רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
הנה לינק לסקר הקודם מדובר על קבוצת מכוניות הסאלון שנמכרת בארץ במחירים של 300-500 אלף שקלים לערך (יש הפרשים גדולים בין גרסאות בסיס לגרסאות העל). אתם מוזמנים להתעלם מגרסאות קצה שעולות משמעותית יותר, כמו למשל גרסאות AMG או M. שימו לב שיש כאן כמה מתחרות שלא נמכרות עדיין בארץ (כמו לקסוס GS החדשה או קרייזלר 300) אבל יגיעו בחודשים הקרובים. המשימה פשוטה מאוד - בחרו את המכונית שאתם מעדיפים מבין המתחרות. זו יכולה להיות המכונית הכי יפה לדעתכם, הכי טכנולוגית או הכי מעניינת - מה שבא לכם. אתם מוזמנים גם להגיב ולספר לנו מדוע בחרתם דווקא בה. הבחירה מוגבלת למכונית אחת לכל גולש, אז ביחרו בחוכמה! תודה ל-netcarshow.com על התמונות... בחירה נעימה! אודי A6 ב.מ.ו…
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
- 2 תגובות
- 10.9 אלף צפיות
אהלן, חבר קצת אבוד שלא שם לב לתוקף של הרשיון שלו שאל אותי מה עליו לעשות. מדובר ברשיון לרכב, דרגה ב. האם יהיה עליו להבחן או משהו? או שפשוט עליו לגשת למשרד הרישוי ולשלם אגרה? חידוש הרשיון לא נשלח אליו, ולכן לא שם לב הבחור. כן גם אותי זה מפתיע שלא שם לב כשנה תודה.
הודעה אחרונה מאת Maor Bracha, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
קודם כל אני מציין שאני בן. היום חזרתי מבצפר הטלוויזיה פתוחה על תחנת רדיו כלשהי ואני שומע פרסומת של אור ירוק משהו בסגנון: אישה נוסעת ליד גן ילדים, תיסעי בזהירות במהירות של 20 קמ"ש. אמרתי סבבה אולי זאת פרסומת קבועה שחוזרת על עצמה אבל פתאום אני קולט שיש להם עוד ירידות: אישה הכביש רטוב ואת נוסעת, תורידי מהירות. נכון יש את הסטיגמות של 'נשים לא יודעות לנהוג', אם נשים לא נוהגים', אבל לא הגזמנו ? לא הבינו שזאת בעיקר סתם סטיגמה שבאה מציניות מסויימת. אני אומר מעכשיו סליחה על זה שאני לא מסכים בשום פנים ואופן לאלו שלא חושבים כמוני שזה מוגזם מצידם לפרסם דבר כזה ברדיו. -הייתי אומר שעם יש ירידות גם על גברים זה "בסדר", אבל בכללי אין להם זכות לרדת על האזרח. לתת פרסומות אזהרות,המ…
הודעה אחרונה מאת Adamm, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הזמנתי באיביי שורה של 8 לדים שהם בתוך פלסטיק ולא הסיליקון המעפן הפשוט,ברצוני להתקין אותם באיזור של הפנסי הערפל(אין לי פנסי ערפל)ועכשיו השאלה שלי האם זה חוקי והאם יעשו לי בעיות השוטרים?
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
- 0 תגובות
- 660 צפיות
היי, יש לי הונדה סיוויק 2007 הדגם עם כל השיפורים. ממש מציק לי שאין חיבור AUX/USB למערכת. האם ניתן לעשות משהו? האם יש אפשרות לעשות זאת באופן עצמאי? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת matan-b, -
- 15 תגובות
- 3 אלף צפיות
אני לא יודע אם מישהו כבר העלה את זה, אבל זה עדיין מעניין לצפייה. ותנסו להתעלם מהקליקים בסאונד http://www.youtube.com/watch?v=5unbjO3pwcg דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=YFTjNpwOxDQ דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=ntVCefH5iCc דרך יוטיוב ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed. http://www.youtube.com/watch?v=sha4AI5K_qQ דרך י…
הודעה אחרונה מאת mgold, -
- 3 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם מישהו מכיר מקום כזה באיזור המרכז?
