Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

למי פונים בקשר לביטול רמזור?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5315 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כפי שנאמר בכותרת, למי פונים אם מעוניינים לבטל רמזור?

אני נאלץ לעבור בכל יום בדרך לעבודה וחזרה בצומת טי ארורה (צומת שער מנשה).

הצומת הנ"ל עברה לאחרונה שיפוץ/שידרוג, מנתיב אחד לפונים שמאלה או ימינה ותמרור עצור, לשני נתיבים, אחד עבור כל כיוון, כאשר הפנייה ימינה זוכה לתמרור תן זכות קדימה במקום עצור (מה שלא מונע מטמבלים לעצור שם כל פעם מחדש למרות שסללו גם נתיב האצה :x).

התנועה השתפרה פלאים בכל שעות היום, אין יותר עצור, אין יותר פקקים בגלל נהגים שלא קלטו שלא יתנו להם להשתלב שמאלה (עקב תנועה עירנית מאוד בשעות הבוקר) ,למרות שמי שצריך שמאלה יכל לדלג על הצומת הזאת ולקחת ימינה בהבאה בתור ולחסוך לעצמו 10 דקות כל יום, כמו כן, הרחיבו את הנתיב בדרך חזרה לפנייה שמאלה מה שאיפשר זרימה של תנועה מבלי שהפונים שמאלה יעכבו אותם.

התחלתי לחשוב שהשתגעתי, אמנם לא טרחו לסיים את הכביש כמו שצריך, נותרו שטחים רבים מקורצפים ומדרגות שוברות מתלים, אך זרימת התנועה (ויש תנועה!) השתפרה בכזה אופן, שאתה לא מאמין שזה יכול לקרות בישראל, תכנון פשוט שכל נהג שעובר שם חשב עליו והופ, זה מבוצע! (אני בטוח שלרובכם המוחץ יש כמה רעיונות ייעול לשיפור זרימת התנועה בדרך שבה אתם נאלצים לעבור אין ספור פעמים) לרגע חשבתי שמישהו באמת חשב ותכנן לפני שביצע ושכספי המיסים שלי מבוזבזים היטב.

אז חשבתי...

בקושי עברו כמה שבועות שזכיתי להנות מהשיפור ואז הופיעו עמודים שראשם מכוסה שקיות ניילון שחורות - רמזור עתידי.

בשום תרחיש בראשי, לא מצאתי כיצד רמזור ישפר את התנועה אלא רק יכביד עליה משמעותית, פיללתי שלפחות התזמון שלהם יהיה הגיוני.

אז פיללתי...

לפני כמה ימים חזרתי הביתה מעבודתי וכקילומטר מהצומת לפני הצומת המדוברת נתקעתי בפקק, הייתה תאונה? התהפכה משאית? למה לעזאזל יש פה פקק?!? (בשש שנים שאני עובד במקום, רק הסיבות שמניתי קודם גרמו לפקק, מעולם לא עמדה התנועה שם מבלי איזה אסון).

אחרי שלא מעט מכוניות פנו לשדות בכדי לנסות למצוא נתיב תנועה אחר (ואין נתיב תנועה אחר) התקדמתי דיו בכדי לראות שהפעילו את הרמזור ולכן יש פקק מכל כיוון אפשרי.

דרך של 15 דקות בתנועה איטית במקרה הכי חמור הפכה לדרך מייגעת של 35-45 דקות בזחילה. :x

כל הנהגים עצבנים ועוד בצומת שלפני הצומת כבר מתחילות החתיכות, הדחפויות, נסיעה על השוליים והלהיט האחרון, להיכנס לצומת למרות שאין לך אפשרות לחצותה ו/או שהרמזור אדום. :roll:

כך יוצא שבכל פעם שלנתיב שלי יש ירוק, במקסימום מצליחות לעבור שני מכוניות וגם זה תחת 70 עבירות תנועה שונות (כי הצומת חסומה).

איך מפעילים רמזור לראשונה מבלי נוכחות משטרתית?!? :shock:

רק הקנסות מהיום הראשון, היו מספיקים לצפות את מדרכות ישראל בזהב! :roll:

התזמון של הרמזור נוראי! מדובר על אינטרבלים זריזים, אך יש המון תנועה מסחרית, בעיקר של משאיות כבדות וכך יוצא שגם בירוק, רק שתיים שלוש מכוניות יכולות לעבור לעיתים.

