רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,572 נושאים בפורום הזה
-
תדלוק גדול מנפח המיכל 1 2
מאת zvifi-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
אתמול נכנסתי לתדלק בתחנת דלק פז שבכניסה לעיר בירושלים. הרכב המדובר הוא פולו 04' (קומפורטליין, ידני, 1.4). בניגוד להרגלי לא נכנסתי הפעם למסלול של תדלוק עצמי (פשוט מפני שההנחה שמקנה כרטיס האשראי כבר לא תקפה למסלול זה) ומתדלק דאג למילוי המיכל. לכשסיים (אני בינתיים התעסקתי בדברים באוטו) נדהמתי לראות שהוא מילא יותר מ-55(!!!) ליטר. אמרתי לו שזה לא ייתכן מפני שזה יותר מגודל המיכל ושזה נראה כמו טעות של המשאבה. המתדלק אמר שהוא בטוח שאין בעיה במשאבה וטען שגודל המיכל הוא 60 ליטר עכשיו בדקתי בספר רכב וכתוב שם שקיבול מיכל הדלק הוא "כ-45 ליטר, כולל רזרבה של 7 ליטר בערך". בנוסף לזה אני דואג לבדוק את צריכת הדלק בכל תדלוק ואני יודע שצריכת הדלק שלי היא תמיד 14-15 ק"מ לליטר באופי נסיעה …
הודעה אחרונה מאת zvifi, -
-
- 4 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
אני מנסה למצוא מידע באינטרנט (בעברית) על פולקסווגן קראוול 2012 ולא ניתן למצוא כלום (חוץ מקצת מידע ביד2, שאני לא יודע עד כמה הוא אמין). פשוט לא יאומן שצ'מפיון לא מפרסמת שום דבר, לא מפרטים, לא מחירים, לא תמונות על חטיבת המסחריות שלה. האם יש פה נציגי פולקסווגן או אנשים פרטיים שיכולים לתת קצת (או הרבה) מידע על הקראוול? מפרט, קטלוג, מחירים וכו' ואם יש פה אנשים שיכולים להגיד אם הוא מומלץ בתור רכב נכים, לנכה נוהג, במקום הטרנספורטר הרגילה? תודה, עודד
הודעה אחרונה מאת caravelle, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום, ברשותי פורד פוקוס שנת 2007 טרנד שרכשתי החודש. ברכב ישנה המערכת המקורית של הרכב. למיטב ידיעתי בדיוק בשנים האלה יש שוני בין הרכבים ורציתי לשאול אם המתאדם דש-בורד של הפוקוס שנת 2006 דגם ליסינג הוא אותו מתאם דש-בורד אשר אני צריך להשתמש בוא? השאלה די דחופה לי ואשמח לתשובה חד משמעית.
הודעה אחרונה מאת Avishai22, -
-
- 0 תגובות
- 808 צפיות
שלום לכולם. הורדתי את התוכנה של igo-primo. ואין לי מושג איך מתקינים את זה. אפשר בבקשה עזרה, איך להתקין את זה במערכת. המערכת שיש לי: road rover c6209 תודה רבה לכל העוזרים!!!
