רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- עוקב אחד
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000720183 לא דובר על הגבלות ביבוא חלקי רכב לשימוש עצמי ולא מסחרי.
הודעה אחרונה מאת FiatBravoCc, -
- 6 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
בוקר טוב. חברה שלי עברה היום תיאוריה והיא רוצה לגשת לחלק היותר מעשי, כלומר להתחיל כבר בשיעורי נהיגה. אני את הרישיון שלי הוצאתי לפני כ- 5 שנים ולמדתי גם בפ"ת, אז אני כבר לא מעודכן בעניין. ולכן אני מבקש המלצה לגבי מורה נהיגה, שבמאמת מלמד לנהוג ולא מלמד רק לעבור טסט כמו רב המורים היום. אשמח להמלצות עם ניסיון אישי/ ניסיון של מישהו שאתם מכירים. תודה!
הודעה אחרונה מאת DORSHR1, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 867 צפיות
אהלן! חיפשתי באוטו שלי את הטבלה של כמה בר צריך בגלגלים ולא מצאתי,איפה זה ממוקם? כמה צריך?שנת 2009 יום טוב
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
שלום לכולם, יש לי רכב מסוג סיאט איביזה SC 1.4, הרכב בן חמישה חודשים, השבוע במהלך כיוון מראות רגיל נישארתי עם הכפתור ביד, אני מאוד עדין עם הרכב, שומר, מנקה ומתנהג בעדינות יתרה, הכפתור העגול שמכוון את המראות פשוט נישאר לי ביד. אצתי רצתי למוסך שלי, עלות התיקון כולל עבודה מגיעה ל300 ש"ח, וכמובן שאין אחריות על שברי פלסטיק. התקשרתי לצ'מפיון והבטיחו לי נציג שירות איזורי שיבוא לבדוק. הגיע למחרת למוסך שלי בחור בשם מיקי נחמד מאוד שהסביר לי שאין אחריות, והוא ייראה מה הוא יוכל לעשות, בהמשך הוא חזר אליי ואמר שאני מקבל את החלק והעבודה בחינם. האמת שהגעתי למוסך בלי ציפיות עקב הודעות רבות בפורום, והופתעתי. מילה טובה למיקי מצ'מפיון ולמוסך אור חי באור עקיבא.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
- 1 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מהו סוג הנורות ( אור דרך ) שצריך בשברולט ספארק? עקב נורה שרופה. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Mdn, -
- 0 תגובות
- 591 צפיות
בוקר טוב, ברצוני להביא פנסים עבור פולריס רייזר, הפנסים הם פרוג'קטורים חיצוניים ולא אמורים להחליף את הפנס המקורי. האם אמור להיות לפנסים כאלו איזשהו תקן? נניח לפנסי חזית ברכבים צריך תקן E אירופאי, זה חל גם על הפרוג'קטורים? http://www.racereadyproducts.com/mediafiles/hella4000xirallye-4000i640x480jpg.jpg בתודה, בן.
הודעה אחרונה מאת בן ה, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 11 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
מבקש המלצה לאפליקצית חניה בתשלום למערכת אנדרואיד . תודה
הודעה אחרונה מאת ohadbenita, -
-
- עוקב אחד
- 20 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.topgear.com/uk/toyota/gt-86/road-test/driven שימו לב למחיר (הצפוי) בבריטניה, והשתמשו בו בכדי להשליך על המחיר אצלנו
הודעה אחרונה מאת Ahbarony, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 26 תגובות
- 24 אלף צפיות
התמכרתי לאחרונה לשוטטות באתר http://www.mobile.de/?lang=en אפשר למצוא שם דברים מדהימים, אם לרכב עד שנתיים או לרכב מ 30 שנה ... לאחר שיחה עם אדם שעוסק בייבוא אישי יחס ההמרה הוא 2.21 * שער החליפין * מחיר הרכב בהצלחה ...
הודעה אחרונה מאת VivaItalia, -
-
- עוקב אחד
- 1 תגובות
- 551 צפיות
תודה למשאילים.