הודעה אחרונה מאת ST12345, -
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 13.8 אלף צפיות
שלום חברים, היום אשתי ניגשה לדואר ע"מ להעביר בעלות ברכב ע"ש קונה. הפקידה בדואר אמרה לה שלא ניתן לעשות את הפעולה ושיש לפנות למשרד התחבורה בכדי להסיר את המגבלה. הרכב אצלנו כבר 7 שנים, ואני יודע שלא אמורה להיות שום בעיה. היה ממש לא נעים מול הקונה, ואני מקווה להסדיר את זה עד מחר. מישהו נתקל במשהו דומה ויכול לשפוך אור על העניין? האם יתכן שהעניין נובע מדו"ח עריה שטרם שולם? (לא נשמע לי הגיוני...).
הודעה אחרונה מאת moadim.nir, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
פיג'ו חושפת תמונות ראשונות של 208GTi קונספט. אין הרבה פרטים טכניים, למעט מנוע 1.6 ליטר מוגדש בהספק של 200 כ"ס ותיבת הילוכים ידנית (6 הילוכים). החשיפה המלאה בתערוכת ג'נבה.
הודעה אחרונה מאת איתמר_ג, -
-
חוויה נעימה עם המכס 1 2
מאת norco- 16 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
שלום, לפני כשבועיים פרסמתי כאן שהמכס עיכב לי פילטר(שעלותו 77 דולר כולל משלוח, והמוכר הצהיר עליו 20 דולר). כמובן דרשו אישור משרד התחבורה, ואז התחיל ה"טרטור". הדפסתי כ-20 מסמכים(רשיון רכב, רשיון שלי, ת"ז, קבלה, ציטוטים מ-EBAY שהפילטר כביכול מתאים לרכב שלי, אישור יבוא אישי, אישור שיחרור מהיר ובקשה לזרז את התהליך כי הפריט נמצא כבר כמעט חודש במכס וכו'...) שמשרד התחבורה יכול או ירצה לבקש אי פעם כדי לאשר את הפילטר, את כל זה הבאתי ושמתי בדלפק של משרד התחבורה בת"א. לא ציפיתי לקבל תשובה חיובית, ומהירה, אך הפלא ופלא שבוע ויומיים אחרי שהשארתי את הטפסים הגיע אליי מכתב חתמו לי על הכל ואישרו(אפילו תאריך התימה הוא באותו יום שהשארתי את הטפסים). איך שראיתי את התשובה היום של משרד ה…
הודעה אחרונה מאת Tzahi_o, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 34 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
היי, לפני יותר משנה עברתי תאונת דרכים קשה ביציאה מאריאל. במשך הזמן הרב שישבתי בבית לבד כתבתי מעיין יומן כדי לנסות להבין מה קרה לי שם. בהתחלה פרסמתי אותו רק למכריי הקרובים אבל עכשיו נראה לי שהגיע הזמן לשתף את כולם בניסיון להעביר לכם את התחושה של מה זה באמת לעשות תאונת דרכים. קריאה נעימה! ------------------------------------------------------------------------------------------------------------ אז למה אני כותב את זה? מממ... אני כנראה מקווה להסתכל אחורה יום אחד ולומר לעצמי שהכל חזר לקדמותו, וסתם, בלי שום סיבה דאגתי. הפצעים כבר מזמן התאחו וההרגשה מזמן עברה. מי בכלל זוכר שעשיתי תאונה? ביום שאחרי... זה היה יום שני, 27 בדצמבר, השבוע האחרון של שנת 2…
הודעה אחרונה מאת Night Driver, -
-
- 1 תגובות
- 733 צפיות
צריך המלצות על הרכב מי שמכיר או שהחזיק אחד
הודעה אחרונה מאת SuperBamba, -
אומנם המרכב הוא סטיישן אבל עדיין הוא מרשים ומיוחד, ומאובזר מכל טוב זאת הסנונית הראשונה שנמצאת כרגע בארץ השיווק אמור להתחיל בקרוב.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
שופינג לרכב-תוספים המשפרים ביצועים, האומנם?
