רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 6 תגובות
- 958 צפיות
לחבר שלי יש ג'טה 2009 הדגם הכי פחות מאובזר (1.6 DSG) ועם הרכב הוא אפילו לא קיבל רדיו(!) המקום הזה פשוט ריק שם.. הוא טוען שיש שם רמקולים ומתכנן לקנות רק רדיו דיסק, אמרתי לו שאם מלכתחילה אין לו רדיו דיסק אין סיכוי ששמו לו רמקולים בצ'מפיון, אז יש כאן מישהו שיודע? יש או אין רמקולים בדגם ללא רדיו?
הודעה אחרונה מאת פליקס - שירות ומכירה, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
שלום לכולם, אתמול בחדשות שמחו להודיע לנו כי נשבר שיא של כל הזמנים מאז קום המדינה של 29 ימי גשם בחודש. בהחלט מבורך שמדינתנו הדלילה בגשמים מתחזקת בתקופה אינטנסיבית של גשם אך מאידך מה קורה מתחת לרגליים שלנו בזמן שהגשם הרב מחלחל לו. רציתי להציג כמה תופעות גשם שכיחות שלא כולם מודעים אליהן אך בהחלט יכולות להיות מסוכנות ואף קטלניות. האספלט הישראלי המצוי: מה לעשות? לא אירופה ולא אמריקה ועם תקציב שכולו בטחון וניקוי חובות לא נשאר מספיק כסף גם לאספלט איכותי (פרט למספר מועט של כבישים חדשים כגון חוצה ישראל, איילון ועוד כמה אחרים). איך זה מתבטא בשטח? הגשם הרב שיורד מצטבר לכדי שלוליות על האספלט שלנו ואינו מתנקז ואנו מוצאים עצמנו דוהרים עם הרכבים בכבישים המהירים על בריכ…
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- 1 תגובות
- 684 צפיות
שלום, הרכב שלי התקלקל וצריך להחליף מנוע, אני לא מעוניינת לעשות את זה והחלטתי למכור את הרכב לחלפים (מדובר בדייהטסו שרייד שנת 93). מה התהליך שאני צריכה לעשות כדי להוריד אותו מהכביש (מבחינת רישיון רכב)? הרכב לא רשום בבעלותי ואני לא רוצה למסור אותו כשהוא עדיין רשום על בעלת הרכב. החודש גם נגמר לי הטסט לאוטו. (עוד שבוע וחצי) תודה
הודעה אחרונה מאת שירה0, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 3.9 אלף צפיות
פיאט נזכרו שהם מוכרים מכוניות גם באירופה והם מתחילים למכור באירופה את הטנדר הברזילאי שלהם פיאט סטרדה אם יביאו אותו לארץ סוף סוף יהיה תחליף לטנדר סובארו. 500L זאת גרסה גדולה של ה 500, כנראה בנויה על הפונטו. בשנים האחרונות רוב המכירות של פיאט הם בארה"ב (קרייזלר) ובברזיל. השוק העיקרי של מזראטי הוא סין
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אני חובב של התוכנית שנים רבות ,אני זוכר שבתור נער מתבגר הייתי צופה בגירסא הישנה של טופ גיר בשנות ה90 עם טיף נידל וויקי באטלר הנדרסון,המשכתי לראות את התוכנית גם אחרי האבולוציה שעברה בצירפו של ריצ'רד המונד והבחור השמן (שאני לא זוכר את שמו) . התוכנית ,במיוחד לאחר הפורמט המחודש שלה הייתה בידור נפלא לחובבי הרכב ,בשל הציבעוניות וכרזימתיות של המנחים להעביר מסרים טכנים על רכבים עם נגיעה אישית ומבחני רכב יוצאי דופן,פינות מעשעשות והומור בריטי משובח. התוכנית הייתה כל כך טובה שאפילו הצלחתי לעניין את כל אחת מן החברות שלי לשעבר(שהן לא בדיוק לוגמות אוקטן 98 עם הקורנפלקס של הבוקר) לצפות בהן בהתלהבות רבה,מה שמעיד על תוכנית אינטילגנטית,מעניינת שמסוגלת לצייר את עולם הרכב בצורה מהנה. ה…
הודעה אחרונה מאת nimnim, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 994 צפיות
מרצדס תחשוף את ה-A קלאס החדשה בתערוכת ז'נבה הקרובה (08.03.2012). קבוצת רוכבי אופניים, צילמה "בטעות" את ה-A קלאס החדשה, רגע לפני החשיפה העולמית שלה.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- עוקב אחד
- 22 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
באמת שניסיתי להתאפק אבל s2000,גשם וצמיגים אחוריים גמורים פשוט דרשו את זה... תהנו http://www.youtube.com/watch?v=QQ33vBb2eAc&feature=share דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
- 2 עוקבים
- 5 תגובות
- 815 צפיות
כתבה אשר פורסמה היום בבוקר ב YNET http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4183654,00.html
הודעה אחרונה מאת tomerR, -
שלום לאור התקנת מצלמות מהירות חדשות החלטתי לבדוק כמה מדוייק מד המהירות שלי. אני נוהג על פיזו 308 נסעתי על 100 קמ"ש ובדקי בGPS. גם בWAZE וגם IGO הראו מהירות של 92 קמ"ש. מדדתי מרחק של 1 ק"מ עם סטופר וקיבלתי מהירות של 92.5 קמ"ש. מכאן נובע המד מזייף למעלה ב 8קמ"ש בערך. האם גם אצלכם או שזה 'הגדלת ראש' של יצרני פיז'ו?
