Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5298 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל אל תכליל. אתה עושה הכללות מגעילות ופוגע בקהילה שלמה.

אתה מנפנף לי פה בעובדות לא נכנות ובטוח שאתה צודק.

בארה"ב אין שום בעיה שתסע בשטח. בכביש כמובן שאסור לעלות ואפילו לא להתקרב.אבל מותר לנסוע בשטח,ביערות,במדבר ובג'ונגלים. השטחים שמה הרבה יותר ארוכים ורחבים מה900 קילומטרים שלנו פה ואין להם שום בעיה מהבחינה הזאת.

עוד דוגמאות?

בקנדה הכלים נמכרים עם איתותים ופנסים מלאים ויכולים לנסוע על הכביש בלי הפרעה.

גוש האיחוד האירופאי? גם באיטליה וביוון אין שום בעיה לרכב על טרקטורונים על הכבישים.

החוק בנוגע לטרקטורונים כל כך ישן ולא מתאים לעידן שאנחנו חיים בו היום ובטח עם הטכנולוגיה וההתפחות של העולם הזה.

כך לדוגמא את חוק הקשת- הקשת הזאת מתאימה לכלים שלא עוברים את ה40 קמ"ש ובאמת שעד המהירות הזאת הקשת יכולה להציל מפציעה ובמקרים מסוימים גם ממוות.

רק איפה הבעיה מתחילה?

הכלים האלו שע"פי חוק מובלים ל40 קמש,כבר בהילוך שני עוברים אותו. בלתי אפשרי לנסוע על טרקטורון ספורט על מהירות של 40 קמ"ש.

במקרה של תאונה מעל 40 קמ"ש רוב הסיכוים שהקשת תיהיה הגורם העיקרי לפגיעה בגוף הרוכב. הקשת סוגרת את הכלי והופכת אותו לכלוב שקשה מאד להתחמק ממנה בזמן התהפכות.

מלבד זה שהקשת מחוברת לשלדת הטרקטורון ופשוט הורסת ודופקת את השלדה ובתוך זמן מסוים כבר מתחילה להתפרק ולהשאיר חורים בשלדה.

מהנדסים מכל קצוות העולם מהונדה ביפן ועד קאן אם בקנדה לא מצאו לנכון להרכיב את הדבר הזה על הכלי שהם מוציאים מהחברה ואפילו חברות כמו סוזוקי והונדה סירבו לייבא את הכלים שלהם לארץ בגלל ששלדות היו נשברות על ימין ועל שמאל.

אז מה,רק בישראל חכמים? רק המוח היהודי יודע מה טוב לא?

הממשלה צריכה להפנות את המשאבים שלה להפעלת מתקנים ומסלולים לכלים האלו,לעשות חוקים חדשים ואני מבטיח לך שהעבריינות תרד פלאים.

שוב,אני לא מצדיק עבריין כמו הבחור שנתפס והוא עושה שם רע לכל קהילת הרוכבים בארץ.

• תגובות 49
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

KILLER 2004, צר לי אך אני נאלץ לחלוק על דעתך נחרצות. לגבי איטליה אני בטוח במיליון אחוז. אסור לך לרכוב על לנהוג על שום כלי כמו טרקטרונים או אופנועי מוטוקרוס מחוץ למסלולים שמוגדרים לכך בחוק. בדוק ונעול. אין לך על מה להתווכח איתי. כמובן, כאשר מדובר בשטח פרטי של אדם הוא יכול לעשות בו כרצונו.

כנ"ל לארה"ב. שם אין כזה דבר להכינס לשטחים. זאת מיכוון שהשטחים שם בניגוד למה שהולך בארץ הם פרטיים ושייכים לבעל האדמה בלבד. השטחים מגודרים וכל אדם שנכנס לשטח שכזה מסתכן בהסגת גבול שאחת מהתוצאות שלה יכולות להיות ירי של בעל השטח על מסיגי גבול.

דבר שני, המדינה מתנגדת לחלוטין שטרקטרונים או אופנועי מוטוקרוס או אנדורו של חוקיים לכביש כלומר בלי תקינה, מספר וביטוח ישתמשו בשטחים הציבוריים שלה.זאת בגלל שהיו, יש וגם יהיו עוד מקרים של אנשים שנפצעו ותבעו את המדינה ואף זכו במיליונים.