אני מוכן לוותר על התענוג של לפנות שמאלה בצומת הנ"ל בדרך חזרה הביתה ולעשות עיקוף מיותר רק בכדי שיבטלו את הרמזור, זה יוסיף לי המון קילומטרים מיותרים בדרך חזרה, אך זה היהי בנסיעה חופשית במהירות המותרת על פי החוק.

הנהגים שצריכים להמשיך ישר ירוויחו יותר ממני מסידור כזה, אך כולם ירוויחו יותר מהמצב הנ"ל כי לא יהיו פקקים.

הפתרון הכי טוב הוא הורדת הרמזור כליל עקב השפעתו לרעה על התנועה.

מאז, הדרך חזרה הביתה נהפכה למורטת עצבים, במיוחד כי כל המצב הזה מיותר ושהניסיון לשפר גרע!

למי עליי לפנות (לעירייה? למע"צ?) אם ברצוני לבקש שישקלו מחדש את הפעלתו או לפחות את תזמונו?

למכירים, מדובר בצומת שער מנשה, לאלו שלא, צומת טי שקרובה לפרדס חנה-כרכור.

תודה

כבר חתמתי...

פורסם

מע"ץ החדשה ולמשטרת חדרה מדור תנועה שאחראית על האיזור כמדומני.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

גם בחיפה מקרה דומה מאד. מדובר על ה"שיפור" החדש בצומת בר כוכבא-הרצל. שנים שליורדים מבר כוכבא היו שני נתיבים לפניה ימינה עם רמזור, וגם כך היו שם מידי פעם טורים ארוכים של מכוניות אבל היו חייבים להחמיר את המצב אפילו יותר. כאילו שזה לא ציר מרכזי שכמעט כל מי שיורד העירה מהכרמל עובר בו - היו חייבים להפוך את אחד הנתיבים ימינה לפניה שמאלה *לתחבורה ציבורית בלבד*, ולתקוע אלפים בנתיב אחד בלבד הפונה ימינה בפקקים שמשתרכים לפעמים עוד מהפניה ימינה לרחוב מיכאל.

כל זה בשביל מה? אוטובוס שעובר שם פעם ב20 דק? הרסתם לנו את החיים.

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

פשוט מדהים שאף אחד לא יושב ועושה חשבון האם זה באמת תורם, זורקים רעיון וזורמים, תורם או מחמיר? זה כבר לא מעניין אף אחד

כבר חתמתי...

פורסם

עברתי בצומת זו בשבוע שעבר והיתה הפעלה ראשונה של הרמזורים בפיקוח משטרה. השעה היתה שעת ערב מאוחרת כך שלא היתה בעיה בזרימת התנועה.

הצומת באחריות מתנ"א שלוחת חוף שיושבים בזכרון. כדאי ליצור איתם קשר ולהסב את תשומת ליבם לבעיה.

פורסם

פונים לרשות המקומית שבתחומה המוניצפאלי הרמזור. ראש הרשות על פי חוק נקרא ראש ראשות תימרור מקומית. ברשויות גדולות יש לו סמכויות לשינויים, ברשויות קטנות לא תלוי אם הואצל סמכויות מטעם המפקח על התעבורה. במקרה שלך יתכן והחברה הלאומית לדרכים היא הרשות הסטטוטורית ולעיתים משרד התחבורה. בכל מקרה המשטרה מקבלת מפתח להפעלת חרום/שוטר אין לה שום סמכות לשנות תזמונים באופן קבוע רק כשהיא בשטח באמצעות לחצן שוטר. בד"כ בכל הפעלת רמזור חדש יש מחלות ילדות ואחר כך מסתדר. יתכן כי לא הרכיבו גלאים והרמזור עובד בזמנים קבועים שזה פחות טוב. בכל מקרה יש לכל רמזור בתכנון כמה תוכניות שנעשו בהסתמך על ספירות תנועה. אם לא בוצע אז אכן יכולה להיווצר בעיה קבועה.

פורסם
עברתי בצומת זו בשבוע שעבר והיתה הפעלה ראשונה של הרמזורים בפיקוח משטרה. השעה היתה שעת ערב מאוחרת כך שלא היתה בעיה בזרימת התנועה.

הצומת באחריות מתנ"א שלוחת חוף שיושבים בזכרון. כדאי ליצור איתם קשר ולהסב את תשומת ליבם לבעיה.

