רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,569 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 917 צפיות
פיאט פונטו ספייס HGT שנת 2001 יד 3 132000 ק"מ צבע אפור מטאלי מה אתם אומרים
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כשעומדים ברמזור למשל, עם הברקס לחוץ, המנוע מן הסתם עוד פועל בסיבובי סרק, האם זה אומר שהרכב עובר למעין מצב של ניוטרל? אם כן, אז בעצם אם אני אתפוס את הבלם ברגל שמאל ויתן בימין גז זה יהיה פשוט כמו גז בניוטרל והסלד יקפוץ? ומתי שמשחררים את הבלם זה כמו זריקת קלאץ' בידני? אין תכנון לנסות את זה... פשוט מתוך עניין אישי, עכשיו חשבתי על זה ומעניין אותי לדעת באמת איך זה פועל...
הודעה אחרונה מאת pedelt, -
-
- 23 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4726/2503517 ידיעה בוואלה על כביכול תרבות הנהיגה בארץ תחת הכותרת "אם כולם עוברים באדום, תעברו גם אתם?" מדברים שם על זה שכולם עוברים ברמזור אדום ומראים רמזור אדום שכולם עוברים באדום . אבל..... שכחו לציין שהרמזור מקולקל והיה תקוע על אדום ... ואיך אני יודע ? כי גם אני עברתי שם באדום אחרי 10 דקות המתנה שרואים שהרמזור מקולקל , וכן גם אני התקשרתי למשטרה מספר פעמים על הרמזור הזה , ובכל זאת עברתי שם מספר פעמים באדום . לאחר שלא תיקנו אותו במשך כמה ימים (זה היה בערך לפני כשבועיים ) עולה פה עוד שאלה ? , אם זה שקוף שאור ירוק בעצם מנסים לקעקע את הנהג הישראלי, האם יש פה איזה הפרה של אתיקה עיתונאית או משהו ישאפשר לנקוט באיזהשהוא תהליך נג…
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
נוסטלגיה של תעבורה יבשתית. מומלץ בחום לבקר.
הודעה אחרונה מאת שביט, -
-
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
היי. הפורד פיאסטה הוא רכב נוח, כיפי, קליל, בעל התנהגות כביש מעולה ועוד, אך יש לו חסרון אחד משמעותי: אין לו גיר ידני. אני אזרח ישראלי ואמריקאי וחשבתי לייבא את הרכב מארה"ב. לא רק שיהיה לי גיר ידני, אני גם אקבל כבונוס מנוע יותר חזק ואולי גם 'קעקועים' ישירות מהמפעל. הבנתי שזה 113% ממחיר הרכב המקורי ויש הנחה של בערך 9000 ש"ח על נתוני הזיהום, כלומר, מחיר הרכב יהיה בערך 114,000 ש"ח, ויהיו לו הרבה תוספות מעבר לסטנדרט. אתם חושבים שזה משתלם? או שעדיף פשוט לקנות פולו בארץ ולסגור עניין? שאלה נוספת: נגיד ואני קונה את הרכב בארה"ב, וישר אחרי הקנייה אני רוצה להוסיף ספוילר מצד שלישי, כלומר, לא של פורד. יהיה לי מותר ע"פ חוק לנסוע איתו בישראל? או שאצטרך להשיג אישור לכך ממשרד ה…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 771 צפיות
קראתי בעיתון המקומי שלנו... http://ashdod10.co.il/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA/%D7%9C%D7%A4%D7%A8%D7%90%D7%A8%D7%99-%D7%95%D7%9C%D7%9E%D7%A8%D7%A6%D7%93%D7%A1-%D7%99%D7%A9-%D7%9C%D7%94%D7%9D-%D7%9B%D7%A1%D7%A3-%D7%9C%D7%9E%D7%99%D7%A1%D7%99%D7%9D-%D7%90%D7%99%D7%9F-%D7%9C%D7%94%D7%9D
הודעה אחרונה מאת HeyHey, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה ההבדל בין רמת סטייל לסקאוט ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת menir1, -
-
לפי כלכליסט גם הטריוס, הדגם האחרון של היצרן שנמכר בישראל, אזל מהמלאי ובמקומם הוא מציע רכבי קיה. מלאי הסיריון אזל כבר לפני מספר חודשים. http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3559733,00.html
הודעה אחרונה מאת AvielT, -
- 15 תגובות
- 21.3 אלף צפיות
אהלן חברים, יש לי רשיון עחל משאית 12 טון C1 ורציתי לדעת אם זה מספיק ומתאים לנהיגה על מיני מחפרון שהולך על זחלי גומי ? משקל הכלי 2 טון בערך, אז אני חחיב רשיון טרקטור דרגה 1 או לא צריך? ואם חייב רשיון מיוחד ואני לא עושה אותו ונהג על הכלי, אז יש סיכוי שיתפוס אותי שוטר? מה העונש?