המדינות היחידות שהם "ידידותיים" לרוכבי טרקטרונים ואופנועי מוטוקרוס הם פלורידה וקליפורנייה( שם לפי חוק אזרח אינו יכול לתבוע את המדינה בגין זה שהוא נפצע ביער או שטח של המדינה) אם כי זו האחרונה קצת פחות עקב תנאי זיהום אוויר חמורים מאוד ממנה סובלת קליפורניה. כל ייתר 48 המדינות אוכפות את החוקים הללו בעזרת סיירי טבע וכוחות משטרה שמפטרלים. יכול להיות מצב ששוטרים ייתרו ופשוט ימשיכו אם קבוצת אופנועים וטרקטרונים נמצאים במקום מבודד שלא מפריע לאף אחד ופשוט לא יגידו מילה אבל זה תלוי בשוטר. מבחינה חוקית אסור להם להיות בשטח ציבורי שהרי זה שייך למדינה.

אנא, אם לא חיית במדינות הנ"ל אל תתווכח איתי על זכויות וחובות של טרקטרונים ואופנועי מוטוקרוס.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

קראתי את כל התגובות וראיתי את החילוקי דעות וזוהי דעתי,

בתור אחד שרוכב על טרקטורון מגיל 6 ועד לפני שנה עקב מכירה של הכלי, תמיד אני חושב מה יקרה אם אני אביא טרטקורון, כל המשטרות וכל המרדפים והקנסות וההחרמות לא שוות את ההנאה שאתה מקבל מהכלי, שלא נדבר שהספורט הזה הוא מאוד מאוד יקר ובאותה מידה גם מסוכן.

נכון גם לי יש חבר או שניים שנוסעים על כבישים ועושים ווילי ומתנהגים כמו חוליגנים, אין מה לעשות בכל קבוצה של חברים יש את ה"עמחה" ואת הבסדר, ובסרטון הנ''ל מציגים את הצד הלא טוב.

אם חוק הספורט המוטורי היה מפותח כמו במדינות אחרות הכל פה היה שונה, מסלולים אין לנו ועד שיש מסלול סגור כלשהו, המשטרה דואגת לבוא עם D9 ולהרוס אותו. אז איפה הם מצפים שנרכב? גם ביערות וגם בשטחים פתוחים רודפים אותנו, לאן נברח?

לי יצא להתקל עם משטרה פעם או פעמיים גם בהרכבה וגם בלי קשת, הסברתי את עצמי בצורה יפה ולא ברוטלית והוא שיחרר אותי לשלום, נכון שיש את השוטרים שיתעלקו עלייך וינסו לזמבר אותך עד העצם, אבל יש גם טובים.

עד שלא יהיה כאן ספורט מוטורי מסודר וחוקי אני לא חושב להביא כלי, למרות רצוני הרב.

אפילו למדינה כמו איראן יש חוק ספורט מוטורי, אנחנו רחוקים שנות אור מהם, ארץ זבל חלב ודבש עלק.

פורסם

או שאנשים כאן ממש תמימים, או שהם פשוט בוחרים לעצום עיניים. כאילו שכל הערסים שמשתוללים על הכביש ישלמו כמה מאות שקלים ויסעו עם הטרקטורון על עגלה למסלול מיוחד רק כדי להשתולל שם. גם אם יהיה מסלול מסודר אז רק מיעוט מאותם רוכבים ינצל אותו, השאר ימשיך להשתולל על הכביש.

דרך אגב, ב8 שנים שאני נוהג נתקלתי בלא מעט רוכבי טרקטורונים, רובם המוחלט השתולל, בין אם זה בכביש ובין אם זה על שבילי עפר בצמוד לכביש ככה שכל האבק מהם ממלא את כל הכביש וחוסם את שדה הראייה.

ולגבי הגיבור בסרטון - חבל שהוא לא סיים את היום מרוח על משאית, עדיף על פני ה500 ש"ח קנס שהוא יקבל במשפט. לברוח ממשטרה, לעבור באדום ולהתפרע באמצע העיר. רק במזל הוא לא הוריד מישהו.

