Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5250 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קרוב משפחה הזמין קיה פיקנטו בחודש יולי. התחייבו למסירה עד חודש ינואר.

השבוע התקשרו אליו ומסרו לו כי "כל המכוניות שהגיעו באניה השבוע הן בצבע שחור".

מכיוון שהזמין צבע תכלת ואינו מעוניין בצבע שחור, הודיעו לו כי מועד ההגעה של האניה הבאה הוא באמצע חודש פברואר.

האם יש בפורום אנשים שנמצאים במצב דומה?

האם יש מה לעשות (מול היבואן) במקרה כזה?

• תגובות 50
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

היי,

קודם כל בוא נגיד שאין יותר מדי מה לעשות מול היבואן.

גם הפיקנטו שלי הגיעה באיחור של חודשיים, וגם לי הציעו צבעים שונים ממה שהזמנתי.

בוא נגיד שהיבואן העולמי לא בדיוק מתחשב בהזמנות של ישראל ושולח פשוט מה שבא לו.

היה חודש שבמשלוח לא היה אף מהדגם האוטומט מפואר.

אם הם לחוצים ממש על הרכב שיקחו בצבע שחור (לדעתי דווקא יותר יפה מהתכלת), אם יש להם זמן שימשיכו להמתין.

פורסם

GREENLOOK אתה טועה, צו הפיקוח על מצרכים ושירותים (יבוא רכב ומתן שירותים לרכב) קובע כללים ומסדיר את היבוא המסחרי של רכב לארץ. אחד הדרישות מיבואן רכב כלפי הצרכן הוא עריכת הסכם מכירה שמכיל פרטים לפי הדרישה המפורטטת בצו ובכלל זה מועד אספקה של הרכב. לדעתי אם היבואן לא עמד במועד האספקה שנקבע בהסכם המכירה הוא הפר את הצו ועל משרד התחבורה לאכוף את הצו. אם זה המצב תגיש תלונה למשרד התחבורה (יש להם מחלקת תלונות ופניות ציבור או למחלקת יבוא). מעבר לכך הסכם מכירה הוא חוזה לכל דבר ואם הופר אתה יכול לתבוע את היבואן בגין הפרת החוזה.

פורסם

קרה מקרה דומה עם הרכב הזה להורים שלי לפני כחודשיים.

הזמינו את הדגם ה"מפואר" בצבע X.

בסוף הגיע באנייה רק צבע X אבל הדגם ה"רגיל".

מכיון שהעסקה נעשתה דרך חברת ליסינג מימוני שבעליה חבר טוב של אבי, בהמלצתו (אמר שיכול לקחת הרבה הרבה זמן עד שיגיע הדגם הרגיל) "התפשרנו" על הדגם ה"לא מפואר" (במחיר, כמובן, של הדגם ה"לא מפואר", כך שלא יצאנו מופסדים כספית).

בדיעבד - טוב שלא לקחנו את המפואר:

ההבדלים מינוריים והיה שווה להתפשר רק כדי שיהיה לנו תרוץ להחליף ומהר את הקיה קארנס הישנה (משאבת דלק רצינית שעכשיו כאשר הילדים עזבו את הבית אין בה צורך).

מדובר ברכב מומלץ כ"רכב שני" (יכול להוביל עד 4 נוסעים בנוחות) חסכוני בטירוף, נוח וקל לנהיגה ובמיוחד לחניה.

עצה שלי - נסה לקבל הנחה קטנה / שדרוג למפואר ללא עלות (הבדל של כ3-4 אש"ח אם זכרוני אינו מטעה אותי) וקח את השחור.

פורסם

מדובר ברכב מן הדגם המפואר שנקנה בתנאי מבצע כך שלא נראה לי שהיבואן יכול עוד לשדרג אותו.

לא אמליץ לו לפתוח במלחמה כוללת מכיוון שמדובר בהמתנה של שבועיים שלושה, אך אם אם באניה הבאה הוא לא יקבל את הרכב נשקול את הערוץ המשפטי. בשלב זה יפנה ליבואן כדי לבחון את נכונותו לתת פיצוי כלשהו (טיפול חינם וכו').

פורסם

אני הזמנתי בסוף חודש יולי ואז נאמר לי שהאספקה תהיה בחודש ינואר 2012.

כשהזמנתי, אמרתי מראש שאם הם מתכוונים לספק לי בדצמבר 2011 אז אני מבקש לקבל בינואר 2012 כי בישראל בבוא היום כשארצה למכור את הרכב, יגידו לי שהרכב מודל 2011 למרות שמתייחסים היום לחודש עליה.

כבר בתחילת אוקטובר 2011 התקשרו לשאול אם אני רוצה לקבל רכב אבל בצבע שונה מההזמנה, אז יש לאספקה מיידית. (בקשתי לבן, הציעו בז'). סירבתי כי העדפתי לקבל ב-2012.

בסוף נובמבר שאלו אותי אם אני רוצה לקבל רכב לבן באספקה מיידית - שוב סירבתי (אני מחכה ל-2012).

השבוע התקשרו אלי והודיעו לי שהרכב שלי בדרכו ארצה, אמור להגיע בימים אלה ושאתארגן עם התשלום.

ממש אין לי מושג איך מישהו מגיע לקביעה שיש בעיות אספקה.

אולי משהו נקודתי, אבל לא משהו שיטתי. מבחינתי הם עמדו בזמנים, מקסימום אקבל בשבוע הראשון של פברואר. בסה"כ עומד בהבטחה שלהם לאספקה בינואר.

פורסם
אני הזמנתי בסוף חודש יולי ואז נאמר לי שהאספקה תהיה בחודש ינואר 2012.

