רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
- 4 עוקבים
- 29 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מצורף מאמר המתאר את מלחמות השופטים בקשר לשכרות. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4186906,00.html אני חושב שטננבאום צודק בכך שיש לעשות מדרג ענישה , ככל שרמת השכרות עולה רמת הענישה עולה. דבר דומה יש לנו גם בעבירות מהירות למשל. גם הכנסת הולכת בכיוון הזה. האם יש דעות אחרות
הודעה אחרונה מאת חן ג., -
-
- אחראי פורום
- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
חברת SAIC, הודיעה כי באפריל השנה , תציג דגם חדש של MG550 בעל קווים יותר ספורטיבים, כמו כן החידוש הוא אופציה של תיבת הילוכים ידנית, תיבת ההילוכים האוטומטית מתבטלת לגמרי בסוף שנת 2012 לטובת מערכת רובוטית 6 הילוכים עם קלאץ כפול אשר פותחה בשיתוף עם חברת GM האמריקאית (ניהול איטלקי ). כמו כן יוצא דגמי דיזל השנה אך לא בישראל , וישווקו מספר דגמים חדשים בהם MG5 ודגם MG6 אבל לא בישראל, ה MG5 היא המחליפה של ה 350 שתצא בסוף שנת 2012 כנראה. עיצוב תא הנוסעים מחדש- כנראה הכפתור האדום הוא השמדה עצמית גרסת MG5 כמו כן תצא חברת MG - ROEWE עם דגם חדש של MG750 שהוא בעצם שיתוף פעולה עם GM עם השלדה של ביואיק לאקרוס החדשה.
הודעה אחרונה מאת prince_77, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
הרכב בבעלותי ולא משתמש בו. נגמר לו הטסט לפני חודשיים ויש בן אדם שרוצה לקנות אותו יום ראשון.. יהיה לי אפשרי להעביר בעלות יום ראשון בדואר בלי טסט??. או שצריך להעביר במשרד הרישוי ?. תודה לכולם
הודעה אחרונה מאת renault5, -
כפל ביטוח חובה
מאת B&W250- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום, בסוף חודש דצמבר פניתי לחברת ביטוח לחדש את ביטוח החובה+מקיף החל מ01/01/2012 ,כאשא הגיע אליי פוליסת החובה שמתי לב שביטוח החובה בתוקף עד 01/02/2012 כלומר סתם חידשתי את החובה ועדיין נשאר לי עוד חודש,(המצב קרה כי שנה שעברה עשיתי חובה לא דרך הסוכנות והפעם החלטתי את שניהם לעשות דרכם), כשפניתי לחברה והסברתי, היא קודם כל קצת כעסה שאני שוב מטריח אותה,ושאלתי מה עושים? היא אמרה לי תשלח לי את התעודה המקורית ובסוף חודש תתקשר ונפשיר אותה, משבוע שעבר אני שולח להם פקסים על הפשרה פעמיים השארתי להם הודעה בתא קולי ולא חזרו אליי,היום התקשרתי ונאמר לי שהיא בחופש,(פשוט חוסר אחריות שאין מי שמחליף אותה ואין התייחסות), בסופו של דבר נאמר לי שלא רק שלא אקבל החזר עכשיו אני גם מחויב ב40 שק…
הודעה אחרונה מאת B&W250, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 25 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
