רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 29 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
אנו עדים לאחרונה לתופעה בה באופן סיסטמתי מתרחשת התנכלות זדונית לבעלי מכוניות פיז'ו תמימים במדינה מזרח תיכונית מסויימת. בעלי מכוניות פיז'ו , אפילו בדגמים ישנים יחסית כמו דגם 405 , מוצאים עצמם חשופים למתקפת פצצות תופת שמשביתה את המכונית האהובה , ואף מעלה את בעליה הישר לשמיים . (אל 72 בתולות ממתינות ?) האם מדובר בכנופייה ציונית מאורגנת היטב ששולחת את זרועותיה הארוכות להשבתת מוטוריקה צרפתית של האריה השואג ? הזאת תכנית הגריטה החדשה מבית היוצר הממשלתי ? אני פונה בקריאה נרגשת לאחראים - מה יש לכם כנגד מכוניות פיז'ו ?
הודעה אחרונה מאת BOB-Monster, -
-
ערב טוב אנשים. היום חזרתי מהצבא וגיליתי שיש רכב שחונה בחניה הפרטית של ההורים שלי כבר שלושה ימים. כמובן שההורים שלי נשארו אדישים. שמו פתק על השמשה ובזה הכל נגמר. התקשרתי למספר "איך אני נוהג" איתרו שזה קצין צהל (אבאו חונה שם) ולא מצליחים לאתר אותו. מה עושים?
הודעה אחרונה מאת gancohen, -
- 0 תגובות
- 447 צפיות
שלום יש לי פיאט פונטו שנת 95 שלא נוגעת בכלל בדלק אני חושב לשדרג לסיאט קורדובה שנת 98 1600 סמ"ק בנזין הבעיה שאני לא יודע כמה היא צורכת עם מישהו יכול לתת לי קצת פרטים על הסיאט קודובה כמו נתונה צריכה או כל פרט שאני צריך לדעת אני אשמח לשמוע
הודעה אחרונה מאת ארנון כץ, -
- עוקב אחד
- 13 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שלום, קיבלתי אתמול את הפאביה החדשה ואני מאוד מרוצה ממנה. שמתי לב שבמפרט ובספר הרכב רשום שיש ערכת רשתות תא מטען, אך אני לא קיבלתי את זה עם הרכב. מדובר בדגם הרכב שבמבצע 1400 ידני אמביאנטה. בספר הרכב מופיע "מחיצת רשת של תא המטען" ו"רשתות קיבוע" ויש גם כמובן תמונה של רשת. אני קיבלתי עם הרכב "תא אחסון גמיש" שזה פלסטיק שאפשר לכופף אותו וליצור מחיצה קטנה בתא המטען. התקשרתי לסוכנות סקודה והם אמרו שככה הרכב מגיע, וכנראה שהערכת רשתות זה הפלסטיק - אבל ברור שזה לא רשת. ביקשתי מהם לברר את זה והם יחזרו אליי. האם מישהו יודע למה בדיוק הכוונה "ערכת רשתות תא מטען"? האם באמת חסר משהו או שככה מקבלים את הרכב? אשמח לקבל תגובות גם מנהגים שקיבלו את הרכב לאחרונה. תודה! יני…
הודעה אחרונה מאת איש הגרזן, -
לינק לכתבה: http://www.motorauthority.com/news/1071450_2013-hyundai-veloster-turbo-preview-2012-detroit-auto-show לפי דעתי היא נראת הרבה יותר טוב מהבסיסית, פשוט מדהימה. נקווה שיביאו אותה לארץ, ועוד יותר בצבע המדהים הזה
הודעה אחרונה מאת vtracer, -
השקת צמיג חדש בפורטוגל (מחפשים חבר פורום שיבוא איתנו להשקה ולא יודעים איך לבחור) 1 2 3
מאת itire.co.il-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 36 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
שלום חברים, אנחנו חושבים על רעיון לקחת את אחד מחברי הפורום (הוותיקים) איתנו להשקה בחודש מאי בפורטוגל!!! אבל מה, לא מוצאים TARGET , מה אתם אומרים איך אפשר לאתגר אתכם ולגרום לכם להתחרות אחד בשני בתמורה לנסיעה פלוס פלוס פלוס הכל לפורטוגל ירון - צמיגי גודייר
