Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5290 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ליטל שלום רב !

כמקורבת לענף, האם הדברים שציינת אפשרים, בכמות כזאת,באפשרות של חבלה, קוקטיל, פריצת מכלים?!

האם תחנת סונול, מקבלת דלק לא ישירות ממסופי דלק בבית הזקוק, במיכליות נעולות בפלומבה, עם פיקוח הדוק, של משרד התשתיות, חברת סונול, משרד התחבורה, ומשטרת ישראל?!

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

האף שלי קצת סתום, אבל אני עדיין מריח פיצויים עסיסיים או תביעה עסיסית. כמובן ששום דבר לא מפצה על עגמת הנפש.

פורסם
ליטל שלום רב !

כמקורבת לענף, האם הדברים שציינת אפשרים, בכמות כזאת,באפשרות של חבלה, קוקטיל, פריצת מכלים?!

האם תחנת סונול, מקבלת דלק לא ישירות ממסופי דלק בבית הזקוק, במיכליות נעולות בפלומבה, עם פיקוח הדוק, של משרד התשתיות, חברת סונול, משרד התחבורה, ומשטרת ישראל?!

בברכה

צביקה

למה להסיק שזאת חבלה?

מכלית באה גם עם סולר וגם עם בנזין, יכול להיות שכבר בבית הזיקוק הכניסו סולר במקום בתאים של הבנזין, והאפשרות היותר סבירה, שבזמן הפריקה לא פעלו לפי הנהלים ופרקו את הסולר למיכלי הבנזין.

פורסם

אני אתן את דעתי, והיא אינה מתיחסת למקרה הנ"ל, את המידע על שהתרחש בתחנה הספציפית הזו קיבלתי כמו כולם דרך ערוצי התקשורת של האינטרנט.

חבלה במכוון תמיד יכולה להיות, לדוגמא עובד שפוטר ורוצה "להתנקם" במעסיק.

הדלק מגיע מאותו מסוף של דלק לכל התחנות בארץ, ואכן נסגר על ידי פלומבות עם מספר פלומבה.

אבל כמו כל דבר שקיים תמיד ניתן לזייף ולרמות, ולהטביע פלומבה אחרת במקום זו שנפרצה.

הדלק מפוקח, ועורכים ביקורי פתע בתחנות על ידי משרד התשתיות, אבל ברגע שמיכלית עוזבת את מסוף ההטענה

אין עליה פיקוח, אין עליה שוטר/פקח צמוד כך שניתן לבצע מהילה בדרך.

מנהלי התחנות (וגם אני בין היתר) עורכים בדיקה יזומה של הדלק בתחנה כדי לבדוק שאכן מים לא חודרים את המיכלים.

אבל לעיתים יש מקרים כמו המקרה שכנראה קרה בתחנה הזו, שחוסר ערנות/ מקצועיות הביאו לכך שהוכנס סולר

למיכלים של הבנזין.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

במשאבות הקצה כמעט בלתי אפשרי היום לעשות "קוקטייל" של סולר ברכב בזין, כי הפיה הרבה יותר גדולה מאשר זו של הבנזין.

אך באזורי הפריקה למכלי הדלקים אין שום בעיה לחבר צינור סולר לצינור בנזין ולעשות מגה-פאשלה כזו.

בתחנה בה עבדתי, (וכנראה אותו הדבר בכל תחנה נורמטיבית אחרת), קודם כל היינו פורקים את ה96, 95 ו98. רק אחרי סיום מוחלט של הפעולה היינו פורקים סולר וסולר 10PPM.

(לא שהייתה מניעה טכנית לעשות את זה בו-זמנית, פשוט העדפנו, כאמצעי בטיחות, לעשות את זה ככה)

מעבר לזה, כמו כל פאשלה בתחנת דלק - בסופו של דבר זה נופל על האיש הקטן. במקרה הנ"ל - מי שחתם על הקבלה.

חכו תראו איך הם יאשימו איזה מתדלק שיושב שם בשביל 3000שח בחודש.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

איך קורה פשלה כזאת?

סונול חייבת לשלם על כל התיקונים של הרכבים.

האמת שאני נזכר עכשיו שתדלקתי פעם בסונול בפתח תקווה, והרכב עשה רעשים מוזרים כאילו נכנס מים.

מאז אני מתרחק מסונול כמו מאש.

פורסם

מעבר לזה, כמו כל פאשלה בתחנת דלק - בסופו של דבר זה נופל על האיש הקטן. במקרה הנ"ל - מי שחתם על הקבלה.

חכו תראו איך הם יאשימו איזה מתדלק שיושב שם בשביל 3000שח בחודש.

ברור שהמתדלק אשם, הוא זה שנתן אישור למוביל לפרוק ולא בדק את תכולת המיכלים.

אבל במקרים כאלו יש ביטוח ומפעילים אותו כדי לטפל ברכבים שניזוקו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

בכזה מקרה שמתודלק לרכב בנזין סולר במקום,זה אומר שהמנוע מצריך החלפה או שאין נזקים?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אני אתן את דעתי, והיא אינה מתיחסת למקרה הנ"ל, את המידע על שהתרחש בתחנה הספציפית הזו קיבלתי כמו כולם דרך ערוצי התקשורת של האינטרנט.

