Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

גולף 122 או אסטרה 140? מבחן של וואללה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5287 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://cars.walla.co.il/?w=/4701/1890296

כמה הערות מטעמי:

א. מי שכותב על עיצוב הפנים של האסטרה שהוא משתווה לגולף או שהוא "מעוצב" יותר בלשון זכות, כנראה לא מבין עיצוב או פונקציונאליות מה הם, וכנראה גם לא ניסה לכוון את תחנות הרדיו של האסטרה. בליל הכפתורים שם הוא אתגר לא פשוט, ועוד יותר כך לתפעול בזמן נהיגה.

ב. האסטרה אכן נראית טוב יותר מבחוץ.

ג. השבחים שהאתר הזה חולק לאסטרה (על אף שבאופן לא ברור ביחס לשאר הכתבה בסוף הגולף זוכה בנקודות) עולים על כל ביקורת אחרת שקראתי, ולמעשה אפילו משבחים אותה יותר (!) מאשר פרומצ'נקו שיבח אותה במסגרת עלון שהופץ לחברי "חבר", לו כתב ביקורת מיוחדת. מסתבר ששלמה היה צריך לקחת אל קובי שיכתוב לו את הביקורת בתשלום, ולא את פרומצ'נקו.

ד. המחיר החדש של האסטרה הופך את הקניה שלה למעניינת יותר מאשר את הגולף 122, אם מניחים שיהיה למי למכור אותה אח"כ במחיר שלא עולה על הפער.

ה. אין לי שום דבר בעד הגולף 122, רק כתבתי את ה"ביקורת" שלי על הביקורת. אני דווקא מחבב את אופל כמותג וכפי שכתבתי בשרשור אחר, שמח מאוד על חזרתו.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

כמו באשכולות אחרים, גם כאן נראה שפותח הטופיק רומז שכל מי שיש לו דעה שונה משלו על דבר כזה או אחר הרי שהדבר נוגע מאיזה ניגוד אינטרסים. מריח לי מעט מפראנויה.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם

א. אתה נוהג על גולפים כבר כמה שנים טובות והורגלת אליה, לכן אם ניסית רכב אחר למשך תקופה קצרה ואתה וטוען שהוא לא פונקציונלי זה לא אומר בהכרח שזה נכון, לרוב זה פשוט עניין הרגל.

ד. הנבואה ניתנה ל...

אופל עכשיו בידי יבואן חדש וטרי שמוכר ממנה כמויות נאות לעומת UMI שמכרו ממנה פרוטות.

זה לא יהיה נכון להסיק מסקנות ע"פ תקופת UMI, תן לזמן לעשות את שלו.

פורסם

אני לא מצליח להבין אנשים שאומרים שהפנים משעמם. אולי תבקשו שישימו לייצן שיקפוץ מתוך הדשבורד וייתן הופעה בשביל לשעשע אותכם. מה שבאמת חשוב זה שהכל יהיה נוח לשימוש ולא ימשוך יותר מדי תשומת לב, כדי שיהיה אפשר להתרכז בכביש. הכל סולידי ואיכותי, מספיק כדי שיהיה נעים להסתכל על זה בעמידה בפקק או רמזור. להזכירך מר בנצי, בנהיגה צריך להסתכל על הכביש ואז ממש לא אמור להזיז לך איך נראה הדשבורד. לפחות לי זה ממש לא מזיז, אבל 100% מהנסיעות שלי זה לעבודה/סופר ונסיעות עם המשפחה שלי. אולי אם הייתי עדיין בגיל 20 וכל יום יוצא לבלות עם חברים, היה איכפת לי, לא יודע.

בסה"כ זה רכב משפחתי ולא מיועד לבילויים כמו יונדאי וולוסטר, למשל, שם הפנים של גולף באמת לא הכי מתאים. אם תבוא בטענה כזו לשירוקו, אני עוד יכול להבין אותך, אבל גולף? ממש לא.

פורסם

אני מסכים עם דעתך כשמדובר על מוצר זול ופשוט, נגיד, פיאסטה 96.

שם העיקר שתתניע בהלוך ובחזור - כל השאר לא חשוב.