שלום אתמול, לאחר זמן המתנה ארוך (רכב ליסינג - אנו מחכים למעלה מ- 4 חודשים...) הגיעה סוף סוף הכלה - אוקטביה 1.8T בגימור Elegance. הרכב נעים, מהיר להחריד, הגיר מדהים בחלקותו ובמהירות העברת ההילוכים והוא מאובזר באופן סביר יחסית (מתמיהה העובדה שאיבזור בסיסי כגון נורה בראי האיפור חסרה...). שאלתי - בתוך פנסי הערפל אני רואה נורה נוספת. חשבתי שהרכב מאובזר בנורת עזר בפניה (ראיתי כזה בסופרב) אך להפתעתי הרבה היא אינה פועלת (גם לא מצויין באתר סקודה). בדקתי בספר הרכב ושם כתבו שיש לכוון דרך תפריט מחשב הדרך (תחת Setting) ולא ציינו אם זה ציוד אופציונאלי או לא (כמו בספרי רכב אחרים בהם נתקלתי בעבר). להפתעתי אין את התפריט שאמור לשלוט על זה אלא בתפריט התאורה מופיעה רק אפשרות אחת ש…
הודעה אחרונה מאת nir malik, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
שבוע שעבר קיבלנו מאלבר קיה פורטה חדשה (2012), הדגם החדש עם ה6 הילוכים יצא שאחרי שאבא שלי מילא את המיכל וחילק את מספר הקילומטרים שהרכב עשה למספר הליטרים שנכנסו יצא שהאוטו עשה (בנסיעה של 75% עירוני בערך) 8.5 ק"מ לליטר המספר נשמע לי קצת גבוה (בעיקר שדיברתי עם אנשים שיש להם את הרכב הנ"ל והסתכלתי על מבחנים באינטרנט לפני שקיבלנו אותו) חשוב לציין שהאוטו בן שבוע ולא עבר 300 ק"מ, יש סיכוי שבתקופת ההרצה שלו הוא צורך יותר? ואם כן מתי אפשר לעשות בדיקה "אמיתית" יותר? תודה רבה
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
היום החלטתי שאני עושה בדיקה אחת ולתמיד כדי לדעת כמה באמת האוטו שלי שותה. ממש לפי הספר. איפסתי את הטיימר. הטנק היה מלא לגמרי. להלן הנתונים: נסעתי 355 ק"מ בנסיעה בינעירונית. כאשר תדלקתי בחזרה לאחר סיום הנסיעה קיבלתי את החשבונית הבאה. 28 ליטר. מחיר לליטר: 7.23 סה"כ: 202.44 ש"ח. התוצאה היא: 12.6 ק"מ לליטר בבינעירוני. שאף אחד לא ימכור לכם סיפורים. זאת הצריכה הנכונה.
הודעה אחרונה מאת danniel, -
-
הי, ביקרתי במוסך מורשה רנו בראשל"צ ולמרות שהגעתי בעקבות תקלה מסוימת מצאו עוד כל מיני דברים, פירקו את הרכב ובסוף הגעתי לאיזה 5000 ש"ח תשלום. אני עדיין קצת בהלם. כמובן שלא יכולתי לסרב אחרי שכבר פירקו הכל ואני ממש לא מבינה ברכבים (כלומר, אומרים לי שהברקסים הלכו וצריך להחליף, אין לי מושג אם זה נכון או לא אז מי אני שאתווכח?...) הסיבה שאני הלכתי למוסך מורשה (ואולי זה נאיבי) זה בגלל שאני לא מכירה מוסך אמין "רגיל" ובעבר כשהייתי צריכה להגיע אליהם להחליף מפתח חשמלי (רק שם יכולתי) התרשמתי מאד לטובה. חשבתי שהסיכוי יותר טוב שבמוסך מורשה לא יעבדו עלי. ברור לי שגובים יותר עבור שעות עבודה וכו' אבל לא חשבתי שבפער אסטרונומי. אז שאלתי היא פשוטה: בגדול כמובן ובלי להיכנס לפרטי…
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
בשאיפה לצמצם את הגורם האנושי, אתמול אושרה בוועדת הכלכלה הצעת חוק על פיה כל רכב חדש שימכר בארץ יהיה מצויד במערכת חיישני רוורס או במצלמה http://www.mako.co.il/cars-cars-news/safety/Article-8f86f5120371531006.htm&sCh=3d385dd2dd5d4110&pId=565984153 מה דעתכם? לדעתי חיישני רוורס מעוותים את המציאות ובכל המכוניות שנסעתי שהיו בעלות חיישני רוורס כאשר הרדאר צפצף כאילו כבר נכנסתי ברכב,נשאר לי עוד מקום להכנס. גם חברות שלא יוכלו להביא חיישני רוורס מהמפעל יעשו את זה פה בהתקנה מקומית לא טובה , לא ככה? האם יעזור במכות חניה ויציל חיים של אדם שנמצא מאחורי הרכב ? איני יודע
