Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5337 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה,לפני בדיוק כחודש רכשתי סיאט לאון קופרה,הרכב שנת 2009 עבר רק 25 אלף ק"מ והוא במצב סטוק,בדרך כלל פותחים שרשורים כאלה לרכבים חדשים אבל תסמכו עליי הרכב הזה ממש כמו חדש,אנשים היו בטוחים שהוצאתי אותו מהחברה כשהם ראו אותו.

בכל אופן,למה אני פותח את השרשור הזה בשעה הזאת,השניה חזרתי דבר ראשון מיציאה(אני יודע שהפרטים האלה לא מעניינים אף אחד אבל אני אמשיך) ואיזה בחור אחד בגילי בערך (23) שאל אותי לגבי האחזקה של הרכב הזה,הוא מאוד רוצה לרכוש אחת אבל לא מוצא מידע מדוייק לגבי אחזקה לנהג צעיר,אז בדיוק כמו שאני לא מצאתי לאחר שחיפשתי אז אני אהיה זה שאפרסם ואני מקווה שתוכלו להיעזר בזה בעתיד,אני יודע שעדיף לי מן הסתם לא לפרסם כי בבוא היום אני כן ארצה למכור את הרכב ואנשים נוטים לא לקנות רכבים יקרים לאחזקה,לרוב המוכרים מסלפים את המציאות,אם יש פה חבר'ה בעלי לאון קופרה שאני הולך לפגוע להם במכירה אולי אז מצטער,אבל בכל זאת בן אדם שיש לו אהבה לתחום וקצת מזומנים בצד בהחלט יוכל למשוך את האחזקה שלו(נהגים צערים).

אז ככה:

נתחיל בדלק- הרכב תודלק בינתיים רק עם 98,אמרו לי שלא צריך לתדלק 98 כל עוד אין צ'יפ וכו',אני המשכתי עם ה98,אולי נעבור ל95,אם תהיה ירידת כח משמעותית נחזור ל98,בכל אופן,אני מתדלק בפז המחיר שם אם אני לא טועה הוא 9.22 שקל לליטר,יצא לי גם לתדלק בתחנות אחרות כמובן.

נעבור למחירים וצריכת דלק לק"מ:

דלק-1590 ש"ח-ממוצע של 9.16 שקל לליטר.

עברתי בחודש הזה כ1253 ק"מ מה שיוצר לנו נתון צריכת דלק של 7.21 לליטר.

ביטוח נהג צעיר מקיף כולל חובה-עברתי המון חברות המון שאלות,הכי זול שמצאתי היה 6750 מקיף,2977 חובה, היו לי 2 שלילות אולי בגלל זה הביטוח חובה יחסית יקר,כי לפני ה2 שלילות שהיו לי יכלתי להשיג מחירים של 2500 לחובה ו5700 מקיף.

ביטוח אז כמו שאמרנו-9727 ש"ח.

איתוראן אם אני לא טועה 51 ש"ח בחודש.

הוצאתי 630 שקל על חומרים לשטיפת הרכב,אני שוטף רק ידני,התכנון הוא כמובן לעשות לו פוליש ווקס קפדני ולאחר מכן להתחיל עם השטיפות.

הזמנתי סמל של קופרה לחזית כמו בדגמים 2010 ומעלה,נראה דווקא די טוב,הזמנתי מתאם פלסטיק למערכת דאבל דין מאיביי עלה לי בסיבות ה32 יורו-אנשים שרוצים לקנות לאון תדעו שהרכב אינו מגיע עם דאבל דין מהחברה,מגיעה מערכת רגילה אז אם אתם חובבי סאונד וכו' תתכוננו לשים בצד עוד כמה אלפי שקלים בשביל מערכת דאבל דין.

השבוע אני צריך להחליף את הכוסית שמחליפים ברכב הזה בגלל שהיא מגיעה מהחברה באיכות לא טובה,עלות ממה שידוע לי 700 שקל.