כשקונים רכב ב130K צריך להרגיש תמורה למחיר, גם בדמות דשבורד קצת יותר מרשים (ומה לעשות, העיצוב המשעמם של VW מהעשור האחרון שמועתק מרכב אחד למשנהו ממש לא "מרשים", למעט באיכות החומר)

יש לי חבר שקנה לאחרונה פוקוס חדשה, אתה צריך לראות איך הבנאדם מתלהב מזה שהרכב מדבר איתו, וכמה שהוא מתאמץ כל פעם לבטא מילה וחצי בלי מבטא חורני רק כדי לקבל שיחה או להשתיק את הרדיו.. עם כל זאת הוא מבסוט עד הגג מהרכב.

אם היה לו משהו אפרורי ומשעמם כמו הגולף הוא היה מרגיש אחרת לגמרי, הוא מסוג האנשים שלא מעניין אותם כמה נצילות יש לתיבת ההילוכים או באיזה סלד מגיע שיא המומנט או כמה דינמיים המתלים. וזה תקף לרוב האוכלוסיה שתקנה את אחד משני הרכבים הללו.

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני נוטה להסכים עם פותח השרשור, בהחלט יש כאן תחושה של כתבה מטעם, פשוט כי הם לא מדייקים בפרטים בצורה שלא מתאימה לוואלה וכל מי שנסע בשני הרכבים, מידי מרגיש את זה.

אישית, אני אוהב יותר את תא הנוסעים של האסטרה מבחינת התחושה של המרווח והעיצוב (רחב יותר), אך תמיד מצחיק אותי לקרוא על כך שהחומרים מאוד איכותיים כי רוב תא הנוסעים של האסטרה אלו חומרים ממש לא מרשימים לא למגע ולא למראה מבית GM, בטח לא הפלסטיק של הקרוז שנראה כמו 1.9 שקל בפירוקיה הקרובה.

גם להגיד על ההגה של הגולף שהוא קל? נשמע לא רציני בעליל ובטח ובטח מול האסטרה לה יש את אחד ההגאים הקלילים ביותר (אך לא בסגנון אמריקאי) שהוא חביב לנהיגה יום יומית, אך לנהיגה מדויקת, הוא פשוט קל מידי ומהיר מידי.

אני מעדיף את תיבת ה-DSG כי היא פשוט טובה יותר, זו של האסטרה איטית מידי ובטח לא מתאימה לנהיגה של ממש, גם לא במצב הידני ועם עדכוני התוכנה האחרונים לגיר ה-DSG, אין כל בעיה בתנועה עירונית. גם המנוע של הגולף עדיף, לדעתי. הוא הרבה יותר מענג עם תחושת מומנט אמיתית ואין בו צורך לעלות לסל"ד גבוה כמו באסטרה בכדי לקבל קצב נסיעה מרשים במיוחד בעליות (גם בזכות התיבה הרובוטית ללא ממיר מומנט).

למרות שאני יורד קצת על האסטרה, הייתי בוחר בה, פשוט כי אף אחת מהשתיים לא מהנה במיוחד לנהיגה ובשימוש יום יומי, אני אעדיף את האסטרה (למעט צריכת הדלק הגרועה, אין לי מושג איך הם משיגים בוואלה 11 ק"מ לליטר במבחן דרכים). הגולף איכותית הרבה יותר ללא ספק ועם התנהגות כביש טובה יותר, אך משעממת יותר משל האסטרה ולדעתי, זו מכונית איכותית מאוד, אך לגיל השלישי.

אבל אני יש רק דבר אחד שלא ברור לי באסטרה, זה איך מוכרים רכב שכזה ללא מחשב דרך בסיסי? יש את כל הכפתורים כמו בקרוז (הגה ומנופים כמו בקרוז), אך שום דבר לא עובד.