הודעה אחרונה מאת zax, -
- 9 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
בדרכי מהעבודה נתקלתי ברכב שלא שייך לשוק המקומי. צילמתי, האיכות לא משהו, אבל בכל זאת אשתף. כנראה שלא מדובר בדגם האחרון, באתר היצרן מופיע דגם שנראה שונה, לפחות ממבט אחורי. באתר מופיע ה- Camry אבל ה-Avensis לא. האם מדובר בדגם של אוונסיס לשווקים אחרים?
הודעה אחרונה מאת BigMak, -
היום בבוקר נגנבה המכונית שכ"כ אהבתי. זה קרה בין 10 בבוקר ל- 12 בצהריים בחניון הפתוח של קניון הזהב הראשון לציון. אולי מישהו ראה שמע...... התקשרתי למשטרה כדי לדווח על רכב גנוב כדי שישאר לפחות הסיכוי הקלוש ששוטר יזין את מספר הרכב ויראה שהוא גנוב. אחרי מאבקים עם מזג האוויר של היום אני מגיע לתחנת המשטרה ומגלה ש"חלה טעות" והרכב הוכנס למערכת כגנוב בשעה מאוחרת של היום, כלומר בעתיד, ולכן לא קרה כלום חוץ משגיאה של המערכת שגם אותה איכשהו פספסו. בקיצור לגנבים אני מאחל את כל מה שרק אפשר לאחל ולמשטרת ישראל שתמשיך כך!! כל הכבוד ויישר כוח! (ציניות משהו?)
-
גולף GTI מתייקרת 1 2 3
מאת CheGuevara-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
החלום מתרחק הבסיסת עולה מ 188 ל 197 פרטים באתר VW....
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- 6 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני מעונין לקנות ניגרר של אופוע ים ולשנות אותו שיתאים לאופנוע שטח . האם זה חוקי ? האם יש התיחסות ליעוד שלו ברשיון ? האם זה נעשה בעבר ?
הודעה אחרונה מאת asaftri, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אני מעוניין לרכוש רכב חדש, ראיתי את הקיה ריו החדשה בארץ יש דגם 1.4 ולפי מה שקראתי יש דגם 1.6 וכמובן שאני מעדיף את הדגם 1.6 ולכן הייתי רוצה לדעת אם מישהו פה בפורום יודע אם יגיע או לא יגיע. כרגע אני בלי רכב... התקשרתי לכמה סוכנויות יש כאלה שאומרים שיגיע יש כאלו אומרים שלא... תודה לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת סלקום, -
-
- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הי, לאחרונה רכשה משפחתי קיה פיקנטו חדשה. עברתי קצת על ספר הרכב, וראיתי שהרכב מגיע עם "אפשרות למערכת Stop&Go" וכמו כן, אפשרות ל"מערכת הנעה בגז מובנית". (אלו רק 2 דוגמאות לשיפורים שיש בספר הרכב, אבל לא מגיעים לישראל, שלא נדבר על סאנרוף, שגם מופיע בספר הרכב, ואין בישראל) כמובן שטלקאר לא מייבאים את המכוניות עם האפשרויות האלו. מילא גז אני מבין - זה דורש הערכות מצד מוסכי היבואן (מתקן מיוחד לאחסון הגז בזמן הטיפול וכו...) והם לא רוצים להסתבך... אבל מה כואב להם להביא את הרכב בגרסא עם הStop&Go? (אני אישית מוכן לשלם עוד בשביל מערכת כזו, והיבואן יוכל לשלשל לכיסו עוד כמה שקלים על זה....) ראיתי את זה לא רק בפיקנטו אלא בהרבה רכבים, המון פיצ'רים שק…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
- 3 תגובות
- 1 אלף צפיות