הודעה אחרונה מאת COMMANDER, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 673 צפיות
שלום רציתי לבקש את עזרתכם איפה אני יכול למצוא מידע על רכבים ישנים ( מאמצע שנות ה-90 עד היום) בנוסף גם מחירים כלומר איזה רכבים ניתן לקנות ב 20,000 ש"ח לדוגמא וכן הלאה תודה
הודעה אחרונה מאת yulianx, -
-
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2355-%D7%A7%D7%99%D7%94-%D7%98%D7%A8%D7%A7%D7%A1%D7%98%D7%A8-%D7%A7%D7%95%D7%A0%D7%A1%D7%A4%D7%98-%E2%80%93-%D7%A0%D7%97%D7%A9%D7%A3-%D7%A8%D7%A9%D7%9E%D7%99%D7%AA.html
הודעה אחרונה מאת papikian, -
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
שלום לכולם אני רוצה לעדכן ולהעזר בדעתכם בנושא: בתחילת השבוע כתבתי כאן על אדם שנוהג (בשבוע האחרון) לשרוט לי את הרכב. בהתחלה חשדתי באחד השכנים, אבל היום לאחר בדיקה מעמיקה שלי בשיתוף המצלמות במקום, החשוד הינו שכן אחר, אותו שכן אשר לפני כחודש הרעיש נורא בשעות הלילה המאוחרת וביקשתי ממנו להנמיך את המוזיקה, לדעתי זו הסיבה שהוא רוצה לפגוע בי ולכן החליט לעשות את המעשה נבלה הזה. אז אלו הממצאים: יש לנו מספר מצלמות בבניין, מצלמה אחת נמצאת בכניסה דרכה ניתן לראות תת כל מי שיוצא מהבניין ונכנס אליו. מצלמה שניה ממוקנת בחניה, רואים רק את הפגוש הקדמי של הרכב שלי, אבל כל מי שיוצא מהבניין חייב לעבור או דרך הרכבים או לצאת ישירות החוצה וניתן לראות מי יוצא ולאיזה כיוון. …
הודעה אחרונה מאת asafk, -
- 28 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
הוצגה מתיחת פנים ל370Z: http://www.netcarshow.com/nissan/2013-370z/
הודעה אחרונה מאת maatrixx, -
http://avraham.ccc-cloud.com/AVRAHAM/Audi/January_2012/A1/?ToolID=AV380FB06 אמנם היא עם גיר ידני, אבל המנוע הוא 1.4TSI. רק להשוואה הפולו 1.2TSI עולה 110,000. מישהו אמר מכירות חיסול באאודי?
הודעה אחרונה מאת ETAA, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 596 צפיות
ברצוני לשלם רישיון רכב דרך האתר של משרד הרישוי. השאלה שלי היא, האם לאחר התשלום של האגרה באתר ולאחר שאני מקבל אישור תשלום על האגרה, אני יכול לקחת את אישור התשלום שמופק לי באתר (ביחד עם הרישיון שכבר נשלח לי לבית לפני) למכון הטסטים ולהראות להם שהאגרה שולמה על רישיון הרכב ולעבור באותו הרגע את הטסט?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לאחר הזמנת רכב חדש אני עדיין מתלבט אם להזמין התקנת חיישני רוורס שתבוצע בלובינסקי, או לוותר. ברשותי פורד פיאסטה שהותקנו בו חיישני רוורס לפני המסירה בדלק מוטורס, ואיכות העבודה היתה טובה מאוד. מצד שני חיפושים בפורום העלו, שרוב התקלות ברכבים חדשים, ובמיוחד צרפתיים קורות עקב התקנות מקומיות "חאפריות". מישהו יודע איך זה אצל לובינסקי? האם זה מתבצע במוסכים שלהם או ע"י מתקינים חיצוניים? אשמח לשמוע חוות דעת.