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 18 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
אני בשיעור 15 בידני עכשיו ואני חייב להגיד - המצב זוועה. האוטו עדיין נכבה לי יחסית הרבה, רק שבוע שעבר היה לי שיעור כפול ונכבה לי האוטו בכמויות מטורפות. אני מתקשה בזינוק בעלייה ובגלישה. עוד משהו ששמתי לב אליו זה שהריכוז שלי בכביש הוא לא 100% כי אני מנסה לשים לב גם לקלאץ' ולאיזה הילוך אני. אני לומד על קבלנות, המורה חבר של אבא שלי. המורה אמר לי כמה וכמה פעמים (בכמה שיעורים, לא רק באחרון) שהוא לא מבין למה אני ואבא שלי מתעקשים שאני אמשיך ללמוד על ידני אם יש לי קורדינציה כלכך לקויה (וכן, היא ממש לקויה). הוא אומר שבתכלס כבר בקושי מייצרים מכוניות ידניות ויש לי מכוניות אוטומטיות בכל דבר שאני רוצה, אולי חוץ ממכוניות ספורט - והן לא ראליות בשבילי. אז אתם תגידו - "מה אם תסע לאירופה? …
הודעה אחרונה מאת ChemGuy85, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הרכב עם לוחית רישוי ירדנית.האם בירדן יש לנסר שונה מאשר בארץ?
הודעה אחרונה מאת חן פרחי, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://cars.walla.co.il/?w=/4705/2505119 האמת- הפתיעו לטובה. הציגו קפיצה מטאורית מהציון המחפיר במבחן הקודם לציון מצטיין במבחן ב2011. ולכל מי שטען שרכב שלא יוצר באירופה יקבל כתף קרה מהארגון, שהמשחק מכור, ושיש משוא פנים: שיאכל עכשיו את הכובע. עוד נתון מעניין - רנו, שתמיד הצטיינה, נעדרת מהמקומות הראשונים.
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 0 תגובות
- 829 צפיות
אני בדרך להתקין בעצמי חיישני רוורס ברכב איביזה 2011 ראיתי הרבה רכבים שבהם החיישנים מותקנים על החלק התחתון של הפגוש, הפס השחור. השאלה שלי היא אם זה תקין...כי בכמה מקומות כתוב שהחיישנים צריכים להיות בגובה של 50ס"מ בערך כדי שלא יקראו את הכביש כמכשול ויתחילו להשתגע. הפס השחור בפגוש בגובה של 38ס"מ מהקרקע, האם זה מספיק? שאלה נוספת שיש לי היא שאני יודע שלחיישנים תמיד יש מאחורה חץ של כיוון שבו הם צריכים להיות אך הפלסטיק הנ"ל טיפה בזווית כלפי מעלה, האם חובה להתקין עם החץ למעלה או שבמקרה של זווית אפשר למקום בצורה בה הוא יהיה אנכי לחלוטין?