כשהזמנתי, אמרתי מראש שאם הם מתכוונים לספק לי בדצמבר 2011 אז אני מבקש לקבל בינואר 2012 כי בישראל בבוא היום כשארצה למכור את הרכב, יגידו לי שהרכב מודל 2011 למרות שמתייחסים היום לחודש עליה.

כבר בתחילת אוקטובר 2011 התקשרו לשאול אם אני רוצה לקבל רכב אבל בצבע שונה מההזמנה, אז יש לאספקה מיידית. (בקשתי לבן, הציעו בז'). סירבתי כי העדפתי לקבל ב-2012.

בסוף נובמבר שאלו אותי אם אני רוצה לקבל רכב לבן באספקה מיידית - שוב סירבתי (אני מחכה ל-2012).

השבוע התקשרו אלי והודיעו לי שהרכב שלי בדרכו ארצה, אמור להגיע בימים אלה ושאתארגן עם התשלום.

ממש אין לי מושג איך מישהו מגיע לקביעה שיש בעיות אספקה.

אולי משהו נקודתי, אבל לא משהו שיטתי. מבחינתי הם עמדו בזמנים, מקסימום אקבל בשבוע הראשון של פברואר. בסה"כ עומד בהבטחה שלהם לאספקה בינואר.

הזמנת ביולי קיבלת בפברואר ואין בעיה ?!?!

ממש אוקסימורון.

פורסם

למה יש לי הרגשה שאם היה מדובר בצ'מפיון השרשור הזה היה באורך של 171 תגובות זועמות מצד חברי פורום עם לפידים וקלשונות. :wink:

חברים הנה קצת שיווק להשכלה כללית:

מבחינת זמני המתנה, אך ורק שיווק מוצרי סופר פרימיום יכול להיות עם תקופת המתנה כל כך ארוכה, דהיינו אם הזמנת פרארי בצבע שחור מאט עם ריפודי עור בצבע ארגמן ושטיחי רצפה עשויים פרוות גרביל, אין בעיה שתמתין אפילו שנה וחצי לקבלת הרכב.

אבל אם הזמנת מוצר בייצור המוני כמו קיה פיקנטו, זה ביזיון להמתין כל כך הרבה זמן.

מוצרים מהסגמנט הנמוך צריכים להיות מסופקים ללקוח בתקופת זמן סבירה כמקובל בתעשיית הרכב.

7 חודשים להמתין לרכב כזה זאת פשוט בושה לדעתי.

אינני מאשים רק את היבואן, הרי שהוא חוליית הביניים בשרשרת הערך,אך ראוי שהיצרן ישנה את גישתו כלפי השוק הישראלי.

זמין 8)

פורסם
הזמנת ביולי קיבלת בפברואר ואין בעיה ?!?!

ממש אוקסימורון.

הזמנתי ביולי, הבטיחו אספקה בינואר.

אם אני אקבל את הרכב ב-10 ימים הראשונים של פברואר, זה נחשב זוטות.

נדמה לי שהאוניה נכנסת היום או מחר לנמל, כך שתאורטית הם יכולים לספק בשבוע הבא.

אתה קונה דירה ביותר ממיליון שקל וחותם בחוזה לקבלן שאחור עד תקופה מסויימת לא יחשב הפרה.

מה עוד שכבר מספר פעמים הציעו לי גם הקדמה.

אני בטוח שאם היית הולך לתבוע אותם בבית משפט על אחור של שבוע או 10 ימים בתקופת המתנה של חצי שנה, לא רק ששופט היה זורק אותך, הוא עוד היה עלול להטיל עליך הוצאות.

קצת פרופורציות בחיים.

פורסם
למה יש לי הרגשה שאם היה מדובר בצ'מפיון השרשור הזה היה באורך של 171 תגובות זועמות מצד חברי פורום עם לפידים וקלשונות. :wink:

חברים הנה קצת שיווק להשכלה כללית:

מבחינת זמני המתנה, אך ורק שיווק מוצרי סופר פרימיום יכול להיות עם תקופת המתנה כל כך ארוכה, דהיינו אם הזמנת פרארי בצבע שחור מאט עם ריפודי עור בצבע ארגמן ושטיחי רצפה עשויים פרוות גרביל, אין בעיה שתמתין אפילו שנה וחצי לקבלת הרכב.

אבל אם הזמנת מוצר בייצור המוני כמו קיה פיקנטו, זה ביזיון להמתין כל כך הרבה זמן.

מוצרים מהסגמנט הנמוך צריכים להיות מסופקים ללקוח בתקופת זמן סבירה כמקובל בתעשיית הרכב.

7 חודשים להמתין לרכב כזה זאת פשוט בושה לדעתי.

אינני מאשים רק את היבואן, הרי שהוא חוליית הביניים בשרשרת הערך,אך ראוי שהיצרן ישנה את גישתו כלפי השוק הישראלי.

כמה זמן חיכו לסוזוקי אלטו הראשונות? גם חודשים רבים.

הפיקנטו חדשה בארץ. ההזמנות שמגיעות עכשיו זה מהבום של הפתיחה. לדעתי במהלך השנה הזאת זמני ההמתנה יפחתו משמעותית.

פורסם

לפי מה שהבנתי על פי השרשור אין בעיה של תפוקת ייצור, הרי לארץ מגיעות ספינות עם הרכב, הבעיה היא עם המפרט, דהיינו מגיעים רכבים רק בצבע שחור למרות שהוזמנו גם בצבעים אחרים, בנוסף לא מגיעים לארץ הדגמים עם הגימור המפואר למרות שקיים לכך ביקוש.

אם אכן כך הדבר הבעיה היא לא במפעל אלה בתיאום שבין היבואן ליצרן, כך אני רואה את הדברים, יכול להיות שאני טועה.

זמין 8)

פורסם

לא נמאס לך?

• תוכן חדש...