לכבוד יומולדת 30 החברה החליטה לפנק בקורס נהיגה ספורטיבית.. בהתחלה היא רצתה שזו תהיה הפתעה אבל אז הבינה שעדיף לשתף אותי בזה. אז לאחר שקראתי את כל הת'רדים בנושא, את הכתבות וההמלצות של כולם, גם עשיתי סקר שוק והתקשרתי למקומות השונים. המקום שנבחר הוא דרייב-ארט/מסלולים, הכיוון הוא קורס אישי על הרכב שלי כמובן וההתלבטות היא בין שניי קורסים: 1) אימון אישי חצי יום (4 שעות) - רק על המסלול בכוכב יאיר. 2) אימון אישי יום מלא (9 שעות) - על כבישים ציבוריים בדרך דרומה ומעבר במנחת בערד. עכשיו ההתלבטות היא מכיוון שזה הולך להיות הקורס הראשון שלי , השאלות שעלו: - האם אני לא מכוון גבוה מדי, ואולי צריך להתחיל בקורסים בסיסיים יותר? - האם קורס של יום מלא לא מעייף מדי? ועד…
הודעה אחרונה מאת dorosen, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
לפני קנייה, רציתי לדעת מה הצריכת דלק של 2 הרכבים האלה. כמובן מניסיון אישי ולא מה שרשום באתרים השונים ... סקודה אוקטביה 1.4TSI אוטומטית. פורד פוקוס 2.0 - אוטומטית. עירוני, בינעירוני ומשולב. תודה !
הודעה אחרונה מאת Mike Lowrey, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 50 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
בוקר טוב, לפני כחצי שנה הצטיידתי בצ'יטה וולנטיין לאחר דו"ח שקיבלתי ממצלמה ניידת כשנהגתי ברכב שהיה על שם סבי שכבר שנים אינו נוהג. למזלי בגלל שהדו"ח לא היה על שמי, הייתי רק צריך לשלם בדואר ולשכוח מהעניין.(מוגדר מבחינת החוק כנהג חדש) רציתי לשאול אותכם אם כשאתם עוברים ליד מצלמה שגם הצ'יטה וגם הולנטיין לא התריעו עליה(דחליל) אתם מורידים את המהירות או נשארים במהירות צילום? כי לי פשוט אין ביצים להישאר במהירות צילום.. אני סתם פחדן או שכולם ככה? שאלה נוספת, האם כיול זה עדיין אפקטיבי בארץ? לא נוספו תדרים חדשים בזמן האחרון שכדאי להפעיל? http://motorica.net/viewtopic.php?t=4444 תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת N911, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
בפינה הימנית - מאזדה 2 סדאן, סופר מיני בעבר, משפחתית קומפקטית עם תא מטען נפרד בהווה. בפינה השמאלית - יונדאי i25, הסבתא-רבא של האקסנט, שהמציאה את הקטגוריה באמצע שנות התשעים. ובמרכז - קיה ריו החדשה, העולה החדשה שמצטרפת לקרב על ליבה של המשפחה הצעירה. אז מי היא המשפחתית הקומפקטית הטובה ביותר? התשובה, כך הסתבר לנו, לא כל כך פשוטה. קארספורום משווה - קיה ריו החדשה, מאזדה 2 סדאן ויונדאי i25.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
-
- 0 תגובות
- 955 צפיות
כותרת. תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת -Sparco-, -
השאלה בכותרת תודה.
הודעה אחרונה מאת מוטי.ב., -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
קראתי את המאמר של מיצו בדרכים על ההשואה בין הוולנטיין הציטה והפספורט 9500. http://www.mitsu.co.il/?p=1003 המאמר נכתב באפריל ומאז היבואן(ע"פ האתר שלו) תומך בעדכון של המצלמות(מיקומי GPS) דרך האתר, ההיתי שמח לדעת אם היצרן באמת מעודכן לגבי המצלמות וניתן לסמוך על זה? אני לפני קניה של אחד מאמצעי ההתראה האלה וחשוב לי לדעת. אשמח לתשובה, תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת B.D.B., -
- 0 תגובות
- 519 צפיות
ובכן, ערב טוב לכולם! ראיתי כאן "תרד" שמאוד מתייחס לשאלה שלי. אך לא ספציפית http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=360281&page=7 לגבי הנורות של PHILIPS DIMOND VISION האם יתאימו לרנו מגאן קופה 98? ראיתי כל מיני עוצמות W, אני לא רוצה להסב נזק, לכן העדפתי להתייעץ קודם. תודה, מיכאל.