הודעה אחרונה מאת e-r-a-n, -
- 0 תגובות
- 671 צפיות
הקריטריונים: מחיר, מגיש לטסטים בזמן ולא מורח, כלי נוח ויחס נורמלי באיזור רחובות עד תל אביב
הודעה אחרונה מאת howitzer, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 24 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
http://www.youtube.com/watch?v=0bPR1bf4Ss4 דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. זהו רכב סיני שנקרא Landwind שאותו מייצרת חברת ג'יאנלינג והניסוי נערך בשנת 2005 במכון הגרמני לבטיחות ADAC. מהירות הרכב בזמן הניסוי הייתה 65 קמ"ש בלבד! הרכב כאמור הוא ג'יפ והעתק לא מוצלח במיוחד של איסוזו רודיאו. לפי מה שהבנתי תוצאות הניסוי היו אחת הגרועות אי פעם! ולא קשה להבין למה כשרואים את התוצאה...
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 3 תגובות
- 678 צפיות
איפה אי יכל לראות תו תקן של פנסים למשל באיביי? אני לא מוצא תודה.
הודעה אחרונה מאת kobi_g, -
- עוקב אחד
- 18 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
נתקלתי בזה בהרבה רכבים בארה"ב, האם חוקי להתקין בארץ? ואם כן, כיצד? http://www.flashingbrakelights.com/ תודה
הודעה אחרונה מאת אושרי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ביום ראשון הקרוב יחלו לפעול מצלמות המהירות החדשות, אך כעת מסתמן כי במהלך פברואר הן יפיקו דו"חות אזהרה במקום קנסות, כחלק מתכנית ההסתגלות לנהג http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182963,00.html
הודעה אחרונה מאת eran.yablonski, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אהלן,בקיץ אני ועוד כמה חברים מתכננים לטוס לאירופה...מאמין כיוון איטליה/גרמניה/שוויץ/אוסטריה. הבנתי שלהשכיר רכב בחו"ל זה מגיל 21 ומעלה. יש לי כאן חבר שהוא בן 21 ויש לו רישיון מגיל 19. השאלה האם ניתן להשכיר בשבילינו רכב? כי אבא שלי אמר שנכנסו חוקים בחלק מהמדינות לדוגמא שרק למי שיש רישיון ככה וככה שנים הוא יוכל להשכיר את הרכב. מישהו יכול לתת רשימת מדינות מפורטות איפה אפשר להשכיר רכב למי שיש לו 21 ולא בוותק הרישיון עצמו? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת גיל מאוויס, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 20 תגובות
- 15.9 אלף צפיות
אוקיי, אז אחרי קצת יותר מאלפיים קילומטרים אני מרגיש מוכן לכתוב את ההתרשמות שלי מהפיקנטו. למי שלא מכיר, הפיקנטו היא מכונית השייכת לקטגוריית המיני ומגיעה לישראל בשתי גרסאות: א. ידנית 1.0 ל׳ מנוע 3 צילינדרים 69 כ״ס ב. אוטומטית 1.25 ל׳ מנוע 4 צילינדרים 85 כ״ס המגיעה בשתי רמות אבזור: LX ו-EX. לי יש את הגרסה האוטומטית ברמת האבזור הגבוהה יותר, ה-EX. מבחינה חיצונית: אין ספק (לפחות מבחינתי) שהעיצוב החיצוני הוא אחד הצדדים החזקים של הפיקנטו. היא עוצבה ע״י פיטר שרייר שהגיע לקיה מאאודי ותחת ידו הפכה ממכונית מיני בעיצוב חמוד, עגלגל ומאופק למכונית מיני עם עיצוב מוחצן ואגרסיבי שכולל קווים זוויתיים הנמתחים לכל אורך הרכב משני הצדדים עד לפנסים האחוריים. השמשה האחורית עגלגלה, …
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- 2 עוקבים
- 22 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
עשרת המכוניות הנמכרות בעולם בשנת 2011: 1. טויוטה קורולה, 1,020,000 2. יונדאי i35/אלנטרה, 1,010,000 3. וולינג סאנשיין, 943,000 4. פורד פוקוס, 919,000 5. קיה ריו, 815,000 6. פורד פיאסטה, 781,000 7. פולקסווגן ג'טה, 745,000 8. טויוטה קאמרי, 726,000 9. שברולט קרוז, 691,000 10. פולקסווגן גולף, 648,000 מסתבר שהשוק הישראלי די משקף את מה שקורה בעולם.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4182010,00.html למי שתהה, 4 שנים ו8 חודשים עם התנהגות טובה.