מאת Guest car4fun-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
כאחד מיני פדנטים רבים נפלאים הסתובבתי בחנות למוצרים לרכב. עשיתי את מה שאני אוהב הכי הרבה לעשות, שופינג לרכב שלי. כהרגלי רעננתי את המלאי שלי וקניתי לי שמפו לשטיפת רכב המכיל ווקס/טפלון , ספרי צמיגים STP למניעת יובש, וספרי שבלתי אפשרי בלעדיו STP לפלסטיקת פנים הרכב. חיפשתי על הדרך גם ספרי לג'אנטים (לא מצאתי, לא קריטי). ואז הגעתי לאיזור שאני ממש לא בקיא בו, מדף שלם המכיל תוספרים המשפרים ביצועים ומנקים את המערכת. התחלתי כמו משוגע לעבור בקבוק בקבוק ולקרוא את העבודה שהמוצר עושה על גב האריזה. לא קיבלתי תשובות. אז החלטתי לא לשאול את הנציג בחנות כי האינטרס שלו יהיה למכור. חיכיתי בסבלנות להעלות את העניין הזה כאן, ולשמוע מאנשים שאין להם אינטרס למוצר. כל נושא התוספים לשי…
הודעה אחרונה מאת ערן המסוקס, -
-
הנה לינק לסקר הקודם מדובר על קבוצת המשפחתיות הגדולות היוקרתיות שנמכרת בארץ במחירים של 300 אלף שקלים לערך (מי יותר, מי פחות). אתם מוזמנים להתעלם מגרסאות קצה שעולות משמעותית יותר, כמו למשל גרסאות AMG או M. שימו לב שיש כאן כמה מתחרות שלא נמכרות עדיין בארץ (כמו ATS החדשה) אבל יגיעו בחודשים הקרובים. הוספתי את ה-OPC בגלל שהיא מתחרה במכונית האחרות פה מבחינת מחיר, ואמורה לספק חוויה קצת אחרת. המשימה פשוטה מאוד - בחרו את המכונית שאתם מעדיפים מבין המתחרות. זו יכולה להיות המכונית הכי יפה לדעתכם, הכי טכנולוגית או הכי מעניינת - מה שבא לכם. אתם מוזמנים גם להגיב ולספר לנו מדוע בחרתם דווקא בה. הבחירה מוגבלת למכונית אחת לכל גולש, אז ביחרו בחוכמה! תודה ל-netcarshow.com על התמ…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
בבקשה לא לקלל ולהתעצבן, הכל ברוח טובה.. בנושא הנהג הישראלי המצוי. להיות ישראלי זה לחבר את הטסות לגלגל עם אזיקונים.
הודעה אחרונה מאת Miraz, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בזמן צבא התחלתי לעשות רשיון נהיגה לאופנוע עד 33 כ''ס, זה היה מלפני כ 3 שנים ואז בגלל תאונה עם רכב ויתרתי על העניין אחרי 11 שיעורים. היום שוב בא לי להשלים את מה שהתחלתי והלכתי הוצאתי טופס ירוק + בדיקת עיניים ושיהיה מזג אויר טוב אתחיל שוב את הלימוד נהיגה, אבל - כאשר למדתי פעם קודמת למורה היה אופנוע יוסאנג GV250 קאסטום שלדעתי לא כ''כ נוח ללימוד נהיגה ולא אהבתי את הכלי הזה כ''כ. מחפש מקום טוב ומומלץ ללימוד נהיגה אבל שיהיה לו CB250 ולא את היוסאנג. בפ''ת. אשמח להמלצות
הודעה אחרונה מאת system_x, -
- 28 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
שימו לב לסרטונים האלו, מופיעים ביוטיוב וגם בגלובס. ספריי לכה, שמרססים על לוחית הרישוי, ועל ידי כך המספר יוצא מבריק בתמונה. לא חוקי, אבל האם שוטר שעוצר אותך לבדיקה שגרתית ישים לב ?
הודעה אחרונה מאת meirhom, -
- עוקב אחד
- 15 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
שלום לכולם. עם 750 ק"מ, האיביזה 1.4 החדשה של רעייתי עדיין בהרצה עדינה וטרם "נפתחה", אך בינתיים צריכת הדלק העירונית מזכירה יותר לאון קופרה מאיביזה 1.4 צנועה וידנית. שאלתי לחברים החיפאים בעלי רכב זהה מה צריכת הדלק שהם חישבו(אני לא מחפש זהות נתונים אלא איזשהו כיוון). תודה למשיבים.