פורסם

אגב - לדעתי הקשת היא גורם ישיר לכל ההתהפכויות,

היא מעלה את מרכז הכובד של הטרקטרון - וככל שמרכז הכובד יותר גבוה

כך הנטיה להתהפך גדלה,

GMC Cannon-ball going like a train, all down"

the 40 in the driving rain" (Mark Knopfler)...GM TRUCK

8)RIDE ON: GMC SIERRA K2500 4X4 1987 - RAT-TRUCK

פורסם
אגב - לדעתי הקשת היא גורם ישיר לכל ההתהפכויות,

היא מעלה את מרכז הכובד של הטרקטרון - וככל שמרכז הכובד יותר גבוה

כך הנטיה להתהפך גדלה,

מה שהמדינה העלובה הזאת לא מבינה שזאת דעה של מומחים שהמתעסקים עם זה אמרו את זה,והוכיחו את זה,אבל לא,רק בישראל הם חכמים והם בטוחים שזה מה שימנע תאונה.

ולגדי,תאמין לי אם יאפשרו להוריד את הקשת מטרקטורוני ספורט,רובם יתחילו לנסוע גם עם מספר.

ההגה הוא עגול!

פורסם
קראתי את כל התגובות וראיתי את החילוקי דעות וזוהי דעתי,

בתור אחד שרוכב על טרקטורון מגיל 6 ועד לפני שנה עקב מכירה של הכלי, תמיד אני חושב מה יקרה אם אני אביא טרטקורון, כל המשטרות וכל המרדפים והקנסות וההחרמות לא שוות את ההנאה שאתה מקבל מהכלי, שלא נדבר שהספורט הזה הוא מאוד מאוד יקר ובאותה מידה גם מסוכן.

נכון גם לי יש חבר או שניים שנוסעים על כבישים ועושים ווילי ומתנהגים כמו חוליגנים, אין מה לעשות בכל קבוצה של חברים יש את ה"עמחה" ואת הבסדר, ובסרטון הנ''ל מציגים את הצד הלא טוב.

אם חוק הספורט המוטורי היה מפותח כמו במדינות אחרות הכל פה היה שונה, מסלולים אין לנו ועד שיש מסלול סגור כלשהו, המשטרה דואגת לבוא עם D9 ולהרוס אותו. אז איפה הם מצפים שנרכב? גם ביערות וגם בשטחים פתוחים רודפים אותנו, לאן נברח?

לי יצא להתקל עם משטרה פעם או פעמיים גם בהרכבה וגם בלי קשת, הסברתי את עצמי בצורה יפה ולא ברוטלית והוא שיחרר אותי לשלום, נכון שיש את השוטרים שיתעלקו עלייך וינסו לזמבר אותך עד העצם, אבל יש גם טובים.

עד שלא יהיה כאן ספורט מוטורי מסודר וחוקי אני לא חושב להביא כלי, למרות רצוני הרב.

אפילו למדינה כמו איראן יש חוק ספורט מוטורי, אנחנו רחוקים שנות אור מהם, ארץ זבל חלב ודבש עלק.

אם ככה איך אתה מסביר שבאמריקה הכל יכולה ישנם מסלולים חוקיים שבהם אתה משלם דמי כניסה ורוכב מהנץ החמה עד צאת הנשמה? זה יותר "COOL" לעשות דאווינים והלהפגין עד כמה הבולבול של זה שמשתולל גדול כאשר הוא על כביש ציבורי מאשר שטח פרטי וסגור.

או שאנשים כאן ממש תמימים, או שהם פשוט בוחרים לעצום עיניים. כאילו שכל הערסים שמשתוללים על הכביש ישלמו כמה מאות שקלים ויסעו עם הטרקטורון על עגלה למסלול מיוחד רק כדי להשתולל שם. גם אם יהיה מסלול מסודר אז רק מיעוט מאותם רוכבים ינצל אותו, השאר ימשיך להשתולל על הכביש.

דרך אגב, ב8 שנים שאני נוהג נתקלתי בלא מעט רוכבי טרקטורונים, רובם המוחלט השתולל, בין אם זה בכביש ובין אם זה על שבילי עפר בצמוד לכביש ככה שכל האבק מהם ממלא את כל הכביש וחוסם את שדה הראייה.

ולגבי הגיבור בסרטון - חבל שהוא לא סיים את היום מרוח על משאית, עדיף על פני ה500 ש"ח קנס שהוא יקבל במשפט. לברוח ממשטרה, לעבור באדום ולהתפרע באמצע העיר. רק במזל הוא לא הוריד מישהו.