הודעה אחרונה מאת יוסי1234, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
http://auto.co.il/כתבה-26604-קורטינה-אהובתי-מפגש-של-איש-מיוח.aspx מה שבטוח שזה רכב שלא ימשוך יותר מדי בוחנים. השאלה, האם כל השעטנז שיש בתוך הרכב (מנוע שברולט ועוד חלקים מפולקסוואגן ומאזדה) חוקי ובטוח.
הודעה אחרונה מאת vadim6385, -
-
בנסיעה לראשון בנסיון שלי להשתלב לנתיב הימני באחת היציאות על כביש 431 נגלה לעיני שכאשר התחלתי לאותת ימינה ולהפנות את ההגה ימינה רכב שהיה באותו נתיב התחיל להאיץ וכאשר כבר ראיתי שיש לי עסק עם חתיכת זבל והאצתי מעט בשביל להשתלב בכל זאת כי הייתי צריך לצאת ביציאה הנהג החליט שהוא נמצד אליי בכל מצב וכנראה גם כמעט נכנס בי עם הצד השמאלי קדמי שלו בצד הימני אחורי שלי, אפילו כשכבר זזתי כי אני לא מתאבד הוא עדיין המשיך להצמד אליי במכוון. הייתי עם חברה שלי ברכב שממש נבהלה, הנהג הנ"ל האיץ, עקף אותי מימין והמשיך ישר כאשר הוא מוציא מהחלון יד ומראה לי אצבע שלישית.... בהתחלה עוד התחלתי לרדוף אחריו ואז חברה שלי התעקשה שאעזוב את זה.... נרגעתי, נשמתי מעט אויר וזהו. מה שבטוח הנהג הזה הוא אחד ש…
הודעה אחרונה מאת skwee, -
זירוז רופא רישוי 1 2
מאת DORSHR1- 16 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
הלכתי היום בבוקר לרשות הרישוי כדי להביא לה לחתימת רופא רישוי(בראשון) עקב ניתוח שעשיתי בגיל קטן (לב עם זה משנה), היא אמרה לי אל תדאג הוא יחתום לך על זה! שאלתי כמה זמן עד שהוא יחזיר תשובה? היא אמרה חודשיים!!! מישהו יכול להסביר לי למה כל כך הרבה זמן? והאם יש דרך לזרז את התהליך הזה? אני חשבתי שבועיים גג תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת DORSHR1, -
- עוקב אחד
- 9 תגובות
- 997 צפיות
הודעה אחרונה מאת fatboy1340, -
- 2 עוקבים
- 11 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מעונין לדעת אם אפשרי לעבור מדלק 95 ל 98 ולא יהיה נזק למנוע, משאבת דלק וכדו׳ ואם כן כמה כ״ס למנוע 1.6 זה יוסיף?
הודעה אחרונה מאת spirit69, -
- 9 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
פתאום גילתי לאחרונה מן חיבור שיוצא מתחת לדוושות, מישהו יודע אולי מה זה?