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
שלום לכולם. חלק מהפלסטיקות החיצוניות בדלתות של האוטו שלי דהויות ונראות ממש לא יפה, מצורפת תמונה שממחישה הבדל בפלסטיקה בין שתי דלתות עם פלסטיקה ישנה וחדשה. נודע לי שישנם מוצרים שאמורים לטפל בבעיה זו, כגון ספריי או ווקס שאמור להחזיר את השחור לצבע דומה למקורי. בארץ מצאתי מוצרים של CARPLAN גם בצורת ספריי וגם כווקס באתר שלהם :http://carplan.co.il/sg_products~5.htm כמו כן יש מוצר בצורת ספריי של חברת TURTLE WAX : http://www.autostore.co.il/151426/Turtle-Wax-Black-Flash האם מוצרים אלה מומלצים? האם הם מחזיקים מעמד בתנאי מזג אוויר בארץ או אחרי שטיפות? מה יותר מומלץ - ספריי או ווקס? כמובן שניתן להזמין מחו"ל מוצרים של MEGUAIRS או חברות אחרות, השאל…
הודעה אחרונה מאת angain, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 21 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
טוב אז קניתי את הווקס הזה, האם יש למישהו ניסיון איתו ? האם הוא טוב? חברה טובה ? ואיך הכי טוב להשתמש בו ?
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכם האם נכון שצריך לעשות שני טסטים אם לימוד נהיגה והגשה לטסט תהיה לפני גיל 17?
הודעה אחרונה מאת owner, -
חברים ערב טוב ! אני מקווה ששלומכם ובריאותכם תקינים בערב גשום זה. המקרה המדובר קרה אתמול בסביבות השעה 22:00 על נתיבי איילון, סמוך למחלף וולפסון בכיוון נסיעה צפון. נסיעותיי ללימודים מהרצליה לרחובות מפגישות אותי עם נתיבי איילון שלוש פעמים בשבוע, כאשר הנסיעה בחזרה להרצליה הינה לרוב בשעות הערב המאוחרות. אני מגדיר את עצמי כנהג רגוע, זאת היה נכון גם בנסיעה אתמול, כאשר מהירותי עמדה על כ- 97 קמ"ש ומיקומי היה נתיב ימין. הייתי מלא תקווה לחזור הביתה בלי "התקפי לב" מיותרים, במיוחד אחרי יום שלם של עבודה ולימודים, לצערי נסיעתי הרגועה הופסקה על ידי אישה שחצתה את נתיבי איילון באלכסון, בבגדים כהים ולפי אופן תזוזתה היא נעלה עקבים. הדבר היחיד שהסגיר כי יש אדם על הכביש הוא תליון …
הודעה אחרונה מאת almog22, -
תכירו את הסיד 2012 1 2
מאת ch2856-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
קיה משחררת תמונה רשמית ראשונה של הסיד 2012 שתוצג בתערוכת ז'נבה הקרובה ולפי קארטיוב תשווק כבר בעוד חצי שנה בישראל.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 7 תגובות
- 4.8 אלף צפיות
שלום, שאלה היפותטית-בהנחה שאני מפעיל את הרדיו באוטו כשהמנוע כבוי-תוך כמה זמן (בערך) ייגמר המצבר? תודה
הודעה אחרונה מאת שרות לקוחות טלרון, -
-
- עוקב אחד
- 5 תגובות
- 768 צפיות
אהלן חברים, בעוד כחודש ימלאו לי שנתיים לרישיון הנהיגה ואיתה תסתיים תקופת הנהג החדש . היום קיבלתי בדואר את התשלום של האגרה האם מרגע שאני משלם את האגרה מותר לי להסיע אוטו מלא? הרי ברישיון הזמני שלי לא רשום שיש לי הגבלה של הנהג חדש לעומת זאת בפלסטיק שלי עדיין כתוב לי את זה, למי להקשיב? תודה מראש .
