רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,570 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 9.4 אלף צפיות
שלום רב,יש לי שני כסאות בטיחות ברכב,מדובר בסוזוקי ליאנה,אישתי טוענת שאין שום אפשרות להדחק ולשבת בין הכסאות וחושבת על החלפת הרכב.השאלות:האם החלפה של הרכב באמת תשנה משהו?האם יש מכוניות שהן משמעותית יותר מרווחות?כמובן שאין לי תקציב לעשות החלפה,האם יש פתרון אחר?תודה
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- עוקב אחד
- 14 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם, הנני עומד בפני רכישת איביזה FR 2007 לנהג בגיל 22 הביטוחים שהציעו לי הם הזויים לגמרי בסביבות ה 8000-10000 רק המקיף לא כולל חובה. לדעתי אלו מחירים מופרזים, ואני מאמין שאפשר להשיג את אותם ביטוחים בהרבה פחות כסף, רק שאני לא יודע לאן לפנות. מישהו יכול לכוון אותי בבקשה?
הודעה אחרונה מאת yossi126, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בשעה טובה התחדשתי בטויוטה אוריס היברידית. אני מעונייין לרכוש ולהתקין כיסויים למושבים ,ורציתי לשאול איפה באזור חיפה או עפולה יש מקום שמוכר וגם מתקין כמובן ברמה טובה ובמחיר נורמלי . אם ההתקנה היא יקרה אז הייתי שמח להסבר מדויק איך בעצם שמים את הכיסויים בצורה טובה.
הודעה אחרונה מאת dvirk11, -
כפי שידוע כיום, מי שקונה קרייזלר, סוזוקי, ג'יפ ודודג' חדשים מקבל לוחית עם תבנית של 78-***-*2. היום ראיתי ג'יפ פטריוט חדש בקריית גת עם מדבקה לטסט באוקטובר 2013 (מה שמלמד שהאוטו חדש על הכביש). רק מה היתה לוחית רישוי עם סיומת 13 (שהיתה נהוגה במכשירי תנועה בכלל ב-2006). לא הגיוני שזה ג'יפ משנת 3006, כי הפטריוטים התחילו לעלות על הכביש בארץ רק ב-2008. כבר נגמרו המספרים ללוחיות רישוי? אז משחזרים מספרים ישנים.
הודעה אחרונה מאת edanj, -
יום השנה לטל שביט
מאת Guest ורד שביט- 0 תגובות
- 554 צפיות
יום שישי 2/3/12 11:00 בית העלמין בקיבוץ מעברות לאחר מכן מוזמנים לבית הוריו (שלדג 47, חופית) - וגם בשבת, במשך כל שעות היום (10:00 - 22:00).
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 7 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
ביקרתי שם היום הנה כמה תמונות חיצוניות כולל המוסך שם מטפלים ביצירות האיטלקיות (:והפתיחה? ממש החודש בקרוב...
הודעה אחרונה מאת djmaster3875, -
-
- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
(תלחצו על התמונה על מנת להגדיל) יאללה תפציצו בתגובות להנהתכם =]
הודעה אחרונה מאת AL-GATO, -
שלום לכולם, ושבת שלום למי שלא יודע, אני מתנדב במשטרה. הייתי בדרכי לאירוע (חפץ חשוד, שהמודיע הוא חבלן) והייתי צריך לנסוע למחסום א-זעים (ממעלה אדומים, למי שמכיר). הכביש היה פקוק, אני עם סירנה, אמבולנס מאחורי, גם הוא עם סירנה, וכלום. אף אחד לא זז מהמקום! אף אחד אפילו לא מנסה לזוז ולפנות מקום לתת לנו לעבור, כשיש להם מרווח ע-נ-ק יחסית במרכז הכביש, ואני הייתי בצד (קיצוני) בכביש כמעט ללא שוליים, על הנת"צ. אני, כשאני לא מתנדב, אני שומע ורואה מאחורי ניידת/אמבולנס/כב"א אני משתדל לעוף הצידה כמה שיותר כדי לתת להם לעבור בבטחה, ולהוות להם כמה שפחות הפרעה. תרבות הנהיגה הזו כבר מעצבנת יותר מדי. אם פעם, שהייתי ללא רישיון לא ייחסתי לזה חשיבות, היום, כמי שיש לו רישיון …
הודעה אחרונה מאת nargue, -
- 2 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