הודעה אחרונה מאת Tricepz, -
-
- אחראי פורום
- 4 עוקבים
- 20 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/1892490 העיצוב בפרונט מזכיר את אסטון מרטין/יגואר. מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
- עוקב אחד
- 16 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי חיפשתי על הנושא בגוגל והגעתי הרבה פעמים לפורום הזה וראיתי שנותנים תשובות ענייניות וטובות... הבאסה זה שלא ידעתי אם להסתמך על ההודעות שראיתי כי הן נורא ישנות (שנים...) הזמנתי רכב חדש שאמור להגיע בימים הקרובים ממש, וכעת הרכב הישן עומד למכירה, הביטוח על הישן חודש בלית ברירה לפני חודשיים. מה הפרוצדורה המקובלת בענייני הביטוח במקרים כאלו? יש לי חברה שעובדת בחברת ביטוח גדולה ויכולה לתת לי הצעה טובה משנתנו לי בסוכנות הביטוח שאני נמצאת בה (אמרתי שאני שוקלת לקנות רכב... וכמה יעלה *אם*...) אם אעשה את הביטוח אצלה, וביום שאמכור את הרכב הישן אתקשר לחברת הביטוח לבטל את הביטוח ולקבל את ההחזרים על החובה והמקיף - אני אמורה להתקל בבעיות מסוימות ודרישות לתשלום קנ…
הודעה אחרונה מאת eran_zaki, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זהו הפיאט נמכרה הגיע הזמן לסכם: מחיר קניה 24K הרכב היה עם 160K ק"מ ויוצא ליסינג טסט ל7 חודשים נמכר עם 186800 ק"מ (במצב הרבה יותר טוב מהקניה...) בלא בעיה תוך יומים. רשמים על הרכב: נוח, שימושי ביותר למשפחות, מרווח בצורה בלתי רגילה תא מטען שלא נגמר פשוט קסם של רכב (לא היה נמכר אילולי המעבר לרכב גדול יותר). מזגן מקפיא והפיאט התבררה כחסכונית באופן יחסי ממוצע משוקלל 1/12+ (הרוב עירוני). הרכב סוחב נהדר מנוע גמיש מאוד החיסרון 3100 סל"ד ב100 קמ"ש. טיפולים: טיפול לאחר הקניה שכולל שמן של קסדו 850 ש"ח החלפת רדיאטור יזומה 700 ש"ח גלגל רזרבי (לא היה) 180 ש"ח אחרי חודשיים קצר במאוורר הראשי 350 ש"ח רישוי 1090 ש"ח 4 צמיגים 1500 ש"ח ממיר קטיליטי גומי…
הודעה אחרונה מאת llaavvii, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
קראתי עכשיו את הפרסום באתר אוטו, ומה שמעניין אותי זה: 1.אנחנו כשוק צרכני נחשבים פחות ולכן נקבל את התיבות האלו. 2.סקודה בטוחים בעצמם, שיצליחו למכור ככה או ככה. מה דעתכם? מה יותר מתאים למצב? ובלי קשר, לכמה זמן התיבות האלה יישארו איתנו(אם בכלל)..?
