 458 או 430 סקודריה ואמרת את זה, אתה דפוק :wink:

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אוקיי , מקבל את דעתך .

חוקי הקורבט השתנו בימינו , דגם ה-C6 היווה שיפור ניכר ביחס לקודמיו , אבל זה רחוק מלהיעצר כאן .

ב-08 היה השינוי המשמעותי ביותר שכלל הגדלת ההספק , היגוי טוב יותר וסלון משופר .

משם , שברולט המשיכו ללטש את המכונית ומידי פעם עדכנו שוב את מערכי ההיגוי וההילוכים , הגימור והאבזור והכי חשוב התת דגמים .

ב-2010 הוצגה ה-Grand Sport , שהיא למעשה זהה ל-Z06 כמעט לחלוטין , למעט המנוע שהוא ה-LS3 הרגיל (החלקים הפנימיים שונים מהקורבטים הבסיסיות , אבל ההספק זהה) .

כלומר שיפור עצום במתלים , אנטי-רולים , בלמים , רוחב צמיגים , הילוך סופי , עוקת שמן יבשה ומצננים לכל הנוזלים וגוף מנופח .

המטרה לא הייתה שיעור בהיסטוריה , אלא להבהיר שכשניגשים לבחון את הקורבט ובייחוד בהשוואה ליריבותייה המחומשות מאוד , צריך להתמצא בדגם אותו משווים (לא נדיר לראות מבחן השוואה בין רכבים ערומים לרכבים באבזורי ספורט מקסימאליים) ולהשתחרר מהסטיגמות .

נכון , עדיין עבור רכב ב-60K~70K$ (עבור ה-GS , הבסיס נמכרת במעט למעלה מ-40K$) ) יש מינוסים , אבל הם רחוקים מלהיות אלו שהיו בקורבטים הקודמות , ויש לה פלוסים שחלק מהיריבות לא יכולות להציע .

אני ממש לא חושב שקורבט היא המכונית האידיאלית (מקריאה בלבד ולא מנהיגה , דווקא נראה שה-M3 החדשה היא העונה לתואר) , אבל אני מחפש מכונית חדשה , ובחנתי כל כך הרבה מתחרות מכל הקטגוריות הקרובות (מלשקול לחזור למיאטה עד לקפוץ מעל לפופיק ולעלות רמה או שתיים מעל לקורבט) , כנראה שאבחר ב-GS אם אצליח להתגבר על העלויות , ותאמין לי - אני באמת לא מהחולי קורבטים .

פורסם

ו.... לא חסרים נהגים שטיפה אחת מכישרון הנהיגה שלהם היא שאיפה מספקת לכולנו , וגם הם התרסקו .

אני מתעקש שקורבט היא לא רכב טריקי על המגבלות במידה רבה , אבל אני מסכים עם רוני שקיימים רכבים שגם הנהג הכשרוני ביותר מסתכן כשהוא דוחק אותם לקצה , בין אם זה עקב "תקשורת" ירודה שמקשה לדעת את מצבו של הרכב כשהוא בקרבת המגבלות , ובין אם זה עקב תכנון לקוי (אין קשר לכוח כמו שכתבת , גם ה-S2000 מהשנתונים שקדמו ל-2004 נחשבות טריקיות במידה קיצונית , ולא חסר נהגים כדוגמאת Tsuchiya שמכירים טוב את המכונית ואת תוואי הנהיגה ובכל זאת התרסקו באשמת המכוניתן) .

על הראשון ניתן להתגבר (לא חסרות דוגמאות של נהגים ששולטים באופן מרהיב ברכב שמתקשר בערך כמו נזיר ציסטרסיאני) ולעתים חוסר התקשורת של המכונית הוא תופעת לוואי של יתרון אחר (למשל היגוי חשמלי) , עם השני אי אפשר לעשות דבר מלבד לא לקחת את המכונית לקצה .

• תוכן חדש...