Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ברוכה הבאה ליאריס החדשה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5278 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
הציון הירוק של היאריס 2 שזה נמוך משמעותית משל רוב המתחרות, מה שאמור לבוא לידי ביטוי בהוזלת המחיר לצרכן. בפועל קיבלנו את המחיר ה"רגיל" פלוס , אז לפחות שלא יחסכו בחלונות חשמל מאחורה, בכל זאת זה רכב של 104K, לא מיני ידנית ב 59.90.

נראה כי הציון הירוק מוזיל עלויות רק ליבואן ולא לצרכן ,בסופו של תהליך כולם זוכים מרפורמות כאלו ואחרות חוץ מהצרכן !

הבעיה הגדולה ביותר לרכב הזה הנה הקיה RIO שכנראה תיתן תמורה טובה יותר בהרבה .

• תגובות 41
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ראיתי את הרכב הזה לפני 3 חודשים בפריז.

מחיר תחרותי הוא שטויות כי גם בעבר המחיר של הידנית היה קרוב לעכשיוי.

אבל אחרי הניסיון שהיה לי עם היאריס הרובוטית, אין מצב שבחיים אני אקנה טויוטה.

פעם ראשונה שהיתה לי טויוטה יאריס, וזו הפעם האחרונה שתהיה לי טויוטה!

פורסם

היאריס החדשה עם גיר רציף ולא רובוטי,מהביקורות בנתיים דווקא מרוצים מהשילוב הזה.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

האם הגיר הזה חסכוני יותר בדלק/עמיד בפני תקלות בהשוואה לרובוטי?

אני בודק אופציה של נסיעת מבחן על הרכב, מתוך סקרנות גרידא :)

פורסם

הגיר הרציף עבר תהפוכות רבות בחייו מאז שהוצג בדאף 55 ההולנדית.

בעיקרון, הגיר הרציף הוא גיר אידיאלי מאחר ויש לו אין סוף יחסי העברה, שכההתחלתי נמוך למדי והוספי גבוה, לטובת שיוט חסכוני.

הבקרות האלקטרוניות הביאו את הגיר הרציף לבשלות מלאה, וכיום הוא נחשב לאמין ונעים לשימוש.

הוא בהחלט עדיף על הרובוטי חד מצמדי בכל ההיבטים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

ככל הידוע לי בגיר רציף המכלולים פשוטים יחסית ובכל הרכבים עם הגיר הרציף שעד היום הגיעו לארץ לא זכורות לי תקלות מיוחדות או יקרות לתיקון.

בגיר רציף אין בעצם רכיבים שמפסיקים תנועה כמו בתיבה ידנית, רובוטית או אוטומטית פלנטרית ולכן הנסיעה זורמת ונוחה.

אם פיאט הצליחו לייצר גיר רציף אמין (ע"ע פונטו ספייס) אז למה שטויוטה לא יצליחו? :wink:

סרטון לדוגמה:

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

נראה אמין מאוד, הבעיה היא שאין לנהג אפשרות לשלוט על מהלך התיבה כמו אוטומטית רגילה או רובוטית \ ידנית.

נסעתי בטויוטה אוונסיס ם גיר רציף, הבעיה היא שהיא גורמת למנוע להיחנק דיי מהר בתחילת נסיעה.

עוד דבר, מעניין אותי איך מתבצע קיק דאון בתיבה כזאת, אשמח אם מישהוא יאיר את עיני.

פורסם

מספר התייחסויות לנשאל/נאמר לגבי גיר רציף :

האם הגיר הזה חסכוני יותר בדלק/עמיד בפני תקלות בהשוואה לרובוטי?

בהשוואה לרובוטי גיר רציף יותר אמין , זול לאחזקה וחלק בנסיעתו. מבחינת חסכון בדלק הוא עדיף כמובן למול תיבה אוטומטית

פלנטרית קונבנציונלית , אבל עדיין מעט יותר "בזבזן" מתיבה ידנית או רובוטית המתופעלות נכון.(בהפרש לא גדול).

הבעיה היא שאין לנהג אפשרות לשלוט על מהלך התיבה כמו אוטומטית רגילה או רובוטית \ ידנית.

ברוב התיבות הרציפות יש מצב טיפטרוניק בו בהזחת הידית ניתן לבחור ב 5-7 יחסי העברה קבועים , דבר הנותן תחושה דומה להעברת הילוכים ידנית (למחצה).

מעניין אותי איך מתבצע קיק דאון בתיבה כזאת, אשמח אם מישהוא יאיר את עיני.

בהנחה שלא משתמשים במצב ה"חצי ידני" שתארתי לעיל , הרי במתן לחיצה חזקה על המצערת מייד מתבצעת עליית סל"ד

חדה לתחום גבוה מאוד ותוך פרק זמן מיידי המהירות עולה בהדרגה , כתלות בנתוני הנסיעה, המנוע, ומידת הלחיצה.

אם פיאט הצליחו לייצר גיר רציף אמין (ע"ע פונטו ספייס) אז למה שטויוטה לא יצליחו?

מעבר לנימת הלגלוג שבדבריך (שאיני שותף לה) , הרי שעובדתית אתה טועה.

התיבה הרציפה של פיאט היא ...יפאנית למהדרין.

לאחר שהתיבה הרציפה של פיאט בשנות ה - 80 (שיוצרה במשותף ע"י פורד ופיאט ו - Van Doorne ההולנדית) לא הוכיחה עצמה לאורך שנים בדגם האונו סלקטה , חברת פיאט פנתה בסוף שנות ה - 90 לחברת "פוג'י תעשיות כבדות" היפאנית

ליצר עבורה את התיבה הרציפה. (זו שאנו מכירים בפונטו 80 כ"ס SPEEDGEAR).

חברה יפאנית זו היא חברת האם של סובארו , וכזכור היה לסוברו ג'אסטי גיר רציף מתוצרתה. פוג'י הוציאה פטנטים רבים

בתחום הגיר הרציף , ועד היום היא מהמובילות בתחום.

תיבת ה SPEEDGEAR של פיאט פונטו אמינה מאוד ומוצלחת - כנראה עקב ההורים...

http://www.autozine.org/Graveyard/html/Fiat/Punto_II.html

פורסם

ההבדל העיקרי בין גיר ה CVT הרגיל שהיה באונו סלקטה לזה של הפונטו הוא ממיר המומנט (טורק קונברטור) שיש בתיבה הרציפה של הפונטו, מה שמקנה תחושה של תיבה אוטומטית "רגילה" בניגוד לתחושת "המצמד המחליק" שאיפיין את התיבות הרציפות בעבר.

פוג'י שיפרה את התיבה הרציפה בכך שהוסיפה מצמד אלקטרומגנטי שהפך את תחילת הנסיעה לנעימה יותר, ובנוסף מנע קיפוצים מעצבנים בהאטה.

התיבה המשופרת הופיעה בג'אסטי, רק חבל שתחזוקתה היתה יקרה יחסית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אם פיאט הצליחו לייצר גיר רציף אמין (ע"ע פונטו ספייס) אז למה שטויוטה לא יצליחו? :wink:

אולי מאותה סיבה שפיאט הצליחו ליצור גיר רובוטי חד מצמדי ראוי לשימוש (500, Gפונטו, 159) וטויוטה לא :wink::lol:

קראתי את התגובות המאוחרות לגבי פוג'י, אבל זו הייתה הרמה נוחה מדי בשביל לא להנחית :twisted:

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

• תוכן חדש...