פורסם
אני לא מצליח להבין אנשים שאומרים שהפנים משעמם. אולי תבקשו שישימו לייצן שיקפוץ מתוך הדשבורד וייתן הופעה בשביל לשעשע אותכם. מה שבאמת חשוב זה שהכל יהיה נוח לשימוש ולא ימשוך יותר מדי תשומת לב, כדי שיהיה אפשר להתרכז בכביש. הכל סולידי ואיכותי, מספיק כדי שיהיה נעים להסתכל על זה בעמידה בפקק או רמזור. להזכירך מר בנצי, בנהיגה צריך להסתכל על הכביש ואז ממש לא אמור להזיז לך איך נראה הדשבורד. לפחות לי זה ממש לא מזיז, אבל 100% מהנסיעות שלי זה לעבודה/סופר ונסיעות עם המשפחה שלי. אולי אם הייתי עדיין בגיל 20 וכל יום יוצא לבלות עם חברים, היה איכפת לי, לא יודע.

בסה"כ זה רכב משפחתי ולא מיועד לבילויים כמו יונדאי וולוסטר, למשל, שם הפנים של גולף באמת לא הכי מתאים. אם תבוא בטענה כזו לשירוקו, אני עוד יכול להבין אותך, אבל גולף? ממש לא.

אני לא בן 20 ולא יוצא כל יום עם חברים, למעשה 95% מהנסיעות שלי אני לבד ברכב, אבל לא תמיד תשומת הלב הולכת לכביש, בפקקים אני מתרווח לי בכסא ומסתכל סביב, כן אני מבסוט שהכל אמלי ברכב מונח בדיוק במקום הנכון, אצלי הדשבורד מורכב מ2 גלים של, הקונסולה המרכזית גולשת לכיוון ידית ההילוכים, היא מצופה באלומניום מוברש אמיתי, אפילו המתגים של המושב נמצאים ליד ידית ההילוכים מה שמאפשר כיוון נוח גם בזמן נהיגה, כנ"ל לגבי ההגה שתוך כדי נהיגה אפשר לכוונו למעלה למטה, פנימה החוצה. אני מעריץ הנדסת אנוש וכל דבר אצלי ברכב נמצא בהישג יד, שליטה מלאה על המערכת, בקרת שיוט, נוחים לתפעול מההגה, אני אפילו לא צריך לזוז בשביל לכוון את מושב הנוסע. אבל זה לא אומר שהעיצוב צריך להיות משעמם או אפרורי.

ככה זה נראה :

2006-Infiniti-G35-Sport-Coupe-Interior-1920x1440.jpg

וזה ברכב שהושק ב2002, 10 שנים אחורה.

הנה פנים של רכב חדש שמעוצב נפלא, תראה את התפרים של העור על הדשבורד

Kia-Optima-EX-Interior.jpg

haters will hate

• חברי המעגל הראשון
פורסם

וואו :shock: האינפיניטי הזו נראית ממש מסודרת ונוחה מבפנים.

מכוסה בצד:

🚗 .Alfa 147 2.0 Manual With B12 Pro- Kit+ Eibach Antiroll kit+ EBC Yellowstuff brakes kit+ 17" GT wheels with Toyo R888R+ Red leather seats|

נוסעת כל  יום:

Alfa 159 TBi  With Bilstein B6+ Ragazzone Exhausts+ K&N Filter

פורסם

אני מאוד מסכים עם כל מילה של אייל בביקורת לביקורת, למען הסר ספק, גם אני שמח בחזרתה של אופל.

mystopp, טעות בכתובת, הויכוחי סרק האלה כבר מזמן ננעלו בשרשור אחר.

בנצי, הרגת אותי עם השיעור בעיצוב, כנראה שיש כאן עניין של טעם, חוץ מכמה קימורים מעניינים בדשבורד האינפינטי מעוצבת כמו וולוו S80. ;)

0806_03_z+2008_volvo_s80+interior_view.jpg

לגביי הקיא/קיאה או איך שהם רוצים שנקרא לזה, אני דיי בטוח שאתה עושה צחוק ומרים להנחתה. :-o

הפנים מזעזע, חסר סימטריה בצורה חסרת טעם ומלא בכפתורים סטייל שנות ה90 ביחד עם פלייסטיישן 2, סוג של בלגן שמכוון לקהל ילדים מתבגרים.

xbox_thumb.jpg

ממשק המשתמש לא שימושי כי הוא יוצר בלבול מיותר בתא הנהג.