הודעה אחרונה מאת Nakamichi, -
-
- 12 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
חברים מה שלומכם ! מכירים את הימים האלה שפשוט שום דבר לא הולך לכם . היום היה לי אחד כזה. בשעות הצהרים גיליתי שנעשתה עסקה בכרטיס האשראי שלי ללא רשותי, כנראה איזה האקר מארצות הברית החליט לפנק את עצמו במשחק וידאו על סך 30 דולר אמריקאי על חשבוני, כמובן שנכנסתי ל"כוננות ספיגה" הכוללת ביטול כרטיס מיידי, הזמנת כרטיס חדש, הגשת תלונה אודות עסקה לא חוקית ואמירת תודה לאלוהים שהעסקה הייתה על סכום קטן יחסית. אתם בוודאי תוהים למה אני מספר לכם את זה? אחרי כל הסיפור המטריד עם הכרטיס, שדרך אגב טופל במקצועיות רבה ביותר על ידי חברת האשראי החלטתי ללכת להירגע במקום האהוב עלי- מכון הכושר ! ביציאתי מהבית לכיוון הרכב, מה אני רואה ? כלב זאב ממין זכר, על רצועה הקושרת אותו לבעליו, מתע…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
שתי זוועות מוטוריות שנחשפתי אליהן לראשונה הבוקר (גם כן דרך להתחיל את היום) הראשונה nissan cube, מה עבר בראש של מי שעיצב את הקוביה הזאת. הילדה שלי בת 4 מציירת מכוניות יותר יפות. זוועה שניה, פזו 207 סאדן, WTF??? אפילו יותר גרוע מהקליאו סדאן. אתם מוזמנים להצטרף עם זוועות (רצוי חדישות) אחרות.
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
כתבה מעניינת על התופעה של החמרת ענישה וריבוי ההצעות הח"כים והממשלה להגדלת קנסות, הגבלת נהגים, ובכלל הפיכת הנהיגה לבלתי נסבלת מבחינת אכיפה וענישה, ומנגד חוסר מעש בנושאי בטיחות, תשתיות וחינוך, מה שבפועל כן יוריד את כמות התאונות. הסיבה לטענתם היא בעיקר תקציבית, וכמו כן העובדה שזה מגלגל את האחריות מהממשלה אל הנהג. הטענה שתמיד הנהג אשם, פותרת בעצם את הגופים השונים מטיפול בבעיות האמיתיות, ולצערנו ממשיכה את אי מניעת התאונות, ואי הצדק כלפי הנהגים והאזרחים. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4179633,00.html
הודעה אחרונה מאת ישה, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני רוצה לנסות ולמפות את המחזוריות של מבצעים כאלה ולדרג אותם. אני מבין שחבר מקבלים תנאים הכי יפים ומבצעים שלהם מאוד אטרקטיביים. יש כמה מבצעים בשנה. בדרך כלל עם מותגים עממיים כמו יונדאי, מיצובישי, סוזוקי וכדומה. בוא ננסה לרכז את כל המידע לגבי מבצעים על רכב חדש לקהלים מצומצמים.
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
האם אפשר לדעת שנתון של רכב לפי המספר שמופיע בלוחית רישוי (מספר רכב), איך אני יכול לזהות רכב משנת 2008 ו- 2010 ?
הודעה אחרונה מאת ehorev, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 28 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום רב, חברתי חיפשה רכב מסוג מיצובישי קולט. מצאה בלוח רכב מחיפה יד ראשונה עם 86 אלף קילומטר. התקשרנו לבחור (שמכנה עצמו יוסי,בפועל יונס) אמר לנו כן אוטו מצב חדש יד ראשונה פרטית. כמו כן,למשפחתו של הבחור יש עסק SUNCAR בעיר התחתית+חלקי חילוף יונס. מתהדר שהוא עם תואר שני בקרימינולוגיה נסענו לראות את האוטו,התרשמנו מאוד עשינו סיבוב,לקחנו לבדיקה,הקילומטראז' היה 105 אלף בטענה שחמו פירסם את המודעה וטעה. טוב מילא, מלבד תושבת גיר פגומה וכיוון פרונט הבדיקה יצאה מושלמת. אני בשלב זה כבר לא הייתי,אך כשחברתי ואמה העבירו בעלות,מסתבר שהאוטו היה ממושכן אך לבחור היה דף (הכינותי מראש ממש) של הבנק עם ביטול המשכון לפני כחודש. בדואר זה כנראה עוד לא התעדכן,בזכרון דברים נחתם שהו…
הודעה אחרונה מאת vitek15, -
-
עוד תאונה שצולמה 1 2
מאת JANT18-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מלבד הצילום המדהים הזה תראו איך הנהג מדליק אורות מצוקה בזמן הבלימה. למה בכלל הנהג עצר ויצא מהרכב? http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=_48Bk-VU47w דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת Rot20, -
-
שלום, אני יוצא עם בחורה לא ממש דייקנית,לאחרונה אני מוצא עצמי יושב ברכב דקות ארוכות כשהוא מונע,ותוהה האם לכבות את המנוע ואז להתניע מחדש יהיה חסכוני (בדלק)יותר,או שמא עדיף להשאיר את המנוע רץ? היכן עובר הקו? כמה דקות כן יותר משתלם להשאיר את המנוע דלוק?ואחרי כמה זמן עדיף כבר היה לכבות את המנוע ולהתינוע מחדש. האם יש הבדל בין המנוע חם או קר?,במקרה שלי מדובר במנוע שש טורי 2.5 ליטר.