הודעה אחרונה מאת shlomub, -
-
- 1 תגובות
- 844 צפיות
לחברים שלום, סליחה על מיעוט הפעילות. שאלה לי, לחכמי הפורום, שאולי יוכלו לסייע. יש לי רכב מסוג רנו סניק 2, שנת 2006, 1600 סמ"ק, בנזין שנרכשה מטרייד אין רנו שנה שעברה. שמתי אותה לטיפול במוסך מורשה ("אקספרסו") וכשנכנסתי, ראיתי שלט המתאר את "רנו דיל". המבצע מדבר על מבצע בטיפולים - לצורך העניין, רנו סניק 2, מנוע 1.6 בנזין - "טיפול גדול" עולה 1,299 ש"ח במקום 1,800 ש"ח. אלו התנאים: המבצע שואל: הרנו שלך כבר בת 5? אם כן, מגיע לה מבצע רנו דיל. (או משהו כזה) מה אני מבין מזה? המכונית שלי צריכה להיות בת 5 לפחות. מה רשום מתחת? רנו סניק 2, 1600 סמ"ק בנזין. לא מצוין תת דגם משום סוג. בתנאים בתחתית המודעה רשום: סניק 2: לא כולל רכבים בעלי נפח מנוע …
הודעה אחרונה מאת Fitch, -
- 1 תגובות
- 527 צפיות
שלום. אני נהג בן 19 , בע"ה עוד חודשיים אמור להסתיים לי הנהג חדש ואני אמור לחדש את הרשיון ולסיים סוף סוף את הנהג חדש. הבעיה היא שלצערי אני כנראה אגיע למרב"ד (לא קשור לפיזיות או נפשית) פשוט המדינה הזו המציאה חוק מסויים שאין טעם לפרט כרגע. בכל אופן רציתי לדעת האם יש סיכוי שלא יקראו לי לפני החידוש? אני אגיד למה אני חושש: מבחינת החוק אני חייב להתייצב אליהם לעבור בדיקה. אבל אני פוחד כי: 1)אני יודע שאנשים מחכים שם חודשים, מה יקרה אם הם "יחגגו להם במשרדים" ואני אמתין שבועות וחודשים אפילו שכבר תאריך החידוש שלי עבר , בגללם?? 2)אני מאוד פוחד כי אני יודע שאנשים נורמטיביים בהכרח נכשלים שם. 3)מישהו התנסה איתם ? קראתי מספיק דברים ברחבי האינטרנט אבל אני חייב עוד דברים ,…
הודעה אחרונה מאת sperial, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 3 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
היי אני צריך לעשות טסט עוד חודש לרכב שלי שמעתי פעם שיש חוק שאומר שצריך לשלם בזמן את אגרת הרשיון, אך אפשר לגשת לטסט במשך 3 חודשים מתאריך בו הסתיים הטסט הקודם. האם זה נכון ? תודה
הודעה אחרונה מאת Alf3, -
-
- 2 תגובות
- 567 צפיות
לפולו של חבר נשברו הכפתורים של מרימי החלונות בצד של הנהג ובצד הנוסע. מישהו יודע איך נקראים החלקים האלה באנגלית? (למען חיפוש באיביי) מדובר בפולו 16V 1.4 שנת תודה
הודעה אחרונה מאת G-ROM, -
שלום לכולם מאוד התרשמתי מהפורום המקצועי שלכם, אשמח אם תוכלו לעזור לי באופן מקצועי בבעיה המטרידה אותי. יש לי חניה פרטית, שכן (מדובר באדם אחד שאני חושד בו באופן מובהק) מסויים הורס לי את כל הרכב (מאזדה חדשה 2011) אני מעריך שזה מתרחש בערך בשעות הערב בין השעה 20:00 ועד 8:00 בבוקר (כנראה בשעות הלילה המוקדמות). לפני יומיים הוא שרט לי את מכסה הבאגז בחריטה ארוכה ועמוקה, אתמול הוא שרט לי את כל אורכו של הרכב בצד ימין... בפעם הראשונה פניתי למשטרה ותוך יום סגרו את התיק! אתמול שוב פניתי למשטרה וכנראה שגם הפעם לא יעשו עם זה כלום! יש כבר נזק רציני לרכב ואני לא יודע מה לעשות...מבחינתו הוא יכול להמשיך עם זה ולהחריב לי את כל הרכב...מה עושים ? אני כבר לא מאמין בחוק! והג…
הודעה אחרונה מאת בלנו סטיישן, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 20 תגובות
- 15.3 אלף צפיות
אז אחרי 6 שנים מהטסט, חזרתי לנהוג על רכב ידני (בתקופה הזאת נהגתי על אקסנט אוטומטית). ההרגשה שלי אחרי השעה הראשונה זאת אותה הרגשה אחרי הכישלון בטסט הראשון, סוג של חוסר אונים כזה. אני זוכר שלאחר תקופת למידה קצרה ביותר בזמן שיעורי הנהיגה, הנהיגה זרמה לי מאוד, ולכן לא פחדתי להיכנס "להרפתקאה" של חזרה לגיר ידני. האוטו כבה לי כבר בשנייה הראשונה שעליתי עליו, ולאחריו עוד פעמיים או שלוש. אחרי שכבר עברתי את המשוכה הזאת, בעליות הרכב הדרדר לי אחורה במצב שאם אני נמצא במקום עמוס (בכוונה נסעתי למקום שומם בצהרי שבת) אני נכנס ברכב מאחוריי. על זה כבר לא הצלחתי להתגבר וחזרתי הביתה מבואס מהחיים. כמובן שישר ביררתי את המספר טלפון של המורה נהיגה לרענון מיידי, אבל מחיפוש קטן בגוגל (ש…
הודעה אחרונה מאת iby, -
-
- 2 תגובות
- 2 אלף צפיות
יאריס היבריד ביצור סידרתי: http://www.netcarshow.com/toyota/2013-yaris_hybrid/
הודעה אחרונה מאת Aviv88, -
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת האם זה אפשרי שיהיה חיווי מסויים ברגע שאדם נוגע ברכב (הדלקת אורות או חיווי אחר) תודה לעוזרים...