מסכים איתך. הספורט הזה של טרקטורונים ואופנועי מוטוקרוס הוא מאוד יקר. גם בגלל התחזוקה היקרה של הכלים וגם הצורך לשנע אותם בצורה חוקית למגרש. לא הרבה האנשים יכולים להרשות לעצם את התענוג כי אין מה לעשות. צריך להודות בעובדה. בחיים אתה לא יכול לקבל מה שאתה רוצה תמיד אבל עארסים ופושעים לא מקבלים את זה. במקום להגיע למשהו בדרך הקשה והחוקית הם מחפשים קיצורי דרך שבדרך כלל לא חוקיים כלל וכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

פורסם

אני חושב שהרעיון שהועלה בסוף המרדף,לחכות למתפרע בבית, צריך להתבצע לגבי כל המרדפים אחרי טרקטורונים.ככה מסוק באויר חוסך ניידות שרודפות אחרי הרוכב.

הבעיה שבמשטרה לא עושים מספיק כדי לעצור את התופעה.על כל אחד שנעצר יש עשרות שממשיכים להתפרע,ודרך אגב, תופעת ההתפרעות כוללת גם רוכבי דו"ג מסוימים שמרשים לעצמם יותר מדי.

אני מציע בשלב ראשון להחרים כל טרקטורון שיימצא ללא לוחית רישוי.אם המשטרה רוצה,אין בעיה להגיע אל מי שמחזיק בהם.

אין לנו על מי לסמוך,אלא על ABS,ESP ושאר צירופי האותיות באנגלית.

פורסם

לא יודע, כל מה שראיתי בסרטון הזה הוא ערס עם מסוק רודף אחרי ערס עם טרקטורון...

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני חושב שהרעיון שהועלה בסוף המרדף,לחכות למתפרע בבית, צריך להתבצע לגבי כל המרדפים אחרי טרקטורונים.ככה מסוק באויר חוסך ניידות שרודפות אחרי הרוכב.

הבעיה שבמשטרה לא עושים מספיק כדי לעצור את התופעה.על כל אחד שנעצר יש עשרות שממשיכים להתפרע,ודרך אגב, תופעת ההתפרעות כוללת גם רוכבי דו"ג מסוימים שמרשים לעצמם יותר מדי.

אני מציע בשלב ראשון להחרים כל טרקטורון שיימצא ללא לוחית רישוי.אם המשטרה רוצה,אין בעיה להגיע אל מי שמחזיק בהם.

לי יש טרקטורון בלי מס' רישוי שהשקעתי עליו לא פחות מ60 אלף שקל, ויותר אם נחשיב תוספות ושיפורים.

לא מסכים עם הדעה שלך שצריך למחוק תרבות של טרקטורוני ספורט ושהמשטרה תחרים כלים שבו נגיד הם שווי ערך בשביל האנשים שקנו אותם, גם מבחינה כלכלית.

פורסם
כמובן שאני לא בעד מה שהוא עשה, אבל תמיד כיף לראות אותם מתגרים בשוטרים ועושים להם את המוות.

מסכים בכל מילה.:lol:

W520 Alpine. Focal Utopia Mid. Focal utopia tweeter. Focal Utopia Woffer. JBL MS-8. Celestra -DA2K.tru- super billet 6 . 33KX Focal.

by: 2 xs-power

פורסם
KILLER 2004, צר לי אך אני נאלץ לחלוק על דעתך נחרצות. לגבי איטליה אני בטוח במיליון אחוז. אסור לך לרכוב על לנהוג על שום כלי כמו טרקטרונים או אופנועי מוטוקרוס מחוץ למסלולים שמוגדרים לכך בחוק. בדוק ונעול. אין לך על מה להתווכח איתי. כמובן, כאשר מדובר בשטח פרטי של אדם הוא יכול לעשות בו כרצונו.

אנא, אם לא חיית במדינות הנ"ל אל תתווכח איתי על זכויות וחובות של טרקטרונים ואופנועי מוטוקרוס.

אני לא לוקח חלק בדיון, אבל בתור מישהו שאסור להתווכח איתו כי הוא בדוק ונעול... רק תבדוק את עצמך - באירופה יש קטגוריה של QUADCYCLES. רוצה לבדוק מה זה אומר? אני אעזור למי שאין לו כוח לחפש - זה אומר טרקטורונים חוקיים לכביש (תהליך הומלוגציה די פשוט של צמיגים עם תקן מתאים לכביש ומערכת תאורה).

הקטגוריה הזו נפתחה באיחוד האירופי לפני כמעט 10 שנים (אני לא זוכר בדיוק מתי).