הודעה אחרונה מאת HybridBoy, -
- 0 תגובות
- 683 צפיות
כאן: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1056,U1327493934591&did=1000718261 וכאן בשפה מעט שונה: http://www.globes.co.il/news/article.aspx?QUID=1056,U1327493934591&did=1000718260 אפשר לראות המלצות די מהפכניות. לא ברור עוד מה יתקבל, אבל מבחינתי האישית הבולטות הן: 1. כל תושב יוכל לייבא שני רכבים בשנה. 2. יותר יבוא ע"ב תקינה אירופאית גם של רכבים שלא יוצרו בארה"ב, בתנאי שהם משווקים שם. 3. יוגבל הפער בין מחיר לפרטי מול מחיר לליסינג, ל- 5% (לא רואה את זה קורה, אבל גם פער של 10% יוביל לירידת מחירים). 4. מיסוי הליסינג יופחת בשנה השניה והשלישית לפי ערך הרכב במחירון (מיטיב עם נהגי הליסינג, כמובן, אבל הגיוני לאור הנושא שמעל). ואז אפשר לה…
הודעה אחרונה מאת bar72, -
- עוקב אחד
- 24 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אז ככה הסיפור שלי הוא כזה לפני כשנתיים וחצי בערך. נסעתי עם 2 נוסעים ברכב היה לי בערך 1 ו 10 חודשים רשיון נהיגה ז"א עדין נהג חדש עבדתי באותו היום בבוקר בהובלות וסיימתי את העבודה באזור 2 בצהריים ואז בדרך החזור לא הרגשתי עייפות אבל מסתבר שאחרי נסיעה קצרה לאותו כיוון נעצמו עיניי בעקבות זאת סטיתי לכיוון המדרכה ופגעתי בגדר מיד אחרי התאונה הגיעה שוטר ולקח פרטים וזימנו אותי לקצין לחקירת עניין התאונה מיד אחרי החקירה אצל משטרת ישראל יצאתי כנאשם ולכן קיבלתי במקום חודשיים של שלילה מנהלי (חשוב לציין כי אני ו2 חברי שהיו איתי באוטו הגענו בכוחות עצמנו לבית חולים למיון כדי לקבל דוח מצב הבריאותי ונאמר לנו שהמצב תקין ללא חבלות או נזקים ) עכשיו לאחר שנתיים וחצי ה…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
- 3 עוקבים
- 14 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
האם יש כאן מישהוא שמתדלק בתחנת דלק "תפוז" בנתניה או בעיר אחרת ויכול להמליץ על איכות הדלק\שירות. הייתי רוצה להתחיל לתדלק בתחנה (בין הזולות בנתניה), אבל חושש מאיכות הדלק בתחנה.
הודעה אחרונה מאת יניב ח.,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 13 אנונימיים, 383 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- מיץ פטל
- quzzaa
- פאר האורה
- Haim_gds
- Shay Shd Dave
- TomerP
- ArikB
- טויוטה סופרה
- VromVrom
- Froyne
- אתרוג
- לירון .ה.