הודעה אחרונה מאת ehorev, -
פג'ו 206 2.0 cc
מאת ברcl- 1 תגובות
- 555 צפיות
שלום לכולם, התחדשתי בפג'ו סיסי מנוע 2000 רציתי לדעת קצת פרטים על האוטו לגבי טיפולים עתידים ואיך האוטו מבחינת כוח ובכללי מה הבעיות שלו ומה הולך לו הרבה תודה ושבת שלום
הודעה אחרונה מאת Tzvika-Pick, -
- 1 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום לכל חברי הפורום אני גולש בדרך כלל באשכול אספנות פתחתי שם שרשור על זה אבל לא ממש ענו לי אז אני פותח אחד פה אולי היה למשהוא הם זה נסיון... קראתי לא קצת שרשורים על אנשים שהזמינו הגהים מאיביי ועשו להם מזה סלט במכס, אני רוצה להזמין את ההגה הזה דגם MOMO Mod 80 Steering Wheel לרכב משנות ה-80 כמובן שאין כלל ברכב כריות אויר, ההגה הוא לא מקורי ואף מוסך מורשה או לא, לא יודע עם יתן אישור אם יהיה צריך בכלל. השאל שלי היא האם היה לכם ניסיון עם להזמין בזמן האחרון הגה של חברת MOMO או JDM לארץ דרך האינטרנט? תודה דייב.
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
תמונות חדשות למאזדה טאקרי קונספט - מאזדה 6 הבאה.
הודעה אחרונה מאת ג'וני בוי, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
קיבלתי הצעה למקיף + חובה על סך 4,500 ש"ח. נשמע לי סביר, הבעיה היא שאני לא רוצה להמשיך לבטח אצל הסוכן שלי. הביטוח הוא לכל נהג מעל 24 + גרירה ושמשות. כמה אתם משלמים? יש לכם אולי להמליץ לי על סוכן טוב או הצעה זולה יותר? תודה מראש, שמלוב.
הודעה אחרונה מאת שומאכר, -
-
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4189815,00.html כאשר מישהו מתושבי מדינת ישראל יבזה את בית המשפט, אני בטח כי אותו אדם ישלם ביוקר ובמיוחד בכיסו, אותה מדינה שקוראת לעצמה מדינה בעלת מערכת משפט נותנת לגוף קיקיוני שכולם מפחדים ממנו לעשות את כל העולה על רוחו ולפגוע בציבור ללא בעיה, לשים מצלמות אין בעיה, להשקיע מליוני שקלים על מצלמות חדשות גם אין בעיה, אבל אותו בית משפט ואותו שר תחבורה פשוט אנשים חסרי עמוד שדרה אשר נותנים לקומץ של אנשים ללפגוע ולרמוס בשירות בסיסי אשר קיים בכל מדינה. אני מצטער על כך במדינה שכאילו מנסה לעשות תשתית של רכבים חשמלים, הפחתת זיהום אוויר, מיסוי כבד, אכיפה לא יעילה נגד תאונות אבל פוגעת בכיס, בוחרת להתנהל כמדינת עולם שלישית , ולא פלא , מ…
הודעה אחרונה מאת liav12, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 54 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
בוקר טוב לכולם, הנושא על הפרק בעצם מתקשר בעקיפין לנושא "רק על הקוים" שרץ פה לא מזמן אבל מזוית קצת שונה אז החלטתי להעניק לזה שרשור חדש. כמו רובכם, גם אני מתקשה למצוא חניה במקום העבודה (לפחות אחת בטוחה מבחינת דלתות ליסינג...). והבעיה מחמירה כשמתחשבים במצוקת החניה היחסית, הכוונה ביחסית היא שאנשים פשוט מתעצלים להחנות בקצה הרחוק של החניון או בקומה למטה. בעבר פשוט הייתי מחפש חניה רחוקה מהעדר ובטוחה, הבעיה היא שבעבר החניה הייתה מפוצלת גם לשני חניונים ועכשיו היא אוחדה לחניון אחד אז הוא נמצא בתפוסה מלאה וגם חניה רחוקה לא מהווה מקום מבטחים. ולמה? כי אותם עצלנים שהוזכרו מקודם חונים אחד על השני, נדחפים לכל פינה אפשרית וגם לא אפשרית עד למצב שאפילו אי אפשר לעבור רגלית למעלית...…
הודעה אחרונה מאת Black Joker, -
-