הודעה אחרונה מאת lorie19, -
http://www.auto.co.il/כתבה-28122-טויוטה-יאריס-החדשה-בישראל-92-000.aspx שיווקה של היאריס החדשה התחיל היום. היאריס התחדשה בתיבה רציפה ולא רובוטית, וגודל משופר ובטיחות משופרת
הודעה אחרונה מאת RK, -
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
האם למישהו יש פרסום שמכיל סטטיסטיקה אמינה של הגורמים העיקריים לתאונות דרכים בישראל בשנים האחרונות (09-11)? תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אני בן 19 הוצאתי רשיון נהיגה בסביבות 17-17 וחצי , אחרי שהוצאתי בערך ככה שנה פחות או יותר נהגתי רגיל בסבבה ואפילו נהגתי בצורה נשית הן בישיבה והן בנהיגה "והשארתי" את הרכב נראה כמו שהוא נראה , רגיל. בערך מגיל 18 פחות או יותר נכנס בי ג'וק אבל ג'וק גדול של "פוזות". כל הכסף שעבדתי זרקתי על מערכת לרכב(יצאה גרועה ד"א)וכל מיני קישוטים לרכב כדי "שימשכו עיניים" (כשמדובר בקורולה 99 ונהג בן 19 נוהג בה אתם מבינים למה)כל פעם שעשיתי משהו וזה גרם לי לסיפוק חיפשתי את הדבר הבא וככה יוצא מצב שאני במשך שנה כל מה שאני רוצה לקנות ולבזבז זה רק על האוטו כל דבר שאני רוצה לשים בו גורר ריבים עם אמא שלי למשל ועוד אינספור בעיות שכמעט לא מעניין אותי שום דבר לקנות מלבד דברים לאוטו. יש לציין שעשיתי את הא…
הודעה אחרונה מאת Mr_Shankly, -
-
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
יש כפתור שלוחצים עליו זה היכשהו נותן יותר האצה לרכב בטיוטה קורולה ? למה שמעתי שיש כזה אבל לא שאלתי אם זאת לחדשה או לישנה יש מישהו שיודע משהו על זה ?
הודעה אחרונה מאת Legend, -
רציתי לשתף אתכם. אז ככה חיפשתי ביטוח זול למזדה 6 פרימיום 2004 ומיסתבר שענק הביטוח דורון באמת היה הכי זול. יתקשרתי דיברתי עם בחורה נחמדה(לא חשוב שמות) סגרתי ביטוח כולל הכל ב 3700 שהמיתחרים דיברו איתי מעל ל 5000 ביגלל שסגרתי במקום הבחורה נתנה לי טיפול מתנה לרכב וחיישני רוורס מתנה. כולי מאושר יש ביטוח בזול. אישתי לקחה יום חופש נסעה עם הרכב לשילובים מוטורס לממש את הטיפול ואמרו לה שהטיפול תקף רק למנוע 1600 אני לא רואה הבדל סך הכל שמן ופילטר. טוב לפחות נותרו החיישנים אישתי מיתקשרת ליקבוע התקנה ודורשים מימנה 250 שח + מעמ . יתקשרתי לבחורה מהביטוח והיא טוענת שהיה אי הבנה והיא תיבדוק ותחזור אלי. עבר שבוע שלא ניתן כימעט ליתפוס אותם בטלפון וכל פעם …
הודעה אחרונה מאת אוו ספידומטר, -
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם (חוץ מאשר לי..) הלילה בין השעה 00:45 לבין 7:00 נגנבה יונדאי אקסנט ידנית אפורה -כסופה 1995 עם גגון שחור (נשמע מכוער ,נכון קצת אבל 100 אחוז תקינה) משכונת הדר גנים שבפתח תקוה אם מישהו ראה,שמע ,יודע,יראה,יבחין אני אשמח לעזור ולשים ידי על הגנב השפל שמתבזה בשביל אוטו כזה סכום כספי לא מבוטל למוצא הישר( מת או חי הרכב או הגנב) אז תזכורת לכולם שבלילות הישמעאלים מסתובבים ומחפשים (סליחה לשמאלנים מבינינו ) מה לגנוב אז שמרו על רכבכם מכל משמר שבת שלום גל 0547296202
הודעה אחרונה מאת Sting, -
- עוקב אחד
- 4 תגובות
- 9.7 אלף צפיות
שלום רב בקרוב הורי מחליפים את הרכב. ( לאחר 3.5 שנים ). מהיכן ניתן להשיג מידע אודות העלויות לשחרור הרכב מהמכס? תודה גיא
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