חבלה במכוון תמיד יכולה להיות, לדוגמא עובד שפוטר ורוצה "להתנקם" במעסיק.

הדלק מגיע מאותו מסוף של דלק לכל התחנות בארץ, ואכן נסגר על ידי פלומבות עם מספר פלומבה.

אבל כמו כל דבר שקיים תמיד ניתן לזייף ולרמות, ולהטביע פלומבה אחרת במקום זו שנפרצה.

הדלק מפוקח, ועורכים ביקורי פתע בתחנות על ידי משרד התשתיות, אבל ברגע שמיכלית עוזבת את מסוף ההטענה

אין עליה פיקוח, אין עליה שוטר/פקח צמוד כך שניתן לבצע מהילה בדרך.

מנהלי התחנות (וגם אני בין היתר) עורכים בדיקה יזומה של הדלק בתחנה כדי לבדוק שאכן מים לא חודרים את המיכלים.

אבל לעיתים יש מקרים כמו המקרה שכנראה קרה בתחנה הזו, שחוסר ערנות/ מקצועיות הביאו לכך שהוכנס סולר

למיכלים של הבנזין.

ל'

בצבא אני הייתי על קבלה והספקה של דלק למוצבים. משאית הייתה מגיעה והתאים למעלה ופתחי הנקיוז למטה באים נעולים בפלומבות. צריך לוודא שהמספרים שעל הפלומבה תואמים את המספרים בתעודת המשלוח, לעלות למיכלית למעלה, לפתוח כל תא ולוודא שהוא אכן מלא עד הסוף. זה הנהלים וככה עשיתי. בסיס דלק ערך ביקורת פתע כאשר פקחים מטעמו היו עוקבים אחרי המיכלית ומתבוננים מרחוק ורואים שאכן חייל עולה למכלית למעלה ופותח כל תא ותא. מה שכן, היו כמה נהגים שנתפסו עם דלק צבאי במיכל של המשאיות האזרחיות. איך זה? למי שעובד עם מיכליות ומשאבות יודע שכאשר המיכלית עומדת במישור לא כל הדלק יוצא החוצה אלא נשאר גם בצינורות כמות של 50 או 100 ליטר בערך. מבחינת האזרח הפשוט מדובר בכמות רצינית אבל יחסית לכמות שהמיכלית מובילה מדובר בכמות זניחה. הפיתרון היה מבחינת הצבא להעמיד את המיכלית בשיפוע ולאחר הפריקה פותחים את כל התאים למעלה ואת כל פתחי הריקון לצינורות וכאשר לא נזלה טיפה, אז ורק אז הנהג היה מקבל שיחרור. לעומת זאת, בהרבה בסיסים לא עשו את זה והנהג במקום להעמיד את המיכלית בשיפוע ולוודא שלא נשאר שם סולר היה פשוט ממלא את זה למיכל המשאית שלו. כאמור, זה עלה ללא מעט מהם את איבוד עבודתם או הזכות לעבוד עם הצבא. ודרך אגב, היה פעם פאדיחה שמלאו סולר במקום בנזין. מדובר בכאב ראש לא קטן. צריך יהיה לשאוב את כל הדלק מהמיכלים בתחנת הדלק ולשלוח אותו בחזרה לזיקוק מחדש בבתי הזיקוק. כאב ראש לא קטן בכלל.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

בעוד מספר דקות כתבה על הדלק בערוץ 2.

ל'

פורסם
בכזה מקרה שמתודלק לרכב בנזין סולר במקום,זה אומר שהמנוע מצריך החלפה או שאין נזקים?

קרה לאבא שלי לפני שנתיים בערך (מאזדיינת 3,כדברי הברווז :-P)

הסיפור הסתיים בהחלפת משאבת דלק חדשה (על חשבון התחנת דלק כמובן)

אשמח לדעת אם יש עוד חלקים שנדפקים "על הדרך" כתוצאה מתדלוק שכזה.

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

• ספונסר פורום
פורסם

בעיקרון לא אמור להגרם נזק למשאבת הדלק כי המשאבה של בנזין וסולר

זו אותה משאבה ,כך שאם החליפו משאבה זו היתה סתם השחלה על חשבון התחנה .

לדעתי הנזק היחיד שיכול להיגרם ממקרה כזה הוא לממיר הקטליטי כי ברגע שהסולר

יגיע לתאי השריפה יתחילו החטאות בעירה וזריקה של סולר לא שרוף אל מערכת הפליטה

משך הזמן של החטאות הבעירה עד כיבוי המנוע תלוי באחוז הסולר כאשר מי שהמיכל שלו היה

ריק מבנזין המנוע יכבה מיד ולא יגרם לו כל נזק למעט בילבול המוח בניקוי מיכל הדלק

ואולי החלפה של מצתים שנרטבו בסולר והתפייחו .

מרכז שרות מומחה לרכבי פולקסווגן אודי סיאט וסקודה .

במוסך רון מקבלים שנה אחריות על עבודה וחלפים .

ישראל ב"ק 18 ת"א 035373204 .

• תוכן חדש...