שלום לחברי פורום המכובדים! הזמנתי רכב חדש - סיאט איביזה 2012, מנוע 1.400, גיר ידני, רמת אבזור - reference בצבע שחור. הרכב מגיע עם צמיג בגודל 185-60-15 (פירלי / מישלין / גוד יאר) היות וזה הרכב הראשון שאני קונה חדש מהחנות ומדובר באיביזה שפשוט דורשת שיפנקו אותה אני רוצה לשפר לה קצת את המראה, בגבולות הסביר ובטעם הטוב. כמה שאלות - (מתנצל מראש אם פספסתי את התשובות אליהן בפרסומים קודמים, אשמח אם תפנו אותי) 1. מגנזיום - מקומות מומלצים לקנייה באזור הדרום / מרכז. מה ההבדלים בין הדגמים השונים פרט למראה החיצוני והמחיר? 2. צמיגים - - האם כדאי להגדיל את הצמיג לרחב יותר ו/או לקוטר גדול יותר? (16-17?) ברור לי שהרכב יראה טוב יותר - השאלה כ…
הודעה אחרונה מאת ג.מ פורטל, -
- 1 תגובות
- 666 צפיות
הי, אני מבקש את עזרתכם בתכנון טיול נהיגת ראלי של מספר ימים בחו"ל. המטרה - לנהוג. לצבור ניסיון בנהיגת ראלי, הכרה של התחום, להינות (בסדר הזה) חשבתי על תוכנית כזו : 1. קורס בביהס לראלי של יום/יומיים 2. לאחר מכן להשכיר מכונית למספר ימים ולתרגל (אולי חלק מהזמן עם מדריך אישי) עשיתי קורס נהיגת ראלי בארץ (יום אחד) - על אימפרזה טורבו. זו עבודה מאוד קשה. שונה לגמרי מלעלות עם אוטו על מסלול והבנתי שעכשיו צריך המון תרגול... ובשביל זה צריך מכונית ומסלול. מדובר על ראלי עפר. group n שאלות - 1. מה דעתכם על התוכנית ? מבחינת פרקטיות ואפקטיביות 2. פעם בארץ היתה אפשרות להשכיר "רכב" לאימונים/מרוצים. האם עדיין יש אופציה כזו ? 3. איפה כ…
הודעה אחרונה מאת רוכב בודד, -
GREAT NEWS!
מאת Pika007-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 946 צפיות
הלכתי לתומי בחיפה לפני שבועיים או שלושה בזמן שהרכב ישב במוסך של פיאט לטיפול 10,000, ופתאום ראיתי את הדבר הבא: סמל של רנו, אבל חזית לא מוכרת בעליל בכבישי ישראל. מצד שני, ידעתי שזה מוכר לי מאיפושהו.... יכול להיות? באמת??? הלכתי לחלקו האחורי של הרכב ושם ראיתי- זו אכן דאצ'יה סאנדרו. בכבישי ישראל. ועוד עם מסגרת של חברת רכב. חיפוש בגוגל לא העלה בכלל תוצאות, לא ראיתי שהרכב הזה בכלל נמכר או קיים בארץ, וגם פה באתר בכלל לא מצאתי מידע... מישהו יודע מי מביא אותן אם בכלל? או כל פיסת מידע אחרת?
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 0 תגובות
- 735 צפיות
האם ניתן לקבל החזר יחסי על ביטוח מקיף/חובה אם מכרתי רכב טרם תום תקופת הפרמייה השנתית?
הודעה אחרונה מאת shagny, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 48 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
תהנו , או שלא ?
הודעה אחרונה מאת GOLF, -
-
- עוקב אחד
- 19 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ביום שני האחרון עשיתי תאונה עם הלנסר 92 החבוטה שלי, שגם ככה התכוונתי לגרוט כשהפיקנטו שהזמנתי תגיע. בלמתי חזק והחלקתי על הכביש עד לרכב שלפני, וזאת למרות שהייתי במרחק ובמהירות סבירים. כמה שהתאונה היתה עוגמת נפש, זה כאין וכאפס לעומת מה שעבר עלי אתמול באתר הגריטה באשדוד. כתוצאה מהתאונה מכסה המנוע והפגוש הקדמי של הרכב התעקמו, אך המנוע תקין והרכב מניע ובמצב נסיעה. בטרם ניגשתי לתהליך הגריטה, בדקתי באינטרנט ובטלפון האם ניתן לגרוט רכב שעבר תאונת דרכים. באתר האינטרנט של משרד הרישוי וכן של המשרד להגנת הסביבה רשום: "האם הרכב חייב להיות במצב שמיש הניתן לנהיגה? לא. על הרכב להגיע על כל חלקיו לאתר הגריטה, בין אם במצב שמיש או לא." עוד מצויינים באתרים הקריטריו…
הודעה אחרונה מאת Cerebral Cortex, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
הסבר של הכותרת: ברשותי רכב מליסינג לשעבר. ברישיון הרכב הקודם היה רשום במקוריות "החכרה". ברשיון החדש רשום "החכרה\השכרה". עד כמה שאני יודע, הרכב לא שימש כהשכרה. מישהו נוסף ניתקל בזה?