צריך להחליף את הפורק בדיוק מאותה סיבה,ככה הומלץ לי על ידי אנשים עם הרכבים האלה,למרות שמחליפים את החלקים האלה אחרי 50 אלף ק"מ,חשוב לציין שלא כל 50 אלף ק"מ אלא עדיף להחליף פשוט אחרי 50 אלף ק"מ באופן חד פעמי אם הרכב סטנדרטי, אני לא מוכן לחכות ולהסתכן אז אני אחליף אותם ישר,מחירו של הפורק עדיין אינו ידוע לי ואני אדע ביום ראשון.

ויש עוד איזשהו חלק אחד שאני לא זוכר כל כך,כל החלקים האלה מחירם לא בשמים וכנראה מסתכם ב2500 שקל לכל העבודה.

עכשיו לגבי הרכב,לא תכננתי לקנות אותו בהתחלה,הוא לא הרשים אותי מבחינת המראה וגם לא חשבתי שצריך רכב שהוא סטוק עם 240 כ"ס,כיום אני יכול לומר שהסוסים כבר כמעט ואינם מספיקים לי ואני מאמין שאני אתחיל לעשות איזשהו פרוייקט בקרוב,כבר דיברתי עם החבר'ה מE&A,למרות שאני עדיין לא בטוח לגבי כל העניין,99 אחוז מהנסיעות שלי הם במרכז,לא יצא לי להנות מהרכב אפילו פעם אחת(להנות כמו שצריך)יצא לי ללחוץ פה ושם בקטנה אבל פשוט אין לי איפה לנסוע,לדעתי אנשים שגרים בתוך הערים הצפופות והנסיעות שלהם בטווחים יחסית קצרים מלאים ברמזורים,אל תתקרבו לרכבים האלה,אתם פשוט לא תהנו מהם,הקונה הבא שיקנה ממני את הרכב יקבל ככל הנראה רכב שמור מהבחינה הזאת כי אין איפה לנסוע,מדינה חרא!

אבל מעבר לזה,כל פעם שאני יורד לחניה יש לי חיוך,אני נהנה להיכנס לרכב הזה,נהנה מהסאונד שלו,הרכב הזה חיה רעה.

יצא לי לנהוג על GTI סטוק וכמו כן גם שירוקו 2.0 גם סטוק,הלאון קופרה מציעה הרבה יותר מבחינת חווית הנהיגה ולדעתי היא לא מוחצנת כמו שצריך בארץ.

אמנם הסלון שלה אינו מרשים כל כך אבל לדעתי הרכב הזה מספק לך כל דבר שאתה צריך.

בכל אופן,למרות האחזקה הטיפה יקרה,אנשים שיכולים לממן רכבים כאלה אני ממליץ להם בחום כבד לא לחשוב פעמיים ופשוט לקנות.

יש לרכב התנהגות כביש מדהימה,הוא מגיב כל כך טוב אפילו בהילוך חמישי כשאתה במהירות 90.

בלי לשים לב אתם יכולים לעוף ל140 בהילוך רביעי והמנוע עדיין יהיה סוג של שקט,וכל מה שאמרו לי לגבי המנוע אני מסכים,הוא כל כך גמיש,כך שאלה שירצו לשפר את הרכב יהנו ממנו ברמה שאין לתאר.

וזהו,זה היה החודש הראשון שלי עם הרכב,מי שרוצה לשאול שאלות מוזמן.

אני פתחתי את השרשור הזה באמת לאלה שמחפשים לקנות ומפחדים קצת מעלויות האחזקה,אני בכלל רציתי לעוף על מרצדס CLK 2008 ופשוט לא מצאתי מחירים לגבי עלויות האחזקה שלה ובסוף ירדתי מהרכב כי פחדתי להיכנס לבור ללא תחתית.

אני מקווה שזה ייתן סוג של פרופורציה לאנשים שרוצים לקנות רכב מהסוג הזה.

לילה טוב לכולם.

פורסם

קודם כל תתחדש על הרכב!!