הודעה אחרונה מאת T-Corolla, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אהלן חבר׳ה מה שלומכם? אז ככה, הפאביה שלי (1400 68 כ״ס) לאחר 375 ק״מ נאלצה לשתות בחזרה 36 ליטרים, עד לפול שלה. מדובר ברכב ידני, נסיעה שהיא משולבת, אין עומס של משקל לאוטו( רק אני) ותא המטען ריק. לא נוסע עם מזגן. הנסיעה העירונית שלי מאופיינת ביציאה מהישוב שלי ( ראשון שני ברקס וכו למשך 5 דקות) ובתוך עפולה למשך דקות ספורות, וכל השאר נסיעה פתוחה. המחשב ברכב מראה לי שהאוטו צורך 9 ליטר ל100 קילומטר ולאחר התדלוק התברר כנכון. השאלה אם כך אמור להיות? או שהמנוע שלי גומע ביתר על מידה? אשמח לתשובות ותודה מראש.
הודעה אחרונה מאת edemal, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
http://www.wheel.co.il/index.php?instance=5&actions=show&instance_id=24&id=3335¤t_lang=1 בהתחלה חשבתי שזאת טעות,אכן באתר הרשמי אכן רשום 69K. איך יבואן חושב למכור עכשיו את המיני הכי יקרה בארץ? חבל...
הודעה אחרונה מאת סולל הדרך, -
-
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום לכולם. התחלתי לעבוד לפני שבוע בהרצליה. אני גר בקרית אונו. אני כל פעם מוצא את עצמי נוסע ב2 אוטובוסים (גם בחזור) כדי להגיע למקום העבודה. אני מעוניין באוטו מתאמי נוחות. כיוון שאני לא כלכך מבין בהשכרת רכב ובכלל בעולם הרכב רצתי לדעת אם זה ישתלם מאשר לנסוע במוניות ואוטובוסים. כמה יעלה לי להחזיק אוטו מהשכרה? ודרך איזה חברות הכי משתלם? ממתין לתשובה! תודה!
הודעה אחרונה מאת vladclar, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 933 צפיות
אחרי חיפוש מקיף בפורום לא ראיתי נושאים המתאים לנושא ורציתי לדעת עם קיימים אנשי מקצוע טובים לבידוד רעשים ברכב? אשמח לדעת שכן, ורק בעלי מקצוע ברמה אשר משתמשים בחומרים איכותיים, אין עיניין של תקציב. תודה רבה ושבת שלום.
הודעה אחרונה מאת Golf99, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם יש לי BMW 98 קבריולה ,עכשיו יש לי בעיה בגג הוא לא עובד אבל המנוע הקידמי של הגג עובד {זה שנמצא מעל הסוכך שמש } כלומר אני שומע אותו עובד מישהו מכיר מקום שיודע לתקן גגות של BMW ? עדיפות לאזור צפון אולי מישהו יודע מה יכולה להיות הבעיה ? ואולי אפשרי לשחק עם זה לבד ? וכמה בערך העלות ??
הודעה אחרונה מאת מור אקרמן, -
- 2 תגובות
- 668 צפיות
ערב טוב, או שלא. היום בירידה מכביש 4 במחלף אלוף שדה (כניסה לגבעתיים\תל אביב) אני חושב שצולמתי איפשהוא בין אלוף שדה לדרך השלום. אני חייב לציין שנסעתי 60-62 לפי מד המהירות וWAZE לא אמר כלום. התנועה הייתה צפופה, היו הרבה מכוניות. בשלב מסויים הבחנתי בסוג של פלאש שהגיע מאחורה, פעמיים בהפרש של כמה שניות (2-7 שניות לא יודע בדיוק) (אולי זה היה ברק). באתר http://www.speedtraps.co.il/ כתוב שיש מצלמה אחת באלןף שדה - צומת הירדן (מצלמה ניידת), אבל נראה לי שזה לא היה שם כי נסעתי במנהרה של אלוף שדה. יותר אין מצלמות לפי האתר הזה. יכול להיות שזה כמובן הייתה ניידת. אני חייב לציין שלא הייתה לי שום כוונה לעבור את המהירות המותרת (וגם לא עברתי, 62 בכביש של 60 זה בסדר עד כמה שידוע…
הודעה אחרונה מאת skwee, -
- 3 תגובות
- 900 צפיות
שלום לכולם,לפני יומיים חבר שלי קנה רכב,ורציתי לעשותה שוואה בין השניים מה יותר טוב ובאילו קטגורייה ובסופו של דבר איזה רכב יותר משתלם.. עכשיו ההשוואה הוא בין הרכב שלי לבין שלו.. הרכב שלי הינו, חברה:מיצובישי דגם:קולט שנה:1994 נפח:1600 כ"ס:113 תיבת הילוכים:ידני. תמונה: הרכב של חבר: חברה:פולקסווגן דגם:פולו תת דגם: 3 דלתות 16V שנה: 1997 נפח: 1400 כ"ס: 100 תיבת הילוכים: ידני. מי יותר טוב? *צריכת דלק *מהירות 0-100 *סחיבה בעליות כגון ירושלים והצפון *אמינות *יוקר חלפים ועוד כל מה שעולה לכם בראש..