הודעה אחרונה מאת FiatBravoCc, -
זכאות לקסנון 1 2
מאת senior585-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 26 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
שלום.לאחר קריאה מרובה בנושא הקסנון הסקתי שהדבר אינו חוקי במכוניות שלא הגיעו עם הקיט מהחברה. הרכב שלי (סיאט איביזה ספורט קופה {1.4} 2007) לא נקנה עם קסנון אבל בספר רכב יש הסבר שלם בנושא תפעול פנסי קסנון כאילו הרכב נקנה עם קיט כזה. האם מבחינה חוקית אני יכול לשים קסנון?
הודעה אחרונה מאת yakirmac, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
מישהו מעוניין? http://www.mako.co.il/cars-celebrity/cars/Article-b8a3f5120371531006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=529170498 http://cgi.ebay.com/ebaymotors/BARACK-OBAMA-owned-driven-CAR-2005-CHRYSLER-300C-19k-miles-driven-Barack-/360425807894?pt=US_Cars_Trucks&hash=item53eb0d6016#ht_500wt_1182
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 6.1 אלף צפיות
שלום, סיפור אמיתי שקרה לי ולאחי לא מזמן. חזרנו עם הכלב הביתה אחרי טיול בפארק (הכלב היה משוחרר). אחרי מס שעות ראינו שהכלב מתחיל לזוז מצד לצד, כאילו הוא שיכור, מאז כעבור דקות בודדות הוא לא יכל להחזיק את עצמו והתמוטט. אני ואחי נכנסו איתו מיד לסילביה וכעבור 5 דקות הגענו לוטרינר חרום. עכשיו ככה, הדרך לשם בנסיעה רגילה היא 25-30 דקות, תעשו את החישוב לבד ותבינו איך נסענו לשם. קודם כל ארגיע ואספר שבגלל שהגענו מהר הוטרינר נתן ישר לכלב זריקה שגרמה לו להקיא (העירייה שמה עצמות עם רעל עכברים, כשהכלב היה משוחרר כנראה שאכל את זה בלי ששמנו לב). כעבור מס דקות הכלב התעורר והתאושש לאט לאט, היום הוא 100 אחוז עכשיו לשאלות, מה קורה במצב כזה, שאתה חייב להגיע לרופא/וטרינר …
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
-
מכירים את זה שאתם נוסעים להנאתכם בכביש מהיר שבו המהירות המותרת היא 80 קמ"ש ומעלה(ומעלה...) ופתאום קורה שאתם נתקעים אחרי אותם רכבים עגלות(ויסלחו לי כל בעלי אותן עגלות) שלא סוחבים בשיט, והכי מעצבן זה שפשוט אי אפשר לעקוף אותם(לא חסרות סיבות - פס לבן, רכב מלפני צמוד, תנועה בנתיב השני, נתיב צר מדי וכו' וכו'), ובקיצור מהם הרכבים שהכי פחות הייתם רוצים לנסוע אחריהם? התשובה שלי די מגוונת. סוזוקי בלאנו, סיאט איביזה עד 2002, דייטסו שרייד, סובארו ג'סטי, דייטסו סיריון, פיאט אונו, פונטו. אני עדיין מתלבט מי הכי עגלה - ג'סטי או שרייד?
הודעה אחרונה מאת yochay_s, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, מדובר על רכב קיו ריו, יש אנטנה של רדיו על הגג באמצע ועוד אנטנה בצד של הנייד, מה קורה עם האנטנות האלו בשזמן שטיפה במכונה? צריך להסיר אותם? לשטוף איתם?
הודעה אחרונה מאת נהגת שודים, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 40 תגובות
- 8.4 אלף צפיות
בצבע שחור וקרם בצדדים
הודעה אחרונה מאת Smiro, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87