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
לפי הכתבה הזו http://www.calcalist.co.il/local/articles/0,7340,L-3561133,00.html מה נראה לכם? סתם ספין שמנסה לגרום לאנשים לרוץ לקנות רכב "בהנחה" או שמשהו קורה בשוק הרכב עקב כך שהליסינג הופך מרגע לרגע לפחות כדאי? (או שאנשים סוף סוף קיבלו שכל והבינו שליסינג זה בזבוז כסף יותר)
הודעה אחרונה מאת firebirdrc, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מי שפעם שכח רישיון בבית ועצר אותו שוטר, כבר לא ייקבל קנס ויצטרך להגיע לתחנת משטרה
הודעה אחרונה מאת אדלרון, -
- 3 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אהלן, הזמנו פאביה חדשה, ואני מתכנן להדביק לה גג בצבע שחור, רציתי לשאול אם מישהו עשה את זה? (או לפחות הדביק גג לבן) ויכול להגיד לי איך זה נראה? (כמו צבע מקורי? מבריק לגמרי? וכד') אם יש מישהו באיזור המרכז שאני יוכל לבוא ולראות את הרכב שלו בכלל זה יהיה מצויין. תודה לעוזרים, אריאל.
הודעה אחרונה מאת impreza sti, -
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
היי חברי הפורום אני חדש פה וסוף סוף נרשמתי אומנם לא בנסיבות טובות אך גם משהו אז ככה אני נהג צעיר ויצאתי לתדלק פעם ראשונה לבד לאחר סיום התדלוק ע"י המתדלקת נסעתי רוורס ולא הסתכלתי לאחור ובטעות פגעתי בפורד פוקס משנתון 2002-2005 החלפתי פרטים יש פגיעה ממש מזערית בטמבון החלטנו שלא לערב ביטוחים מפני הפוליסיות וכו עכשיו לשאלה אני ממש לחוץ מישהו יכול להעריך כמה עולה טמבון כזה ? ומכיר פחחים זולים בסביבות חדרה? תודה רבה מראש!
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
- אחראי פורום
- 3 עוקבים
- 23 תגובות
- 4.7 אלף צפיות
הוצגה גירסת הקופה ליונדאי אלנטרה (i35): http://www.carsforum.co.il/cars/%D7%9E%D7%92%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A8%D7%9B%D7%91/525/%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa/%d7%99%d7%95%d7%a0%d7%93%d7%90%d7%99-i35-(%d7%90%d7%9c%d7%a0%d7%98%d7%a8%d7%94)-%e2%80%93-%d7%91%d7%92%d7%a8%d7%a1%d7%aa-%d7%a7%d7%95%d7%a4%d7%94
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
זקוק לייעוץ איך להמשיך - החלפה לג'אנטים 1 2 3 4
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- 59 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
שלום לכולם, לפני כחודש בערך החלפתי את גלגלי הברזל שלי למגנזיום. אני לא אציין שמות כדי לא לפגוע בבעל העסק. לפני שהחלפתי לאור שאלותיי הרבות והנוקבות בעל הבית התחייב על טיב הג'אנטים. לא רעידות ולא שום דבר. כך אמר. החלפנו, כבר בדרך חזרה הביתה הבחנתי ברעידות בהגה ב 120 קמ"ש. דבר שלא היה קודם לכן עם הטאסות הרגילות שלי. חיכיתי כמה ימים כדי שאולי יקרה "קסם" וזה יעלם. אולי תופעת לוואי של משהו. זה כמובן לא עבר. חשבתי אולי איזון גלגלים. נסעתי חזרה אליו ביצענו איזון לכל ה 4 ועדיין הבעיה נמשכת. אני כבר אחרי 4 פעמים שנסעתי אליו שזה נסיעה של 15-20 דק' של עליות ואני נאלץ לצאת מהעסק כל פעם . כך שאני מבזבז עם הנושא הזה גם דלק וגם זמן יקר ששוה לי בסופו של דבר כסף. מחר …
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
-
מי מחובר 32 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 425 אורחים (הצג רשימה מלאה)