הודעה אחרונה מאת glmn180, -
- 4 תגובות
- 1 אלף צפיות
אני ביד2 גולש מחפש כל מיני שטויות. פתאום אני קולט באופציה של הרכבים "מזראטי" היא קשורה לפרארי? למה הוסיפו אופציה?
הודעה אחרונה מאת VivaItalia, -
- 0 תגובות
- 528 צפיות
מתוך YNET : http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4185364,00.html
הודעה אחרונה מאת amir levy, -
- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השאלה בכותרת. תודה מראש.
הודעה אחרונה מאת yoni_la, -
- 0 תגובות
- 743 צפיות
שלום לכולם, לחבר שלי יש בורה 2001 , מנגנון הנעילה של דלת הנהג שלו נדפק (בעיה ידועה בגלל הסדקים בהלחמות) עשינו נראה לי טעות קטנה, הזמנו מנגנון לדלת כזאת מארופה, שאצלהם נוהגים הפוך, הנהג יושב מצד ימין... שאלה היא כזאת, יש משו מיוחד בדלת של הנהג? מחשב נעילה מרכזית או משו? שווה לפתוח את הדלת ולבדוק אם המנגנון הארופאי מתאים ?
הודעה אחרונה מאת Avilun, -
- 1 תגובות
- 614 צפיות
שלום, רציתי לשאול האם ההבחנה בין נהג חדש/צעיר/ותיק קיימת רק בביטוח צד ג' או גם בחובה. הביטוח חובה שלי הוא בגודל רבע A4 - ואין עליו בכלל התייחסות לספציפיקציה הזאת. בניגוד לביטוח צד ג' - שם רשום בפירוש מי רשאי לנהוג ומי לא. תודה.
הודעה אחרונה מאת dorki, -
קרוב משפחה הזמין קיה פיקנטו בחודש יולי. התחייבו למסירה עד חודש ינואר. השבוע התקשרו אליו ומסרו לו כי "כל המכוניות שהגיעו באניה השבוע הן בצבע שחור". מכיוון שהזמין צבע תכלת ואינו מעוניין בצבע שחור, הודיעו לו כי מועד ההגעה של האניה הבאה הוא באמצע חודש פברואר. האם יש בפורום אנשים שנמצאים במצב דומה? האם יש מה לעשות (מול היבואן) במקרה כזה?
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
- 2 תגובות
- 959 צפיות
היי לכולם. אני בימים הקרובים מוכר את ריכבי שמשועבד לחברת מימון ישיר. הסרת השיעבוד לוקחת עד 3 ימים מרגע שמחזירים את הכסף. האם עוד לפני ההסרה אפשר לעשות העברת בעלות בדואר שהואטו יהיה כבר רשום על שם הקונה? (הקונה הוא בן משפחה ככה שאין חשש לעשות את זה לפני ההסרה) תודה לעונים
הודעה אחרונה מאת אמיר שליט, -
היי, הבוקר השתלבתי לכביש 531 לכוון הצומת האחרונה שלו בכפר סבא, שבה אפשר לפנות ימינה לכ"ס או שמאלה להוד השרון. הייתי בנתיב הימני, עמדתי במקום בפקק יחד עם כולם, ומישהו שהיה מאחורי החליט להדחף שמאלה על האי תנועה המצוייר (מסומן). ברגע שהוא נדחף, הפתיע אותו קטנוע, הוא שבר את ההגה חזרה ימינה ונכנס בי. באותו זמן הרכב שלי היה בעמידה מלאה בגלל שהיה מישהו לפני והיה פקק. מיותר לציין שהתרגזתי מאוד. משיחה של 20 דקות עם הבנאדם, התרשמתי שהוא אדם נחמד, עם ראש על הכתפיים שמיהר יותר מדי. באותו רגע לא כל כך הצלחתי לשמור על קור רוח, והייתי כעוס מאוד. בכל מקרה, התמונות לפניכם, רק רציתי לשתף. יש עוד תמונות באיכות גבוה יותר, וגם וידאו, אבל מפאת כבוד כלפי הפרטיות של הבנאדם…
הודעה אחרונה מאת eitama, -
- 1 תגובות
- 694 צפיות
http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-4185364,00.html לידיעתכם.