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום לחברי הפורום, לאחר גילוי נזילה קטנה (ממה שחשבתי שהיה צינור ממיכל העיבוי) במנוע קפצתי למוסך מוכר לתיקון התקלה (מאחר והמוסכניק הקבוע שלי לא זמין כרגע) השארתי את הרכב בבוקר ולאחר שעתיים קיבלתי טלפון שהאשם בנזילה הוא פלאנג מים ועלותו 180 ש"ח, לאחר שנרגעתי מעט (משום שחשבתי שיהיה מעט יותר יקר) נתתי אישור לבצע את התיקון!, מספר שעות לאחר מכן חזרתי למוסך ראיתי שהכול תוקן והחליפו נוזל קירור לחדש כולל ניקוי מקומי של המקום (עבודה מקצועית ללא ספק!). לאחר שיצאתי מרוצה מהעבודה נכנסתי למשרד של בעל המוסך לסגור חשבון, הוא התחיל לחשב ולחשב והגיע ל 500ש"ח אחרי בירור העבודה על התיקון הייתה 220 החלק 180 נוזל קירור 60 ומע"מ ועיגול קטן הביאו אותנו ל500 ש"ח, שילמתי קיבלתי קבלה…
הודעה אחרונה מאת igalr, -
הנה לינק לסקר הקודם וכעת לסקר החדש - קטנות ספורטיביות, או הוט האצ' קטנות אם תרצו המשימה פשוטה מאוד - בחרו את המכונית שאתם מעדיפים מבין המתחרות. זו יכולה להיות המכונית הכי יפה לדעתכם, הכי טכנולוגית או הכי מעניינת - מה שבא לכם. אתם מוזמנים גם להגיב ולספר לנו מדוע בחרתם דווקא בה. הבחירה מוגבלת למכונית אחת לכל גולש, אז ביחרו בחוכמה! תודה ל-netcarshow.com על התמונות... בחירה נעימה! אבארת 500 אבארת פונטו איוו אלפא רומיאו מיטו תלתן סיטרואן DS3 טורבו הונדה CR-Z יונדאי ולוסטר אופל קורסה OPC רנו ספורט קליאו RS סיאט איביזה קופרה פולקסווגן פולו GTI
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 2 תגובות
- 3 אלף צפיות
שלום~ בליל הסילבסטר השנה, התנגשה בי נהגת צעירה שלפי דבריה, הייתה בדרך לבילוי. לכאורה, נראה כאילו אני הגורם לתאונה, מכיוון שיצאתי מזכות קדימה, אך בפועל, הנהגת השניה נהגה במהירות, וסטתה מהנתיב שלה (פשוט נסעה נגד הכיוון והתנגשה בי) אחרי שאני כבר סיימתי את הפניה. אבל בעידן של היום, כשראיות לא מעניינות אף אחד, וצדק זה סתם כוכב, אתה מקבל שלילה מנהלית בכ"מ. ע"מ למנוע מקרים כאלו בעתיד, החלטתי לקנות מצלמת דרך. חיפשתי באינטרנט באתרים ישראליים, אך לא מצאתי מצלמה העונה על הדרישות, ולקנות מחו"ל אני די חושש, כיוון שאין בתכלס עם מי לדבר, ואת מי לשאול על פרטים. לכן אני מתייעץ איתכם כאן, כי כנראה אתם מנוסים בזה יותר ממני. על המצלמה להיות בעלת התכונות הבאות: - מצלמ…
הודעה אחרונה מאת BaBiD, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
שלום רב מישהו יודע האם לרכב יש 4 או 5 הילוכים בתייבה האוטומטית?
הודעה אחרונה מאת Buki, -
-
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כולם מוזמנים לחזות במפגש נדיר של מכוניות אלפא רומאו מכל השנים, בעיקר דגמים קלאסיים. בעלי מכוניות אלפא רומאו מכל השנים יוכלו לחנות את רכבם על הרחבה במסגרת התצוגה, אחרים יחנו במגרש הסמוך. במסגרת המפגש שמאורגן על ידי מועדון החמש ומועדון אלפא קלאסיק, יוצגו 6 אלפות קלאסיות שעלו לאחרונה לכביש. במפגש ישתתפו גם אלפות ייחודיות בארץ כגון: אלפא 75 מנוע 2500 ואלפא 156GTA מנוע 3200. רישמו את התאריך: 10/2/2012 החל מהשעה 16:00 ברחבת היכל נוקיה בתל אביב. פרטים נוספים בקישור הבא מפורום אספנות: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=414219
הודעה אחרונה מאת bar72,
-
מי מחובר 16 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 280 אורחים (הצג רשימה מלאה)