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
תמיד ידעתי כי בבנצ'ריה ממלאים יותר מדי אוויר בצמיגים לא משנה כמה תגיד להם לא להגזים לפני חודש היה תקר, והייתי בבנצ'ריה ושאלתי איפה הוא עצר את השעון, אמר על 33 מדובר בצמיגים גודל 16. סמכתי עליו ובדיקה עם מד קטן ב 10 שקל שיש לי עשיתי רק אחרי שבועיים שהצמיג קר, הופתעתי לראות כי השעון עוצר על 36! השבוע שמתי לב שיש מסמר או בורג בצמיג, נסעתי לבנצ'ריה לתקן הפעם אחרי שהוא סיים ישר בדקתי וקיבלתי 30, שזה בסדר גמור בשבילי, אחרי נסיעה איטית של 5 דקות בדקתי עוד פעם וקיבלתי 34! והתוצאה לא השתנתה עד היום עכשיו אני מבין מזה אם באמת נכון להסיק את המסקנה הזו, שהוא צודק שהוא אומר כמה אוויר מכניס לצמיג, אבל הלחץ עולה אחר כך. מעניין.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
ראיתי מודעה בעיתון עם המחירים הבאים (מבצע כמובן): 1.4 טרנד ידני במחיר של 80 1.4 DSG7 טרנד במחיר של 100 1.4 DSG7 קומפורט במחיר של 103 1.2T DSG7 קומפורט במחיר של 110 ואני חייב לשאול שתי שאלות: 20K בשביל גיר אוטומט (אפילו שהוא DSG)??? K110 לפולו 1.2T? מה, אין פוקוס בעולם?
הודעה אחרונה מאת 4Runner, -
- 4 תגובות
- 898 צפיות
שלום לכם, ברשותי סיאט איביזה מודל 2002 1.6 דגם סטלה. אתמול התקשרתי לביטוח תשעה מיליון לעשות ביטוח מקיף לרכב, הנציג התחיל לקחת ממני פרטים עליי ועל הרכב עד שהוא שאל איזה דגם הרכב ועניתי לו סטלה, הוא טען שהם לא מבטחים את דגם הסטלה אלא רק את דגם הסיגנו. עכשיו אני שואל מדוע? מה ההבדל בין הסטלה לבין הסיגנו חוץ ממחשב דרך עם קצת יותר פרטים כגון צריכת דלק, ומושבים מחוממים? מאוד מוזר לי ומרגיז.
הודעה אחרונה מאת sronis, -
שלום, פעם ראשונה שאני נכנס לפורום הזה, בדרך כלל אני באוף-טופיק. יש פה אנשים מדהימים, אז אני בטוח שתוכלו לעזור לי. אני מאוד אשמח לשמוע כל תגובה שלכם, כל מה שאתם חושבים שאולי לא חשבתי עליו - הכל יעזור לי. השבוע התחלתי ללמוד נהיגה ביום ראשון, כיום אני כבר בשיעור 8. אני לוקח שיעורים כפולים. כל שיעור - 40 דקות. שמתוכם מחזירים את התלמיד שלפני, ובסוף גם אוספים את התלמיד שאחרי. אז 40 שיעור אחד, ועוד 40 כי זה כפול - יוצא שאני נוהג איזה שעה בערך. מדוע אני מתלבט אם לעבור מורה? אז ככה: בשיעור הראשון לא קיבלתי כ"כ הסברים. רק קיבלתי הסבר איפה נמצא הקלאץ, הגז, הברקס. איך מרימים בלם יד ואיך מורידים, כיון כסא + מראות. וחגירת חגורה, ולנסוע. בשיעור הראשון החזרתי…
הודעה אחרונה מאת נהג מתחיל, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
בשעה טובה אתמול קיבלתי את הרכב שלי חדש מהחברה .... מדובר ב סקודה פאביה ספורט ידנית 1.4 ירוק גג לבן 2012 רק עכשו שמתי לב שברשיון רכב רשום שיש לי 4 כריות אוויר (למרות שאבזור ספורט יש 6 ?) ו הכי חשוב רשום ברשיון "רמת גימור AMBIENTE ולא SPORT זה הגיוני ?