דבר שני תודה על הרצון לעזור וההשקעה על השיתוף אבל,

לדעתי חודש זה ממש לא מספיק ולא משקף בכלל את ההוצאות על הרכב,

דבר שני חוץ מעלויות הביטוח העלית דברים ממש לא רלוונטיים כמו עלויות חומרי ניקוי ומערכת.

והכי לא הבנתי מה הקשר בין חובבי הסאונד לדאבל דין? :shock: אם כבר אז נהפוך הוא... 

פורסם

מודה לך על הרצון הטוב, אבל הסיקור / חוות דעת / הזו לא תורמת יותר מדיי בנוגע לאחזקה של לאון קופרה.

הכוונה הייתה טובה אבל בגדול ציינת דברים שהם מסביב (חומרי ניקוי / החלפת פורק וכו' ודברים לא קשורים אחרים) ללא שום קשר אני מציע לך לפני שאתה מתחיל בפרוייקטים כאלה או אחרים שתיסע על הרכב יותר מחודש בשביל לקבוע לגבי שיפורים, קשה לי להאמין שמיצית את יכולות הקופרה בדיוק בזמן הזה, במיוחד שאתה אומר שאתה בקושי לוחץ / "אין איפה לנסוע", אז יש איפה לנסוע פשוט צריך לצאת טיפה מהמרכז או לבחור את הכבישים הנכונים.

פורסם

אין שום צורך להחליף פורק וגם מערכת PCV,שלך ברוויזיה D.

כמו כן גם את הכוסית,רכב סטוק נוסע מעולה עד 60K עם המקורית.

אל תחפש סתם על מה להוציא כסף חבר,ואם כבר החלטת אז תוציא אותו על דברים אחרים.

ואגב,סמל R של קופרה לא מתאים לגריל שלך.

''הדרך הטובה ביותר לקיים הבטחות היא לא להבטיח !!!''

פורסם

מצטרף להמלצה של החבר מעלי.

אין שום סיבה להחליף את הפורק אם אין לך בעיית גדישה.

בטח ובטח אם הרכב כלל לא שופר.

את הכוסית דווקא הייתי מחליף כצעד מנע.

לגבי דלק- ההבדל בין 98 ל95 על רכב במצב סטוק הוא בעיקר כלכלי ופסיכולוגי.

לגביי צ'יפ- למה אתה מחכה????

זה לא פרוייקט ומאוד פשוט, צרף קיט יניקה ואתה על הגל.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ברור שחודש אינו מספיק,לא עשיתי טיפולים,ובקושי עברתי משהו,שמתי יותר דגש על הוצאות ראשוניות לאלו שכן רוצים לרכוש את הרכב ומחפשים מידע בנוגע לאחזקה,אני באמת חיפשתי המון מידע לרכבים יותר קיצוניים ופשוט לא מצאתי וזאת הסיבה שירדתי מהם מה שמאוד איכזב אותי,נגיד היה בכלמוביל שברולט קורבט 2009,אני יודע שאני עכשיו עף יותר מדי גבוה וברור שלי שעלויות האחזקה עולות פי כמה וכמה מסיאט לאון קופרה,אבל אם היה לי קצת מידע לגבי הרכב,והייתי מוצא שאני יכול לעמוד בעלויות אז לכו תדעו אולי הייתי רוכש אחת כזאת במידה והמחירים לא היו בשמים כמו שאני חושב.

אז החלטתי כן לנסות לעזור לאלו שיעשו בעתיד חיפוש בגוגל "אחזקת לאון קופרה" ואולי יגיעו לשרשור הזה, שיבינו בערך מה סדרי גודל מחירי הביטוח לנהג צעיר,דלק וכו'.

אני יודע שחומרי ניקוי לא קשורים בשום מצב לאחזקת הרכב,סתם ציינתי את זה.

בנוגע למערכת,אתה מקבל מערכת זוועתית כשאתה רוכש רכב כזה מהחברה,ומי שרוצה לשמוע באיכות טובה יצטרך להשקיע כמה שקלים,ברור לי שבשביל לשמוע בצורה איכותית צריך מסביב מגבר קומפוננט מגברים וכו', אבל אני אומר שהיחידה הראשית פשוט בזיונית.