הודעה אחרונה מאת ItsikM, -
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום! רציתי שאנשים המבינים מבינכם אולי יסייעו לי להבין מה קרה לרכב שלנו יום שישי האחרון, בקצרה, יום שישי אני אישתי והילד (שנה) נוסעים בכביש 6, דרומית לנחשונים, ליד המבנה של טבע (נסיעה לכיוון צפון) גשם קל, כביש מאוד רטוב, שלוליות על הכביש ומשפצים שם את הכביש כרגע. לפתע, אני מרגיש שההגה מושך חזק מאוד את הרכב (טיוטה קורולה 2002) ימינה, אני לוחץ חזק על הברקס, מושך את האוטו חזרה לכביש, ולפתע אני מרגיש חזק שמאלה, באותו רגע אני לא סגור מה קרה, אבל יחסית השתלטתי על הרכב אבל לא לגמרי עד שנכנסנו בבטונדות שחוסמות את הכביש משמאל. הרכב, עף אחורה, זוג חמוד מאוד עצר וסייע לנו. למזלנו, ברוך ה', לכל הנוסעים שלום. יכלנו להמשיך עם הרכב, ועוד היום היה לנו אומץ ונסענו איתו…
הודעה אחרונה מאת Talgaz, -
-
- 1 תגובות
- 782 צפיות
שלום לכולם. רכשתי לאחרונה שני מכשירי צ'יטה, אחד לכל רכב במשפחה. אני מתכוון לרכוש את חבילת הפרימיום. האם המנוי לעדכון הוא לרוכש ואז אני אמור לרכוש חבילה אחת או למכשיר ולכן אאלץ לרכוש שתי חבילות? תודה ושבוע טוב.
הודעה אחרונה מאת misterb, -
- 0 תגובות
- 802 צפיות
חברים.. אני מוצא את עצמי מוציא כל חודש כ 1500 ש"ח על דלק, העול כבד ובנוסף לכך אני מתכוון לנסוע יותר. רכבי הוא מדגם יונדאי גטס משנת 2004, ידני, אני מעוניין להמיר את הרכב להנעה על גז.. במה זה כרוך? האם זה יפגע בביצועים? יש השלכות חוקתיות בנושא? יש שמועות שזה הורס את המנוע.. האם זה נכון? קראתי מאמר שאומר שעדיין אוכל לנסוע ע"י בנזין אם אחליט כך.. האם זה נכון? והשאלה החשובה ביותר.. עד כמה זה משתלם? חברים המליצו לי על הפורום הזה ושיבחו את המומחיות והעניין של חבריי הפורום.. אשמח ללמוד ולהחכים! יום טוב ושבוע טוב.. מחכה לתשובות
הודעה אחרונה מאת hezkiea, -
- 2 עוקבים
- 1 תגובות
- 526 צפיות
ברשותי סאאב 900 מנוע 2000 שנת 96. יש באפשרותי להחליף מנוע 2300 של סאאב 900 שנת 94 אחרת. מהם ההליכים שאני צריך לנקוט ע"מ להחליף מנוע לרכב?
הודעה אחרונה מאת ישה, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
http://www.sonicelectronix.com/item_23537_Absolute-CAM2000CCD-Silver.html אחרי שמאסתי בחיפושים בארץ למצלמת רוורס שהיא מובנית בלוחית הגעתי לאתר הזה וגם לאיביי. מה הסיכון לקנות את המצלמה הזאת ב 100 דולר ושהיא תיעצר במכס? וכמה משלמים מכס כדי לשחרר אותה? אני יודע שמותר עד 50 דולר כולל משלוח, החנות הזאת לא עושה את החבילה בתור ״מתנה״. יש עוד חברה שראיתי boyo vtl דגם 110 מה כדאי יותר אם מישהו מכיר? אשמח לעזרה לאחר חיפושים בארץ מצלמה שהיא רק ניקל המחירים לא ירדו מ1000 שקל. תודה
הודעה אחרונה מאת MiD, -
-
- אחראי פורום
- 2 עוקבים
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
אחרי שפיאט עברה לשימוש גם במנוע 2 צילינדר, גם הפוקוס מקבלת מנוע בנפח 1 ל' עם 3 צילינדרים וטורבו. ההספקים - 100 או 125 כ"ס. צריכת הדלק על הנייר מעולה. הייתם קונים? http://www.cartube.co.il/car-news/67-car-news-cat/2332-%D7%A4%D7%95%D7%A8%D7%93-%D7%A4%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%94%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%94-%D7%A2%D7%9B%D7%A9%D7%99%D7%95-%D7%92%D7%9D-%D7%A2%D7%9D-%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%A2-1-0-%D7%9C%D7%99%D7%98%D7%A8-%D7%90%D7%A7%D7%95%D7%91%D7%95%D7%A1%D7%98.html
הודעה אחרונה מאת shayBB, -
-
מי מחובר 56 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 163 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- יהודה דרוק
- גולדן191
- daniel.asu
- ArikB
- ANUTKK
- Pavlik
- Moshe c
- bv12
- פריג'י
- NAPOLEON
- Boris002
- davemustaine87