הודעה אחרונה מאת Muzic4Ever, -
בשרשור המקורי שפתחתי נשאלו שאלות בנוגע לצריכת הדלק של הולוסטר. אז היא היתה חדשה מדי בשביל לעדכן. בכל מקרה, בנסיעה רגועה בה הנהג משתדל באופן אקטיבי לחסוך בדלק - כלומר התיבה במצב אוטומטי ולא ידני, מתג ה-ActiveEco מופעל (מקהה את הדוושה), שיוט עם Cruise Control (היכן שניתן ולפרקים קצרים) והימנעות מהאצות בסל"ד בינוני-גבוה אפשר להגיע לצריכת דלק טובה . לדוגמא: התמונה הנ"ל הינה לאחר נסיעה מת"א לכפר סבא על כביש 4 כולל הרמזורים בצמתים בכבישים 5 ו-4 ושיוט על איילון. מדובר על שעות הצהריים - כלומר עם עומס מסויים על הכבישים. לא כולל אלמנט משמעותי של נסיעה עירונית - על זה אעדכן בהמשך. זה רק מראה שהמרכיב החשוב ביותר בצריכת דלק הוא בסופו של דבר הנהג. כמובן שזה לא אפשר…
הודעה אחרונה מאת Yaron Knochen, -
מהו רכב החסכוני ביותר שנמכר ישראל? אני מדבר על צריכת דלק בלבד תודה
הודעה אחרונה מאת pupsik, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לכולם , בן דוד שלי השתחרר מצה"ל ובשעה טובה רכש לעצמו רכב לפני כחודש . בי4 2007 מנוע 2000 גיר יד 2 . ק"מ שרשום ברישיון רכב הוא 87K , בלוח המכוונים 88K . היום הוא הלך למוסך מורשה סובארו באיזור הצפון במטרה לעשות לרכב טיפול ויישור קו קטן כנהוג ברכב חדש . במהלך קליטת הרכב במוסך שאלו אותו אם הוא הגיע לעשות טיפול 280 אלף ק"מ , והוא כמובן לא הבין ובעל המוסך חשב שהוא טעה במספר הרכב , אך לאחר מספר חוזר של הקלדות חוזרות , זה אכן הרכב המדובר . לרכב היתה מכה מאחורה בשתי הכנפיים האחוריות ודלת בגאז' שתוקנה. ועל רכב זה שולם מחיר מ-ח-י-ר-ו-ן אפילו כולל המסך והג'יפיאס . הוא לא לקח את הרכב לבדיקה והסתמך על המילה של המוכר - אפילו שלדעתי לא היו עולים על עניין הק"מ בבדיקה . …
הודעה אחרונה מאת M B3, -
-
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני תמיד אהבתי את הפרוט המעוצב והמפוסל של האיביזה, אך במתיחת הפנים נדמה כי רצו לספק לאיביזה מראה אגרסיבי יותר/צעיר יותר. בדגם ה-5 דלתות זה עובד יפה אבל ב-3 דלתות זה ניראה לא קשור. תמונות נוספות
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
למה בעצם הקפיצה מתיבה אוטומטית של 4 הילוכים ל 6? יש איזה סיבה טכנית, או שפשוט משיקולים שיווקיים? בפועל ההבדל בין ההילוך החמישי לשישי ברוב התיבות שאני נתקלתי בהם הוא מאוד קטן.
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
מי מחובר 64 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 389 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- beresford
- david3692
- יבגניפ
- garicho
- Avia
- Haim_gds
- Lexicon
- hans
- Step
- Aviady001
- במבליק
- yd b-4