אנשים שרוצים להנות ממע' נורמלית יצטרכו להשקיע באופן התחלתי בHU חדש לרכב הזה,וזה בלי הפלסטיק,חיווט,ככל הנראה השליטה מההגה תיפגע כי קשה מאוד להתאים מתאם למערכות שהם לא מהחברה,זה מה שהבנתי מהמון מתקינים.

TRICEPZ

החלפת פורק אכן קשורה לרכב וכמו שרשם הבחור מתחתייך: החלפת PCV וכוסית.

בלאונים הקודמים (כנראה 2008 ממה שהבנתי) הגיעו עם החלקים האלה שדרשו החלפה מיידית מכיוון שהם היו עשויים מחומרים לא איכותיים וגרמו לכל מיני בעיות ברכב(ככה הבנתי ותקנו אותי המבינים אם אני טועה), מהסיבה הזאת אנשים היו צריכים להחליף אותם מיידית לפורק/כוסית/PCV כמו שמגיע בדגם 2009 ומעלה,כל שלא מדובר בשיפורים למיניהם.

ואכן יש איפה לנסוע,נסעתי קצת פה ושם אבל לא יותר מדי.

SEAT LEON

שמע אתה באמת בחור טוב ואתה מחפש לעזור,גם בפורום השני ענית לי על הרבה שאלות,אבל משום מה כל מקום אומר לי שאני צריך להחליף,לא בדקו לי את הרכב בשום מקום,הייתי בE&A והם אמרו לי שמומלץ מאוד להחליף את הכוסית וכך בעלי לאונים אחרים.

אני יודע שאתה מבין מאוד ברכב הזה אבל אני הופך לקצת מבולבל לאחר כל הדעות האלה.

תשלח לי הודעה בפרטי בדיוק למה לא כדאי.

יכול להיות שבעלי הלאונים מחליפים סתם בגלל שכולם אומרים להם להחליף ועקב זאת גם הם ממליצים לאחרים להחליף?

הנה למשל עידן כן אומר שצריך להחליף,אני מבולבל קצת בנושא.

פורסם

אחי כבר שנתיים על הלאון קופרה והוא מבסוט עד הגג, רכב מעולה!

כיום הרכב עם סטייג' 2 של APR (תוכנה, דאון פייפ וקיט יניקה+פילטר אינבוקס).

ממליץ לך בחום לשים תוכנה אבל לפי דעתי אתה צריך לצבור עוד קצת נסיון עם הרכב ולהכיר אותו טוב יותר ורק לאחר מכן לשים תוכנה. אגב, תוכנה משנה את הרכב פלאים 8)

אתה ממש לא צריך להחליף את הכוסית, בטח ובטח שלא בק"מ כזה. אתה יכול לנסוע בשקט עוד 25,000 ק"מ (אפילו עם תוכנה) מבלי להחליף כוסית (כנ"ל גם לגבי הפורק והPCV).

מה שכן, הייתי ממליץ לצמצם את מרווח הטיפולים ל10,000 ק"מ בין טיפול לטיפול וגם להשקיע בשמן איכותי (MOTUL, MOBIL וכו').

אגב, לגבי טיפולים, ממליץ לך מאוד על מוסך רון בת"א.

פורסם

זה אני הבחור שפתח את השרשור.

כן אני בתכנון לשים תוכנה לרכב,אין טעם לקנות רכב כזה מבלי לשים לו משהו שישדרג אותו,ועוד בשביל המחיר הזניח שהתוכנה ושאר החמוצים עולים,אתה מגיע עם הרכב לרמות שלא הכרת.

את הכוסית אני אחליף לפי מה שכולם אומרים לי,עדיף בכל זאת.

בשמן איכותי כמובן שאני משתמש.

את רון אני מכיר כבר כמה שנים טובות,לפני הרכב הזה הייתה לי סיאט לאון 4,טיפלתי אצלו,אצל איציק.

מכיר את החבר'ה בתעשיה.

• תוכן חדש...