דוגמה, בשליפה מהירה מגוגל:

http://www.atvmagonline.com/2010/06/riding-quads-germany/

(אפשר לעשות חיפוש Street legal quads )

שוב - אל תכניסו אותי לויכוח, רק אל תהיו נחרצים בעובדות.

(ולא חייתי במדינות האלו, אז אני מבין שאין לי זכות להתווכח איתך, אז אני לא. רק תורם מידע שאולי הוא בכלל לא נכון כי לא חייתי שם)

אסף.

פורסם

המדינה הזו אולי מפגרת מוטורית, עלובה, מדינת עולם שלישי - תרשמו איזה כינוי גנאי שבא לכם (כינוי שמצביע בראש ובראשונה על זה שכתב אותו) - אבל דבר אחד עדיין יש בה: שערי נתב"ג פתוחים לכל.

אז בכבוד - מי שלא טוב לו כאן מוזמן לנסות לשכנע ולשנות, אם הוא לא מוכן לעשות את זה וכל כך קשה לו כאן - הוא יכול לעזוב למקום שיסכים לקלוט אותו ואת שכמותו.

פורסם
אני לא לוקח חלק בדיון, אבל בתור מישהו שאסור להתווכח איתו כי הוא בדוק ונעול... רק תבדוק את עצמך - באירופה יש קטגוריה של QUADCYCLES. רוצה לבדוק מה זה אומר? אני אעזור למי שאין לו כוח לחפש - זה אומר טרקטורונים חוקיים לכביש (תהליך הומלוגציה די פשוט של צמיגים עם תקן מתאים לכביש ומערכת תאורה).

הקטגוריה הזו נפתחה באיחוד האירופי לפני כמעט 10 שנים (אני לא זוכר בדיוק מתי).

דוגמה, בשליפה מהירה מגוגל:

http://www.atvmagonline.com/2010/06/riding-quads-germany/

(אפשר לעשות חיפוש Street legal quads )

שוב - אל תכניסו אותי לויכוח, רק אל תהיו נחרצים בעובדות.

(ולא חייתי במדינות האלו, אז אני מבין שאין לי זכות להתווכח איתך, אז אני לא. רק תורם מידע שאולי הוא בכלל לא נכון כי לא חייתי שם)

אסף.[/quot

אף אחד לא דיבר כאן על לקחת רכב, טרקטורון או אופנוע מוטוקרוס כאשר כולם מוגדרים על ידי היצרן ככלי רכב לשימוש במסלול סגור בלבד ולעשות להם הסבה לכביש ולעשות אותם חוקיים. דיברו על כלים שיוצאים מהחנות ולא חוקיים לכל שימוש חוץ ממסלול סגור. כן, זה אפשרי. בחלק מהמדינות בארה"ב זה אפשרי. קונים קיט שעולה ביו 200ל 500 דולר (תלוי מה דרישת המדינה בקשר לתקינה) מרכיבים על האופנוע את הווינקרים, פנסים, צפצפה, תאורת מספר ומראה. הולכים למשרד הרישוי, מוצאים לוחית מספר לאופנוע והולכים ומעבירים אותו טסט. אחרי כל זה אז מותר לך לנסוע איתו על הכביש. אבל לפני כל התהליך כאשר הוא יוצא מהחנות חל איסור חמור לנסוע על הכביש. לא יודע אם זה אפשרי באיטליה. ודרך אגב, כל מי שעושה הסבה לאופנוע מוטוקרטוס ונוסע איתו בעיר כאילו זה קטנוע עושה מעשה טיפשי ביותר. אופנועים, טרקטורונים ומכוניות כאלה ואחרות שמיועדות לשטח בלבד עובדים על שעות מנוע ולא על קילומטרז. עשית כמה נסיעות בעיר ולפני ששמת לב כבר הוספת כמה שעות מנוע טובות.

פורסם
המדינה הזו אולי מפגרת מוטורית, עלובה, מדינת עולם שלישי - תרשמו איזה כינוי גנאי שבא לכם (כינוי שמצביע בראש ובראשונה על זה שכתב אותו) - אבל דבר אחד עדיין יש בה: שערי נתב"ג פתוחים לכל.

אז בכבוד - מי שלא טוב לו כאן מוזמן לנסות לשכנע ולשנות, אם הוא לא מוכן לעשות את זה וכל כך קשה לו כאן - הוא יכול לעזוב למקום שיסכים לקלוט אותו ואת שכמותו.

X1000

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

• תוכן חדש...