ועל כל זאת, הציבו כפתורים על הצלעות התחתונות של ההגה! איזו צורת אחיזה זה בא לעודד? :)

אבל כן, התפרים יפים. :lol:

ראה פה כיצד פנים אמור להראות ברכב טופ אוף דה ליין פרמיום סנופי דופר לופר שלוקר:

1263_quite-the-car.jpg

ולבסוף, איך אפשר בלי לעצבן את "חובבי המותג", חברים, ככה עושים זאת!

volkswagen-golf-gti-3p-interior.jpg

איחלתי לחייל בהצלחה בהמשך דרכו בתקווה שייסתעף הדיון בצורה אלגנטית לבחורות מאמריקה - תיאורים+תמונות. (כי לראות את האינטריור של האינפינטי שלך ריק גורם לי לפהק.)

פורסם
אבל זה לא אומר שהעיצוב צריך להיות משעמם או אפרורי.

ככה זה נראה :

2006-Infiniti-G35-Sport-Coupe-Interior-1920x1440.jpg

מצויין שאתה אוהב הנדסת אנוש טובה, אבל לגבי העיצוב פנים של האוטו שלך, לי כאחד שמסתכל מהצד זה נראה שונה מהגולף אבל באותה רמת "שיעמום". לגבי קאיה בכלל אין לי מה להגיד, לא הייתי רוצה רכב כזה בשום אופן.

פורסם

יש אנשים שיותר מודעים לעיצוב ומחפשים את זה במצורי הצריכה שלהם - כנ"ל במכוניות. יש אנשים שמעדיפים פונקציונאליות על עיצוב.

אי אפשר להגיד על המכוניות של VW שהעיצוב מקורי, מיוחד או מעניין. אפשר להגיד שהוא אלגנטי ונאה. יש אנשים שזה מה שהם מחפשים ויש כאלו שעיצוב כזה משעמם אותם.

אם כבר דיברתם על הקיה אופטימה, יש כאלו שחושבים שמדובר במכונית מעוצבת להפליא ויש כאלו שמרגשים שהיא מצועצעת מדי. שתי הדעות לגיטימיות וקהל היעד שונה.

2011-Kia-Optima-image.jpg

2011-Kia-Optima-interior.jpg

פורסם
מצויין שאתה אוהב הנדסת אנוש טובה, אבל לגבי העיצוב פנים של האוטו שלך, לי כאחד שמסתכל מהצד זה נראה שונה מהגולף אבל באותה רמת "שיעמום". לגבי קאיה בכלל אין לי מה להגיד, לא הייתי רוצה רכב כזה בשום אופן.

זה עיצוב בן 10 שנים, קצת יותר אפילו , בחירת הצבעים בתמונה משעממת, אצלי זה קרם עם שחור.

החדשות נראות ככה :

ag_09g37_int.jpg

haters will hate

פורסם

ברגע שיש לך מכונית עם אינטריור פנימי בהיר אי אפשר להסתכל על השחור יותר. אני זוכר שהזמנו את המכונית עם אינטריור בהיר כולם התאכזבו, אבל שקיבלנו את המכונית, נכנסנו בפנים, ויש מן תחושה של רוגע ונוחות בעין. כמו עכשיו, תמונה ראשונה- אינפיניטי תמונה שניה- קיה, תמונה מספר 3- קיבלתי שחור בעיניים מהגולף.

אני לא אדבר על צבעים מיוחדים כמו דובדבן שיש רק במכוניות מיוחדות ויוקרתיות מסתם מאזדה או קורולה, או אפילו את צבע הטופי והקרמל, אבל כל עוד זה לא שחור או אפור(ניחא), זה מעולה.

יותר מדי בהיר כמו בוולו זה גם נוראי, צריך משהו שישבור, כמו קרם או שמנת ואפור או חום.

מזה:

0502_06z%2B2005_Volkswagen_Golf_GTI%2BInterior_View_Steering_Wheel.jpg

לזה:

Renault-Scenic_II_2003_800x600_wallpaper_14.jpg

לזה:

112_0905_01z+2009_nissan_versa+cockpit.jpg

Once you go cream, you never go back!

• תוכן חדש...