- 3 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
שלום, יש לנו בגיר כפתור שנקרא "WINTER". לחצתי עליו ובנסיעה הרגשתי שהאוטו פחות סוחב, כאילו מגביל את המהירות שלו. בנוסף הרגשתי שההגה קצת יותר כבד וקשה לסיבוב מהרגיל. מישהו יודע מה עוד המערכת הזאת עושה? אני מניח שזה עוזר למנוע החלקה של הרכב (בגלל השם) ולכן אני לא כל כך מבין איך הקשיחות של ההגה קשורה לזה. מישהו יכול להסביר לי? תודה לעוזרים ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Michael.R, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לפי מה ששמעתי עד היום רוב ההמלצות היו על ה ולנטיין 1 הבנתי שיש בשוק גם מכשיר שאפשר לעדכן מידי פעם קובץ עם המצלמות החדשות אני היום חי ונוסע עם ה waze דולק כל היום אבל יש שעות וכבישים שאני יודע שאני ראשון כך שאין לי על מי לסמוך. אודה להמלצה על מכשיר שלמישהו יש בארץ והוא גם יודע לקבל נתנונים של המצלמות החדשות. משה
הודעה אחרונה מאת GuyHar, -
- 2 עוקבים
- 6 תגובות
- 16.1 אלף צפיות
קניתי אוטו ואני רוצה לשנות את הקוד בקודנית יש אפשרות כזו? ואם כן איך? תודה מראש (בקודנית אין לי כוכבית יש רק ספרות 1-5)
הודעה אחרונה מאת Morph00, -
http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1890296 כמה הערות מטעמי: א. מי שכותב על עיצוב הפנים של האסטרה שהוא משתווה לגולף או שהוא "מעוצב" יותר בלשון זכות, כנראה לא מבין עיצוב או פונקציונאליות מה הם, וכנראה גם לא ניסה לכוון את תחנות הרדיו של האסטרה. בליל הכפתורים שם הוא אתגר לא פשוט, ועוד יותר כך לתפעול בזמן נהיגה. ב. האסטרה אכן נראית טוב יותר מבחוץ. ג. השבחים שהאתר הזה חולק לאסטרה (על אף שבאופן לא ברור ביחס לשאר הכתבה בסוף הגולף זוכה בנקודות) עולים על כל ביקורת אחרת שקראתי, ולמעשה אפילו משבחים אותה יותר (!) מאשר פרומצ'נקו שיבח אותה במסגרת עלון שהופץ לחברי "חבר", לו כתב ביקורת מיוחדת. מסתבר ששלמה היה צריך לקחת אל קובי שיכתוב לו את הביקורת בתשלום, ולא את פרומצ'נקו. ד. ה…
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 16 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
בעקבות פוסט על שוק הרכב הסינגפורי, החלטתי להעיר את עיני חברי הפורום בסגמנט רכב שלעניות דעתי נזנח מעט ושלא בצדק ביחס להיצע הדגמים החריג בסינגפור. על פי נתוני הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, לכל משפחה בישראל יש כמעט שלושה ילדים בממוצע. זה הופך את הדרישה לרכבים גדולים למאוד לגיטימית. מצד שני היצע הרכבים מוגבל מאוד. מזדה שולטת ללא עוררין בשוק עם ה-5 כשמאחור מסתתרות עוד כמה אופציות כמו לוגאן, ברלינגו עם 7 מושבים, קשקאי, סנייק, טיגואן, פיקסו וכד... בסינגפור לכל משפחה יש בקושי ילד ורבע, אבל בשונה מאיתנו, אצל הסינגפורים להורים יש תפקיד מאוד מרכזי בחיי המשפחה גם לאחר הנישואין. הזוג הצעיר יקפיד תמיד להתגורר ליד אחד מההורים וכל פעילות משפחתית כולל חופשות תכלול גם את ה"סבא-סבת…