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- 4 תגובות
- 774 צפיות
שלום לכולם, קודם כל, מצטער שהשאלה לא בנעוץ, לא ממש עונים שם. אז ככה, יש לי רשיון טרקטור כבר חצי שנה, ועכשיו הוצאתי רשיון לרכב פרטי (B). האם ה"נהג חדש" מתחיל מהרשיון טרקטור, או מה-B? אני שואל כי לחבר היה מקרה דומה ואצלו זה נספר מהטרקטור תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת elili, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
היי, בפרק של טופ גיר ששודר אתמול קלרקסון נהג באוונטדור החדשה ובמהלך הנסיעה אש כחולה יצאה מהאגזוזים שלה. בד"כ אני מכיר שבקפייר זה תוצאה של תקלה או של תוספי בעירה כמו ניטרו ואני מניח שללמבורגיני החדשה אין את שניהם, אם ככה, מה הסיבה לכך?
הודעה אחרונה מאת Cuore Sportivo, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שוב אני כותב "מהחוות" אני שחווה בעבודה , אני תקווה שזה יעניין גם אותכם : בדקנו מכונית סטרואן C3 והרכב היה במצב תקין למעט נזילת שמן מהמנוע , המלצנו ללקוח לבצע טיפול כללי ברכב כי המוכר לא ידע מתי רכב זה עבר טיפול. כעבור שלושה ימים הלקוח חזר אלינו ואמר "יש נזילה בהגה הכוח ואתם לא אמרתם לי על כך וגם לא רשום בטופס הבדיקה. ברכב זה סוג ההגה הוא חשמלי. אמרתי ללקוח כי השמן של המנוע הוא זה שהרטיב את ההגה , כלומר יש לתקן רק את נזילת השמן מהמנוע. הצעתי ללקוח לשוב למוסך ושיתן לי לדבר עם המכונאי. לאחר כחצי שעה מצלצל הטלפון ובצידו השני של הקו מדבר המכונאי , "כן" אמר האיש "מה הבעייה " , הסברתי לו שההגה הוא חשמלי ואין בו שמן וכי השמן שהרטיב את ההגה הוא שמן מנוע שע…
הודעה אחרונה מאת barzelay, -
-
- 6 תגובות
- 1 אלף צפיות
יש לי הונדה אקורד 2010 אני צריך מגני רוח אבל אני לא רוצה את ההדבקה אני מחפש את אלו שנכנסים במסילה שם כמה הם אמורים לעלות לי ואיפה אפשר לקנות (עם ניקל אם זה משנה)
הודעה אחרונה מאת Eviatar, -
- 1 תגובות
- 828 צפיות
אהלן,רציתי לדעת אם חבר עשה רישיון דרך הצבא על משאית,רישיון C האם הוא חייב לנהוג עם מלווה? הכוונה היא כאשר הוא נוהג ברכב שמצריך רישיון B. מצטער שזה נושא בנפרד מהנושא בנעוץ,פשוט שם לא עונים לי,והשאלה הזאת היא דיי קריטית.
הודעה אחרונה מאת cobraf, -
- 2 תגובות
- 569 צפיות
תודה!
הודעה אחרונה מאת aa123, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
חברים שלום כמה שאלות התייעצות יש ברשותי ולנטיין חדש , היום יש ציטה c50I האם הולנטיין ספק לי הגנה מספקת או הוא כבר פאסה ? ידוע לי שה ציטה עובד על עקרון ה GPS ולכן יעיל יותר ,הוא גם מדבר גם יתרון ,אבל השאלה אם ולנטיין מספיק. וכן אני נוסע לפי החוק אבל עדיין . שאלה שנייה היכן אני יכול לרכוש מתאם ולנטיין לחלון ,הוא נאבד לי . ב E BAY לא מוכרים רק תחליפים שלא מה שאני מחפש, אשמח לעזרתכם . תודה
הודעה אחרונה מאת traka64, -
-
אהלן חבר'ה ושבוע טוב. כחייל בחי"ק, אני נוסע המון על ריאוסים. מישהו יודע למה הן רועשות בצורה בלתי נסבלת, שלפעמים צריך לנסוע עם אטמי אוזניים? סברה אחת שמעתי מהקחש"ג - בגלל הגיר, שהגלג"שים מרובעים בגיר ולא "שיני כלב" מעוגלות, ולכן הם רועשים כ"כ, כמו הילוך רוורס ברכב). האם זה נכון? דבר נוסף - למה הן כ"כ קופצניות? האם זה תלוי בנהג? ומה לגבי הרעידות בניוטרל? סתם מעניין אותי. תודה לעונים, אלרואי.
הודעה אחרונה מאת kobi_g,
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87