המשטרה לא מכוונת את הרמזורים ולא מתזמנת אותם.

מי שאחראי לכך זו בקרת הרמזורים ולכן כדאי לפנות אליהם ישירות ולחסוך את מסירת ההודעה למשטרה שתפתח אירוע ותעביר אותו אל בקרתהרמזורים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

שאלה חצי קשורה.

למי פונים בנוגע ל:

בדיקת חוקיות של צומת (או ליתר דיוק, האם מותרת פנייה שמאלה בצומת)?כשרק נפתחה, היה תמרור המורה שניתן רק לפנות ימינה (בתוך המרובע האדום, שם תוכלו לראות בבירור שבגוגל מפות מותרת גם פנייה שמאלה), ו"הועלם" משם לאחר כחודש.

2) הזזה של מעבר חצייה\יצירת מכשול לחנייה לפני המעבר? מדובר על מעבר חצייה במיקום פחות או יותר הכי גרוע שיכול להיות מבחינת ניראות לנהגים, פשוט לא רואים אותו כי המכוניות החונות מסתירות אותו, ויותר חמור מזה- הוא ליד בית ספר, שעוברים במעבר הזה ילדים שגם כך קשה לראות אותם...

תודה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

וועדת התמרור העירונית שבשטח העיר בה הצומת/התמרור קיים.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

עוד שיטה:

פעם חבר עם משאית מאק (לפני כמעט עשור) הפיל רמזור שהיה ממרר לו את החיים,

למזלו לא תפסו אותו, אם הוא היה נתפס הוא היה אוכל אותה,

ומה המסר? שבישראל - כמו במדינות ערב מבינים רק כוח,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

ומאותה פגיעה הרמזור לא תוקן?

ל'

פורסם

לפני שנים רבות הייתה קיימת תיאוריה שאומרת שככל שיהיו יותר רמזורים התנועה תזרום יותר טוב .

ומה התגלה לבסוף .

שכאשר הרמזור לא פעל התנועה זרמה טוב יותר.

אבל כעת עם גודש התנועה ,וחוסר הנימוס בכבישים כנראה שבלי רמזורים העסק לא דופק.

ועם הקמת רמזור חדש יש חבלי לידה עד שמכווננים אותו לספק את הסחורה. ועדיין לא פעם אנו רואים שוטרים מפעילים את הרמזור לפי עומסי התנועה ומנטרלים את ההפעלה הרגילה של אותו רמזור.

בוא תקווה שגם שם זה יסתדר , ולכל מקבלי העצבים שער מנשה עומד לרשותם:lol:

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

ישה, תתפלא, אבל בכמה מקומות בחיפה שבהם ביטלו רמזורים, התנועה זורמת הרבה יותר טוב. מניסיון יום-יומי בשעות קבועות ובשעות שונות.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם

תוקן אחרי שבועיים,

הוא רצה להכנס בו שוב, אבל אמרתי לו שבטוח יעלו עליו הפעם, והקנס והמשפט שהוא יקבל יהיו כואבים

לו יותר מזמן ההמתנה לרמזור, - לשמחתי הוא הקשיב לי הפעם,

הרמזורים שממררים לי את החיים זה הרמזור של צומת כפר סבא רעננה,

הרמזור הזה מתחלף לטובת כל פלצן שיוצא מכ"ס או רעננה, ותוקע בבוקר את כל כביש 4!

כי הרמזור הארור בכביש 4 באותה צומת לא יתן לתנועה בכביש 4 לזרום אלא יעדיף את

התושבים מכ"ס על שאר האזרחים שנוסעים בכביש, אותו דבר גם עם צומת דרור!

את שני הצמתים האלו צריך לבטל לאלתר! הם הורסים להרבה אנשים את החיים בבוקר!

ויסכים איתי כל מי שנוסע מהצפון למרכז/לדרום בבוקר!

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם

Kenworth Man ניסיתם לפנות אל בקרת הרמזורים?

אל ראש העיר שינסה להפעיל קצת לחץ לשינוי תזמון הרמזורים?

עד כמה שזכור לי מנהיגה על הכביש הזה יש לעיתים די קרובות בדיקה של נפח התנועה הזרמת בו בשעות היום השונות,

(ע"י החוטים השחורים שנמתחים בין הנתיבים).

ל'

• תוכן חדש...