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טאטא נאנו אולי תנושל מתואר המכונית הזולה בעולם ליצרנית ריקשות בשם באג'ג', שחושפת מכונית קטנה בשם RE60. למעצב כבר לא היה תקציב http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1891190 הבאג'ג הקומפקטית מצוידת במרכב זעיר על בסיס תרכובות מתכת ופלסטיק, על משקל של כ-390 קילוגרמים, ונתונים שמצהירים על אורך של 2.75 מ' (נאנו 3.1 מ'). היא חמושה במנוע קומפקטי בנפח 200 סמ"ק המניע את הגלגלים מאחור, וזה מייצר הספק של כמה עשרות כוחות סוס, בגבול ה-26, כך על פי דיווחי כלי-התקשורת בהודו. המהירות המרבית תעמוד על כ-90 קמ"ש לכל היותר (בירידה כנראה), אולם צריכת הדלק שלה תהיה מהנמוכות לרכב עם ארבעה גלגלים, בזכות 35 ק"מ לליטר בנזין, ופליטת דו תחמוצת הפחמן (CO2) של 60 גק"מ. בעליה של החברה, רג'יב ב…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
כאמור בכותרת, לטענת המשטרה אין בידי המערגנים את האישורים הרלוונטיים. בהמשך יפורסם התאריך החדש. :-( :evil:
הודעה אחרונה מאת ibiza89, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
היי חברים, אחרי שרכשתי פיאט 500, ואני באמת נהנה מכל רגע, אני שומע כל מני ציוצים מאנשים שעדיפות דרכי נהיגה כאלה ואחרות בתיבת הילוכים ידנית.. הייתי שמח אם האנשים שבאמת מבינים (אתם - חברי הפורום) תוכלו לענות לי אחת ולתמיד 1. בנסיעה בירידה, עדיף להיות בהילוך חמישי ולהוסיף ברקס כל כמה שניות כדי להישאר על המהירות הרצויה? או פשוט לנסוע על הילוך שלישי בלי לגעת בברקס ולתת לסל"ד לעלות קצת?... 2. כאשר אתה במרחק של 500-600 מטר מצומת, ואתה רואה שהרמזור אדום, עדיף ללחוץ על הקלאץ' בשילוב ברקס, לעצור, ולהכניס לראשון? או להוריד לרביעי, שלישי, שני, ראשון, עצירה, והתחלת נסיעה?... במילים אחרות - הורדת הילוכים אחד אחרי השני - זה כדאי או לא?... 3. כשאני נוסע על 100-110, הס…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום לכולם, בד"כ קשה מאוד להוציא ממני ביקורות שכאלה ,אך במקרה הנ"ל הגיעו מים עד נפש ,לכן החלטתי לכתוב כאן בפורום כדי שבעלי רכבים לא יסבלו כמו שאני סובל מהחברה הזאת כרגע. אני מבוטח שלהם כבר למעלה מ4 שנים ,לפני כ-4 ימים עברתי תאונה ,רכבי מושבת ואני מנסה להשיג אותם מאז יום שישי 30.12 לקח לי 4 ימים ופשוט לא הצלחתי להשיג אותם ,הקווים שלהם כל הזמן תפוסים ,זמני המתנה ארוכים מאוד ועד שאתה מגיע לצליל חיוג כלשהו ,אתה מיד מועבר למקום אחר או שהשיחה מתנתקת או מוקד הודעות שלהם. השארתי להם המון הודעות לבסוף חזרה אלי נציגת תביעות אנטיפטית שלא מסבירה שום דבר ,פשוט זורקת לך בפנים את המידע שהיא אמורה לתת לך וגם זה רק אם אתה מגדיל ראש לשאול. אני מזהיר את כל חברי הפורום וכל מי שיחשוב…
הודעה אחרונה מאת avi203040, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
הזמנתי לפאביה שלי מהרשת חיישני רברס (מהסוג האלקטרומגנטי שלא דורש קידוח בפגוש). בנוסף הזמנתי מחזיק משקפי שמש לתקרה ואני רוצה גם להעביר כבל USB לאיזור המראה האמצעית (לצורך אספקת מתח למצלמה שמותקנת שם). אני מחפש מקום טוב שיתקין את כל אלו ברכב באיזור המרכז. דיברתי עם class A ונראה שעלות ההתקנה שם היא יותר מעלות האביזרים ... למנהלים: השירשור הזה פה כי יש איסור מפורש לתת המלצות בפורום אודיו ולא ידעתי לאן זה עוד מתאים...
הודעה אחרונה מאת איש הגרזן, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הקליפ לא קל לצפיה! הכביש המסוכן בעולם גבה קורבן נוסף - נהג אוטובוס שניסה לחצות קטע צר ובוצי במיוחד. הנהג לא שרד. מעניין כמה זמן ימשיך הכביש הזה לככב בראש רשימת הכבישים המפחידים והמסוכנים בעולם.
הודעה אחרונה מאת TAL-H, -
-
שלום לכל הפרייארים שיקומו מחר בבוקר ויתניעו את מנוע הבנזין של המכונית שלהם. רצינו רק לספר לכם שהתגנבה לישראל אלטרנטיבה שמצוידת דיזל מודרני וסופר חסכוני. אלטרנטיבה שלא רק עולה פחות ממשפחתית 1600 סמ"ק סטנדרטית, היא גם צורכת חצי מהדלק. אז מחר בבוקר, כששוב יעלו מחירי הדלק ואתם תבכו כך הדרך למשאבה, תזכרו שיש כבר כמה וכמה אנשים שעברו לדיזל ובאמת עושים 20 קילומטרים לליטר. רנו פלואנס דיזל - יחי החיסכון
הודעה אחרונה מאת מלטבשי, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
טוב אז ככה יש לי ג'אנט שבור (האחורי מימין) אין לי מושג איך עדיין, שאלתי את שתי האחים שלי שנסעו על הרכב אם קרה משהו בזמן שהם נהגו והם אמרו שלא... בקיצור בגלל שהג'אנט שבור זה לא בטיחותי בכלל לנסוע עם הרכב ואני חייב בדחיפות להביא סט חדש במחיר סבבה (קוטר 16) למזדה 3. כמובן חשוב שיהיו יפים... אז מי שמכיר מקום באיזור הדרום שמתאים למה שכתבתי שיגיד לי.... תודה
הודעה אחרונה מאת chen2012, -
- 8 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
שלום לכולם, אני שובר את הראש בניסיון למצוא משענת יד מרכזית (מקורית או תחליפית) שמתאימה לסיאט לאון 2011. כשאני כבר מוצא מקום שמוכר במחיר סביר בחו"ל, אז מדובר באתרים ששולחים רק בתוך אנגליה. אשמח אם תוכלו לעזור בעניין זה ולהפנות אותי למקום שמוכר בזול משענת מתאימה. תודה.
הודעה אחרונה מאת Bull-81, -
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
הייתי חייב לשתף. אהבתי את הרעיון. ]משום מה לא נותן לי לשים את הסירטון לצפייה ישירה.
הודעה אחרונה מאת הונדה95, -
- 6 תגובות
- 967 צפיות
לכל החברים שפה בפורום שברשותם פולו חדשה, הבחנתי מאחורי הכיסאות הקדמיים, שיש פתח כלשהו השאלה שלי אם זה אמור להיות ככה ? ושגם אצלכם יש את זה ? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת roee24, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום! לצערנו הרב עשינו תאונה עם הרכב שלנו. הנזק של הרכב הוא 40 אלף שקל. רוב הסיכויים שהשמאי ישבית את הרכב בגלל הפגיעות שלו. רציתי לדעת מה התהליך עם הביטוח יש לנו ביטוח מקיף וחובה. האם אנחנו נקבל את הערך של הרכב מהביטוח במקרה של השבתה ? תודה!
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
וועדת הכלכלה של הכנסת אשרה את החוק המחייב להדביק על מכונית חברה מדבקה לדיווח על נהיגה מסוכנת, והקמת מערכת מעקב. חריגות תגרורנה קנסות בגובה 14 אלף שקלים. http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1891165 לדעתי סתם חוק מיותר, אולי (ספק) זה יגרום לנהגים לנהוג בזהירות יותר כי הם יודעים שיכולים להתלונן עליהם. מצד שני המתלונן יצטרך להשתמש בטלפון/לרשום את המספר +מספר רכב בזמן נהיגה שזה כבר הסחת דעת. צד שלישי, עוד 14 אלף שקל לקופה...
הודעה אחרונה מאת edemal, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 31 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
מתוך כתבה שפורסמה ב WALLA כאן הרכבים תדלקו בתחנת הדלק של הסינמה סיטי ולאחר מרחק קצר נתקעו בכביש. יתכנו שיבושים בתנועה. ל'
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
מי מחובר 53 משתמשים רשומים, 12 אנונימיים, 245 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- NEW10
- 318i
- אביתר א.
- itaysamurai
- MRobot
- natco
- topop
- MIHAEL
- stx
- עמרי לייט
- עדי-אל
- jpex